Šejkův syn (1962)

Šejkův syn (Il figlio di sceicco)
80 %
 
 

Il figlio di sceicco

Další název: Kerim, Son of the Sheik

    Žánr: dobrodružný / akční / drama
    Země: Itálie / Francie
    Délka: 85 min.
„Dobrodružný příběh odehrávající se v odlehlé egyptské provincii kolem roku 1860…“
Egypt, polovina 19. století. V jedné z provincií vládne tvrdou rukou guvernér Omar, který násilím likviduje beduínské kmeny v poušti. Proti němu se postaví Kerim, syn šejka Hasana, jehož sestru před časem zabili Omarovi lidé. Mezi oběma muži stojí krásná Fawzia, o niž z mocenských důvodů usiluje Omar, Kerim se do ní ale zamiluje a hodlá ji vyrvat z Omarových spárů. Za pomoci lstí a s podporou beduínských kmenů se mu podaří dosáhnout vlády nad provincií a s Fawziou se může oženit.

V nadprodukci dobrodružných filmů šedesátých let se titul ŠEJKŮV SYN (Il figlio di sceicco) jeví jako průměrný titul, a to i v rámci filmografie režiséra Maria Costy. Do hlavních rolí byli obsazeni herci, kteří v té době hráli často v žánru tzv. sandálu a meče (Omara ztvárnil Alberto Farnese, Kerima hrál proslulý silák Gordon Scott, krásnou Fawziu představovala Cristina Gaioni). Film měl v Itálii premiéru 29. června 1962. Závěrem připomeňme, že snímek nijak dějově nesouvisí se slavným němým filmem ŠEJKŮV SYN (The Son of the Sheik) s legendárním Rudolphem Valentinem z roku 1926.  Autor: argenson

režie:
Mario Costa
 
 
hraje:
Gordon Scott (Kerim), Cristina Gaioni (Fawzia), Moira Orfei (Zahira), Alberto Farnese (Omar), Jany Clair (vězněná žena), Maria Grazia Spina (Laila), Nando Tamberlani (Mansur), Gordon Mitchell (Jusuf)
 
 
scénář:
Nino Stresa
 
 
zvuk:
Pietro Spadoni
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.