Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu San Andreas

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
curil
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.7.2016
Pro mě velké zklamání.   Směle přirovnám film k   neblaze proslulým výtvorům   společnosti Asylum. Taková   hromada nesmyslů a   nelogičností se najde   málokdy "pokope".   Snad jen filmové triky jsou   na lepší úrovni a tím film   odlišují a staví o   stupínek výše. V   nejvypjatějších chvílích   jsem se musel smát a   přemýšlet, jak vážně to   tvůrci sami asi berou.   Možná bych nebyl tak   kritický, ale to bych musel   spadat do divácké skupiny   chlapci 10 až 12 let, nebo   dívky blondýnky 13 až 35   let.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2018
Tak za efekty naprosto   jednoznačně šedesátka, to   je jasné. Nu, a to je také   vše. Protože nic jiného   film nepřinesl. Stupidní   příběh stokrát omletý a   unavující. Při druhém   podívání možno hluchoty v   klidu přeskákat.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2015
Rock mi poslední dobou   připadá víc namakanější,   v určitých chvílích až   nepřirozeně a tím pádem i   žilnatější, což někdy   nepůsobí zrovna hezky.   Přitom je to takovej milej   chlapík, který nade vše   miluje svojí rodinu, co se mu   rozpadá pod rukama. Až když   se pod ním navíc rozpadá i   silnice, tak je schopen   odkrýt své měkké   srdéčko. Ne, nebudu dávat   smajlík, tvůrci ve filmu   mysleli evidentně všechno   vážně. Včetně té vlajky   na konci.
Ale jinak je   film celkem efektní, budovy   padají jedna za druhou,   charaktery také, takže   koukat na co je, ale to je tak   všechno.
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.5.2015
Tak tento film nezachrání   ani precizně vytvořené   zvláštní efekty. Mluví se   o něm, jako o   „Zemětřesení“ nové   doby. Avšak původnímu filmu   nesahá ani po kotníky.
Děj filmu se odehrává v   rámci nejisté doby. Ta se   nepozná. Odehrává se však   stále ve dne. Hlavními   hrdiny je rodina leteckého   záchranáře. Původně tuto   rodiny tvořili 4 členové.   Rodiče spolu se dvěma   dcerami. Ty by obě již mohly   být v teenagerovském věku.   Časem se dovíme, že dna z   nich je již po smrti. Rodina   je ve fázi rozpadu, kdy   tohoto leteckého   záchranáře doma čeká   dopis se žádostí o rozvod.   Manželka má už nového   sympatického přítele.
Úplně na počátku filmu   vidíme jednu záchranářskou   akci našeho hrdiny. A už se   projevují první příznaky   toho, že jsem šel na   špatný film. Americký lid   je dle filmů více než   zocelený. Mladé děvče si   takhle jede autem a místo   soustředění na řízení   vozidla se třeba hrabe v   tašce, která leží na   zadním sedadle. A to vše   činí za jízdy. A vůbec   dělá všechno, za co by u   nás buď dostala body, anebo   by přišla o řidičský   průkaz. Pak se asi země   zatřese, nebo něco takového   a mil děvče začne s autem   dělat kotrmelce směrem ze   srázu dolu. Tyhle kotrmelce   by v tom autě nepřežila   snad ani moucha. Ale americké   děvče, to ano. Ale nejen to.   Dokáže si i telefonem   zavolat o pomoc. V USA mají   asi signál všude. Přiletí   tam naši akční hrdinové   vrtulníkem a během pár   dalších scén plných   nesmyslů americké děvče   zachrání. To ani není   odřené. Je stále   čisťounká a učesaná.
Máme tu i tým   odborníků. Ten by měl být   schopen, anebo se o to   alespoň snaží,   předpovědět zemětřesení.   Hovoří pro mne cizí   řečí. Ale ani odbornými   výrazy moc nehážou. Na   všechno mají programy s   efekty, grafy a dalšími   píčovinami pro efekt na   obrazovku. Je tu chytrý   Asiat a chytrý vousatý   profesor. Pak jdou k nějaké   přehradě a jako na potvoru   se v momentě, kdy tam   provádějí výzkum, se ta   přehrada protrhne. V rámci   akčních scén vědci   zachrání i řvoucí dítě.   A to tak, že ten záchrance   sám zhyne, ale dítě se   zachrání. Tady se možná   tvůrci inspirovali Pánem   prstenů a scénou, kdy   Gandalf bojoval s Balrogem.  
Nebudu se dál   rozepisovat. Film je postaven   na akci a zvláštních   efektech. Jsou v něm typické   kýčovité dialogy, které   jsme v amerických filmech   slyšeli snad tisíckrát.   Tedy je to plné blábolů.   Vůbec se nepočítá s   fyzikálními vlastnostmi. Jen   tam plno scén, kdy všechno   možné hoří, všechno   možné se bortí. Všude by   bylo plno prachu. Ale naši   hrdinové. Ty stále   vypadají, jakoby právě   vylezli z horké vany.
Jedním z postižených   měst zemětřesením je San   Francisko. Tam se v době   otřesů nalézá i dcera   hlavního hrdiny. A on ji   letí vysvobodit. Pokud jde o   čas, kdy se co a jak dá   stihnout, tak v tom jsou   autoři filmu úplně vedle. U   nich má bílý den snad 80   hodin.
Všechno dobře   nakonec dopadne. Z téhle   famílie v tuto chvíli nikdo   nezahyne. A dokonce zažijeme   i teenagerovskou lásku. Filmu   byh ještě možná dal tři   body. To, za ty efekty, ale   poslední scéna filmu mne   přivedla k závěru, že tato   sračka nestojí ani za mák.   Zničený Golden Gate Bridge   (ten je ničen snad v každém   katastrofickém filmu), zde   není ničen úplně. Kus ho   ještě stojí. A na něm je   stožár s americkou vlajkou.   Ta se v polední scéně   rozvine. Je krásná, celé a   čistá a do té scény se   pronese další blábol.   Všechno vybudujeme znovu.
Film je propagandou.   Apeluje na americké   vlastenectví. Je to agitka   jak prase. Mizerný děj,   mizerné dialogy a žádné   herecké výkony.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2015
Co jsem čekal jsem   víceméně dostal. Klasická   výpravná katastrofická,   dobrodružná pohádka plná   blbostí, nereálnejch scén,   keců o rodině a bla bla bla,   ale taky s dobrými efekty a   solidní akcí. Slušný   průměr nic víc, nic míň -   60%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2015
Tento katastrofický snímek o   ohromném zničujícím   zemětřesení slibuje   podívanou jaká tu ještě   nebyla a kterou lze v plné   síle vychutnat jen ve 3D   provedení. Ano, na to je   kladen veškerý důraz všech   vizuálních efektů a je   nutno uznat, že jejich   tvůrci udělali opravdu kus   poctivé práce. Z toho   vyplývá, že děj se tím   pádem značně vyznačuje   svou jednoduchostí, což v   tomto případě vůbec není   na škodu. Tempo vyprávění   je rychlé a tak se neustále   něco děje. Akce střídá   akci a nenechají vydechnout.   To, že fyzikální zákony   mají na takový film   přirozeně opět velmi často   volno mi v tomto případě   tentokrát nijak nevadilo.   Dostalo to alespoň svěží   komiksový punc sebezáchovy a   atraktivnosti. A tak je tu   opět efektivní popkornová   podívaná bez bázně a hany,   která opravdu stojí za to.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2018
PROCESOR!
Klasický katastrofák s   nesmrtelnými hrdiny,   rodinnými vazby, láskou a   americkou vlajkou na konci.   Stále se opakující klišé   mě u těchto snímků už   neirituje, pakliže tam jsou   hezký efekty. A tady byly.   Že tam nebylo žádný   napětí, protože všichni   vědí, jak to skončí, sem   ztrestal hvězdičkou dolu.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2016
Protože jsem si o tomto filmu   před jeho zhlédnutím   nepřečetl žádné recenze,   tak jsem logicky počítal s   tím, že bude natočený   podle dnes již kultovní hry   GTA : San Andreas ( kterou   jsem mimochodem taky hrával )   - no nebyl :-).
Nakonec   se z něj vyklubal   katastrofický film, který   sice nebyl špatný, ale taky   nebyl ani nijak moc   výrazný.
Vizuální   efekty a triky byly velmi   podobné jako ve filmu :   2012.
U mě za 6   bodů.
Spíš mě   překvapil můj oblíbenec D.   Johnson, že tu roli vzal.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2016
The Rock to hodně táhne, ja   v tom cítil trochu naivity,   trochu amatérštiny a trochu   vrtkavé efekty, že by se   most z oceli a betonu vlnil   jak z gumy? Jinak konec už   konečně přidal i trochu tý   klaustrofobie 80%
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2015
Katastrofická podívaná o   velkém zemětřesení a s   vlnou Tsunami,po vizuální   stránce to bylo docela   dobrý,herecké výkony taky   dobrý ,na jedno podívání   to šlo nebyl čas se nudit.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.6.2015
Z názvu je možná cítit,   že film bude za to stát a   že to bude parádní   podívaná po všech   stránkách, ale bohužel   jediné co stojí v tomto   filmu za shlédnutí je image   Alexandry Daddario (nikoli   její "herectví"),   svaly Dwaynea Johnsona a   vynikající počítačové   triky, které krásně   vykreslují katastrofu, která   ve filmu probíhá. Co se   týče scénáře, hereckých   představitelů a samotného   filmového štábu, tak to je   jeden velký blaf! Ještě   nikdy jsem v žádném filmu   neviděl tolik zbytečných   postav, jako tady!   Nejzbytečnější postava   byla právě Ioana Gruffudda.   Bez něj by film nebyl o nic   ochuzen, stejně, jako   otravný Art Parkinson, který   tu jenom překážel. Ještě   nikde jsem neviděl tolik   nelogičností, samotné   nelogické chování našich   "hrdinů" a tak   děravý scénář mohl   vymyslet snad jen člověk s   IQ 50, ne-li hůř. Škoda,   že Paul Giamati nedostal   více prostoru, jeho postava   mi zde hodně seděla.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2015
Zajímavý děj, super efekty,   slušné herecké obsazení.   Bohužel opět trochu moc   přitažené za vlasy a mohlo   by být kratší. Ale za   shlédnutí stálo.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2018
║Rozpočet   $110miliónov║Tržby USA   $154,259,016║Tržby   Celosvetovo $469,559,016▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   režisér Brad Peyton zatienil   aj Emmericha a jeho krkolomnú   povrchnú 2012 a dosť slušne   konkuroval Dni po tom, trikovo   nie je ani čo vytknúť, má   to dobrý adrenalín a doslova   stále sa čosi deje a keď   niekedy to troška v rámci   deju postráda zmyselnosť aby   záchranár bezhlavo išiel z   trosiek mesta zachrániť len   svoju rodinu a ostatných len   príležitostne ale zas to nie   je až taká strašná bublina   ktorá by to pokazila ako   adrenalínová jazda dosť   dobré, herci fajn na okato   vábivú Alexandra Daddario sa   dobre pozerá a celkom si   svoju úlohu aj zastala v   podstate asi aj bola zo   všetkých najsympatickejšia   /75%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2018
Wow efekt na prvom mieste...
Slusny katastroficky   film,ktoremu kraluju specialne   efekty.Vsetko ostatne je   upozadene a nestoji za   rec,snad okrem tvrdaka Dwayne   Johnsona a chrumkavej a pekne   stavanej Alexandry   Dadario.Rezia a scenar su na   hranici stupidity a hudobny   doprovod ma vylozene   sklamal.Kazdopadne efekty Vam   zaslepia oci,takze na nic   ineho sa sustredit   nebudete.
Film   doporucujem.
Barney94
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.3.2017
Jediné, co se mi na tomto   filmu líbilo, byly efekty.   Jenže takové efekty jsou   dnes vidět v každém druhém   katastrofickém filmu. Co mi   ale nejvíce vadilo, bylo to,   co je dnes už klišé, tedy   samé úniky na poslední   chvíli. Postavu zachrání ze   střechy hroutící se budovy   a o vteřinu později už   budova padá k zemi. Další   věc, co se v těchto filmech   pořád opakuje, je   "nesmrtelnost"   hlavních postav. Například,   vstříc vlně pluje destíky   lodí, ale zdolat jí se   podaří pouze hlavním   hrdinům, a to na malém   člunu. POdruhé tento snímek   vidět nemusím.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2015
Dwayne Johnson je dobrý   herec, ale to se přes tu jeho   muskulaturu nedá poznat,   protože obvykle dostává   samé role, kde musí   předvést sílu, odhodlání,   sveřepý výraz a zachránit   dceru nebo svět. A to   zvládne kdekdo kdo má svaly.   Ještě že ho alespoň   obsazují do bijáků s   větším rozpočtem, takže   dívat se na to dá,   přestože musí hrát jen na   půl plynu.
RwlBem
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.11.2018
Krásné
efekty počítačové grafiky,   infrastruktura monumentálně   se hroutící na všech   stranách, a to je asi   všechno. Neboť děj je od   počátku tak neuvěřitelně   klišovitý, že od půlky   filmu se člověk už jen   směje. Patosem   přetékající závěrečný   záběr už tomu dává jen   ránu z milosti.
wena
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.11.2018
Tak hlavní hrdina   záchranář a jeho se   rozpadající rodina si   projdou ničivým   zemětřesením.
Paradoxem je že čím   více se San Francisco   rozpadá jeho vztah z   manželkou se dává   dohromady.
Laciné triky   a ne moc přesvědčivé   herecké výkony (až na   krásné poprsí Alexandry   Daddario) dělá z toho   béčkový film co zapadne   někam do zapomnění.
Bohužel tomu nepomohl ani   mnohými opěvovaný The Rock.
m.king
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2016
MacGyver povýšený na   vyšší level. A to ho mám   rád. Palec nahoru   pracovníkům u počítačů,   katastrofa se povedla.
peginka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2015
Fakt dost dobrý... Přesně   co jsem od filmu čekala,   možná i víc. Akční scény   naprosto úžasně   "vyrobené",   příběh rodiny trochu   slaďák, ale to by přece   nemělo tak úúúžasný   dobrý konec, hlavní hrdina -   můj šálek čaje. Nemělo to   hluché místo, vřele   doporučuju. (Jen ta vlajka na   konci ubrala hvězdičku...)
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2017
Tak jako samozřejmě hodně   přehnaný americký film, ale   zase nadruhou stranu je to   slušná oddychovka s dobrými   efekty, soundtrackem a tak.   Určitě se to jednou vidět   dá a po nějakém čase   třeba i znovu.
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.6.2016
San Andreas
San Andreas je městečko v   Kalifornii.Žije tam pilot   helikoptéry v podání herce   The Rocka.Tento chlápek   zachrání život jedné   dívce,která měla autonehodu   a zřítila se náhodou ze   srázu.Série zemětřesení   nejen ve městě San Andreas   může pokračovat...Zkrátka   jde o dobrý katastrofický   film.
Himer30
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2018
Dva filmy..
Pozor! Jsou natočené dvě   verze filmu. Kde hraje hlavní   roli Dwayne Johnson. A potom   ta sračka, která je   natočená ve stejného roku!
warflyer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2015
Dobrý
Napětí, akce, bylo tam snad   všechno. Bavili jsme se,   večerní oddechovka. Efekty,   chyběla snad už jen ponorka   v rukách Dwayna.
zruz
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.9.2015
Kýč
Viděli jste film Sejmi je   všechny? Fakt jsem čekal,   kdy Paul Giamatti pronese   nesmrtelnou větu: "no ,   to mě mrdej do kulata".   Jinak s vypnutým mozkem se to   docela dá.
jentak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.5.2015
Umím předvídat, proto dvě hvězdičky.
První komentář přesně   vystihuje můj dojem s jednou   výjimkou. Těsně před   koncem jsem zcela neslušně   vyprskl: ted přijde vlajka.   Nikdo mi nenadával, kino se   chechtalo a chechtalo. Byla to   vážně skvělá komedie a ty   kozaté holky, co přežily   matku přírodu, tak i v tom   šíleném betonovém pra
chu, vypadaly jak na   módní přehlídku. Kdo by to   byl řekl, že předvídat v   zemětřesení je tak snadné.   Doporučuji si po filmu   zopakovat některé dialogy   nahlas, komedie pak může   pokračovat. Na stojaka by   vyhrály hlavní cenu na sto   procent
Ilemas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Nejlepší katastrofický film   všech dob po všech   stránkách, vymazlené 3D,   dobře namixovaný zvuk,   neskutečné efekty, až to   hlava nebere, pro milovníky   katastrofických filmů   povinnost. Mnohokrát lepší   než Emmerichovi trapárny,   sice ho mám rád, ale zkazí   každý film.
elomani
Hodnocení:
Přidáno: 28.9.2015
Mám rád katastrofický filmy   závěr je klasické klišé   ale jinak je o mnoho lepší   než film 2012 má to spád a   žádné zbytečné   natahování

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21716minih21716Únos (1997) 
Breakdown n
minih109582minih109582Defiance (2013) [TV seriál] 
Defiance n
minih17518minih17518Přízraky (1996) 
The Frighteners n
minih20009minih20009Svět budoucnosti (1976) 
Futureworld n
minih42863minih42863Ichi the Killer (2001) 
Koroshiya Ichi n
minih67011minih67011Hlavní přelíčení (1971) [TV inscenace] 
Hlavní přelíčení n
minih48279minih48279Fairy Tales (1979) 
Fairy Tales n
minih40324minih40324Zpět k pramenům (2005) [TV seriál] 
Zpět k pramenům n
minih62521minih62521Ukolébavka (1947) 
Ukolébavka n
minih58191minih58191Piko (2010) 
n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

San Andreas (2015) [Video]

 San Andreas (2015) [Video]
San Andreas n
San Andreas Quake
Žánr: katastrofický / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: John Baumgartner

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376539
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10