Jeden svět
ohodnotit

Saw: Hra o přežití

Saw

Rok:
2004
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
31.3.2005
„Šílená hra o život začíná.“

Komentáře k filmu Saw: Hra o přežití

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 80
argenson
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Z tohohle filmu jsem viděl   třikrát jen první   půlhodinu. Pak jsem třikrát   po první půlhodině usnul.   Počtvrté jsem se donutil   neusnout a nic, vůbec nic mi   to nedalo. Pro mě osobně   naprostá ztráta času a   zbytečný film.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2007
V posledních letech vzniká   velké množství různých   horrorových sérií. Divák   baží po krvi. Čím   bizardnější smrt, tím   lépe. Možná, že by   volání po obdobných filmech   vypadalo úchylně. Avšak.   Pokud je stříkání krve   spojeno s promyšleným   příběhem a nápadem, pak   vzniká dílo kvalitní.   Sérii filmů Saw se   podařilo, aby při jeho   sledování ve mne lehce   zamrazilo. Skutečně jsem byl   napjatý. Ono to kouzlo   napínavosti dalšími díly   ubývá. Zatím jsem dal   hodnotu 8. Snad jsem chtěl   dát i o bod více, ale   nechtěl jsem být za   extrém.
Kdo a proč   rafinovanými způsoby   zabíjí lidi, kteří   zdánlivě nemají spolu nic   společného? Tip na zabijáka   v průběhu příběhu   změníte hned několikrát.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2010
Saw
Nováček na hororové scéně   James Wan natočil naprosto   vynikající horor. V roce   2004 vypustil Saw a   odstartoval tím hororovou   sérii. Saw: Hra o přežití   má tu výhodu, že něco   takového dosud nebylo   natočeno,příběh je   promyšlen do nejmenších   detailů, má vynikající   atmosféru ke které ladí   hudební doprovod, je to   děsivé, hravé a nechutné a   především neotřelé. Na   filmu jsem byla v kině a   ještě dnes si vzpomínám na   mé nadšení, které se   dostavovalo během filmu. Zrod   nejen legendárního vraha   jménem Jigsaw, ale také jsme   svědky zrodu hororové   hvězdy Jamese Wana, což bylo   na první pohled patrné, ale   dnes už to víme jistě, jeho   filmy se zapíšou do historie   hororu.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2011
Vím že mně to posadilo na   zadek a dlouho jsem   přemýšlel o tomto díle.   Neskončilo to dobře, bylo to   drsné, nechutné s   depresivní atmosférou a   skvělou hudbou Charlieho   Clousera ten pán z Nine Inch   Nails. I dobře vybrané songy   "tvrdých" kapel   skvěle padly do scén které   dané scény podkreslovaly.   Chybou je že vznikla pro mně   už nezajímavá   pokračování, ta neměla   být!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2022
Tvůrci tohoto ostře   děsivého splatteru se   zřejmě inspirovali   závěrečnými scénami ve   snímku ´Sedm´ (1995), ve   kterých si vrah pohrává se   svými nic netušícími   oběťmi. Přesně o tomhle je   celé dějství, do čehož   hned na začátku všeho   skočíme. Atmosféra je až   neuvěřitelně psychologicky   i psychopaticky vyšinutá.   Vše je podané tak tvrdě,   že veškeré děsivé a   hlavně krvavě šokující   momenty mohou vyděsit i   zkušené matadory   hororových, obzvlášť   slasherových, snímků. To   nejděsivější, které   určitě do značné míry i   překvapí, je však   ponecháno na samý konec.   Napínavá atmosféra do morku   kostí až do znechucení je   zinscenovaná prostě   bravurně. Ocenitelné jsou   hlavně herecké výkony,   které onu děsivou situaci   pojali po psychologické   stránce vskutku ukázkově.   Takže zbývá otázka:   ´Zemřeli byste, aby jste   žili?´ Ano, zní to divně,   ale o tom to právě celé je.   Hra Jigsawa je děsivá,   kreativní a hlavně soudná.   Trest za něco, co ze strany   hráčů bylo proti lidskosti.   Zkrátka něco jako Boží   soud, jen v té   nejďábelnější podobě.   Film, který rozhodně není   pro slabé povahy.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Sice se občas filmem mihl   malinkatý záblesk napětí a   tajuplné atmosféry, ale   jinak je film plný nesmyslů.   Samotný děj, hlavní   organizátor ležící v   kaluži krve aniž by se po   několik hodin pohnul, či si   někdo všiml, že dýchá,   elektrické šoky do   řetězů, doktor, natož pak   chirurg, by neodděloval   část nohy jako nějaký   amatér apod. Kapitolou samu   pro sebe jsou herecké výkony   hrůzně umocněné českým   dabingem (viděno v TV). Po   shlédnutí dalších   pokračování Sawů rozhodně   netoužím.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Tak to tu ještě nebylo, aby   někdy někdo natočil něco   takového.
Tady   začíná série SAW.   Výborný nápad to   natočit.
Děj vás   chytne hned od prvního   záběru a nepustí až do   konce, kdy je napětí čím   dál větší až do věty :   "Konec hry!".
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Najradšej sa dívam na horory   tohto tipu. Celý dej je   neskutočné napínavý a   drastický. Je to vôbec prvý   logický horor,v ktorom sa hra   o ľudský život.
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Zamotaný spletenec   událostí,  který rozpoutal   v roce 2004 krvavou hru o   přežití.  Vynikající   režisér James Wan natočil   perfektní kombinaci strachu,   brutality a násilí.   Nacházíme se ve špinavé   místnosti,  kde jsou   uvězněni dvě hlavní   postavy.  Adam a doktor   Gordon jsou nuceni hrát   nelítostnou hru se šíleným   maniakem zvaným   skládačkový vrah. Hra   začíná. Pekelná hra, kde   čas je proti vám a   "hráči" se musí   řídit podle pravidel. Čas   nelze zastavit a je ho málo a   obětí přibývá.  Herec   Tobin Bell v roli Jigsawa   zaslouženě vstoupil do   hororové říše díky   právě tomuto filmu. SAW je   nelítostná zábava plná   mučení a krve, která vám   poněkud pocuchá nervy a   zamotá hlavu.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Tímto filmem odstartoval   nový druh hororu.Vrah který   svým obětem připravý past   ze které se ještě můžou   dostat ale většinou si musí   nějakou část těla   uříznout.Výborně   propracovaný   příběh,skvělé   napětí,efekty.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2009
podle mně docela slušné   horor se docela povedl   obsazení je na slušné   úrovni za zmínku stojí   práce kamery
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2011
SAW - palec nahoru
Jednoznačně nejlepší ze   série, která už obsahuje 7   dílů. Jediný díl, který   není zas tolik krutý, joka   trojka. Je to parádně   zfilmovaný a hlavně hodně   překvapivý konec. Poprvé   když na to koukáte, přijde   vám to jako horor, ale řekl   bych, že je to spíš   triler.
Originalita   příběhu a Jigsawovích   pastí se nepřekoná a   navždy tohle bude   nejlepší.
Jamesi   Wane, palec nahoru!
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice povedený thriller s   notnou dávkou brutality,   který odehrávající se v   jedné místnosti (pokud   nepočítáme flashbacky). Dva   muži, kteří se v životě   neviděli se probudí   zpoutaní v místnosti   nápadně se podobající   koupelně a postupem času   zjišťují, že mají   společného více než si   sami mysleli. Občas byli   některé rozhovory   nezáživné ale konec mě   neuvěřitelně dostal.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2011
Geniální snímek, který si   našel zcela nečekaně díru   mezi přeplácanými   americkými horory a   thrillery. Jednoduché a   přitom chytlavé a zajímavé   myšlenky a přiměřeně   zvolená krvelačnost a   nechutnost scén. Film   rozhodně není nepříjemným   lekavými a vyhrocenými   scénami, ale naopak svým   napětím a gradací!
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $1,2milióna║Tržby USA   $55,185,045║Tržby   Celosvetovo $103,096,345║   tomuto sa hovorí za málo   peňazí, veľa muziky __Jeden   z mála originálnych   thrillerov, ktorý má   prešpikovaný dej aj keď   nemusí byť zrovna úplne   dokonalý či zrozumiteľný .   Filmu nechýba slušná dávka   napätia, dusnej atmosféry,   pílivej hudby, temnej kamery   a dokonca aj herecké   obsadenie na takýto   nízkorozpočtový počin je   moc dobré. Škoda že   pokračovania zbytočne   ubíjajú na intenzite tejto   série a preto to radšej   beriem ako samostatný film,   ku ktorému sa rád vraciam a   pokračovania už radšej   vypúšťam. /videl v kine:   85%/
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2007
Nervydrásající   psychothriller z prostředí   atmosférické umývárky, ze   které se začíná odvíjet   složitější příběh   dávající pomalu vše do   souvislostí. Dva   nicnetušící lidé v jedné   místnosti a svět kolem nich,   o kterém zatím nemají ani   ponětí, jedna zvrácená hra   a nejtěžší úkol jejich   života – perfektně   promyšlené, rafinované,   znepokojivé. Filmu rozhodně   nelze upřít dynamiku, moment   překvapení ani originalitu,   i když je pravda, že Saw   skutečně rozmělňuje   některé myšlenky z   Fincherových filmů (nejenom   ze Sedm, ale hlavně ze   Hry).
Snímek lehce   sráží na kolena množství   trhlin v logice, přecejenom   trochu přehnané   překombinovávání zápletky   a spousta zbytečných   záležitostí hrajících   pouze na efekt. Nebýt těchto   nevypilovaných skutečností,   skrz které chtěl Wan   jistojistě dosáhnout   maximální divácké   atraktivity, mohl se Saw stát   jedinečným a formálně   dokonalým thrillerem s   údernou dramatickou složkou   a velmi silnou působivostí,   takhle jde pořád pouze o   nadprůměrnou žánrovku,   které však nelze upřít   fakt, že položila základy   nového kultu a strhla celou   novou vlnu napodobitelů.   Zcela subjektivně hodnotím   vysoko.
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Jo, tenhle film se ke mně   dostal až teď a jen   potvrzuji předchozí   komentáře. Dokonalý film,   dokonalí herci, dokonalá   hudba a taky poměrně   slušný dabing. Jen bych   (aspoň tenhle první díl)   nenazýval hororem.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2006
Naprosto,souhlasím.Začíná   to skvěle,napětí   nechybí,ale čím dál   postupuje děj docházejí   nápady a filmek   umírá,ikdyž rozuzlení se   povedlo,ale dalo se to   odhadnout a prakticky jsem jen   čekal na konec co se ztoho   vyklube,a že bych z toho byl   nějak na větvi, to teda   ne.Trochu uškodil i nízký   rozpočet,kdy nic není   navíc,nic nevyčnívá,vše   je v průměru jen ten nápad   byl dobrý.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2009
V obrovskym počtu   průměrných hororů   konečně zase jedna   perla.Film je podle mě dosti   o psychice hlavní dvojky, ale   krve a hlavně ďábelských   způsobů smrti je tu víc   než dost.Druhý   pokračování taky   nezklamalo, ale když vidim v   jakym tempu se rodí další a   další díly, mám docela   strach, že už to bude stát   za prd.Ale jednička je   rozhodně neotřelym a   napínavym filmem, kerej   určitě má co nabídnout...
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2011
Další nezasloužený kult.   Saw se snaží šokovat   brutalitou vražd a   rafinovaností děje, ale   obojí je samoúčelné a   opajcnuté ze Seven. Zdá se,   že autor dal dohromady co   nejkomplikovanější   příběh, do kterého dosadil   nějaké postavy ale už si   příliš nelámal hlavu s   tím jestli jejich chování   bude v rámci té skládačky   uvěřitelné. Herci   většinou za moc nestojí   což celkovému dojmu taky   nepřidá. Nudné to sice   není, ale strhující už   vůbec ne.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Spise thriller nez horor, od   zacatku do konce napinavy,   kamera je taky uzasna, jen ty   odhaleni nebyly moc sokujici   (az na to posledni, tedy).
Krupe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2012
Síla. Při pižlání pilkou   jsem mu věřil, že si ji   fakt řeže. Dobrý děj, od   první do poslední minuty.   Závěrečný zvrat mi přijde   také dobrý. Sledoval jsem   jedním dechem, sem tam přes   prsty :)
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.7.2007
Perverzní sadistická hra.   Dostat člověka do situace,   kdy neexistuje jiná možnost   než jednoznačná volba, buď   sám zabiješ nebo zemřeš. A   mimochodem - běží ti čas.   Autor „hrátek“ musel být   vždy překvapen, co v sobě   odhalí za sílu ta zmatená   pološílená osoba (ještě   nedávno člověk) aby se   dostala z pasti a zachránila   to jediné důležité ...   život. Několikrát tady   padlo srovnání se   "Sedm" s tím   srovnáním nesouhlasím,   přesto ani Saw není špatný   film. Rozhodně je   originální.
cerfik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2014
Stejně jako film Sedm (1995)   odstartoval množství   plagiátů, tak tomuhle filmu   se povedlo vykouzlit téměř   nekonečnou serii   pokračování. S fenoménu   "Sedm" je zde   určitě čerpáno, ale je to   pozvednuto o onu neosobní,   technicky brilantně   zvrácenou stránku. Tohle se   bude ještě hodně   kopírovat. Ale tolik   násilných scén tu zas tak   ukázano není a jde zde   hlavně o psychologii postav a   taková testovací hra jestli   máte na to stát se   ředitelem či zřízencem   koncentračního tábora.   Herecké výkony jsou   skvělé. Rozhodně jeden z   přelomových snímků.
stanko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Skvěle natočený film velice   jse mě to líbilo v   některých záběrech   pořádně nechutné dobrý   film s napinavou zápletkou
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.4.2014
SAW I
Takto to vsetko zacalo. Na   jednej strane je tu   mysteriozita a na druhej pasce   sú málo krvavé a brutálne   ako by si Wann dával   servýtku pred ústa ale aj   tak je to velmi solídny   pociatok.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Zase jeden z těch   filmů,který se snaží   šokovat brutalitou,násilím   a hektolitry   krve.Příběh,jak je u   těchto snímků obvyklé   není nic světoborného.Tento   žánr prostě není můj   šálek kávy,a od toho se   odvíjí i moje hodnocení.
marci22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.7.2009
tento první díl mě nebavil   u mě vede např.dvojka...
myslím ale že určitě   tento film stojí za   shlédnutí.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Brilantní a jedinečný svým   nápadem i zfilmováním.   Geniální scénář o   geniálním psychopatickém   vrahovi, který donutí dělat   zoufalé lidi bizarní   zoufalé věci. Takové filmy   můžu. Je nenapodobitelný a   pokračování už nejsou to   pravé ořechové i když   vidět se dají. Možná by   bylo lepší vidět to   pozpátku od poslendního   filmu k prvnímu a člověk by   nebyl dalším dílem lehce   zklamaný.
huron
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.6.2006
Že po "Sedm" není   osm, ale SAW? Bullshit.   Srovnávat tyto dva filmy je   osmým smrtelným hříchem.   Naprosto mu totiž chybí   nějaký hlubší smysl, o   který se "Se7en"   (pro mě úspěšně) snaží.   O hercích s charizmatem jako   mají Pitt a Freeman nemluvě.   Tady jde jen o to ukázat co   nejvíce krve a brutality.   Filmu přiznáván určitou   dávku napětí, alespoň tedy   v první a poslední   čtvrtině, a pár dobrých   nápadů, ale celkově mě to   vyloženě zklamalo a místy i   nudilo.
Saara77
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2005
!!!
Nevím, jak jiní. Já jsem   rozhodně seděla přimrazená   k židli až do úplného   konce filmu. Napnutá, kdo je   vrah a jak to vůbec celé   dopadne. Scény jsou docela   brutální, tzv.   naturalistické. Mně to   nevadí, ale dovedu si   představit, že někdo je   bude těžce rozdýchávat.
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Ze by to bylo neco maximalne   originalniho, tak to neni.   Kdyz se na zacatku dozvime, ze   jeden z privazanych je   chirurg, neni co resit, ta   noha nevydrzi do konce.. a tak   je to s celym filmem.
cragel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Saw
Jediný díl serie SAWU,   který je opravdu   dobrý.Vynikající příběh   o tom co je člověk schopen   snést aby přežil. Příběh   Leigh Whannell napsal   výborně.U tohoto filmu sem   se ani vteřinu nenudil.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Hóóódně dobrej film! Podle   mě originální a hodně o   psychice, což mám ráda. Dva   chlapi - doktor a fotograf se   jednoho dne probudí s   připoutanou nohu ve špinavý   umývárně, kde ještě   navíc leží mrtvola. Ani   jeden z nich nechápe, co to   má znamenat, ale postupně se   to dozvídají. Naprosto   šílenej, ale taky geniální   vrah, přezdívanej Jigsaw je   má ve svý moci... Skvělej   film!
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nejoriginálnější film   posledních let. Davám 4*,   protože když se nad tím   zamyslím tak je to hlavně za   ten konec. U většiny lidí   tak kritizované poslední   scény právě mě uchvátily.   Uříznutí nohy a zvrat...   Bože, těšme se na druhý   díl!
sluníčko
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.8.2006
Saw
Jedním lovem strašný brak .
Helled
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Prostý hixploitation podobě   jako Kostka ale krimi je   celkem nic moc takže ten   horor je jen mírně   brutální
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2012
Skvělý film a neúnavný   děj.
Podle mě je   tento díl nejlepší z celé   série.
Líbí se vám   film Saw? Podívejte se na   můj blog. :-)
www.saw-game.blog.cz   Najdete tam vše o vašem   oblíbeném filmu
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Komorní horor, ve kterém až   do posledního okamžiku   nevíte o co jde. Neotřelé   téma zpracoval režisér   James Wan přímo skvěle.   Tento film se stal   oprávněně již těsně po   svém uvedení kultem tohoto   žánru.
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Tak tohle asi čekal málo   kdo, James Wan měl vážně   výbornej začátek, Saw je   skvělej horror díky němu   jsem začal i Jamese sledovat   co má dál v plánu.
vendy13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2010
nářez :o)
Přidávám se k ostatním   členům :o)
Tento film   jsem viděla dnes,stáhla jsem   si ho z netu,od začátku do   konce to bylo hooodně   psychicky náročné,film je   skvělý.Přiměl mě u filmu   dokonce   řvát,křičet,opravdu mě do   děje vtáhl natolik,že jsem   s hlavníma postavama cítila   :o) :o) což se moc často   nestává :o) Opravdu   chválím vše co se filmu   týče: skvělý   scénář,skvělé   obsazení,úžasná hudba a to   celofilmové napětí,opravdu   smekám :o)
Rosomak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.1.2006
Tak z tohodle fimu mam dost   smíšený pocity...   začínalo to pěkně. Jenže   to postupem času začalo   brát trochu jiný obrátky,   než sem čekal a přišlo mi,   že ke konci už to bylo dost   přeplácaný. Celkovej   námět byl skvělej, jenže   si myslim, že konec to   všechno nějak zabíjí...   že tam mizí celková   myšlenka filmu.
Ale   nebylo to zas tak špatné.   hodnotím 5/10, prostě psycho   v jedné místnosti, škoda   jen, že to ztrácí   význam...
nedoporučuju, pokud   chcete mít dobrou náladu,   tenhle film na vás uvrhne ty   nejčernější myšlenky a   nebude s váma řeč...
fifoml
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2005
No dobra dobra dalo se na to   divat. Ale ze by to byl zrovna   nejaky horor. Tedy zapletka   dobra a vyuzleni vynikajici   ale jednou videt stacilo.
arciking
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Tenhle snímek považuju jen   za vtip....blbej vtip! A   trapnej vtip! Neměl by se   divák u horroru náhodou   bát?!
hellercz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Mám rád horory a tento film   je pro mě jeden z   nejlepších svého žánru.   Skvělý nápad, super   zpracování , důvěryhodné   vizuální podání, dokonalá   atmosféra ! I když se rád   osobně koukám na CZ verze   filmů, tento jsem si   rozhodně nenechal ujít v ENG   znění, je to opět   dokonalé. Hlavně hlas   "skládačky" ...   Závěr filmu byl rovněž   superní. Hodně otazníků se   zde odkrylo, člověk si řekl   "ahááá" .. ale   taktéž se zde hodně   otazníků oběvilo (jasnej   2.díl ... a tím začala   série hororů SAW :)
FDbJakub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Horor, který má hlavu a   patu. Promyšlený od první   sekundy do poslední. Díváka   se nesnaží strašit, ale   navázat mu pocit úzkosti. A   tak má správný horor   vypadat.
BiTch_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Saw!!Geniální a originální   až na pár trhlin téměř   bezchybný film.Saw ukáže   čeho jsou lidé schopni aby   si zachránili život,Jigsaw   ukáže kam až dokáže své   oběti zahnat.
Člověk   se nad tímto filmem i   pozastaví,já osobně dávam   nejvyšší možný počet   protože tohle je opravdu   originální film a navíc   zajímavě zpracovaný.
kmotr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2008
kmotr
vynikající horor.Kdo se rád   bojí tak vřele   doporučuji.Řezat si nohu   rezatou pilkou to bylo hustý   i na mě.
Thomax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Geniální thriller, který   staví na pocitu bezmoci.   Oproti jeho dalším dílům   nebylo potřeba do děje   vměstnávat hromady lidí,   kteří se chytí do pastí.   Naopak souboj dvou mužů ve   sklepení je strhující.
Hammer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2006
Tak tohle je pecka! Dlouhou   dobu jsem neviděl tak dobrý   horor, který by opravdu mohl   nahánět hrůzu. Příběh je   skvěle propletený, závěr   nečekaný, i když dlouhou   dobu to vypadá, že je vše   jasné. Tak tohle se fakt   povedlo!
moni-alli
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Jsem velký fanoušek této   ságy už skoro od   začátku.
Film má   skvělou myšlenku a je   vidět, že i pouze na jednom   místě se dá natočit dobrej   film. Film vás vtáhne do   děje i díky užasné hudbě   a konec vám naprosto vyrazí   dech jako mě.
vercounek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Pokud patříte mezi   milovníky hororů, tak Saw   vás opravdu nadchne. Tady je   možné opravdu všechno,   pokud se dostanete do spárů   nemilosrdného zabijáka, tak   máte jen malou šanci na   přežití
Laila
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.1.2010
tento film je silne   precenovany,hodne me   sklamal,pride mi to v podstate   o nicem
Mgb
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Film s dobře vystavěným   příběhem. Zajímavě   natočen, jen jsem se občas   ztrácel v časové linii   příběhu. Konec je   parádním vyvrcholením   celého filmu. Hudební   stránka celému příběhu   přidávala na atmosféře a   perfektně doplňovala obraz.   Jen mi příběh v něčem   připomínal Telefonní budku.   Taky snaha o jakousi nápravu   lidí, ale tady jim ho spíš   zničí, než napraví.
filmšmekr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2013
Saw sérii jsem si víc než   oblíbil, poslouchám   soundtracky ze všech dílů,   dokážu odříkat nazpaměť   některé dialogy, popíšu i   pasti, odříkám souvislosti   ve všech dílech.

Tento první díl mě   zaujal hlavně svou   propracovaností, příběhem   a atmosférou. O hereckých   výkonech a pastích ani   nemluvím. A soundtrack, je   docela kontroverzní, ale já   ho mám rád. A u závěru   jsem seděl s otevřenou   hubou. Zrychlené záběry mi   hrozně tahaly oči,   naštěstí jich nebylo moc.   Ale jednoznačně 100%
Plusy:
-   soundtrack
- herecké   výkony
- pasti
- příběh
-   propracovanost
-   atmosféra
- závěr

Mínusy:
-   zrychlené záběry
mark120
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2015
saw
saw muj oblíbeny film je to   upně jiny horor než třeba   patek třinacteho nebo   halloween noční mura v elm   street je to takove   zajimavější proto dam 100%
tonysoukup
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2021
Jeden z nejlepších   hororových nářezu co jsem   kdy viděl.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2017
Genialni dilo od novodobeho   Alfreda. Tady je skoro vse.   Brutalita, psycho a hlavne to   super poselstvi ktery nam   nenapadne vsouva do sisek   JigSaw. Vazit si rodiny,pratel   a sve zeny(muze) to si myslim   ze dneska lidi zapominaji....   A jsem rad ze to nekdo   pripomel....
misalka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2008
TRILER
mnoo tenhle triler (nikoli   horor) si ode mne vyslouzil 10   bodiku za super atmosferu   ,pribeh fantazii....a nejlepe   vydareny konec co jsem gdy   videla ..uprimne me to ani   nenapadlo ze by to mohlo   dopadnouit   takhle.............a to se mi   na tom hrozne   libilo.............je to super   triler ..........mezi hororry   se to pocitata moc neda   protoze policejni zasahy   ,resitelny pripad kteremu   nemouhou prid na kloub a   mininmum krve (az na tu   skvelou nohu)..........to se   mezi hororry nepocita a budte   radi protoze gdyby svetu   oznamili ze to je horor   rozhodne by to melo nizsi   hodnoceni...........ale je to   jinak moéc gooodik best   triler
Soused89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2008
Tohle mě tak chytlo možná   právě proto, že je to   taková neskutečná a   nerealistická blbost. Ale   blbost plná napětí a   podmalovaná úžasnou hudbou.   Konec, kdy vrah ožívá je   jednoduše velkolepý a dá se   porovnat s onou slavnou   scénou z Terminátora .   Stejně emočně působivá je   i závěrečná scéna   zabouchnutí dveří.
IceCold
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Skvelý psycho-thriller,aký   som už dávnejšie   nevidel!Skvelá gradácia deja   spojená s mnohými   prekvapujúcimi   odhaleniami...a záver to je   lahôdka,ktorá už len   dopĺňa skvelý filmový   kúsok.Odporúčam pozerať v   angličtine s titulkami!!!
Honzah
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.6.2011
Od tohoto filmu jsem si hodně   sliboval, ale přišlo veliké   zklamání, děj je podle mě   příliš jednotvárný a   nezajímavý a nic na tom   nezmění ani brutální   scéna jak si jeden z aktérů   uřezává nohu. je mi líto,   ale vyšší hodnocení   nedám.
hrusovak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2006
:o)
úplně nový námět   filmu.žádná tuctová a   stále se opakující   věc.skvělý film, který   nemá obdoby.
Aybi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.9.2007
Z téhle podívané jsem   poněkud na rozpacích. Na   začátku to sice vypadalo   jako další zajímavá   skládačka, ale pak mi   přišlo, že se autoři   natolik soustředili na   vymýšlení co   nejbizárnější vraždy, že   se jim původní chytrá   myšlenka příběhu někam   vytratila a korunovali to   závěrem, který mě osobně   (nemůžu si pomoci) přišel   jako totální nesmysl.
Assguard
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.7.2010
Nápad tohohle hororu je zcela   primitivní. Spoiler!! Celé   se to dá shrnout asi takhle:   "Uřež si nohu, zastřel   osobu co je s tebou v   místnosti, ale stejně   zemřeš."
Houf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Tento film se mi zalíbil,   jelikož dokazuje, že v   hororech nemusí být jenom   krev. Dobrý scénář.   Vezmněte pár herců,   pronajměte si místnost na 2   dny, připravte pár triků a   vyjde s toho dobrý film.   Další díly se mi už   nelíbili, ale zápletka z   vrahem se mi líbí pořád.
Italiano
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2005
Velice povedený film.Tento   film byl výborně natočen,   měl pěkný scenář a   zajímavou kameru.příběh   byl dokonalý.Už se těším   na SAW 2
cutac
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Psycho
Výborně stupňovaná   atmosféra, ale ten konec byl   na můj vkus až moc   překombinovanej
BeesWax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2009
Jeden z nejlepších hororů   co sem kdy viděl..až do   samého konce nevíte kdo je   skládačkový   vrah..strhující závěr jak   Kramer vstane a zavře   dveřma, navíc k filmu   naprosto perfektní skladba   Hello Zepp..
Kitties
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Když jsem tenhle film viděla   prvně, byla jsem z něj   naprosto unešená. Dokonce   mě dostal tak, že jsem nad   ním přemýšlela ještě   pěkně dlouho. Líbila se mi   zápletka, to jak do sebe   jednotlivé kousky zapadaly, a   jak si člověk nikdy nemohl   být jistý co se v příští   chvíli stane. Podruhé už mi   film přišel o dost méně   realistický..
vladinkos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Perfektne spracovaný film.   Napínavý do poslednej   chvíle. Neoľutujete.
MartinKopr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2005
Wow
V oficiálním textu k filmu   mají naprostou pravdu. Pokud   se vám líbilo sedm tak u   tohohle se bavit urcite   budete.

PS:   místy mozna zbytecne moc   krve, ale ...
tschiggi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Skvělý psychothriller,   kterému se žádné z jeho   pokračování ani   nepřibližuje. Možná i   protože závěr byl bravurní   a překvapivý, zatímco u   dalších dílů Saw už se se   zvratem na konci vždy tak   nějak počítá. Film není o   bezcílném zabíjení, ale o   přemýšlení o podstatě   lidského života a bytí.   Navíc hlavní postava v tomto   případě není záporná.
Joudulka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Napínavý horor. Do poslední   chvíle nevím, kdo je vrahem.   Nečekané a šokující   rozuzlení. Když film   skončil, šel mi mráz po   zádech. Už se těším na   dvojku.
3.janka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2009
film pro dosti silne   žaludky.docela skvele,žive   spracovany.ješte jsem tak   silny film,plny krve a nasilí   nevidela.
816sisina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Je to super brutalny film,   milujem filmy tohto tipu a je   ich málo takto zaujímovo   natočených a preto si   zaslúži 10!!!
magdicka3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Myslim,ze tento film se hodne   povedl.Hrozne se mi libi,ze   clovek netusi po celou dobu   to,kdo je vrah.Rozuzleni na   konci se mi zda genialni,a   pravda,i kdyz sem si chvili   myslela,ze je to prave onen   muz,co lezi na zemi,nebyla   jsem si do konce jista.A to me   bavi:)Samozrejmosti americkych   filmaru je po uspesnem filmu   natocit dalsich tricet   dilu,coz me prijde   strasny.Ovsem musim priznat,ze   sem si rikala,ze nejde natocit   podruhe kvalitni film,ale i   druhy dil Skladacky me   dostal.S dalsimi dvema dily   vsak kvalita znacne poklesla a   podle me byl treti dil   naprosty propadak.Ctverka to   sice trochu napravuje,protoze   se clovek konecne dozvi,co se   stalo s detektivem z druheho   dilu,ale i tak to na prvni dva   dily nema..
rostik007
Hodnocení:
Přidáno: 25.5.2009
Je to velmi dobrý film,   líbil se mi, ale další   pokračování jsou lepší.   Mohlo tam být více napětí   a krve. Je to o dialozích a o   tom kdo s koho.
OverShock
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2015
Špička mezi horrory.
První horor který jsem   viděl a musím říct, že   vůbec nelituji těch 100   minut které jsem u tohohle   filmu strávil. Tento film je   fakt něco. Navíc si   připočtěte to, že tenhle   film byl točen jako takový   experiment jelikož   nevěděli, jestli se zalíbí   nebo ne. A tím pádem byl na   tenhle film malý rozpočet,   což na první pohled ani   nezjistíte. Rozhodně   vzrušující podívaná ať   už pro toho, kdo chce začít   s horory, nebo pro toho kdo je   miluje. Také musím zmínit   konec, který byl opravdu   hodně napínavý a u kterého   budete žasnout.
Pendulum6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Alespoň u mě (ne)očekávaná bomba!! :-)
Mezi SAW ságou bude Hra o   přežití vždy ta   nejlepší. Je to prostě   originální film, skvěle   natočený a vymyšlený, i   když mi tam pár věcí   "nehraje =) Dle mýho   názoru herci odvedli skvělou   práci - zvláště   ústřední dvojice.. Saw: Hra   o přežití je opravdu   strhující příběh. Píšu   zde samou chválu, ale mně to   nedá, tenhle film je podle   mě špička svýho žánru,   totální psycho a správná   atmosféra, při níž tuhne   krev v žilách a stávají   všechny chlupy na těle =)   Doporučuju ale nebrat Hru o   přežití jako skutečnost a   nevžívat se do pocitů a   příběhů postav (ale to   jsem spíš moc velká   citlivka), já sem příběh   Lawrence Gordona   rozdejchávala opravdu hodně   dlouho.
Doufám, že   alespoň první díl SAW   zůstane právem fenoménem

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18600minih18600Sedmero krkavců (1993) [TV film] 
n
minih51588minih51588Detektivní příběh (1951) 
Detective Story n
minih42681minih42681Smrt a Blažená paní (1980) [TV film] 
Smrt a Blažená paní n
minih8237minih8237Highlander (1986) 
Highlander n
minih13922minih13922Někdo se dívá (1993) 
Sliver n
minih73639minih73639Kůže, kterou nosím (2011) 
La Piel que Habito n
minih107055minih107055Čtvrtá hvězda (2014) [TV seriál] 
Čtvrtá hvězda n
minih33497minih33497Ďáblova páteř (2001) 
El espinazo del diablo n
minih56654minih56654Bláznova smrt (1973) [TV inscenace] 
Bláznova smrt n
minih40346minih40346Třetí patro (1985) [TV seriál] 
Třetí patro n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021)

 Spirála strachu: Saw pokračuje (2021)
Spirála strachu: Saw pokračuje n
Spiral: From the Book of Saw
Žánr: krimi / horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Darren Lynn Bousman

(spin-off)

Jigsaw (2017)

 Jigsaw (2017)
Jigsaw n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Michael Spierig, Peter Spierig

(pokračování)

SAW 3D (2010)

 SAW 3D (2010)
SAW 3D n
Saw VII
Žánr: thriller
Země: Kanada / Spojené státy americké / Velká Británie / Austrálie
Režie: Kevin Greutert

(pokračování)

Saw 6 (2009)

 Saw 6 (2009)
Saw 6 n
Saw VI
Žánr: thriller
Země: Kanada / Spojené státy americké / Velká Británie / Austrálie
Režie: Kevin Greutert

(pokračování)

Saw 5 (2008)

 Saw 5 (2008)
Saw 5 n
Saw V
Žánr: mysteriózní / krimi / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David Hackl

(pokračování)

Saw 4 (2007)

 Saw 4 (2007)
Saw 4 n
Saw IV
Žánr: krimi / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Darren Lynn Bousman

(pokračování)

Saw 3 (2006)

 Saw 3 (2006)
Saw 3 n
Saw III
Žánr: horor / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Darren Lynn Bousman

(pokračování)

Saw 2 (2005)

 Saw 2 (2005)
Saw 2 n
Saw II
Žánr: thriller / horor / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Darren Lynn Bousman

(pokračování)

Saw (2003)

 Saw (2003)
Saw n
 
Žánr: horor / thriller / krimi
Země: Austrálie
Režie: James Wan

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190380
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375848
Obsahů a biografií: 178011

Poslední komentáře

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10