Duben
ohodnotit

Sestra v akci 2

Sister Act 2: Back in the Habit

Další název:
Sister Act II: In göttlicher Mission
Žánr:
Rok:
1993
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
12.5.1994
„Whoopi Goldbergová znovu mezi jeptiškami.“

Komentáře k filmu Sestra v akci 2

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.4.2020
Snad kdybych neviděl první   díl dal bych o jednu či dvě   hvězdy víc ale takhle to   nejde. Není to špatné ale   určitě slabší a též   méně originální. Whoopi   Goldberg opět září ale už   je to vše jen opakování.   Pořád je to jako film   slušný standard ale....
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Jako mnohé další   "školní" filmy   říká "Učte se, ať   něčeho dosáhnete",   "Jedinec moc nezmůže,   skupina ano" a podobná   klišé. Překvapuje mě   režie spíše akcí známého   herce B. Dukea; své fanoušky   zjevně má; mně to stačí   jednou za čas...
argenson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Mám rád gospely. To je taky   jediný důvod, proč se   vydržím koukat na tenhle   film, protože v hudebních   číslech se mu nedá upřít   náboj. Ale jako komedie je to   strašná nuda. Jako   sociální drama o   získávání pedagogické   autority před bandou sígrů   je to otřepané. Dejme tomu,   že Whoopi Goldberg její role   sedne, ale nijak excelentní   herecký výkon v tom   nevidím.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2012
Druhý díl sice má oproti   jedničce trošku slabší   (nebo spíš obehranější)   příběh a víceméně se v   tom podstatném opakuje, ale   Whoopi Goldberg opět září.   Naučila zpívat jeptišky,   naučí to i grázlíky...!
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.5.2021
Budu se shodovat s komentáři   níže. Jako samostatný film   ok, ale jako volné   pokračování je to slabší.   Co odzpívá Whoopi je   skvělé, děti trochu   slabší. V druhém plánu   Hjůvitka ve 14 letech.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Poněkud slabší   pokračování, ale i tak je   to koukatelné. Whoopi se   vrací se svými kamarádkami   aby zachránili školu, které   hrozí zavření.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2018
Volné pokračování opět   přivádí Deloris Van Cartier   do role jeptišky, tentokrát   však vlivem prosby k   nastolení pořádku v   místní katolické škole. A   to do toho ještě nad školou   visí hrozba uzavření. A tak   tu máme další příběh dle   námětu, který byl   zpracován už skutečně   mnohokrát. Tzv.   ‘školní’ film o   nezvladatelných žácích,   které se Deloris podaří   zvládnout. Tím je v   podstatě řečeno vše.   Toužebné atmosféry   předchozího snímku to však   už bohužel nedosahuje.   Vlivem již značně   provařené šablony je děj   hodně předvídatelný a i   když opět Whoopi Goldberg   srší energií a několik   humorných situací je   dějově přítomno, prostě   to už nějak není ono.   Snímek naopak obsahuje více   dnes už známých písniček,   které příběh velice   osvěžují. Jako samostatný   film by snad měl svou   zábavností určitý   potenciál, ale takto jde   bohužel o nějaký ten   stupínek dolů.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Docela pekne udelana dvojka,ve   ktere opet radi nase stara   znama sestra (v akci).
Tentokrat se snazi se svym   tymem sester zachranit jednu   mestskou skolu.
Whoopi   Goldberg nas opet nezklamala.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.6.2008
Bohužel slabé...
...jednička Sestry v akci   hýřila originalitou, ale   dvojka už není nic moc. Dá   se vidět, ale jednak je   stejně jako první díl   neustále omílaná na tv   obrazovce, jednak - pokud si   tento fakt odmyslíme - ani   při prvním shlédnutí moc   nezaujme. Pravda, také   neurazí a chvílemi i   pobaví, ovšem to je asi   vše. Kdyby zde nebyla   přirozená a bezprostřední   Whoopi Goldberg, asi by na   filmu nebylo zajímavého   téměř nic. Výkon hlavní   představitelky jej alespoň   posunuje na hranici průměru.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Výborné pokračování,   Jeptišky v klášteře mají   problém s hudební třídou   tak přijdou pro starou   známou Whoopi aby jim pomohla
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Jeden z mála příkladů, kdy   dvojka byla stejná nebo   lepší než jednička. Teprve   zde W.Goldberg rozehrála svou   roli dokonale a zachránila   pěvecký sbor i celou školu.   I Když děj není nic nového   proti Sestře v Akci, raději   se podívám na dvojku.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Oproti původnímu prvnímu   dílu jde tady samozřejmě o   sešup o třídu dolů,   protože film nic   mimořádného ani nového   nepřináší. Každý tady   už ví, co asi může   očekávat, ale i tak jde o   celkem příjemnou podívanou.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Dvojka je fakt nastavená   kaše! Zase to zpívání,   tentokrát školní sbor. Má   to sice švih a vtip, ale už   to belhá. Whoopi je sice   výborná, ale už nemá z   čeho čerpat.Nesmím   zapomenout na herečku, která   mě fascinuje a tou je Maggie   Smith.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Sestra Marie Clarence je   minulost. Deloris si konečně   užívá zasloužený   popularity a její kariéra   nabírá na obrátkách. Už   žádný trio a zaprděnej   klub s pěti hosty. Nyní je v   Las Vegas „Hvězda číslo   jedna“. A nutno podotknout   že notně čerpá z   repertoáru svého sboru   ctihodných jeptišek. Prostě   vykrádá sama sebe, ale má s   tím úspěch:-) Takže   všechno ve zdánlivém   pořádku. Než příde   vzácná návštěva jejích   milých kamarádek   sestřiček. Oni by holky   potřebovali trošku   píchnout. Deloris je totiž   pěkně nakopla k troše tý   invence a proto teď učí v   církevní škole. Mají však   problém s nezvladatelnou   hudební třídou (podle   jejích žáků je to ale   spíše „MUSIC ASS:-). Oni   si prostě nedokážou zjednat   respekt jako sestra Marie   Clarence. Vzhledem k tomu, že   jim Deloris přeci jenom   trošku dluží a snad i z   kamarádství tudíž   přijímá fleka učitelky   hudby…
Pokračování   se nese ve stejném duchu jako   jednička. Harvey Kietel se   sice nevrátí, hnije chudák   asi kdesi ve vězení, takže   nyní tu je jako škodná   trojice byrokratů s   náhončím Crispem (James   Coburn), která je rozhodnutá   církevní školu zavřít. A   samozřejmě tu je Marie   Clarence, aby s tím něco   udělala - samozřejmě za   pomoci sboru, jež se pomalu   rýsuje z tý skupiny   potížistů co je učí.   Závěr je nepřekvapivě taky   ničím překvapivej, ovšem   nic jinýho jsem nečekal a   ani nežádal. Proč měnit   zaběhnutý a úspěšný   nápady svýho předchůdce? U   něčeho jinýho bych docela   pravděpodobně na tu   šablonovitost bez špetky   invence nadával, jenže tady   jsem s tím spokojenej. U   podobně laděných filmů mi   úplně stačí, když jsou   povedený ony „kulturní   vložky“ o který jde   vlastně v první řadě.   Balast okolo, co se snaží   tvářit jako příběh není   tolik podstatnej, tudíž u   mě obstál bez ztráty   kytičky. Stejně jako   ostatně celej film. Jako   velký plus musím vyzdvihnou   stejný obsazení oněch   podstatných sester jako u   prvního dílu. Samozřejmě s   extrémně zábavnou,   rázovitou Whoopi Goldberg. I   napodruhý super.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.2.2018
Ubohé
zoufalé pokračování Sestry   v akci, která, řekněme si   to upřímně, také nebyla   bůhvíjaké veledílo.
Ale měla alespoň nápad   a pár slušných hudebních   čísel.
Dvojka   nabízí jen podivnou   slepeninu, kterou   nezachraňuje svým   nádherným zpěvem a   roztomilým kukučem ani   Lauryn Hill z kapely   Fugees.
"Třešničkou na   dortu" je pak   krutotrapné vystoupení   Thomase Gottschalka v roli   německého kuchaře. Ten je   ve filmu opravdu jen proto,   aby do kina přišli německy   mluvící diváci. To je   opravdu zoufalost.
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Děj filmu je slabší než   předchúdce.Sestra Deloris   učí hudební třídu,která   se dostane až na soutež v   zborech v Hollywoodu.Whoopi   Goldberg dáva filmu zas a   znovu skvělý nádeh.
lebowski
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.12.2004
Tak tohle opravdu už nebylo   třeba.
mikee
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Co chcete po filmu , který   režíruje žoldák   "Seržant Mac" z   Predátora a k tomu se přidá   znovu jen marná touha   vydělat na pokračování   vcelku povedené komedie ,   prostě jen další muka pro   diváka. ;-) Film: 35%
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
v tomto pokračování Sestry   v akci Whoopi opět   zazářila. Nejprve se sice   zdálo, že jako učitelka   nestojí za nic a role   "pouze" jeptišky   jí šla lépe, ale postupem   času se z ní stává opravu   autorita a poznává v sobě   sílu poháhat mladým lidem.   Co dodat? Velmi dobře   zpracované pokračování.
Zdenek13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2009
I druhý díl tohoto filmu si   získal mojí přízeň.Opět   skvělý výkon hlavní   představitelky v podání   Whoopi Goldbergové
Brcko.GOS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Výjimka...
...která potvrzuje pravidlo o   tom, že se dvakrát nemá   stoupat do stejné louže.   Výborný film, zábavný,   hezké písně a skvělý   výkon Whoopi Goldberg v   hlavní roli. Zajímavý byl   také výstup Jamese Coburna   jako zlého pana Crispa. Film   potěší a rozhodně   nezarmoutí..
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Oh Happy Day!!!
film stejně dobrý jako ten   první, ne-li lepší.   záleží na tom, co vás   zrovna více osloví. a   příběh o mladých lidech,   kteří jdou za svým snem je   určitě také moc dobré   téma. Whoopi je skvělá jako   v prvním díle a k tomu se   navíc přidává i parta   zábavných teenagerů.
A celý děj podtrhují   úžasné písně o Bohu. Oh   happy day!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36908minih36908Štěstí (2005) 
Štěstí n
minih134678minih134678Sword of Vengeance (2015) 
Sword of Vengeance n
minih18129minih18129Rudá Sonja (1985) 
Red Sonja n
minih20418minih20418Tajemné zlo (1987) 
The Hidden n
minih11153minih11153Láska na druhý pohled (1981) 
Láska na druhý pohled n
minih49304minih49304Lepší zítřek 3 (1989) 
Ying hung boon sik III jik yeung ji gor n
minih19737minih19737Strach nad městem (1975) 
Peur Sur La Ville n
minih45766minih45766Rabín a jeho Golem (1995) [TV inscenace] 
Rabín a jeho Golem n
minih2494minih2494Lví srdce (1990) 
Lionheart (A.W.O.L.) Wrong Bet n
minih148266minih148266Akce nový domov (2016) [TV pořad] 
Akce nový domov n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sestra v akci (1992)

 Sestra v akci (1992)
Sestra v akci n
Sister Act
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Emile Ardolino

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann