Duben
ohodnotit

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Home Alone 2: Lost in New York

Další název:
Alone Again; Home Alone II; Sám doma 2: Stratený v New Yorku; Kevin - Allein in New York
Rok:
1992
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
17.12.1992
„Malý Kevin opět sám…“

Komentáře k filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 44
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2019
Fenomenální úspěch   obranných skopičin a pastí   malého Kevina v zájmu   ochrany majetku svých   rodičů před zlotřilými   lupiči donutil tvůrce   natočit volné pokračování   a dali si tak záležet, že   se jim podařilo tak   nemožné. Nejen že v   podstatě zopakovali dějovou   šablonu, čímž se stalo,   že jediná originalita je   prostředí, ve kterém se   vše odehrává, ale příběh   stále dokáže pobavit a   jedinou chvilkou nespadá do   trapnosti. Jistý omyl opět   způsobí osamělost Kevina,   tentokrát v městské   džungli New Yorku. A protože   jsou cesty páně   nevyzpytatelné, není   překvapením, že se tu opět   setká se starými známými   lupiči. Pevný scénář   opět zaručuje příjemnou   vánoční atmosféru,   neskonalou zábavu, a dokonce   i pocit dojetí v podobě   lidského přístupu a   porozumění. Ano, tady   nastává bod, kdy se z   dětského výtržníka   stává zcela jiný člověk.   Divákům, které uchvátil   už předchozí snímek, je   tento druhý doslova   povinností. A i tentokrát   platí to, co pro ten první.   Ve vánočním programu   televizního vysílání   prostě nesmí chybět.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Trochu kopie prvniho dilu, par   scen je uplne stejnych,napr:   pani me je deset ,myslite ze   tu jsem sam??? ale skvele   vanocni komedie,kazde vanoce   si pustim
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2010
No na ten první film to   nemá, ale i tak je to moc   pěkný díl.. Vánoce.. a dva   zloději.. :-) dokonalá   vánoční idyla v Americe..   :-)
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2009
Podle mě o hodně lepší   než 1,i když ta taky nebyla   špatná.Po celý film jsem se   výborně bavil a vždycky si   ho rád pustím znovu.
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Velmi zdařilé pokračování   výborné jedničky!Příběh   je skoro stejný,akorát nám   Kevin nastoupil do špatného   letadla,místo na Floridu do   New Yorku.A zase je sám a   doslova a do písmene   ztracený!Někomu může vadit   téměř shodný příběh,ale   mě naopak potěšil!
Panzerfaust
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Toto je detský film. Keď som   mal tých 15-16, ľúbil som   ho pozerávať - Preto mu   dávam 10 bodov. Ale teraz by   ma už nebavil. :-)
Grassel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Sám doma a sám doma 2 jsou   peckové komedie.....ale 3 a 4   jsou strašné...není tam   jeden a ten samej herec...!
kiki28
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Tenhle film se mi líbí už   od dětství a vždycky když   ho opět dávají,neodolám a   musím se na něj podívat. Je   snad ještě nápaditější a   chytlavější než   jednička,ačkoli i tu miluji.   Nadsázka,napětí,šarm.   Opravdu mohu vřele   doporučit.
kockaleta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2016
Sám doma byl unikátní   nápad a žádný film nebyl   ani trochu podobný. A nápad   s nástrahami pastí byl   skvělý.
Samozřejmě   Sám doma 2 již není tak   unikátní, protože obsahem   kopíruje Sám doma jedničku,   ale námět hned tak neunavý   a pasti jsou opět skvěle   vymyšlené.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Vyborne natocena dvojka,ktera   se sice odehrava az v dalekem   N.Yorku.Ale predstavitele   jednicky jsou tu opet v plne   parade.
M.Culkin se pro   tyto role snad musel   narodit.
A samozrejme   nam tu take nesmi chybet nase   stara znama dvojka zlodeju   Harry a Marv.
Lienocka22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Druhy diel uz predsa len nie   je to,co jednotka,ale napriek   tomu si vie cloveka ziskat:)   No a treti diel z nazvom Sam   doma a bohaty? Ten je tiez   fajn,odporucam:)
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2011
Druhé pokračování   senzační vánoční komedie.   Jako v prvním díle si tam   užijete spoustu zábavy,   dobrodružství a srandovní   hlášky
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Dvojka je sice slušná ale za   jednotkou trochu pokulhává   mladí bojuje ve městě a v   jiném prostředí
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2012
Je mi jedno,že to je   jak,,přes kopírák´´ a je   mi i jedno,kde se to   odehrává. Samozřejmě,to   kouzlo jedničky je pryč,ale   je to komedie a taky to je   pořád sranda. Máme tu zase   pasti,pasti,pastičky a   Harryho s Marvem, což nám   zábavu zaručuje. Bez holubí   dámy bych se asi obešel a   rozhovoru v útrobách divadla   už teda tuplem,ale zase na   druhou stranu...bez ní bych   se na konci nepopadal za   břicho,když Marv   (vynikající český dabing)   řve na Harryho,, Vodpráskni   jí, vodpráskni jí,   vodpráskni jí!! ´´   --->trošku slabší než   jednička,ale ne o moc.. 90%
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
Druhé pokračování   bláznivé komedie o rodince,   která se chystá vánoční   svátky strávit na Floridě a   jako naschvál zapomenout   opět na Kevina. Dějová   linie je vesměs podobná   prvnímu filmu. Kevin znovu   udivuje nepředstavitelnou   vynalézavostí   nejrůznějších pastí, do   kterých chytá staré známe   lupiče. Množství humorných   scének a povedených hlášek   zaručeně pobaví.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Taky blbý, taky dobrý.
Je docela možné, že nebýt   jedničky, tak si o Ztracen v   New Yorku ani kolo neopřu a   šoupnu to do průměru,   odsouzeného k milosrdnému   zapomenutí. Jenže v tandemu   s geniálně pitomou   jedničkou válí podobně   blbounce, ale zábavně i   dvojka, její důstojný   následovník.
seagal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2011
Stále dobré pokračovanie   úpešnej ságy komédie Sám   doma, keď tentokrát rodičia   nezabudnú Kevina samého   doma, ale stratí sa na   letisku a vystúpi až v New   Yorku.
lebowski
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2004
Alespoň druhý díl vyzařuje   trochu toho smíchu, což se o   dalším dílu nedá říct.
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Pokračování týhle skvělý   komedie není o nic slabší   než předchozí díl, komu se   líbil první a neviděl   tohle, tak by to měl   napravit.
Sygi5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Tento díl mi připadal   zajímavější než   jednička.Rob Schneider ve   své první filmové roli a   Macaulayovi to taky jde,nato   že mu je teprve 12
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2014
Na megaúspěch se musí   navázat, a tak je tu dvojka s   pár figurkami navíc.   Schneider hraje typicky   "pablba", z jiných   rolí ho snad ani neznám. Ale   exceluje tu Curry - úžasný   slizoun, a ten jeho úsměv v   porovnání s Grinchem -   skvělý!
Zatímco v   jedničce mi na začátku   přišel Kevin dost protivný   a trochu si to i zasloužil,   tady s ním plně souhlasím:   Buzz je pazdrát a omluvu bere   jako vlastní šou před celou   rodinou.
Skvělý je   taky Marv s okrádáním   chodců i šklebením se na   ženskou.
Nicméně   negativa zmíněná u   jedničky platí i zde. Ve   výsledku se mi oba líbí   přibližně stejně.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Kevin se tentokrát dostane i   na letiště, ale při euforii   potřebuje zprovoznit kameru,   aby mohl natáčet. Bohužel   si splete pána a míří k   jinému východu nasedá do   jiného letadla. Zatím co   jeho rodina míří do   teplých krajin, on letí do   New Yorku. Potkává zde opět   Marva a Harryho, dva   zlodějíčky, kteří nikdy   nemají doost. Tentokrát se   však Kevina zmocní, ale   pomůže mu jedna paní z   parku, která krmí holuby.   Poté se s ní zkamarádí.   Když se rodina shledá,   tráví vánoce v New Yorku.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2013
Dle mého velmi vydařené   pokračování, které jsem   viděl už několikrát a   porád se bavím. Málokdy je   druhý díl podobně slušný   jako první. Je to stejné   opět se Kevin zapomene na   vánoce tentokrát v NY a   potká Mokrý Banditos, se   kterejma vede opět válku   plnou naschválů, ale stále   velmi vtipné a dobře   obsazené, fungují i scény v   hotelu, kde o vtípky není   nouze:-)
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Kevin s celou rodinou   McCallisterových se vrací   zpět a bohužel nepřináší   žádná velká překvapení.   Děj je sice upravený a   najdou se zde některé   nezvyklé momenty, ale to nic   nemění na tom, že jde jen o   předělanou verzi prvního   dílu. Ten je ještě k tomu   více cítit Columbusovým   rukopisem a pár zbytečnými   úlety, které jsou pro   americké komedie tak   typické. Působí to malinko   rušivě, ale pokud to berete   s nadhledem, určitě vás to   nebude nějak obtěžovat a   rychle na to zapomenete.   Hlavně proto, že se na   scénu vrací staří známí   Harry a Marv. Tihle dva se   vůbec nezměnili, stále si   nedají říct a to je dobře.   I když Marv zde působí   trochu víc jako idiot než   předtím, neubírá to na   legraci. Všechno funguje   dobře, protože ty   nejdůležitější   ingredience z prvního dílu   byly přesunuty i sem -   osamocený kluk, který si   užívá Vánoce podle   vlastních představ,   početná rodina, ustaraná   matka, dvojice zlodějů,   ponaučení, dům plný pastí   a na závěr šťastné   shledání. Filmy Sám doma 1   a 2 beze sporu nemůžou na   svátky chybět. To už by   snad ani nebyly Vánoce.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2016
Prostě vánoční klasika.   Ačkoli je vše přehnané,   místy nelogické a nesmyslné   (Kev v cizím domě stihne   připravit hafo   pastí-zloději po zásahu   cihlou z asi čtvrtého patra   stále žijí atd...atd),   pobaví to.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2009
skvelá zábava
Po jedničke,která byla   opravdu vyborná podívaná   jak pro velké,tak i pro   mladší obecenstvo,přicházi   pokračováni stejných   kvalit.Od tvúrcu se mi líbi   to že prostředí je úplne   jiné.Zatím co v jedničce ho   rodiče nechali doma,všechno   tam znal,tak v dvojke zase   přestoupí do jiného letadla   a místo toho,aby přiletel na   Floridu objeví se v   obrovském New Yorku.Zas Harry   a Marv jako lupiči,kteří   prvne neuspěli a teď touží   po pomste.
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Říká se, že opakovaný   vtip přestává býti   vtipný. Ovšem tady se to   nějak povedlo. Krásně s   tím režisér zapracoval a   některé opakované vtípky   ještě vylepšil. A v tom je   to krásný. Málokdy se   pokračování vyrovná   prvnímu dílu. Super zábava   na Vánoce. V létě tento   film nemá takové správné   kouzlo.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2011
ač zde má nižší   hodnocení, pro mne ještě   lepší než první díl, a to   zas tak často říci   nemůžu. Prostě skvělá   komediální série :-)
flawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Pořád je to ten samý Kevin,   pořád to jsou ti samí Harry   a Marv, pořád to jsou ti   samí McCallisterovi, ale už   to není ta kouzelná,   vánoční atmosférou   nasáklá komedie, jako je   první díl... Sám doma 2   pouze vykradl sám sebe,   takže vše, co se děje, je   bohužel těžce   předvídatelné....
ergotoxin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Velká kopírovačka   jedničky, se vším všudy   - stejní zloději, podobné   pasti a momenty (třeba   video:)), dokonce i podobná   postava "které se Kevin   bojí, ale ukáže se jako   přítel". Film je oproti   jedničce také   brutálnější (chvílemi   to až zabolí - cihly ze   střechy - au). Na druhou   stranu to všechno ale stále   z nějakého důvodu funguje   a přinejmenším já se u   tohoto filmu náramně   bavím.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2012
Home Alone 2: Lost in New York
I když tenhle druhý díl   nepřináší mnoho nového,   vůbec to nevadí. Řekla   bych, že druhý díl se   docela drží svého   předchůdce, který nastavil   laťku dost vysoko, proto je   nemožné ji překonat. Kevin   tentokráte v New Yorku, ráda   jsem se na film po letech   podívala a stále mezi mojí   nejoblíbenější scénu   patří házení cihel ze   střechy, to prostě nemá   chybu.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
Jacksonův oblíbenec Kevin a   jeho výlet do New Yorku.   Situace stejná jako v prvním   díle, dokonce jsou na   zloděje nastražené i   podobné pasti. Z jakéhosi   důvodu to ale funguje a já   se místy směji tak hlasitě   (přesto že mi musí být   jasné, co přijde), že   občas přeřvu i televizi (a   to jí mám puštěnou   proklatě nahlas). Jinak jako   bonus Rob Schneider:-)
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Komédie takého to žánru   veľmi neuznávam. Okamžite   je jasné, že malý Kevin si   sám poradí zo všetkým, aj   zo všetkými čo mu len stoja   v ceste. V správnom okamihu   je na správnom mieste.   Samozrejme, že sám zvládne   napäté situácie. Dej je   naivný a navyše aj dosť   primitívny.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.7.2018
║Rozpočet   $18miliónov║Tržby USA   $173,585,516║Tržby   Celosvetovo $358,994,850║ Na   rad prišiel už len doslovný   kopirák prvej časti ale   aspoň obohatený o nové   vtipné scénky, našťastie   dalo sa to ešte zniesť, má   to stále svoje čaro. /75%/
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Dvojka se snaží jedničce   dýchat na záda, ale co   naplat, nedaří se. NY je   krásný město, ale jen jeho   kulisy film nezachrání a   opakující vtipy   přestávají být vtipné.
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Nějak tady doma sedím po   ránu u počítače a náhodou   vidím nový komentář k   filmu Sám doma, tak si ho jdu   přečíst a zjistím že díl   první mám pouze ohodnocený   bez komentáře, u dílu   druhého nemám nic.   Zvláštní, měl jsem za to   že jsem tyto dva své   oblíbené dětské filmy   hodnotil i komentoval...
Rodina McCallisterových   tenrtokráte odlétá na   Vánoce do Paříže, Kevina   už doma nezapomenou, ale ten   se zamotá na letišti a   omylem nastoupí do letadla   které letí do New Yorku,   Kevin vybaven kredit kartou   svého otce se ubytuje v   hotelu Plaza, užívá si. Ale   jen do té doby než se   objeví opět zábavná dvojka   zlodějíčků, kteří utekli   z vězení a k tomu ještě v   hotelu nařknou Kevina z   podvodu. Druhý díl není   špatný, ale příběhově je   v podstatě úplně stejný   jako první, jenom zasazen do   jiného prostředí a změnilo   se ještě pár detailů.
Od lehce nadprůměrné   šestky film zachraňuje opět   závěrečná akce v rozbitém   domě, kde se Kevin   vypořádává s Marvem a   Harrym, plus ještě opravdu   pár velmi zábavných scének   a hlášek v průběhu filmu,   kvůli kterým si film klidně   zopakuju. Ale na Sám doma 1   to nemá v žádným   případě.
Dexfree
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Už to není to co 1, ale   ještě to jde.... ikdyž   pokračování se vyplatí   opradvu jen u 1 filmu ze 100.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2019
Zlatého oslíčka je třeba   oklepávat dokud to jde. Na   začátku devadesátek dvojky,   trojky a další teprve   přicházely do módy a občas   se povedly, občas ne.   Zapomenout podruhý stejný   dítě už je na sociálku,   ale zase na co by pak člověk   koukal. Dvojka už je trochu   umírněnější, Macaulay mi   tolik nepije krev jako v   prvním díle a přidalo se   trochu moralizování. Za mě   úžasný Tim Curry, z jeho   úsměvu šel větší strach   než že zlodějů. Vícekrát   už jsem ztrátu jednoho z   McCalisterů nehodlala   sdílet, takže pořád mi   zůstává v paměti jen   slušnádvojka a   ztřeštěnější jednička.   Což ale stačí.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2012
Stratený, ale už nie doma
Podobné ako jednotka, celkom   dobrá komédia, ale už o   bodík slabšia a chvíľami   predvídateľná. Teraz sme   sami však v New Yorku
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2014
O něco slabší než   jednička ,některé scény   už nejsou tak vtipný a   zábavný jako třeba   bezdomovkyně s holubama ale   objeví se opět starý   známí Pesci a Stern kteří   tomu dají šťávu Kevin jim   připraví zase pár   zajímavých nástrach a je   čemu se zasmát.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2022
Z mého hlediska o trochu   lepší než jednička.   Asi,že to není tak   profláklé...Víckrát jsem   se zasmál, ale zas na druhou   stranu "pasti" byly   brutálnější, skoro až   nevhodné pro děti...Mnoho   nelogických a nereálných   scén.
martas_v
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Film vaří z prvního dílu,   ale tentokrát se tvůrci   rozhodli obohatit film   lepším prostředím, než je   předměstí a rod. dům. A   rozhodně došlo ke zrychlení   děje. Ale 2.díl   nepřekročil jedničku, ale   taky si nepohoršil.
callaghan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Pořád dost dobře nedokážu   skousnout to, že Sám doma 2   je vlastně kopie jedničky   jen s drobnými obměnami.   Nechápu, proč autoři ve   dvojce opakují úplně   stejné scény. Snad tvůrčí   krize?
karlosphonic
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.9.2012
Výrazně slabší než   jednička.Přibylo více   prvoplánovaných pastí   totálně pseudogeniálního   dítěte a ještě více   retardace   zloduchů.Bohužel,moje   retardace ještě   nezakořenila,abych dal   vyšší hodnocení.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20763minih20763Ten svetr si nesvlíkej (1980) 
Ten svetr si nesvlíkej n
minih7345minih7345Embryo (1976) 
Embryo n
minih4551minih4551Brainscan (1994) 
Brainscan n
minih42538minih42538Píseň ohlašuje pomstu (1970) 
O´Cangaçeiro n
minih32863minih32863Přeber si to znovu (2002) 
Analyze That n
minih35381minih35381Nezvratný osud 2 (2003) 
Final Destination 2 n
minih27417minih27417Objekt mé touhy (1998) 
The Object Of My Affection n
minih20309minih20309Špióni jako my (1985) 
Spies Like Us n
minih35400minih35400Benjamins (2002) 
All About The Benjamins n
minih8995minih8995Chobotnička (1983) 
Octopussy n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sám doma 5: Vánoční loupež (2012) [TV film]

 Sám doma 5: Vánoční loupež (2012) [TV film]
Sám doma 5: Vánoční loupež n
Home Alone: The Holiday Heist
Žánr: komedie / krimi / rodinný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Peter Hewitt

(pokračování)

Sám doma 4 (2002) [TV film]

 Sám doma 4 (2002) [TV film]
Sám doma 4 n
Home Alone 4
Žánr: komedie / rodinný / akční / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rod Daniel

(---)

Sám doma 3 (1997)

 Sám doma 3 (1997)
Sám doma 3 n
Home Alone 3
Žánr: komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Raja Gosnell

(---)

Sám doma (1990)

 Sám doma (1990)
Sám doma n
Home Alone
Žánr: komedie / krimi / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Columbus

(---)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190542
Osobností: 697825
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10