Duben
ohodnotit

Růžový panter 2

Pink Panther 2

Další název:
The Next Pink Panther; The Pink Panther Deux; Der rosarote Panther 2
Rok:
2009
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
26.2.2009
„Jedině inspektor Clouseau dokáže zastavit nepolapitelného lupiče, který si říká Tornádo.“
Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter 2
Po letech se znovu objeví obávaný a nikdy nepolapený lupič, který si říká Tornádo. Jeho vizitky zůstávají jako jediná stopa na místech, odkud krade vzácné historické památky nedozírné ceny. Pod patronátem francouzské vlády je sestaven mezinárodní tým detektivů, kteří ho mají dopadnout. V jejich čele má přes protesty šéfinspektora Dreyfuse stanout inspektor Clouseau, který pracuje jako obyčejný pochůzkář. Než však stačí detektiv odletět, ukradne Tornádo slavný diamant Růžový panter, a tak se vyšetřovací tým přesune do Francie. Tvoří ho Kendži Mazuto, technický odborník z Japonska, Angličan Randal Pepperidge, domýšlivý Ital Vicenzo Brancaleone a také atraktivní Sonia Solanders, novinářka a expertka na Tornáda. Stopy vedou do Itálie k překupníkovi Avellanedovi, který je jedním z podezřelých a podle některých stop by právě on mohl být Tornádem. Situace v týmu není právě přátelská. Sebevědomým detektivům se nelíbí ztřeštěný popleta Clouseau a tomu se zase nelíbí Vicenzo, který se otevřeně dvoří jeho milované Nicole. Návštěva u Avellanedy nepřinese žádný užitek, jen další porci inspektorových trapasů, a navíc Tornádo tým zesměšní, když ve Vatikánu ukradne papeži přímo z prstu prsten. Noviny se netají výsměchem na adresu neúspěšného týmu a trefují se zejména do Clouseaua. Po řadě dalších trapasů s ním ostatní odmítnou spolupracovat a vzápětí informují veřejnost, že případ je vyřešen. Tornádo je mrtev a ukradené předměty nalezeny a vráceny, s výjimkou diamantu, který však byl podle všeho zničen. Clouseau s ostatními nesouhlasí. Někdy stačí k velkým činům jen drobný postřeh a malý notýsek.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter 2
POZOR SPOILER!!

Ve všech částech světa se ztrácejí vzácné artefakty. Na jejich místě je jen rozbité sklo a navštívenka se jménem Tornádo. O pomoc je požádán, kdo jiný, než Clouseau. Ten je však zaneprázdněn velmi významným úkolem pro celou Francii, jak tvrdí Dreyfus. Tento úkol spočívá v rozdávání pokut za špatné parkování.

Clouseau má odjet, ale namítá, že bez něj někdo pantera ukrade a tak se také stane. Na vyšetření ne nasazen dream team v němž je mimo Pontona a Clouseaua také Vincenzo Rocaro Squarcia Lutti Brancaleone, Kendži Masuto a Randall Pepperidge. Ponton řeší rodinné potíže a nastěhuje se ke Clouseauovi. I s dětmi a psem. A dream team odlétá do Říma. Zde navštíví bývalého gangstera Alonza. Chtějí vidět jeho rameno a Clouseau se snaží být nenápadný. Jenže se mu to moc nedaří. Pak se ukáže, že onen podezřelý je z toho venku. To se domnívá celý tým. Ale Clouseau jej podezřívá stále. Ponton zjistí, že Alonzo má schůzku v restauraci, kterou kdysi Clouseau zapálil. Umístil tam mikrofon. Jenže tam také přijde Nicolete s Vincenzem. A Clouseau chce mikrofon přemístit k nim, protože trochu žárlí. Maskuje se jako tanečník a restauraci zapálí znovu. Pak je ukraden papežův prsten. Při šetření jeho ztráty si Clouseau oblékne jeho oděv a vypadne z okna. A opět se ocitá doma, jsa odvolán a pak je vyloučen i z týmu. Přesto že již není členem, je přizván k dokončení pátrání. Vincenzo totiž nalezl u papeže klíč a našel i jeho majitele. Ten je mrtev a jsou u něj nalezeny kradené předměty. Všechny mimo pantera. Ponton se vrací k rodině, Clouseau se konečně vyjádří Nicoletě a nedaleko panuje velká oslava na počest uzavření případu. Jenže je to právě Clouseau, kdo si všimne maličkosti a pořádně zamíchá kartami.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter 2
Steve Martin se vrací jako geniální ztřeštěný inspektor Jacques Clouseau v komedii, která zaručeně rozesměje celou rodinu! Když někdo postupně uloupí legendární poklady z celého světa včetně nesmírně cenného diamantu Růžový panter, Clouseau je povolán k týmu těch nejlepších světových detektivů, kteří musí dopadnout lupiče dřív, než znovu udeří. Ve vedlejších rolích filmu se objevují Jean Reno, Alfred Molina, Andy Garcia, Lily Tomlin a John Cleese. Růžový panter 2 si získá vaše srdce a vyvolá vám úsměv na tváři!
Distributor DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter 2
Stevovi Martinovi nestačilo jedno pošlapání památky inspektora Jakcka Clouseaua a tak se pustil do druhého pokračování. Opět mu asistuje Jean Reno a tentokrát se přidal i Andy Garcia. Nejnešikovnější policista na zemi bude tentokrát lapat rafinovaného zloděje uměleckých předmětů, jehož akční rádius pokrývá celý svět.


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Růžový panter 2
Před třemi lety se američtí filmaři pokusili snímkem Růžový panter (FP 4/2006) navázat na úspěšnou legendární sérii anglických detektivních komedií Blakea Edwardse s Peterem Sellersem v hlavní roli. Postavu zbrklého, popleteného a nešikovného inspektora Clouseaua ztvárnil populární komik Steve Martin. Nejednalo se o klasický remake, ale o variaci na téma Edwardsových snímků. Další díl s názvem Růžový panter 2 se nese ve stejném duchu (včetně kreslených titulků a Manciniho hudebního tématu), ale ve hvězdnějším obsazení. Kevina Klinea jako šéfinspektora Dreyfuse vystřídal John Cleese a režiséra Shawna Levyho nahradil Nor Harald Zwart (nar. 1965). Inspektor Clouseau opět působí jako nešika, který nezná pořádně rodnou řeč, a jako omezený neotesanec s xenofobními sklony, jehož specialitou je zadělávat za všech okolností na maléry, ale nakonec překvapí detektivní dedukcí a napraví tak svou pošramocenou pověst. – Obávaný zloděj, známý jako Tornádo, se po letech znovu objeví na scéně. Na jeho dopadení je sestaven mezinárodní tým, jejž má k Dreyfusově nelibosti vést Clouseau. Přes škálu trapasů, jež během vyšetřování způsobí, sklidí nakonec inspektor obdiv kolegů a navíc se ožení s milovanou sekretářkou Nicole. – Snímek opět působí poněkud staromilsky.
-kat-, Filmový přehled 2009/4


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Růžový panter (2006)

 Růžový panter (2006)
Růžový panter n
The Pink Panther
Žánr: komedie / detektivní
Země: Spojené státy americké
Režie: Shawn Levy

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

9 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

12:00 - 12:50

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

9 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190556
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376583
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10