Růžový panter 2 (2009)

Růžový panter 2 (Pink Panther 2)
64.9 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Pink Panther 2

Další název: The Next Pink Panther; The Pink Panther Deux; Der rosarote Panther 2

    Žánr: detektivní / komedie / dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 26.2.2009        
    Délka: 92 min.
„Jedině inspektor Clouseau dokáže zastavit nepolapitelného lupiče, který si říká Tornádo.“
Po letech se znovu objeví obávaný a nikdy nepolapený lupič, který si říká Tornádo. Jeho vizitky zůstávají jako jediná stopa na místech, odkud krade vzácné historické památky nedozírné ceny. Pod patronátem francouzské vlády je sestaven mezinárodní tým detektivů, kteří ho mají dopadnout. V jejich čele má přes protesty šéfinspektora Dreyfuse stanout inspektor Clouseau, který pracuje jako obyčejný pochůzkář. Než však stačí detektiv odletět, ukradne Tornádo slavný diamant Růžový panter, a tak se vyšetřovací tým přesune do Francie. Tvoří ho Kendži Mazuto, technický odborník z Japonska, Angličan Randal Pepperidge, domýšlivý Ital Vicenzo Brancaleone a také atraktivní Sonia Solanders, novinářka a expertka na Tornáda. Stopy vedou do Itálie k překupníkovi Avellanedovi, který je jedním z podezřelých a podle některých stop by právě on mohl být Tornádem. Situace v týmu není právě přátelská. Sebevědomým detektivům se nelíbí ztřeštěný popleta Clouseau a tomu se zase nelíbí Vicenzo, který se otevřeně dvoří jeho milované Nicole. Návštěva u Avellanedy nepřinese žádný užitek, jen další porci inspektorových trapasů, a navíc Tornádo tým zesměšní, když ve Vatikánu ukradne papeži přímo z prstu prsten. Noviny se netají výsměchem na adresu neúspěšného týmu a trefují se zejména do Clouseaua. Po řadě dalších trapasů s ním ostatní odmítnou spolupracovat a vzápětí informují veřejnost, že případ je vyřešen. Tornádo je mrtev a ukradené předměty nalezeny a vráceny, s výjimkou diamantu, který však byl podle všeho zničen. Clouseau s ostatními nesouhlasí. Někdy stačí k velkým činům jen drobný postřeh a malý notýsek.

Zdroj: Nova

režie:
Harald Zwart
 
 
hraje:
Steve Martin (Insp. Jacques Clouseau), Andy Garcia (Vicenzo), Jean Reno (Ponton), Juki Macuzaki (Kendži), Emily Mortimer (Nicole), Alfred Molina (Pepperidge), John Cleese (šéf Inspektor Dreyfus), Aishwarya Rai (Sonia), Federico Castelluccio (italský průvodce), Lily Tomlin (paní Berengerová), Geoffrey Palmer (Joubert), Jeremy Irons (Avellaneda), Johnny Hallyday (Milliken), Jevgenij Lazarev (papež), Molly Sims, Judith Godrèche, Zofia Borucka, Roger Dillingham (mezinárodní hospodář), Philip Goodwin (Renard), Armel Bellec (Louis), Jack Metzger (Antoine), Lewis D. Wheeler (Černý baret), Paul Melendy (číšník)
 
 
námět:
Blake Edwards (filmy o Růžovém panterovi), Henry Mancini (Téma Růžového pantera), Scott Neustadter, Michael H. Weber, Maurice Richlin
 
 
scénář:
Scott Neustadter, Michael H. Weber, Steve Martin
 
 
kamera:
Denis Crossan
 
 
hudba:
Christophe Beck, Kevin Kliesch
 
 
kostýmy:
Joseph G. Aulisi
 
 
střih:
Julia Wong
 
 
zvuk:
David Obermeyer
 
 
titulky-česká verze:
Petr Putna
 
 
zvláštní efekty:
Jeremy Dominick, Ray Bivins (koordinátor)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Ernie F. Orsatti
 
 
vizuální efekty:
Bill Kent (supervisor), Digital Dimension
 
 
výprava:
Rusty Smith
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
výkonný producent:
Shawn Levy, Ira Shuman
 
 
producent:
Robert Simonds
 
 
úvodní titulky:
Karin Fong, Imaginary Forces
 
 
kaskadér:
Courtney Schwartz (double: Aishwarya Rai)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.