Duben
ohodnotit

Sedm statečných

The Magnificent Seven

Žánr:
Rok:
1960
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
21.8.1964
„Bylo jich sedm, byli dobří pistolníci a chránili vesničany před nájezdy banditů.“

Komentáře k filmu Sedm statečných

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 81
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2019
I když jde "jen" o   remake kultovního Kurosawova   filmu jde podle mého názoru   o vůbec nejlepší   hollywoodský western,   kterému ani při nejlepší   vůli nedokážu vůbec nic   vytknout!!
Kromě   režie zaujme především   precizní Langova kamera,   úžasná dokonale padnoucí   hudba Elmera Bernsteina a   skvělé herecké obsazení.   Vedle Brynnera a McQueena   excelují nejen
Charles   Bronson a tehdy ještě málo   známý James Coburn ale   především Eli Wallach v   roli padoucha Calvery a Horst   Buchholz jako bláznivý   divoký Chico, v němž hodně   diváků asi ani nepozná   krále z české filmové   pohádky Pták Ohnivák.
Přestřelky jsou   strhující a velice   přesvědčivé stejně jako   do detailu propracované   "jezdecké" scény a   v superlativech by se dalo   ještě dlouho pokračovat.   Kdybych měl vybrat tucet   nejlepších filmů jaké jsem   kdy viděl tenhle by mezi nimi   určitě nechyběl!!!!
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Klasika westernu; oproti své   asijské předloze (jejíž   první dvě hodiny mi   připomínají spíš drama   než akci) mnohem   akčnější. Za těch 50 let   už to trochu zestárlo, ale   ta ústřední melodie je   nesmrtelná.
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2014
Miluju zloducha Calveru, jak   přijíždí do vesnice a   vrhá podmračené pohledy na   hlídkující pionýry,   kteří dávají znamení o   nájezdu banditů. Jeho   proslov - "Každý dobrý   skutek musí být po zásluze   potrestán", snad   nejlepší role Elii Wallacha   v jeho řadě filmů   blížící se stovce.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2016
Když jsem v dětských   létech, navštívil poprve   film v biografu, byl   černobílý a při spousta   akčních scén bylo potřeba   stíhat číst titulky. A   protože jsme si koupili   barevnou televizi v roce 1983,   tak do té doby, se film   skládal jen ze dvou barev a   při televizi formátu 3/4,   zase nebylo při senzační   hudbě, vidět celý obraz.   Někdy po roce 1990, divák   žasl a došlo k sázkám,   hlavně těch mladších, byl   vždy film barevný? A další   proměnou, bylo zakoupení   nových televizorů, když   jsme se již mohli kochat   širokoúhle. Už si na první   dabing nepamatuji, film je   barevný, hovoří česky, k   tomu je natáhlý, ale již   nám zemřel poslední herec z   těch statečných mužů,   Robert Vaughn...
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2012
Patří rozhodně mezi   nejlepší westernové   snímky. Léta od jeho vzniku   mu nic neubrala a pokud   obsahuje nějaká emotivní   místa, je to jen dobře, to   právě dělá tenhle western   naprosto vyjímečným.
POlYEKRAN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2012
Sedm statečných
Další klascký Western,   který měl ukázat, že i   dobro vítězí nad zlem i   když někteří z hrdinů   žijí na hranici zákona, tak   mají své kladné stránky a   jejich smrt
je pro   některé vykoupením.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Nebudu opisovat zasloužené   chvalozpěvy na tuto   westernovou klasiku, stačí   přečíst komentáře níže.   Spíš zmíním to, že když   jsem měla možnost vidět   kolorovanou verzi v   originálním znění s   titulky, nostalgicky jsem   vzpomínala na černobílou s   vynikajícím českým   dabingem. Není nutné hádat,   kdo byl v té barevné verzi   stále černobílý:-)
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2022
V dětství hodně oblíbené,   dnes stále fungující.   Nestárnoucí legenda,   ačkoliv zub času zde   zapracoval né že né, ale   tak nějak se ctí. Dnes už   nejsem tak odvařenej z   tohodle westernu, ale porád   to má spád a švih a hlavně   příběh a fajn herce. Dabing   z roku 2006 byl slušný, bál   jsem se, že film zazdí a   vůbec né. A Calvera v   podání Eli Wallacha je   porád záporák se super   hláškama - 80%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Právem je tento westernový   snímek prohlášen za krále   všech westernů. Není   tajemstvím, že se jedná o   předělávku japonského   samurajského easternu ´Sedm   samurajů´, který se dnes   řadí mezi filmové klenoty.   Působivé střelecké   souboje, velkolepý hrdinové   a skvělé herecké obsazení   děla ze snímku to, co je. Co   postava, to osobitý charakter   mající skutečnou hloubku,   která vede až k   sebepoznání. Mnohé scény   svojí atmosférou i dnes   tají dech a dá se říci,   že do dnes se něco takového   nepodařilo překonat. Jedná   se o hrdinský příběh, kde   má každý k takovému skutku   svůj osobitý důvod. K   působnosti dopomáhá i   naprosto skvělá hudba.   Skvělý scénář, skvělá   výprava, skvěle natočené.   Westernový kult, jaký nemá   obdoby.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Kultový western , ktorý ani   nemá výraznu slabinu   .Strasne sa my páči ,keď   Chris na začiatku dáva do   kopy partiu a záverečná   scéna keď sa Chico rozhodne   po všetkom , že zostane v   dedine .
Hugin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Pokud byl John Sturges   zasažen nějakou genialitou,   tak především genialitou   japonského režiséra   Kurosawy, bez jehož filmu   Sedm samurajů by nevznikl   tento snímek. Běžně   dávám nepůvodním,   neoriginálním, či jiným   filmem „inspirovaným“,   filmům podstatně méně   bodů. Toto je ovšem jedna z   mála výjimek. Zdaleka to   nemá tu poetiku jako   původní vzor, něco bylo   ubráno, něco přidáno a   charaktery dvou postav   sloučeny do postavy jedné.   Přes to všechno, velice   zdařilé, a to především   zakomponováním jemně   humorných dialogů a   vytvořením prostoru pro   hlavního záporáka.
Je ovšem s podivem, že   celosvětově   nejoblíbenější westerny,   jakožto původní americký   žánr, mají buď předlohu v   japonských samurajských   filmech (Sedm statečných,   Pro hrst dolarů) nebo je   točil neamerický režisér   (např. Hodný, zlý a   ošklivý nebo Tenkrát na   západě), i když v samotném   USA na to budou mít zcela   jistě jiný názor.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Výborný klasický   western.Jeden z   nejslavnějších westernů   všech dob.
Předlohou   bylo Sedm samurajů.
Luxusní herecké   obsazení a výborné výkony   herců.
Je zbytečné   pokračovat dál......všechno   ostatní už tu bylo určitě   řečeno.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Tento western patrí medzi   moje najobľúbenejšie.
Videl som ho už veľa   krát.Je tam veľmi   zaujímavé herecké obsadenie   vtedy ešte neznámymi   hercami. Western mal,vo svojej   dobe taký veľký úspech,   že s tých neznámych hercov   sa okamžité stáli veľké   hviezdy, ktoré potom   účinkovali vo veľa filmoch.   Tento film bude stále   populárny u divákov.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2012
Ve své době to byl asi   vynikající snímek ,z   respektu k tomuto fenoménu   dávám 7 , já viděl poprvé   dnes, škodí spoustu   hluchých míst kde se neděje   nic
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Jeden z nej westernů.Stačí   jen obsazení   Brynner,McQueen,Bronson,Coburn   ,Wallach.Výborné scény   soubojů,sem tam dobrá   hláška je naco koukat.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
moc dobrý western špičkově   přepracovaní sedmi samurajů  
parádní obsazení   tolik dobrých herců se málo   kdy v jednom filmu potká
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden z nejznámějších   westernů se skvělým   obsazením a hudbou. Ale   klasickou japonskou verzi mám   o něco raději.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Tahle záležitost a Tenkrát   na západě jsou to nej,co   světová kinematografie v   žánru western nabízí! 7   odvážlivců,co se za pár   drobných, postaví velké   přesile, osloví asi   každého diváka.   Vynikající herecké   obsazení a parádně   natočeno.K tomuhle není víc   co psát,teoreticky by   stačilo jedno   slůvko--->DOKONALOST--->   ;100%
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2013
Klasika
Westernová klasika, na kterou   se dá dívat i po 50 letech.   Sedm proti 100 - nerovný   poměr a přes ztráty   dokáží zvítězit a porazit   Calverovu tlupu. Další díly   na film nenavázaly.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Neokoukatelné
Western na který se vždy   rád podívám je rozhodně   Sedm statečných. Od   nezapomenutelné melodie přes   boj sedmi machrů proti   bezpráví to je klasika,   kterou jen těžko nějaký   film tohoto žánru předčí.   Snad jen Hodný zlý a   ošklivý, ale to je zase   trošinku jiná kapitolka
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet   $2milióny║Tržby USA   $4,905,000║Tržby   Celosvetovo $4,905,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   Režisér John Sturges nám   naservíroval kvalitnú   westernovú porciu, z   vtedajšou hereckou   "nezabudnuteľnou -   večnou" elitou ako boli   Yul Brynner ako charizmatický   vodca pištoľníkov - Steve   Mcqueen ako jeho opora pri   riešení problémov - Charles   Bronson ako obľúbenec   detského osadenstva vesnice -   James Coburn tichý obratný   chlapík s dobrou technikou   hádzania noža - Robert   Vaughn v podaní pištoľníka   prenasledovaného nočnou   morou z toľkého zabíjania -   Horst Buchholz zbrklí   frajersky mladík ale tiež   schopní pištoľník ale i   záporák v podaní herca ako   Eli Wallach bol tiež   nezabudnuteľný.   "Famózny Western s   výbornou doprovodnou   melódiou!"
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2009
Plán je   jednoduchý...ubránit jednu   mexickou vesnici od bandy   vyděračů. Toť vše. A   přitom jde o jeden z   nejlepších a   nejklasičtějších westernů   široko daleko.
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Příliš černobílé
Asi budu tvořit výjimku, ale   toto mě vůbec neoslnilo.   Mám ráda westerny, ale   naprosto nechápu, proč je   právě tento, který je   označován za jeden z   nejlepších filmů tohoto   žánru, tak slavný.   Připadá mi naopak, že Sedm   statečných je ze všech   klišovitých westernů, ten   nejklišovitější. A dost mi   vadí, že nejvíce prostoru   tu zabírá Yul Brynner a   Steve McQueen a jaká   náhodička, že zrovna oni   jedinný dva to přežijou. O   mnoho víc mě zaujal Robert   Vaughn nebo James Coburn –   jeho postava byla pro mě   nejzajímavější, škoda,   že nemohla mít více   prostoru.
Je to dost   nevyvážený, chtěla bych   vidět originál Sedm   samurajů, abych věděla, co   to ta Amerika zase sprdolila.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2010
Sedm statečných
Výborný western plný   divokých přestřelek a   westernovských honiček. Film   nabídne sedm hlavních   hrdinů rozdílných povah.   Každý z nich je svým   způsobem osobitý a   výjimečný, přesto však   mají něco společného a to   statečnost a odhodlání.   Děj určitě nenudí, chlapi   to s koltama opravdu umí, no   prostě radost pohledět na   jejich spolupráci. Dále se   mi líbila zajímavá   zápletka no a heroické   vyvrcholení bylo taky   perfektní.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Hvězda!!
Stálice mezi všemi film,   příběh sedmi   pistolníků,kteří chrání   mexickou vesnici. Jsou v tom   střílečky, ale i projevy   lidskosti. Všichni pánové   jsou prototypy správných   spravedlivých chlápků. Já   tento western miluju.100%
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2020
Když je Tenkrát na západě   nejlepší spaghetti western,   tak tohle je nejlepší   americký western. Ten rozdíl   je opravdu znát. Hrdinové,   přestřelky, padouch,   typický znak všech   amerických westernů a tady   se to opravdu povedlo.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Westerny nejsou můj šálek   kávy.Připomínají mi   dnešní akční B   filmy.Místo aut máme   koně,místo atraktivní   svobodné slečny máme   atraktivní ovdovělou   Mary.Oba žánry mají   společné,že padouch musí   vypadat na první pohled   nesympaticky a na konci zemře   díky hlavnímu   hrdinovi,který je zase od   pohledu neuvěřitelný   sympaťák a ještě větší   tvrďák než záporák.Drsný   hlavní hrdina vše vyřeší   ke spokojenosti všech,bez   újmy na zdraví.Pro mě nuda   a neskonalá šeď.
Nevím proč,ale Sedm   statečných mě baví.Asi   proto,že záporák mě byl   sympatický a dialogy mě   příjemně pobavili.Hudba   parádní,kultovní a na   rozdíl od Tenkrát na   Západě neomílaná denně v   českých rádiích.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2014
R.I.P. Calvera
To se to sedmi statečným   bojuje s přesilou, když za   sebou cítí podporu milionů   fanoušků svého filmu -   nekorunovaného krále těch   nejprofláknutějších   westernů (Tenkrát na   Západě promine). Film je   bohatě ilustrovanou   příručkou pro všechny   začínající i pokročilé   pistolníky a to včetně   návodu, jak se má chlap   postavit svému strachu, že   může být zastřelen. A být   pak samozřejmě zastřelen,   jenže ne coby zbabělec, ale   hrdina. Což je prý dost   podstatný rozdíl. Jenže on   už si ten rozdíl moc   neužije, řekl bych.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Dodnes neprekonaná kovbojka.   Má všetko, čo má mať   dobrá kovbojka. Vynikajúce   herecké výkony hlavných   predstaviteľov.
Prestrelky stoja za to.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2010
Snad po deseti letech se mi   konečně povedlo opět se   dostat k tomuhle povedenýmu   westernu a spokojenost se   dostavila.Sedmička   pistolníků v čele s   charismatickym Yulem   Brynnerem, ale taky Stevem   McQueenem, Charlesem Bronsonem   nebo Jamesem Coburnem se   nechá za symbolický prachy   najmout sedlákama z vesničky   terorizovaný bandou vedenou   týpkem jménem Calvera,   kterej je v podání Eliho   Wallacha náhodou i docela   sympaťák:-D.Film to nejni   obzvlášť drsnej (jak sem v   poslední době koukal na   spaghetti dílka od mistra   Leona, tak mi to trošku   možná chybělo), ale   rozhodně má co nabídnout a   to jak z hlediska   přestřelek, tak   dialogů.Navíc je taky   správný, že ne celá   sedmička se dožije   závěrečných titulků a   vlastně jenom pro jednoho   měl ten boj nějakej větší   smysl ohledně jeho dalšího   života. Pro ostatní   přeživší je konec trochu   otevřenej a můžu si jenom   domejšlet co se dělo dál,   což je taky dobře…Herecký   výkony asi komentovat   nemusim, už jenom ty jména   sou zárukou kvality, což se   jednoznačně potvrdilo…Na   slušný úrovni je taky   hudba.Film kterej září i po   neuvěřitelných 50 letech…
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Když točil John Sturges Sedm   Statčných, musel být   zasažen genialitou. Ačkoliv   vznik této westernové ikony   provázely nemalé potíže   (neshody mezi hlavními   představiteli), navzdory tomu   vznikl asi nejlepší western   ve filmové historii.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Jeden z nejlepsích westernu   vubec. Dokonala hudba,   hrdinske typy, napeti, akce.   Vsechno jak ma byt.
R.RICKIE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Ani nevím ,co bych napsal,aby   to bylo neotřelé.No snad jak   je možné,že natočí   takový skvělý western v   roce 1960 ?Dávám 20 z 10
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Můj nejoblíbenější   western spolu s Tenkrát na   západě. Pěkný příběh o   jedné chudé vesničce, na   kterou pravidelně najíždí   bandita Calvera, v podání   výborného Eliho Wallacha, se   svojí bandou a připravují   je o zásoby jídla.   Vesničani si najmou   skvělého pistolníka Chrise   Adamse, ten si najme dalších   6 pistolníků a vydávají se   chránit vesnici proti velké   přesile 40 mužů. Včera   film dávali a opět jsem   neodolal a podíval se.   Potěšilo mně že na Nově   zazněl ten starý dabing.   Před časem ČT1 nabídla   Sedm statečných s novým   dabingem a to nebylo ono.   Spousta těch dialogů   zazněla trochu jinak a byli   jsme tak trochu ochuzeni o ty   skvělé hlášky, které   zazněli ve starém dabingu.   Výborná je scéna kdy na   začátku filmu jede Chris s   Vinem, s pohřebním vozem na   hřbitov, uložit nebožtíka   přes nevoli pár chlápků   kteří dělají dusno. Vin   pronese: "Z pohřebáku   jsem ještě   nestřílel." Nebo jak je   lehce nervozní a Chris ho   uklidnuje: "Jen klid, už   tam skoro jsme." A Vin   suše odvětí: "Ne že   bysme nebyli, nerad bych tam   ale zůstal." Podobných   scén je tam spoustu, třeba   před první přestřelkou,   mezi Calverou a statečnými,   skvělý rozhovor mezi nima.   Ale to se všechno nedá   vypsat do jednoho komentáře.  
Co se týče těch   přestřelek, stále jsou   svěží a mají v sobě   napětí. Vše podbarvuje   skvělá hudba.
Jako   malý jsem měl nejraději   Chrise, jakožto vůdce party.   Ale dnes se mi líbí všichni   a nedělám mezi nimi moc   velké rozdíly. Vin má   skvělé hlášky a vtípky,   dále ještě vzpomenu Chica,   tohle je výborná postava,   nejmladší ze všech   statečných a má svojí   hlavu, tvrdohlavou. A ještě   Bernardo, ve filmu si ho   oblíbí tři malí   vesničani, kteří si ho   vylosovali a slíbí mu že   když padne v boji budou mu   nosit pravidelně na hrob   kytičky. Taky povedený   rozhovor, když jim pak   Bernardo řekne aby nebyli   kdyžtak zklamaný, kdyby jim   to nevyšlo. Kluci řeknou:   "Budeme možná ještě   radši když   přežijete." Ten   nejmenší hned zdurázní:   "Možná." Bohužel   Bernardo opravdu v boji padne   a jeho smrt mně snad dojímá   nejvíc.
Skvělé   herecké obsazení, u všech   sedmi hrdinů platí: "Co   herec to pojem". Plus   hlavní záporák Elli   Wallach. Western který   nezestárne a je to   nesmrtelná klasika.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2020
Legendární western kde konec   není až tak happy i když   účel mise splní. Skvělé   výkony herců kde z nich   odvaha a statečnost   podpořená charakterem   spravedlnosti doslova   stříká.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2008
Klasika,která nestárne.Jeden   z nejlepších westernů,jaké   kdy byly natočeny.I když   tento žánr příliš   nemusím,Sedm statečných je   čestná výjimka.Skvělý   film.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Tímto zdravím všechny,   kteří při nádherně   zbrklém návratu Brada   Dextera coby Harryho Lucka   pociťují také ten kus   "chlapského   dojetí," všechny,   kteří si přejí být taky   takovými chlapy, kteří   dbají na přátelství, na   své slovo a na svou čest -   byť si i v skrytu duše   přiznáváme, že bychom to   asi nezvládli (i kdybychom se   snad v sedle udrželi a   zasáhli z archivního Smith   and Wessonu 'Model One First   Issue' z pěti metrů aspoň   kredenc). I proto je to   nádherný film. A díky tomu,   že v dobách, kdy byl western   králem, se jako jeden z mála   klasických westernů dostal i   na plátna našich kin, snad   trošku pomohl k formování i   nás, když nám bývalo   -náct.
A protože   jsme u nás v té správné   době vlastně moc jiných   westernů nepoznali (až   někteří dokonce za westerny   pokládali snad i zfilmované   fantazie Karla Maye), patřil   tu western 'The Magnificent   Seven' mezi   nejoblíbenější, a právem   patří podnes.
Ostatně i mezi těmi   celosvětově   nejoblíbenějšími westerny,   o nichž se níže správně   zmiňuje Hugin, se Sedm   statečných stále drží ve   slušné třetí desítce, a   podle mého by si snad   zasloužilo být i výš.
dandysek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
je to úžasné!!! američané   excelentně zvládli natočit   remake japonského režiséra   kurosawy sedm samurajů,   přenést děj na divoký   západ a nechat v něm stopy   japonského samurajského   etosu. mezi sedm hlavních   představitelů se navíc   vešla celá řada slavných   hereckých osobností, jako   jsou mcqueen, bronson a   další, kteří nemohli   zkklamat...
theremin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2005
Rešpektujem kult,ale mňa to   obišlo.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Tak tento film snad   nepotrebuje zadne   komentare....pro me je to ten   nejlepsi western vsech dob.   Vyborna hudba a jeste lepsi   pribeh a herecke role
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2006
Světová klasika, která   vznikla jako remake   japonského filmu Sedm   samurajů. Všimněte si, jak   krásně jde postřílet   "40 loupežníků",   aniž by se všichni brodili v   potocích krve.
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2010
I když western není zrovna   můj nej žánr, tak tuhle   klasiku musím vidět   pokaždé když ji dávají   někde v televizi. Prostě   western všech westernů. I po   tolika letech film neomrzí a   dá se na něj koukat znovu a   znovu. Tolik slavných herců   pohromadě se jen tak nevidí.   Opravdu geniální kousek.
Llewelyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Sedm statečných..tohle je   klasika, která se musí   vidět..přitažlivá doba   Divokého Západu(jak pro   koho) je zde podána v   nejlepším světle, stejně   jako život na   venkově..viděl jsem to   mockrát, jeden čas to byl   můj nejlepší film...když   jsem viděl předlohu Sedm   samurajů tak tento film   poněkud vybledl, ale pořád   si zaslouží deset...jestli   ne tenhle film, pak už tedy   žádný:-)
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Uprime receno je to   prachsprosta socialisticka   agitka :) Ale vzhledem k tomu,   jak se mi to jako diteti   libilo, to musi nejake skryte   kvality mit.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Tohle prostě klasika je, ať   se tomu člověk brání   sebevíc. Nemusíte být   zrovna fanouškem westernů,   aby se vám tenhle film   zalíbil. Navíc takové   obsazení se každý den   nevidí.
misoft
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Film inšpirovaný starším   filmom japonskej produkcie   -Sedem samurajov). Dobré   herecké výkony Queena,   Bronsona,Brynnera,Coburna,   Wallacha, Vaughna, Buchholza -   jeho debut a ďalších.   Chytľavá melódia,   napínavé scény, perfektné   prestrelky.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2009
No jasný klasika pro   milovníky westernů.Asi   první western který by měl   aspon každý vidět opsazení   super Bronson a Elli Wallach   moc dobrý film.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Klasika! Ano, přesně vím,   co se v nejbližší vteřině   stane, přesně vím, co kdo   řekne...a stejně se zase   znovu na to podívám!
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Kdyby to nerežíloval John   Sturges, divil bych se tomu.   To by potom musel být Sergio   Leone.
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2005
este do tedka si hraju s   pimprdlikama na sedum   statecnej a finguju pusou   vystrly.prask prask.kovbojka   kofbojek
POMAJZ
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
7 statečných
Nostalgie jak Brno a původní   dabing ČST nemá chybu, 10 a   bez rozmýšlení.Jeden z   nejlepších westernů.
jeromeklapkajerome
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2013
7z těch co přežili
Aby bylo jasno, člověk   přežije, pokud udělá něco   co se nesmazatelně zapíše   do dějin, a tento snímek   patřípro mne, mezí desítku   nejlepších filmů světa.(   Jako například zelená   míle). Pro mne, jedenáct   hvězdiček.
Amthauer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Vím, že pro mnohé to je   velká klasika a samotný   příběh je docela silný,   nicméně tak nějak celý   film, výprava i příběhová   rozšeření působí levně,   skoro jako nějaký díl Star   Treku na divokém západě.   Rozhodně působí vedle   mnohem silnějšího Tenkrát   na západě hodně vybledle.
Shadow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2004
Sedm statečných, deset bodů
Dnes už naprosto klasický   western s hvězdným   obsazením. Je skvěle   zahraný. Lidskost vítězí   nad penězi. Navíc mě   vždycky dostane úžasná   hudba, co mě vždycky zas a   znovu dostane. Mohla bych ji   poslouchat pořád.
JanaOss
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Jedna z nejpopulárnějších   kovbojek, které byly   natočeny. Sedmička   neohrožených mužů se   zbraní po boku a koněm,   kteří se umí bít a bijí   se za dobrou věc. Ne všichni   přežijí rozhodující boj,   což je nezlomí. Zvítězí a   pomohou utlačovaným a to je   snad to, co udělalo - krom   obsazení - tento film tak   známý a populární.
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2004
Westernová legenda
Pokud bych měl vyjmenovat   pět nejlepších westernů,   určitě by nemohl chybět.   Superhvězdné obsazení   (Brynner, McQueen,Bronson,   Coburn, Wallach atd.)už   dopředu dává tušit   kvality. Příběh sám o   sobě je prostý jako ve   všech kovbojkách - bitka   prostě může být o půdu,   peníze, ženskou nebo o   stádo, ale jak to tihle   maníci zahráli...
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Spravodlivosť + presná a rýchla streľba
Snaha o spravodlivosť   spojená s odvahou a s prenosu   a rýchlou streľbou je   základom pre sedem   pištoľníkov, ktorí sa na   požiadanie chudobných   farmárov rozhodnú i za   minimálnu odmenu odstrániť   bandu zlodejov a vrahov.   Zaujímavé sú rozdielne   pohnútky jednotlivých   pištoľníkov zúčastniť sa   na tejto riskantnej akcii.   Jeden si chce dokázať svoju   odvahu, druhý v tom vidí   možnosť získať ložisko   zlata, tretí sa chce   vyrovnať uznávanému   Chrisovi - zakladateľovi   skupiny siedmych   pištoľníkov, ďalší sa   dajú presvedčiť aj za malú   odmenu. Statoční sú ale   všetci siedmi, pretože i   napriek prekážkam   spôsobených nejednotným   postupom a zradou niektorých   farmárov, sa im nakoniec   podarí dedinu oslobodiť od   Calverovej bandy, aj keď za   cenu vlastných obetí. Dej je   podfarbený pôsobivou   dramatickou hudbou.
cynik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Tak nějak takhle by měl   vypadat pořádný remake.   Výborně zahraných všech   sedm titulních hrdinů a i   Eli Wallach v roli padoucha   Calvery je prostě k   sežrání. A závěrečná   věta Yula Brynnera   "...vyhráli jen   farmáři, my prohráli, my   vždycky prohráváme."   konečne dala westernu jako   žánru pravý punc a   ukončila éru vymydlených   klaďasů ala John Wayne.
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Klasika. Western jak má být   s klobouky, pistolemi a   koňmi. Když se k tomu   přidají herecké legendy,   zajimavý příběh a   parádní hudba, vznikne   takovýto kultovni film a otec   pozdějších westernů. Co   bych ještě vyzdvihl? Je to   asi souhra náhod, ale 3 roky   před natočením sedmi   statečných byl natočen   další veleúspěšný film,   12 rozhněvaných mužů,   který si také mistrně   pohrává s charakterem a   vlastnostmi postav. A to   oceňuji, poněvadž dnes se   více hledí na jasný obsah,   než na nedořečené prvky a   skrytý význam. 85%
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Nebýt Johna Sturgese,   nejlepší westerny by měli   na kontě Italové, a   nejprovařenější Němci - a   to by byla pro Ameriku docela   ostuda :-)
Naštěstí   minimálně tenhle film   patří neodmyslitelně do top   ten westernů všech dob a   kdoví,jestli není vůbec   nejslavnější. Narozdíl od   mnohých si ani nemyslím,že   by Sedm samurajů byl ještě   lepší film - divoký západ   je pro mě daleko   přitažlivější než   japonská kultura ...
vratik7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Opravdu skvelej western.   Skvely pribeh o tom jak i   presila 40ti muzu nezmuze nic   proti sedmi pistolnikum.
Leonid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2007
Určitě tento film patří   dnes již ke klasice westernu.   Je zde jasně vyznačena linie   mezi zlem a dobrem a je vcelku   jasné, která strana   zvítězí. Nižší počet   bodů dávám, protože Akira   Kurosawa byl první a podle   mého mínění lepší.
tomdoyle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2007
Mě se moc líbil a líbí   pokaždé, když ho vidím,   miluju kladné hrdiny, a tady   jich mám v jednom filmu hned   sedm. Má to vše co od filmu   očekávám,spád, napětí,   akce nechybí romantika a co   navíc má to sice šťastný   konec, ale ne tak úplně,   takže to nehraničí s   nereálností. Prostě príma   podívaná.
Bartson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2015
Druhý nejlepší western   všech dob po Tenkrát na   západě. Zde mi k typickému   westernu chybělo jen pár   záběrů na syrové chlápky,   vrzání čehosi v dálce,   jinak ticho po pěšině a   toť vše:)). Tenhle syrový   záběr tam být, tak váhám,   ale takhle mám v pořadí   jasno :). Nic to ale nemění   na tom že hodnocení těchto   filmů vypadá 100% a 99.9%
demon.cz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2009
Dabing na DVD
Filmeček mého   mládí.Naprostá   klasika,která nepotřebuje   komentář.
Miluji   tento film a znám hlášky a   děj téměř nazpaměť.
Jedno velké zklamání   ovšem přináší dabing na   DVD edici STUDIO CLASSICS.
Totálně předabováno a   film rázem ztratil kouzlo   jaké měl.
Budu tedy   muset počkat až bude film v   televizi se svým původním   dabingem a trochu pracně si   svojí originálku vylepšit.
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2008
Jo, pokud jde o Sedm   statečných, to je natolik   klasika, že k tomuto filmu   už není víc co dodat. Je to   nádherná věc. Kamera,   hudba, herecké výkony,   samotný příběh - tohle   všechno zaujme znovu a znovu.   Z oné slavné sedmičky jsou   fantastičtí všichni, ale   mě asi nejvíc je blízký   mladičký Horst Bucholz.
milan008
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Ano, výborný klasický   western, legenda, skvělí   herci... až do nedávna bych   hodnotil nejvýše, jenže   jsem teď viděl   "originál" Sedm   samurajů a ten přece jen   coby námětově prvotní   stojí výše...
Tatule
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Ten film je tak dobrý, že   každé hodnocení mu jen   ublíží, stejně jako mu   ublížilo jeho volné   pokračování. Neznám   lepší western. Snad jen   Vinnetouova trilogie a   Tenkrát na západě se s ním   mohou srovnávat. Ani   předloha Sedm samurajů   nebyla tak dobrá.
P.S.: Nejlepší je Britt!
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Na tomto filmu se ukazuje   kolik podob může mít   dokonalý western, oproti   Tenkrát na Západě, kde byl   jeden proti jednomu, tady je   naopak sedm proti přesile.   Každá postava se skvěle   doplnuje čímž vytváří   dokonalé herecké septimo.
smrkac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2007
Hodně povedená obarvená   klasika :-) I když ji znáte   nazpaměť a děj je velmi   jednoduchý až přímočarý   o tom to právě! Je vhodný   na letní pohodový večer.   Vzpomínám si, že poprvé   jsem ho viděl jako malý a to   tenkrát říkali, že není   vhodný pro děti :-) Možná   měli pravdu, ale já ho   viděl stejně a jsem tomu   rád. Tak mě napadá byl   někdy nadabován do CZ ?   Mimochodem je škoda, že   zmíněná   "originál"   japonská verze není FDB.CZ k   dispozici, docela bych si ji   rád pustil. Mimochodem   možná si vzpomene nějaký   pamětník na český mini   film SEDM, kde parta mladých   kluků se vrátí na ono   místo tramvají - anabáze je   více než na místě :-)))
Ajkir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Z nostalgie, nebo pro herecké   výkony ,,hereckých   legend", nebo pro   nezapomnutelné hlášky, či   některá životní moudra.   Pro výše uvedené věci   máme určitě všichni tenhle   film rádi a je   neuvěřitelné že je mu již   50let a po celých 50let   dokázal diváky přítáhnout   k televizní obrazovce, nebo   počítačovému monitoru. A   já doufám, že mě bude   přitahovat dál a dál dokud   se mi nepřetrhne páska na   mé VHS, kde jej mám nahraný   :)
alfonzcepicka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2007
ja by som najviac ocenil   scenar, skutocne dialogy su   vžité a stylove. stylove su   aj postavy, mozno sa niektore   zdaju gycove, ale mozno je to   tym, ze prave tieto postavy su   prototypy pre nastavajuce   filmy. a paradoxne na filme je   to, ze je to dost rozpravkove,   ide o jednoduchy boj dobra a   zla, chris a vin su dost   dokonali by som povedal.   pozoruhodne je, ze v tych   bojovych scenach ma chris   najhorsie pozicie, vobec sa   nekryje a nakoniec prezije.   vlastne ten film nie je   oslavou pistolnikov a   strielaciek, ale je to o   pokoji a mieri.
moudnik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Dobro a zlo, která filmová   role jde lehčeji zahrát ?   Jako
mladý jsem   jednoznačně fandil sedmi,   zvláště S. McQueenovi.
Dnes po cca padesátém   zhlédnutí obdivuji   E.Wallacha, je to
filmový darebák jak se   patří. Filmové řemeslo jde   všem k
duhu a   výsledkem je tento   jedinečný western ozdobený   nejen
budoucími i   stávajícími hvězdami, ale   i krásnou hudbou.   Congratulations, Mr. Sturges.
Palat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2006
Hodnotit Sedm statecnych je   jako nosit drivi do lesa, ale   davam 9, protoze mam radsi   spagetky ci westerny typu   Velka zeme, diky Sedmi   statecnym se westerny   proslavily, je jen skoda, ze   nezname vice del napriklad od   Johna Forda ci Sama   Peckinpaha, u nas je   popularnejsi Winnetou a Sergio   Leone, inu zelezna opona je   zelezna opona
pacoš
Hodnocení:
Přidáno: 19.12.2021
Nejlepší western podle mého   hodnocení,a nejlepší   americký film,já říkám   proto že tam hrála polovina   Rusů.
kutululu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2010
úžasná nestárnoucí   klasika která se   neokouká...výborná hudba,   herecké hvězdy...ať mi   nikdo neříká že verze z   východu je lepší...
Freddie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2006
Jeden z kultovych westernov.   Tu ani nie je co komentovat.   Vyborni herci,nadherne   exteriery, skvela   rezia,kamera,zvuk,dej,dobro a   zlo atd,atd...
Jednoduco,ten kto toto   nevidel asi zil niekde mimo.
Mufka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Klasika, kterou jsem viděla   tolikrát, že to ani nejde   spočítat :-). jedinečný   western. Jednoduchý přesto   chytlavý příběh,   odhodlání, ukázka   houževnatosi, víry a vůle   žít a bojovat za svobodu.   Drsný svět divokého   západu...
Frimo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Keď som ho videl prvý krát   tak som zabudol na všetky   Winnetuovky. Je to úplne   vážne dospelý western so   všetkým čo k tomu patrí. V   mojom osobnom hodnotení   stojí po boku snímku Vtedy   na západe, čiže na tú   najvyššiu priečku.
lisakfox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Tohle je kovbojka snů se   vším všudy a to vím co   píši. Snad trochu se k ní   blíží " Tenkrát na   západě " Bez pardonu   jasně 10 !
otapacovsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2016
klasika
usa kovbojka,ktera vychazi z   japon.filmu 7-samuraju,je tim   spravnym tipem na chvili   odpocinku a sneni.podekujme   teto firme,ze nam jej dovoluje   shlednouti.ota.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26514minih26514Nebát se a nakrást (1999) 
Nebát se a nakrást n
minih81630minih81630Tajemství starého hotelu (2011) 
The Innkeepers n
minih46325minih46325Nepřítel lidu (1978) 
An Enemy of the People n
minih7441minih7441Evo, vdej se! (1983) 
Evo, vdej se! n
minih25876minih25876Vzkaz v láhvi (1999) 
Message in a Bottle n
minih139619minih139619Ďábelský dům (2015) 
The Diabolical n
minih20789minih20789Tequila koktejl (1988) 
Tequila Sunrise n
minih22531minih22531Vinnetou - Rudý gentleman (1964) 
Winnetou II n
minih27545minih27545Modrý blesk (1999) 
Blue Streak n
minih142876minih142876Oko v oblacích (2015) 
Eye in the Sky n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sedm statečných (2016)

 Sedm statečných (2016)
Sedm statečných n
The Magnificent Seven
Žánr: akční / western
Země: Spojené státy americké
Režie: Antoine Fuqua

(pokračování)

Sedm statečných (1998) [TV seriál]

 Sedm statečných (1998) [TV seriál]
Sedm statečných n
The Magnificent Seven
Žánr: western
Země: Spojené státy americké
Režie: Gregg Champion, William Wages, Christopher Cain

(spin-off)

Jízda sedmi statečných (1972)

 Jízda sedmi statečných (1972)
Jízda sedmi statečných n
The Magnificent Seven Ride!
Žánr: western
Země: Spojené státy americké
Režie: George McCowan

(pokračování)

Pistole sedmi statečných (1969)

 Pistole sedmi statečných (1969)
Pistole sedmi statečných n
Guns of the Magnificent Seven
Žánr: western
Země: Spojené státy americké
Režie: Paul Wendkos

(pokračování)

Návrat sedmi statečných (1966)

 Návrat sedmi statečných (1966)
Návrat sedmi statečných n
Return of the Seven
Žánr: western
Země: Spojené státy americké / Španělsko
Režie: Burt Kennedy

(pokračování)

Sedm samurajů (1954)

 Sedm samurajů (1954)
Sedm samurajů n
Sichinin no samurai
Žánr: historický / drama
Země: Japonsko
Režie: Akira Kurosawa

(remake)

TV Program

ČT1 - Růžový panter (1963)

14:05 - 16:00

18 minut již uběhlo
97 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

14:05 - 15:00

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:40 - 14:30

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

58 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190544
Osobností: 697834
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178271

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10