ohodnotit

Sedm statečných

The Magnificent Seven

Další název:
Sedem statočných; Die glorreichen Sieben
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
22.9.2016
„Spravedlnost má své číslo“

Komentáře k filmu Sedm statečných

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2016
Jo!
Prvních a původních Sedm   samurajů Akira Kurosawy z   roku 1954 těžce   převálcovalo Sedm   statečných Johna Sturgerse v   roce 1960. Obávala jsem se,   že holohlavého miláčka   Chrise, dlouhonohého Britta,   sympaťáka Vina a ostatní   nemůže nikdo nahradit natož   pak překonat. Omyl. Dnešní   shlédnutí nových Sedmi   statečných, kterých   vlastně bylo devět (něco   jako u mušketýrů) mi   přineslo nádherný filmový   zážitek. Je to tak   důvěrně známé a přece   zcela nové a napínavé. V   několika bodech se film lehce   a decentně dotkne předchozí   verze a divák se pousměje,   protože ví... Rozhodně to   není žádné parazitování,   spíš to vnímám jako úctu   k ikonickému filmu, z něhož   nový film vzal základní   téma a předkládá ho v   jiné, nové a velmi zdařilé   podobě. Černoch? A proč ne?   Asiat? Indián? Žena? No a   proč ne, proboha? Hornerova   hudba také velmi láskyplně   zpracovává základní motiv,   který okamžitě poznáme   navzdory tomu, že je jiný.   Hudba s klasickými   Hornerovými zvuky trub je   nezaměnitelná a vháněla mi   slzy do očí i proto, že   byla pravděpodobně to   poslední, co kdy napsal   (letecké neštěstí červen   2015). DVD moc nekupuju, ale   tohle prostě musím mít.
bouchac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2016
At si řiká kdo chce,co   chce,pro mě super akcni   western.NADHERNÁ   krajina,drsny chlapy,tvrdy   přestrelky.Nic sem od toho   nečekal a dostal sem   vic:)Palec nahoru!
JendaV29
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2016
velmi podařené
ano, je tu nových Sedm   statečných a za sebe musím   říct - dobrá práce.   Původní snímek z roku 1960   je klasika a tak se musíme v   první řadě vyhnout   porovnání a srovnávání.   Sedm statečných (2016) je   dle mého podařený film,   nechybí humor, napětí,   akce. Líbila se mi   rozmanitost postav 7   statečných a velmi   pozitivně hodnotím změnu   jmen oproti původnímu filmu,   takže předem nevíte, kdo   zemře.. Jeden bod odečítám   za scénu s kulometem a za to,   že nechali zemřít   statečné, které jsem si   oblíbil :-))
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2016
Návrat ve velkém stylu?...
Ctím klasiku z roku 1960 a   sám moc předělávky   starších filmů nemám v   lásce, většinou to dopadá   Blbě! Zde si ale myslím, že   film obstojí a novej kabát   potulného pistolníka mu   sedí. Je to svižné,   solidně natočené, boj dobra   a zla funguje, herci   výborní, poslední cca 30   minutová přestřelka   libová. Zkrátka moderní   western co ctí starou   klasiku! Snad jen Antoníne   Fuko pro příště přidej   více kečupu, ten film si o   to říkal:-)
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2017
Tak to by šlo, původní Sedm   statečných je pro mě snadno   zapomenutelný western ze 60.   let. Tohle se povedlo, žánr   je téměř mrtvý ale občas   se něco vydaří a tenhle   "remake" k tomu   patří. Jako skoro vždy   musím souhlasit s Elmariachim   a hlavně Figuskem. Postava   "Sama Worthingtona"   :-D je výborná a skvěle   zahraná. Ano, já si myslel   celou dobu že Chris Pratt je   Sam Worthington. TVL vždyť   ty dva jsou jak dvojčata :-D
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2018
║Rozpočet   $90miliónov║Tržby USA   $91,224,003║Tržby   Celosvetovo $158,548,048▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ ako taký priamočiary   popcorňák bez väčších   ambícii postavený hlavne na   akčnej stránke fajn,   poteší vizuál, aj hudba,   Antoine Fuqua nebol nikdy   žiadny silný vyprávač   príbehov, u neho takmer vždy   ladí akcia nad všetkým   ostatným a tu sa na nej dá   vyžiť, obsadenie dobré, aj   keď chémia medzi postavami a   hlavne zlosynom až tak   nefunguje, hlavne dôrazný   Denzel Washington a zábavný   Chris Pratt to tu osviežujú,   Ethan Hawke skôr vo svojej   úlohe prehráva, na to ako to   mohlo byť zmrvené som   nakoniec spokojný /videl v   kine: 80%/
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2017
Klasika klaďáci trefjej   všechno a záporňáci to se   zbraní moc neumějí.
Výběr všech   národností a ras se pustí   do záchrany s pomocí   utlačovaných vesničanů do   boje s všemocným   Bartholomewen Boguem a i přes   ohromné ztráty to dokážou.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2018
Poslední dobou se   vytvářejí remaky snad   úplně všeho a ve většině   případů nejsou moc   povedené. Tady mně ale   přijde, že nový film je v   něčem dokonce lepší než   ten původní. Určitě ve   výběrů herců, sedmička   vypadala mnohem drsněji. Co   mi celkem vadí je, že   nedošlo k žádnému   většímu pokroku charakterů   postav, prostě přišli a   odešli (nebo umřeli). Nové   zpracování se nesnaží   zastínit klasiku, prostě má   jen stejný, trochu jinak   zpracovaný, příběh.
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2017
Rozhodně dobrý remake
Fugua natočil myslím dost   dobrý remake. Samozřejmě se   to potýká s tím, že to je   remake a proto pravděpodobně   schytá víc kritiky, než je   nutné. I proto jsem dal   trochu vyšší hodnocení.   Taky proto, že Denzel je   Denzel. Na jeho filmy bych   prostě mohl koukat pořád.   Příběh asi nemá smysl   opisovat, je prostě stejný.   Nicméně myslím, že   finální přestřelka je fakt   asi nejlepší westernová   akce, jakou jsem kdy viděl.   Soundtrack je taky super, ale   myslím, že nic jiného se od   Jamese Hornera ani nečekalo.   Škoda, že další takové   už nebudou.
Mirius.62
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2017
Slušné
Celkom vydarený film, žiaľ   nedozvedel som sa motívy   niektorých pištoľníkov,   prečo išli pomáhať   farmárom. V pôvodnej verzii   boli jednotlivé osoby lepšie   identifikovateľné a človek   vedel, prečo za tak málo   robia tak veľa. Ale ako film,   fajn.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2016
V dnešní době natočit   dobrý western je dost   náročný a málo komu se to   povede,remake Sedmi   statečných se docela povedl   není to úplně super ale s   hereckým obsazením a jejich   výkony   spokojenost,prostředí   dobrý,závěrečná   přestřelka super.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2017
musim potvrdit ze novy kabat   filmu slusi, nicmene dalo se   vytezit i vic-predevsim hudba   me velmi zklamala.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2017
Kdyby se to nejmenovalo Sedm   statečných, tak by to byl   slušný western s vysokou   úmrtností, takhle jsem   prostě musela pořád   srovnávat, i když jsem se   bránila zuby, nehty.   Příběh stejný, výprava   nákladnější, úmrtnost   minimálně v okolí skupiny   sedmi vyšší, kladní   hrdinové to teda moc taky   nebyli, škraloupů měli za   sebou všichni dost a dost, ta   strana, na kterou se přidat,   byla mezi sedmičkou a   hlavním padouchem dost   úzká. A Chris Pratt se z   obtloustlého mladíka už   definitivně propracoval v   akčního hrdinu.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Je jasné že akční   střílečka z divokého   západu se nemůže filmové   klasice rovnat, takže v tomto   směru nelze být ani   zklamán. Ještě že je   obsazení alespoň   multikulturní. :-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.5.2017
Snímek avizovaný jako remake   nepřekonatelné stejnojmenné   klasiky z roku 1960, ale má k   němu setsakramentsky daleko.   Výprava je sice přijatelná,   byť moc exteriérů tu není,   ale scénář je naprosto   odfláknutý. O jednotlivých   postavách se nedozvíme   naprosto nic a jediné, co je   na první pohled vidět, že   sedmičlenná sestava   ochránců pořádku a   spravedlnosti je různých   ras. Ne náhodou se o tomto   snímku říká, že se jedná   o multikulti výchovný film.   Čert vem, že americká   historie byla jiná. Je zde   naroubováno ohromné   množství politicky korektní   propagandy. Na co si neustále   stěžuje Red Harvest se mi   nechce ani psát. A kdo   jediný tu umírá? Ale ano,   pouze bílí hrdinové. Ale   dost tohoto. Postavy   neprokazují žádný vývoj.   Dialogy téměř vyznívají   nuceně. Častá jejich   nabubřelost je spíše na   škodu. Příběh má mnoho   děr a do očí bijící   naivity. Např. závěrečná   doslova válečná scéna.   Kulometem se tu rozstřílí   ulice na ohromnou vzdálenost   a jak je vidět ze záběru,   skrz několik budov. Proč se   tu snaží z diváka dělat   blbce? Nehledě na to, kolik   nábojů na jeden klip se   vystřílí. Tvůrci po   technické stránce snímek   natočili dle současných   postupů, ale mnohokrát je   vidět, že se snažili   kopírovat i staré známé   spaghetti westerny. Úhly   kamery, pohledy do očí či   postavení určitých lidí.   Jako rodokapsový western   tohle vůbec nevyznívá.   Jedná se čistě o běžný   válečný počin z   amerického území konce 19.   století. Nic víc, nic míň.   Stará klasika je tímto   politicky korektním počinem   naprosto znevážena.
fred.appl
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.8.2018
Smutná oběť pseudokorektnosti
Teď už snad chybí jenom   znásilnit taky Oguniho,   Kurosawův a Hašimotův   scénář a natočit Sedm   samurajů s bělochem,   černochem, indiánem a   ženskou.
HIGHTOWER
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.9.2016
Proč?
To nevím. Na klasiky se   prostě nesahá, navíc   takovýmto necitelným stylem,   ještě jim tam chybí žena a   gay a bude to kompletní. Ke   zvracení překrucovat   historii aktuálním   multikulti...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7565minih7565Fantozzi (1975) 
Fantozzi n
minih146876minih146876Slíbená princezna (2016) [TV film] 
Slíbená princezna n
minih42153minih42153Salon krásy (2005) 
Beauty Shop n
minih24978minih24978Nesnesitelná lehkost bytí (1988) 
The Unbearable Lightness of Being n
minih62631minih62631Stažení (2007) 
Disengagement n
minih12105minih12105Maskovaná milenka (1940) 
Maskovaná milenka n
minih4484minih4484Borsalino (1970) 
Borsalino n
minih3932minih3932Bezstarostná jízda (1969) 
Easy Rider n
minih75915minih75915Záhadná minulost (2010) 
My Family's Secret n
minih111130minih111130Noc v muzeu: Tajemství hrobky (2014) [2k digital] 
Night at the Museum: Secret of the Tomb n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sedm statečných (1960)

 Sedm statečných (1960)
Sedm statečných n
The Magnificent Seven
Žánr: western
Země: Spojené státy americké
Režie: John Sturges

(pokračování)

Hodnocení filmu

70.9 % (114)
9   - curil
6   - Frolíček
8   - FLA
3   - martin.stu
3   - Hugin
8   - Duri86
2   - Kuvik
6   - Langley
7   - PORTER
7   - Pecik
8   - T2
7   - RM
10 - beneva
7   - jonny.net
9   - emons
7   - Snura
10 - collen
5   - MildaX
7   - Kycky
7   - Krupe
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 159386
Osobností: 652247
Fotografií: 610810
Plakátů: 292542
Obsahů a biografií: 146535

Poslední komentáře

Ohnivé ženy (1984) [TV inscenace...

Ohnivé ženy
První díl Podkalského   triptychu o ohnivých ženách   začíná jejich upálením v   17. století. Po asi tři sta   letech si jejich hříšné   duše více >

Autor: topipig | Hodnocení: 6 / 10

The Courier (2019)

The Courier
Povolání kurýra v rámci   akčního filmu je zřejmě   stále v kurzu a tak tu máme   další takový snímek, v   současné genderové době   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man 2 (2014) [2k ...

Amazing Spider-Man 2
Jak jsem byla spokojená s   prvním obnoveným   Spidermanem, tak ten druhý mi   nějak vadil. Roztahaný   příběh na vice frontách,   Peter pořád více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 6 / 10

Ohnivé ženy mezi námi (1987) [TV...

Ohnivé ženy mezi námi
Poslední část   čarodějnické trilogie mě   baví nejvíc a je   nejvtipnější. Hudební   kapela "Milotínští   ďáblové" složená z   kaskadérů více >

Autor: topipig | Hodnocení: 7 / 10

Vítejte v Řecku, pane inspektore...

Vítejte v Řecku, pane inspektore
Nevím jestli mělo jít o   nějakou satiru na vztahy mezi   Řeckem a Německem . Jako   film taková lehčí komedie o   trampotách jednoho   bankovního úředníka co   přijel šetřit podvod na   jeho banku.

Autor: wena | Hodnocení: 5 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.065/0.049