Duben
ohodnotit

Santa je úchyl!

Bad Santa

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
2.12.2004
„Kdo říkal, že Santa nosí dárky?“

Komentáře k filmu Santa je úchyl!

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2020
Tady budu opravdu hodně   stručný. Tohle tedy nebyl   film pro mne. Tento druh   humoru mi vysloveně nesedí a   vlastně ho ani nedokážu   považovat za humor. Umím   ocenit jen záblesky dobrého   herectví a technické   provedení a to je na lepší   výsledek fakt málo!
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.12.2011
Obecně vzato černý humor mi   nevadí, ale tohle se tedy   nepovedlo. Chování zejm.   Thorntona je až přehnaně   cynické i ve chvílích, kdy   by se tak člověk zřejmě   nechoval, a celkově mi to   nijak nepřišlo k   "chuti"...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2017
Snímek rozhodně není   vhodný pro diváky beroucí   vánoční svátky pohodově a   plné radosti. Hlavní   postavou jsou dva vykradači   trezorů a bank, kteří jdou   na to v době vánoc fikaně.   Jejich chování a   vyjadřování je typické pro   lidi z ulice. Na vánoce   hodně silný kalibr. Ale   když se objeví kluk, který   je šikanován pro svoji   tloušťku a s fantazií a   naivitou sobě vlastní,   události byť pomaloučku   naberou jiný směr. No jo,   ale dokáže mít zloděj,   opilec a v podstatě i   povaleč plného zlosti a   nenávisti také srdce a   pochopení k dětské duši?   Příběh znechutí a   zmoralizuje zároveň. Vánoce   mají svoji podstatu a ta má   platit pro každého. Billy   Bob Thornton byl pro roli   dobrou volbou. Snímek je   klenotem vánočního   černého humoru ať se to   někomu líbí nebo ne.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Absolutně skvělá vánoční   komedie o jednom opravdu velmi   podivném Santa Clausovi a   jeho maličkatém pomocníkovi   trpaslíkovi.
B.B.Thorthon v roli   strašně chlastajícího   S.Clause byl zvlášť   výborný,nic podobného bych   od něho teda nečekal.
Vánoční komedie to   je,ale pro děti ani ne :-).
ajaajena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Místy až skutečně   nechutná podívaná. U   podobných filmů tohoto   žánru raději hned   vypínám, ale Billy Bob mne   svým výkonem přesvědčil.   Film jsem viděla už   několikrát a určitě ne   naposled. Myslím, že se mi   snad nikdo nebude divit, že   svého tříletého syna této   podívané prozatím   ušetřím.
Lienocka22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2009
Na tejto komédii som bola aj   v kine a s kamarátkou sme sa   na tom perfektne bavili :)   Skvelý Billy Bob Thornton,   ako Santa so sklonmi k   alkoholizmu nemal chybu.   Scény s tým malým trošku   retardovaným chlapcom mi zase   dokázali vytlačiť pár   slzičiek. V celku veľmi   podarený film :o)
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2012
nevím proč ,tohle je taková   hovadina až jsem se u ní   nemohl přestat třískat,   neuvěřitelný Billy Bob   Thornton,nikdo by nezahrál   líp. a ten natvrdlej   kudrnáč :-)
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2011
Opravdu úchylná komedie,   která rozhodně neni pro   děti, protože obsahuje   vulgární slova.   Každopádně to nepostrádalo   řadu vtipných a vulgárních   hlášek. Příběh se také   povedl
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.1.2024
O jednom ružovom slonovi
Práveže som čakal úplne   niečo iné. Podľa názvu som   myslel, že to bude viac   úchylné, ale bolo to iba o   sprostých slovách a   chlapíkovi, ktorý stratil   dušu. A keďže ide o   romantický film, akože ju   znova nájde, keď sa postará   o malého chlapca. Záver v   niečom troška prekvapil a   koniec zasa podľa   očakávaní. Neviem, strašne   mi tam prišlo aj určitých   logických chýb, ale zasa je   asi chyba vo mne, že na to   pozerám náznakom   racionality. Chvíľami   bavilo, chvíľami nie. Ale   fakt sa z tohto námetu a   témy dalo vyťažiť oveľa   viac
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Neuvěřitelně vulgární   komedie s výborným Billy Bob   Thortonem, který chlastá,   souloží a nadává všem (i   dětem). Komedie, která se   nebojí ničeho a díky tomu   je neuvěřitelně vtipná.
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2007
Je to ujetý, hrubý,   nechutný a strašně   vulgární. Ale co na tom,   mně se to líbí! Třeba,   když potřebujeme na chvíli   vypnout, je tato úchylárna   naprosto ideální. Docela v   pohodě je i zápletka a   konec, který je dokonce i   celkem dojemný. Faktem ale   je, že celý film táhne   postava B. B. Thorntona, bez   něho by to asi nešlo.
Naprosto rozumím tomu,   že hodně lidí toto   pohoršuje. No, každý máme   jinou hranici snesitelnosti a   jiný vkus. Já se u tohoto   výborně bavila.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2014
Santa je úchyl!
Netradičně pojatá   vánoční komedie o Santovi,   který se značně vyniká   představám o správném   Santovi. Billy Bob Thornton   zde hraje ožralu, jenž rád   šuká, pochcává se, mluví   sprostě, chová se cynicky a   vyžívá se v brutálním   sarkasmu. ano, přesně tato   směs černého, úchylného a   ironického humoru se mi   zkrátka líbila a skvěle   jsem se bavil. Škoda jen, že   film nemá trochu   propracovanější příběh a   rozuzlení.
moldovan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Veselá vánoční komedie -   dva gangstři v převleku za   Santa Clause a jeho elfa   chystají sérii loupeží ve   vánočním čase.
Sledování tohoto filmu   přináši lehký úsměv do   tváří malým i velkým   divákům.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2009
tak trošku jinej Santa,   možná to občas trošku   přehání, ale je mi   sympatičtější než ty   klasický milí dědouškové,   kerý sou asi typičtější   představitelé.Billy Bob   Thornton mě opět   přesvědčil, že je   výbornej herec.
Jo a   ten hošík, co si tohodle   úchylnýho Santu tak oblíbil   taky nemá chybu!
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Opravdu drsný humor. Ale ...   dělat Santu Clause, to je   skutečně Fucking Job.   Ještě, že náš Jéžišek   je natolik chytrý, že si   přání nechává posílat   poštou a nemusí to řešit v   obchoďáku :-).
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2007
„V životě jsem už ohnul   spoustu tlustých   ženských.“ Santa, který   je permanentně opilý,   kouří jak tepelná   elektrárna a mluví jak   dlaždič. Přeji pěkné   Vánoce!
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Není to nejhorší komedie o   Vánocích.Blíži se Vánoce   a taky úchylnej Santa,který   ma naplánovano něco   ukrást.Komedie dost   neslušná a bez nápadu.No   nápad o santovi který   krade,pije a někdy se na to   vrhne je tak trochu   originálna.Ale bez žádnej   štávy a jediná   postava,která zaujme je   SANTA.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2008
Netradiční vánoční   komedie,o dvou   zlodějíčcích živících   se ve vánočním čase   vykrádáním obchodáků ve   kterých přes den   převlečeni za elfa a Santa   Klause ve stavu silně   podnapilém, naslouchají   dětským vánočním   přáním.Film se hemží   sprostými výrazy a černým   humorem.Snímek spíše pro   dospělé publikum.
johnny-rk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2009
celkem pekna komedie kdyby   nebylo tolika sprostych   slov... koukal jsem na to s   kamosem brzy rano a bavilo nas   to, i kdyz jsme v sobe uz meli   nejake to pivko... doporucuji   koukat bez mladsich souzencu,   pac by pak mohli opakovat   nektera slova
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2014
Santa asi opravdu bude úchyl !
Naprosto senzační, ujetá   komedie o Santovi.   Zajímavostí je, že tento   film, jak se sám Billy Bob   Thornton v jednom rozhovoru   vyjádřil, patří k jeho   nejzamilovanějším a nejvíc   ceněným. Má ho prostě   rád.
nash
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Billy Bob Thornton válí ve   vánočním filmu, na který   bych své děti rozhodně   nevzal. Hlavní hrdina je   totiž převlečený Santa   Claus, který se ožírá,   pomočuje, zvrací a klátí   tlustý ženský. Je to   vtipné, ale rozhodně bych se   zdráhal označit to za   rodinnou komedii. Je to místy   dost depresivní.
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2006
Po prvních 10 minutách to   vypadalo na příšernou   ptákovinu. Nakonec se z toho   vyklubala slušná drsná   komedie, pravda trochu   žumpózního charakteru.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Jedna z mála originálních   Vánočních komedií. Billy   Bob je tady tak strašně   nechutnej a věčně nalitej,   až je vlastně sympatickej :)   Film o tom, jak se malej   tlustej chlapeček skamarádí   s timhle individuem. Určitě   doporučuju, je to fakt sranda   :)
AcidBurn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2006
Solidně udělaná komedie s   ucházející zápletkou a   několika zajímavými   hláškami a scénkami, u   kterých se dá dost nasmát.   Malým dětem bych to ale   radši nepouštěl. Pokud je   toto "pokleslý   humor", pak je to   rozhodně o dost lepší než   Troškovy Kameňáky a   podobné bullshity.
Honey0105
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.11.2010
Dost jsem se divila, že v   tomto filmu hrála Grahamová   a ještě takovou hloupou   roli. Film tedy za moc nestál   a bylo těžké se na něj   dokoukat, ale co započnu, tak   to i většinou dokončím.   Prostě mě děj nenadchl,   některé scény byly   poměrně úchylné a   vtipných okamžik se taky moc   nenašlo.
Dejw86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2010
Úžasná vánoční komedie s   věčně ožralým Billym Bob   Thorntonem, který každý rok   na Vánoce se svým malým   pomocníkem se převlečou za   Santa Clause a Elfa a jdou   vykrást nákupní centra.   Tahle komedie vážně   pobaví..
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2010
Humor toho nejtvrdšího   kalibru. Cynický hlavní   hrdina. Spousta nádherně   vypointovaných scén.   Dojemný konec, který však   není přehnaně sladkobolný.   Spousta alkoholu a   sprosťáren. I přesto   nesmírně inteligentní film,   který by měli naše televize   rozhodně zařadit do své   vánoční nabídky. Takový   klenot se mezi Pretty Woman a   Mrazíkem neztratí.
qerulant
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Já toho červeně ohadřený   dědulu z "Vánoce jsou   tady, Coca-Colu si   vychutnej!", co je ve   svý prapodstatě   prachobyčejnej Mikuláš,   opravdu nemám rád. (Přesně   dle hesla vraťte nám   Ježíška!) Ovšem tohohle   Santu...toho jsem si oblíbil!   Volezlej, vožralej,   vulgární a ještě ke všemu   gauner... Ale hlavně vtipnej,   člověk se zasměje, a ani   nemusí kvůli tomu být   kdovíjak úchylnej (snad!).   :-)
Rosomak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.2.2006
ještě, že nevím, jak film   skončil, protože sem ho po   chvíli sledování musel   vypnout... koukání na   takovéhle filmy je prostě   ztráta času, jen sem pak   naštvaný, do jakejch   blbostí dávaj lidi   energii...
Doporučuju   v žádnym případě   nevidět. Stupidita   některých filmů mě přímo   zaráží...
christinak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2005
Tak trochu jiný styl humoru.   A rozhodně bych to   nepouštěla dětem, protože   ten santa je vážně úchyl.
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2009
Myslím, že je to docela   dobrá komedie. Místy sice   drobet nechutná až oplzlá,   ale co taky čekat od věčně   nalitého zloděje, že? Billy   Bob je tady naprosto skvělý,   místy mi ho bylo dokonce i   líto...
Kecka1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Tomuto filmu velmi uškodila   upoutávka, kterou vysílaly   naše televize. Líčila ho   tam jako smělou komedii, tím   že sestříhalo těch pár   vtipných scén, kterých ve   filmu bylo. Opak je však   pravdou je to spíš smutný   film, na kterém není nic moc   vtipného. Za zmínku stojí   až překvapivě drsné   průpovídky hlavního hrdiny.   Budu zvědaví na dabing
Angelitos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Opravdu parádní vánoční   komedie! Pokud neberete   Vánoce nějak smrtelně   vážně, určitě se Vám   taky zalíbí..   "Semtam" padne i   nějaká ta vulgarita, ale to   už prostě   "Santova" povaha. Je   to prostě úchylárna! :)   Chcete - li se zasmát,   určitě se podívejte.
Bouvard
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2006
Začátek jsem moc neocenil,   nevěřil jsem, že se mohl   Thorton do něčeho takového   namočit. Ale pak to bylo fakt   úsměvné. Pro děti to není   ani náhodou, protože ten   humor je založen na   nemístné vulgaritě a   domnívám se, že Thorton   parodoval. A pokud se na   todívám takhle, pak se mu to   povedlo.
Shmick
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Poněkud lacinější humor a   nadsázka vzatá ze špatného   konce. Jednou (a raději na   Vánoce, kdy je člověk   tolerantní) se dá Santa je   úchyl vidět. Nic extra od   toho nečekejte a třeba se   pobavíte. Každopádně tomu   dává ten správný nádech   herectví a nasazení   Thortona. Pro zahnání nudy   mohu doporučit.
papamidnight
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2011
konecne vanocni film bez   patosu billy bob thornton je   vazne uchyl davam 7z10 bod   navic za to ze v nekterych   scenach kdy jeho postava byla   na mol thornton skutecne pil   aby to vypadalo verohodne tomu   rikam oddanost filmu-))
jirina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2007
bláznivá komedie, která   vůbec není vhodná pro   děti. Ale dospělí se u   této nízké zábavy určitě   zasmějí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11187minih11187Lásky jedné plavovlásky (1965) 
Lásky jedné plavovlásky n
minih15867minih15867Písnička za groš (1952) 
n
minih10340minih10340Knoflíková válka (1962) 
La guerre des boutons n
minih15987minih15987Pobočník Jeho Výsosti (1933) 
n
minih47978minih47978Zrcadlo nenávisti (1987) [TV inscenace] 
Zrcadlo nenávisti n
minih76336minih76336Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 
Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka n
minih122696minih122696Focus (2015) 
Focus n
minih17960minih17960Rok draka (1985) 
Year of the Dragon n
minih161644minih161644Utajené příběhy českých dějin (2018) [TV cyklus] 
Utajené příběhy českých dějin n
minih10909minih10909Krysy z temnot (1973) 
Les Gaspards n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Santa je pořád úchyl (2016)

 Santa je pořád úchyl (2016)
Santa je pořád úchyl n
Bad Santa 2
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Mark Waters

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190541
Osobností: 697819
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178268

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10