Duben
ohodnotit

Sběratel kostí

The Bone Collector

Další název:
Zberateľ kostí (SK); Der Knochenjäger
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
17.2.2000
„Ochrnutý detektiv a mladá policistka, trpící těžkým traumatem, pátrají po psychopatickém vrahovi.“

Komentáře k filmu Sběratel kostí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2020
Philip Noyce je velmi schopný   režisér a v tomto případě   měl i pevnou oporu v dobrém   scénáři a kvalitním   obsazení a tak není divu,   že z téhle skládačky   vyšel dost dobrý krimi   thriller. Je tu hned několik   paralelních zápletek a film   má napětí, správné tempo   a hlavně nepostrádá   přesvědčivost což je u   filmů tohoto žánru   klíčové. Pro Denzela   Washingtona určitě nelehký   herecký part. Odehrát celý   film na lůžku a omezit svě   herectví pouze na mimiku   obličeje není žádná   procházka rozjásanou Moskvou   avšak zvládl to brilantně.   Dobré výkony odvedli i   další herci hlavně Michael   Rooker, Queen Latifah a Leland   Orser. Jenom Angelina Jolie   nebyla pro tuto roli   šťastná volba. Dokáže   být sice dobrá a   přesvědčivá ale v rolích   zcela jiného druhu. Nikdy to   nebyla a nebude žádná Meryl   Streep. Ale jako celek je to   zcela určitě výrazně   nadprůměrný film, který se   dá vidět víc než jednou a   dá se též směle   doporučit.
,
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Brilantní thriller.
Denzel Washington sice hraje   "jen" obličejem a   ukazováčkem pravé ruky, ale   i tak je dokonalý. Angelina   Jolie, jak jí nemám rád,   také výborná. Tenhle film   má bez mála dvě hodiny, ale   věřte mi, že ani jedinou   minutu se nebudete nudit.
Opravdu stojí za   zhlédnutí.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Pára jednou za den na pár   vteřin a přesně ve čtyři?   Ačkoli unesená i únosce se   někudy dostanou do kolektoru,   policie neprojde a musí   použít trhavinu?   Dvěstěpadesátkové potrubí   otočí jeden chlap jako   kohoutek u sprchy? To se moc v   Hollywoodu nevyznamenali.   Spousta do očí bijících   nesmyslů.
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2017
Povedený kriminální   thriller, nechybí nějaká ta   akce ani děsivé scény.   Některé na mě opravdu   udělaly dojem. Jen nevím   proč, ale kdo je vrah jsem   trochu tušil už od   začátku.
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2015
Uspokojivý thriller, který   díru do světa neudělá, ale   svému žánru ani   nepřináší žádnou hanbu.   Jolie mi jako nervově   nevyrovnaná policistka   příliš nesedí a   Washingtona v roli chladně   inteligetního mrzáka bych   taky na Oskara nenominoval,   ale pro mne je to obstojný   snímek, který si občas   pustím.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.7.2015
Detektivky mám hodně rád.   Vždycky jsem na takovýchto   filmech obdivoval ty   scénáře. Každý zvrat je   promyšlený, každý   kriminální případ skvěle   zobrazený, každý herec do   své postavy dává srdce...   To však neplatí u tohoto   filmu. Vím, že je podle   knihy, tu jsem však nečetl.   Často nemývám, že by se mi   nelíbili hlavní postavy ve   filmech, zde je tomu tak. Jak   Denzel (který mě zde hodně   zklamal), tak Angelina (o   které už jsem ale dávno   přesvědčen, že hrát   neumí). Nevím, jestli   opravdu bylo nutností obsadit   Denzela do role, kde vlastně   nic nehraje. Takováto postava   by se spíše hodila pro   nějakého hereckého   nováčka, byla to rrole   spíše na oťukání. Denzel   tedy nic nehrál, ale   částečně ne svojí vinou.   Scénář je hodně špatně   napsaný, snímek heozně   sestřihaný. Nejvíce mi   vadil pohled do zákulisí   vražd, kde nám filmaři   poukázali vrahovi metody a   jeho oči. Kdyby tam takovéto   scény nebyly, mohl být   divák více napjat a film   mohl působit více emotivně.   Celý snímek totiž   nevydává žádná emoce, s   žádnou postavou se   nestotožníte, žádné   nefandíte. Na snímek jsem se   vydržel dívat dost dlouho a   v tom jsou snad jediné   kladné body, jinak naprostý   nesmysl a propadák!
pleWich
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2014
Kdybych nečetl knižní   předlohu, možná by mě to   bavilo víc. Originál od   Jeffreyho Deavera má ale   mnohem víc vrstev, postav a   zápletek. Myšlenkové   pochody vraha a identifikace   důkazů, na kterých tento   příběh stojí, se ale ve   filmu bohužel ztrácí.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2013
Změnit některé herecké   obsazení bylo by to   lepší,jako příběh docela   dobrý ale někteří herci se   tam nehodily.Zachránila to   A.Jolie výborný herecký   výkon,napínavé scény   dobré i vizuálně to nebylo   špatný.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2013
"Mláďátka"   Angelina Jolie a Queen   Latifah, skvěle doplňují   Denzela Washingtona. Příběh   velmi dobře kopíruje knihu a   ducha detektivek Jeffreyho   Deavera. Potěšila role Eda   O´Neila v   "nebundovské" roli   a Luis Guzmán s   brejličkami.
Vzhledem   k tomu, že už jsem film   viděla po několikáté, tak   jsem věděla o co jde, ale na   první kouknutí, bude divák   určitě víc nadšen. Já   jsem naposledy spíš   sledovala, kolikrát se Denzel   pohne jinak než jako   paralyzovaný mohl.
adella5
Hodnocení:
Přidáno: 6.7.2013
Film je úžasný.Jen chci   podotknout,ze je natočen   podle knižní předlohy od   autora Jeffery Deavera ane jak   je tady psáno od Jamese   Pattersona.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Takovéto příběhy jsou pro   mou krevní skupinu, znám   knižní předlohu, i více   knih autora Jamese Pattersona,   a byl jsem zvědavý, jak film   dopadne. Byl jsem překvapený   a film se mi líbí, Danzel   Washington jako kvadroplegik   Lincoln Rhyme je skvělý a   Angelina Jolie přesně   vystihuje krásnou Amélii a   vůbec celý příběh je   výborně stavěný a   napínavý.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Perfektní myšlenka, herecké   výkony, dostatek napětí,   promyšlený a vtipný   scénář... Celkově filmu   dle mého nic nechybělo!
mancika.n
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2011
V tomto filme Denzel   Washington znovu dokazuje, že   zvládne nejakú úlohu,   ktorá sa rozhodne dá hrať.   V tomto prípade hrá   inšpektora oddelenia vrážd,   Lincoln Rhyme, ktorý bol   paralyzovaný po tom, čo   utrpel nehodu.Páči sa mi   spôsob, akým je vrah ako   inteligentný človek. Niekto,   kto má vedomosti o tom, čo   robí. A to, ako opúšťa   záchytné body pre   policajtov.
cesta64
Hodnocení:
Přidáno: 26.1.2011
Dabing
Film má svou úroveň a   patří mezi ty lepší svého   žánru. Jak může být pro   dabing použit ten   příšerný pražský slang?   Za tohle trest smrti -   minimálně.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2010
The Bone Collector
Thriller, který se vydařil.   Měla jsem možnost si   knižní předlohy Jefferyho   Deavera, Sběratel kostí   přečíst a přesto, že   většinou knihy bývají   lepší je tomu tak i v tomto   případě, ale kniha se   téměř ztotožňuje s knihou   ve všech důležitých   aspektech a to ostatní je   prostě na lidské   představivosti a musím   říct, že tento film si vedl   perfektně. Obsadit do   hlavních rolí Denzela   Washingtona a Angelinu   Jolie(btw oba jsou moji   oblíbení herci) byl   vynikající nápad.
Příběh nepostrádá   snad vůbec nic, nic není   předvídatelné, všechno je   perfektně promyšlené do   nejmenších detailů,   scénář se jednoznačně   povedl.
Sběratel   kostí patří mezi   kvalitnější thrillery,   které kdy se objevily v   českých televizích.   Škoda, že jsme neměli   možnost se s touto dvojkou   setkat opět na plátně.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Velice kvalitní film.   Skvělé obsazení, super   výkony Denzela a Angeliny!   Neobyčejné téma. Bezvadně   natočeno. Tenhle film mám   moc ráda. Je napínavý,   chvílemi nechutný pro   některé, ale prostě velmi   dobrý thriller!
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Skvělé drama velmi kvalitní   obsazení děj je velmi  
kvalitní a sled   událostí je velmi dynamický   a skvělé herecké výkony   zaručují dobrou podívanou
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Dal bych i vic....
Samozrejme ze jsem cetl   knizku,tak jsem byl zvedavy na   zfilmovani.A ono jo proc   ne.....docela dost dobre se   jim to povedlo(i kdyz kniha je   vzdy kniha),film je pekne   natoceny a napinavy.
Herecke obsazeni take   vyborne.....jenomze.....
Ja bych dal hodnoceni   klidne i 10,ale nemam rad   D.Washingtona.
Jinak   doporucuju vsem,co maji radi   detektivky.
Dawid199
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Tohle je jeden z nejlepších   thrilleru, které jsem kdy   viděl.Viděl jsem tento film   dvakrát a překvapivě se mi   podruhé líbil více než   poprvé a to se mi tedy moc   nestává.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Když odhlédnu od literární   předlohy (film je hodně   odlišný), tak tenhle   krimithriller není špatný.   Kdo nečetl knihu, tak se mu   to bude hodně líbit.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2008
knihu jsem četla před lety a   přidali se ještě další   díly Lincolna Rhymea, a   doufám že i natáčení   dalšího dílu se dočkáme,   jak slibují režiséři. Film   se mi moc líbil, ale nesmí   se ke knize přirovnávat,   jinak vám to zkazí   zážitek. Po boku a poradce   Jefferyho Deavera k filmu, se   snad podaří i v dalším   snímku zachytit přesný   smysl vrahova chápání, tak   skvělou zábavu.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Tento film patří mezi   skupinu skvěle   zpracovaných   kriminálek,které si může   člověk pustit kdykoliv a   neměl by chybět v žádné   sbírce. - Tato slova jsou   pravdiva. Nesmi chybet :-)
vendelin1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Tento film patří mezi   skupinu skvěle zpracovaných   kriminálek,které si může   člověk pustit kdykoliv a   neměl by chybět v žádné   sbírce.
jirka72
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Dost dobrý,ale...
Kdo četl nějakou knihu od   J.Deavera,obzváště   tuhle,bude filmem nejspíš   trochu zklamán,ale to je   problém mnoha filmů.Mě se   kniha líbila moc,četl sem ji   dvakrát,možná proto tenhle   film trochu   urážím,každopádně je to   dobrej film plnej   napětí,akce.Slabší povahy   po jeho shlédnutí nejspíš   taxikářům nějakou chvilku   kšeft neudělají.Víc se mi   líbil film Sedm,taky Vraždy   podle Jidáše,ale to už taky   nebylo ono.
filmy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2007
Skvělý kriminální film   obsazený špičkovými herci.   Napínavý děj od začátku   do konce. Inteligentní vrah   připravuje pro tým   detektivů hádanky k dalším   pečlivě připravovaným   vraždám, jejichž scénář   přebírá z brakové staré   detektivky. Vyluštění   vzkazů vraha, které může   zabránit následné vraždě   je pro tým kriminalistů   dlouho neřešitelným   oříškem. Serie vražd má   skončit likvidací   ochrnutého detektiva Rhyma   (Denzel Washington), který   řeší rebus z domácího   lůžka.
vlcinek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Film mě zaujal hned   napoprvé, napínavý až do   konce, strašidelný, aspoň   pro slabší povahy. Kvalitní   výkon obou hlavních postav -   Angeliny Jolie i Denzela   Washingtona nezklamal. Kdo má   rád napětí, určitě se   pobaví.
Strength
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Není to film, na který bych   se musela dívat neustále,   ale při prvním shlédnutí   si mě získal. Byl velmi   dobře situpvám a spolupráce   mezi bývalým policistou a   ostatními kolegy byla velmi   dobrá. Do poslední chvíle   nebylo zřejmé, jak film   vlastně dopadne !
Dexfree
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Ač nemám ráda Denzela   Washingtona, musím uznat, že   film byl dobrý.. na   takovýhle filmy se člověk   rád podívá.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2006
Ale jo, ušlo to ,zas tak bych   to nezatracoval,ikdyž   purpurové řeky jsou   děsivější a lepší a jsem   snad dost chápavý a i   příznivec tohoto žánru,ale   koncem jsem byl celkem   překvapen.Čekal jsem co se   stane s panem vševědoucím   až procitne po   útoku,procitneli vůbec.Jako   naschvál nás tvůrce nechal   chvíli zírat do tmy a   přemýšlet co bude dál. A   stalo se , a byl hapiend ,a   vcelku rozumný a dojemný.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.1.2006
Dost slabý film určitě   podle skvělého původního   námětu. Tvůrci se rozhodli   udělat show z detektivního   příběhu. Policajti se   vůbec nechovají jako   policajti. Film jsem přestal   sledovat asi po půl hodině.
AcidBurn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.10.2005
Pokud se chcete odreagovat a   přitom se trochu bát, tenhle   film je k tomu jako   stvořený. Logika sice místy   trochu skřípe, ale i tak je   film mírně nadprůměrný -   hlavně díky Denzelu   Washingtonovi a Angelině   Jolie. Konec bude trochu   zklamání, protože se dá   odhadnout, ale pokud se   nudíte, a pokud se vám   líbil film Purpurové řeky,   pusťte si to.
Jiná   volba může být Fantom   Paříže (Vidocq), a nebo   opravdová pecka   Insomnia...ale to už musíte   víc přemýšlet.
sussy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.8.2005
Pokud jste četli knihu a   těšíte se na film, pak vás   asi zklamu, ale není to ono.   Tenhle film má své chyby,   příliš rychlý spád a   odhalení vraha, i když o   napětí nebyla nouze.
Ed
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.3.2005
Velmi slabě natočený   snímek. Kniha je mnohem   lepší.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih141826minih141826Miles Ahead (2015) 
Miles Ahead n
minih82993minih82993Waking Madison (2010) 
Waking Madison n
minih142532minih142532Tvoje tvář má známý hlas (2016) [TV pořad] 
Tvoje tvář má známý hlas n
minih168365minih168365Havel (2019) 
Havel n
minih17884minih17884Robinson Crusoe (1997) 
Robinson Crusoe n
minih143578minih143578Turbotarantule: Láva poraženým (2015) [TV film] 
Lavalantula n
minih6789minih6789Dotěrný chlap (1973) 
L´ Emmerdeur n
minih8791minih8791Hřiště (1975) 
Hřiště n
minih66542minih66542Tenký led (1985) [TV inscenace] 
Tenký led n
minih42657minih42657Střílej oběma rukama (1976) [TV inscenace] 
Střílej oběma rukama n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Bydlení je hra (2004) [TV cykl...

01:50 - 02:15

13 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Hranice bez hranic

02:00 - 02:25

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

01:45 - 03:05

18 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:40

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10