Duben
ohodnotit

Růžový panter

The Pink Panther

Další název:
Der rosarote Panther
Rok:
2006
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
2.3.2006
„Ztratil se diamant Růžový panter... - A nejzmatenější detektiv na světě se ho snaží najít.“
Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter
Série režiséra Blakea Edwardse o geniálním nešikovi, inspektoru Clouseauovi a slavném diamantu Růžový panter se v sedmdesátých letech stala oblíbenou kultovní zábavou, především díky kongeniálnímu výkonu slavného anglického komika Petera Sellerse v úloze popleteného francouzského policisty. Sám Edwards se po Sellersově předčasné smrti pokusil populární postavu oživit (Roberto Benigni v Synovi Růžového pantera), ale bez většího úspěchu. Teprve v novém tisíciletí se ke Clouseauovi vrátila další generace amerických veseloherních specialistů v čele s režisérem Shawnem Levym. Roli Clouseaua převzal po Sellersovi komik obdobného ražení Steve Martin, který se také podílel na scénáři.

Děj Růžového pantera (2006) není remakem originálního snímku, ale spíš variací na oblíbené motivy z původní série. Narychlo povolaný inspektor tu řeší vraždu fotbalového trenéra a zmizení jeho prstenu s vzácným diamantem (scéna fotbalového utkání se mimochodem natáčela v České republice). Z dalších postav původní série tu nechybí Clouseauův nadřízený Dreyfus v podání Kevina Klinea, místo asijského sluhy tady na inspektorovo řádění „dohlíží“ zkušený policista, ztělesněný Jeanem Renem. Nový komický element představuje Clouseauova tajná obdivovatelka, sekretářka Nicole (Emily Mortimerová). Zachovány zůstaly úvodní animované titulky i slavné hudební téma Henryho Maniciniho. Divácký ohlas filmu vyprovokoval natočení volného pokračování Růžový panter 2 (2009).

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter
POZOR SPOILER!!!

Na fotbalovém stadionu dojde k vraždě trenéra Gluana a při tom je mu před zraky tisíců diváků ukraden prsten s růžovým panterem. Dreyfus má případ na starosti. A on povolá Clouseaua, aby jako případ vyšetřoval a Dreyfus mohl nenápadně vyšetřovat jinde a jiné lidi. Hned při příchodu poznává Clouseau sekretářku Nicole a Dreyfuse zraní. Je povýšen a je mu přidělen pomocník Gilbert Ponton. Ti dva nejprve vpadnou do studia, kde zpívá přítelkyně zavražděného - Xania. Při výslechu padne i jméno Bizu. Toho je třeba také vyslechnout a tak se Clouseau vydává přímo mezi fotbalisty. Bizu je sice zrovna pryč, ale je zde Vainqueur, který nastoupil na Gluanovo místo. Přiznává, že ho nenáviděl, ale vraždu popírá. Zde se Clousea setká i s trenérem Jurijem. Pak je vyslýchán i Bizu, ale nic z něj nevypadne. Zato je za chvíli zavražděn v šatně. Během dalšího šetření se Clouseau setká s agentem 006 a ten zničí pověstný plynový gang. Zásluhy jsou ovšem přičteny Clouseaovi. Ten se ocitá s Pontonem v New Yourku, kde načapají Xaniu u brusiče diamantů. Xania si dá s Clouseauem rande v hotelovém pokoji, ale on vytopí koupelnu a se setkání nic není. Proto je nutno letět zpět, ovšem na letišti dojde k incidentu a Clouseau je zatčen. A pak mu Dreyfus sdělí pravý důvod, proč byl na případ nasazen. Clouseaua to hodně mrzí, takže se uzavírá doma a je jen na internetu. Jednoho dne si všimne své fotografie z letiště, jak jej zatýkali a na ní velmi důležitého detailu. Ihned povolává Pontona a Nicole. Clouseau už ví, kdo je vrah i kde je diamant, a proto se vetře na slavnostní večer, kde míní vraha polapit a ukázat světu, kde je diamant. Jenže při jeho smůle se to nemusí podařit. Nu, snad mu štěstí bude přát.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter
Info o filmu: Když někdo zavraždí fotbalového trenéra a ukradne jeho Růžového pantera - diamant nevyčíslitelné hodnoty, celá Francie je vzhůru nohama. Naštěstí se případu ujímá inspektor Jacques Clouseau (Steve Martin – Trhák pana Bowfingera, Dvanáct do tuctu). Nemá sice ani jednu stopu, ale to je pro něj jen bezvýznamný detail. Se svým partnerem Gilbertem Pontonem (Jean Reno – Šifra mistra Leonarda, Leon) se řítí od jedné nehody k další a zanechávají za sebou zmatek na pařížských bulvárech i v ulicích New Yorku. Dokáže Clouseau svést popovou hvězdu Xanii (Beyoncé - Austin Powers-Goldmember)? Dovede šéfinspektora Dreyfuse (Kevin Kline – Ryba jménem Wanda) k nepříčetnosti? Chytí zabijáka a získá zpět ztracený diamant? Kde se objeví inspektor Clouseau, tam není nic nemožné.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter
Oživit kdysi úspěšnou sérii filmů s Peterem Sellersem v roli "geniálního poplety" inspektora Clouseaua se před lety pokusil sám její tvůrce, známý komediograf Blake Edwards, ve filmu Syn Růžového pantera (1993, FP 2/94). Do titulní role obsadil italského komika Roberta Benigniho a příliš neuspěl. Američtí filmaři se nyní vrátili až ke kořenům a natočili situační detektivní komedii Růžový panter, v níž Sellersovu roli přebírá komik podobného typu Steve Martin. Výsledek je však přinejmenším rozpačitý. Nejedná se o remake, nýbrž o variaci na téma Edwardsových snímků, s určitými posuny v charakterizaci postav. Častá oběť Clouseauovy nešikovnosti, šéfinspektor Dreyfus, není v podání Kevina Klinea neurotický pomatenec, nýbrž chladnokrevný kalkulátor. Roli Clouseauova sluhy Katoa přebírá zčásti Jean Reno jako zkušený policista Ponton, který má rozkaz na inspektora dohlížet. A samotný Steve Martin jako představitel hlavní role se zbytečně pitvoří, zejména v řeči (proč jako Francouz mluví ve Francii podivnou hatmatilkou je záhada) a jen některé gagy vyznívají v jeho podání opravdu komicky. - V jednoduchém ději jde o odhalení vraha francouzského fotbalového trenéra a o nalezení jeho prstenu se vzácným diamantem Růžovým panterem. Dreyfus povolá pomateného četníka Clouseaua, jen aby odvedl pozornost tisku od vlastního pátrání. Jenže novopečený inspektor navzdory četným katastrofám, způsobeným jeho samolibostí a nešikovností, odvede kupodivu dobrou práci a sklidí nakonec úspěch vcelku zaslouženě. Tvůrci v čele s režisérem Shawnem Levym využili schéma Edwardsovy série (včetně úvodních kreslených titulků a známého hudebního tématu Henryho Manciniho). Opět se pohybují v různých exkluzivních prostředích, opět využívají ženského živlu - tentokrát představovaného hlavně krásnou zpěvačkou Xaniou v podání Beyoncé Knowlesové a také brýlatou sekretářkou a inspektorovou ctitelkou Nicole. Část filmu (úvodní fotbalové utkání) se natáčela v České republice. - Pokus oživit poněkud anachronický způsob humoru však nevyšel...
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2006/4


Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter
Inspektor Jacques Clouseau. Jméno, které vzbuzuje hrůzu ve všech zločincích světa - a také ve všech ostatních lidech, kteří měli tu čest se s ním setkat. Snad za to mohou jeho zcela mylné deduktivní schopnosti, snad jeho neschopnost pochopit věci zjevné na první pohled, snad jeho značně omezená jazyková výbava nebo zcela chybějící pohybová koordinace. Důležité je, že i přes poněkud neortodoxní a často udivující metody se mu pokaždé podaří sobě vlastním neodolatelným způsobem vyřešit i ten nejrafinovanější zločin. Aspoň doposud tomu tak bylo. V akcí nabité komedii Růžový panter se inspektor Clouseau (Steve Martin) zhostí nejdůležitějšího případu, jaký kdy řešil. Fotbalový tým vedený světoznámým trenérem Yvesem Gluantem právě zvítězil nad reprezentací Číny. Během bujarých oslav s davy fanoušků a krásnou milenkou, popovou hvězdou Xanií (Beyoncé Knowles), ho zasáhne otrávená šipka. V nastalé panice se záhadně ztratí jeho diamantový prsten nevyčíslitelné hodnoty - Růžový panter. V
ražda se stane ostře sledovanou mediální senzací a jejím šetřením je pověřen šéfinspektor Dreyfus (Kevin Kline), který usiluje o prestižní vyznamenání, jež mu v minulosti už šestkrát těsně uniklo. S vědomím, že tentokrát nesmí udělat sebemenší chybu - alespoň ne takovou, která by se dala přišít jemu - předá vyšetřování nezdolnému inspektorovi Clouseauovi. Clouseau a jeho nový pomocník, ledově klidný francouzský policista Gilbert Ponton (Jean Reno), vedou vyšetřování neuvěřitelnými a fascinujícími metodami. Nikdy neztrácejí soustředění, tah na branku a schopnost pokazit nepokazitelné. Přesto se jim daří neomylně stahovat smyčku kolem krku zatím neznámého zločince. Historie Růžového pantera se začala psát v roce 1963, kdy byl uveden původní film Blakea Edwardse Růžový panter s Davidem Nivenem a Peterem Sellersem v roli inspektora Clouseaua.
mraveniště


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Růžový panter 2 (2009)

 Růžový panter 2 (2009)
Růžový panter 2 n
Pink Panther 2
Žánr: detektivní / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Harald Zwart

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

14:15 - 14:45

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:45 - 14:30

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

60 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190565
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376592
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10