Sedm záhadných dopisů (1944)

Sedm záhadných dopisů (Sieben Briefe)
50 %
 
 

Sieben Briefe

Další název: Seven Letters

    Žánr: komedie / krimi
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 81 min.
"Sedm záhadných dopisů". Ze tří filmů Otty Pittermanna (Vladimíra Slavínského), natočených pro německou produkci, měli diváci možnost vidět výrobek Pragfilmu s názvem "Sedm záhadných dopisů".

Režiséru se tu naskytl velmi svěží námět, který autoři scénáře Eberharda Keindorffa a W. Ulrici, dokonale využili. Přehlížený reportér se seznámil s dcerou svého zaměstnavatele, ředitele listu, a získá ji slibem, že jí bude posílat do lázní denně zajímavý dopis. Z obyčejných lidí, které kolem sebe vidí ve své kavárně, sestaví si zamilovaný reportér záhadný kriminální příběh na sedm pokračování, jež denně posílá ve formě dopisu své dívce do lázní.

Vymyšlená detektivka, jejímž je přirozeně autor hrdinou, nejen že probudí v dívce zájem a lásku, nýbrž nadchne i ředitele, který sedm reportérových dopisů uveřejní jako román ve svých novinách, a tak se uskuteční reportérovy ctižádostivé plány, získá milovanou ženu i literární věhlas. Ve filmové formě má příběh dobře vyvážené složky kriminalistického napětí se shovívavým humorem a dobře pointované scény s případným hereckým výrazem.

O. W. Fischer hraje reportéra, Elfriede Datzigová jeho milou dívku. V detektivní historii představuje záhadnou dámu Mady Rahlová, Harald Paulsen detektiva-číšníka a Andrews Engelmann a ostatní výrazné postavy zločineckého nebo policejního souboru. I Brandtova hudba přispěla rázovitými "detektivními" prvky k příznačné náladě.  Autor: Asmodej

režie:
Vladimír Slavínský (pod pseudonymem D. Pittermann)
 
 
hraje:
Harald Paulsen (Kern, vrchní číšník), Elfriede Datzig (Lilly Burgerová), Mady Rahl (platinově blond dáma), O.W. Fischer (Felix Lombard, spisovatel), Paul Kemp (Editor obrázků), Fritz Odemar (pan Burger), Victor Janson (vrátný Zumm), Andrews Engelmann (Eckrusch), Alexander Engel (Dr. Torda), Ernst Legal (kriminální rada), Ernst Dernburg (vyšetřující soudce), Hans Paetsch (kriminální komisař), Karl-Heinz Peters (soudní chemik), Fritz Remond (Star, obchodník s uměleckými předměty)
 
 
scénář:
Eberhard Keindorff, W. Ulrici
 
 
kamera:
Josef Střecha ((jako Josef Strecher))
 
 
hudba:
Jára Beneš ((jako Peter Brandt) píseň "Mein Herz fühlt sich geborgen")
 
 
výprava-architekt:
Bohumil Heš ((jako Gottlieb Hesch))
 
 
střih:
Maria Kull
 
 
vedoucí produkce:
Ludwig Carlsen
 
 
text písně:
Günther Schwenn (píseň "Mein Herz fühlt sich geborgen")
 
 
výprava:
Bohumil Heš
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.