Jeden svět
ohodnotit

Ruiny

The Ruins

Další název:
Ruinen
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
91 minut
„Ruiny vás donutí strachy křičet, svíjet se a kousat si nehty.“

Obsah filmu Ruiny

 
Do Mexika přijíždí na prázdniny čtyři mladí Američané. Amy (Jena Maloneová) a Stacy (Laura Ramseyová) jsou dlouhodobé přítelkyně, s nimi jsou jejich přátelé, bezstarostný Eric (Shawn Ashmore) a jeho pravý opak, vážný student medicíny Jeff (Jonathan Tucker). Za chvíli je přestane bavit povalování u hotelového bazénu a popíjení drnků na baru, a tak, když se seznámí s mladým německým turistou Mathiasem (Joe Anderson), který přijel hledat...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.ruinsmovie.com/
 
 
Distributor v ČR:
Magicbox
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ruiny >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Flekoun
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2021
Blbost
Tohle s horor to snad ne o tom jak nějaká   masožravá kytka požírá lidi ze vnitř to je   výtvor absolutního blbba spíše s dětskou   fantazií, jelikož normální dospělí jedinec   toto nemůže vytvořit. A nechápu tady ty   komentáře, že je to super horor a podobně. To   asi ještě neviděli pořádný horor, horor má   vyvolat mrazení v zádech, strach apod. Horor   není o tom kolik je tam krve a jaký masakr je ve   filmu, ale právě o strachu, napětí a různé   záhady či tajemství, které tě nenechají   spát. což tento film vůbec nemá a jediný   důvod proč jsem hodnotil 4 body je ta příroda   či džungle jinak by hodnocení bylo podstatně   nižší. Spíše než horor to byl trošku   drsnější dobrodružný film. Horory jsou můj   nejoblíbenější žánr, ale toto s hororem moc   společného až na tu krev nemělo.
PROCESOR
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Adéla co ještě nevečeřela úřaduje v mayský   pyramidě. Jako horor bych to nebral...Spíš jako   takovou recesi...
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.4.2017
Mexické dobrodružství...
The Ruins se mi nelíbilo už od samého   začátku. Scénaristé sázeli dost na   originálnost, která mě v tomto případě moc   nenadchla, mluvící kytky mě teda nikdy moc   nebraly. Nevím, jestli to tady není trochu   přeceňované. Osobně mě snímek   nepřesvědčil ani z herecké stránky, i když   jednání postav tu patří spíše ke kladům.   Plusové body dávám taky asi za dvě scény   (hlavně tu s amputací). Herci byli šíleně   nesympatičtí a námět přehnaný. Klidně bych   to mohla pomalu srovnávat s Primal, ke kterému   toto nemá příliš daleko.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2014
The Ruins
Kvalitný hororík.Nič strašidelné ale   krvavých scénok je veľa a nenudia.Jednoducho   som sa zabával a bavilo ma to.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2014
Adéla se už navečeřela.
Pozor! Komentářem se plazí masožravé   S_P_O_I_L_E_R_Y ! Ty se vám můžou zavrtat pod   kůži.

Evoluce vítězí. Zatímco Adéla   byla náročná pokojová květinka, které jste k   aktivaci žaludečních šťáv museli hrát na   housle (a kdo z nás to umí?), tahle její   mexická sestřenice jde s dobou – spokojí se s   vyzváněcím tónem mobilu a šikovně ho i   imituje, když má hlad. Pěkný nápad s   pyramidou porostlou Hedera Kanibalis (© Omnibus),   česky břečťanem lidožravým, sympatičtí   byli i domorodci, držící kolem stráž, aby   měla rostlinka klid na konzumaci turistů a na   trávení, aby si snad chudinka neuhnala   žaludeční vředy. JENŽE. Je dost nuda koukat   na to, jak se břečťan vilně vine po lýtkách   mládežníků, kteří mě ničím nezaujali   (krom toho, že neumí chlastat a pak potupně   blijou do klozetu) a jsou mi tudíž naprosto   buřt. Pižlání nepižlání, pánev nepánev.   Tedy ne pánev holčičí, ale ta železná,   rozpálená. I když operace křečových   rostlinných žil a zejména pak to   sebepižlání, to bylo výživné a úspěšně   mi to zkazilo chuť k jídlu.

Trochu mě   znechutil i odfláknutý scénář. Vynervovaná   Amy mrskla trsem kytky a trefila domorodého   klučinu. Paráda! Takže stařešina i s   lučištníky toho kontaminovaného hned začali   zahánět na pyramidu. Pochopitelně, to si snad   měli kluka doma zasadit do květináče? Kdo by   ho pak furt zaléval a lapal pro něj mouchy k   snídani, že. Už jsem se těšil, jak našim   americkým turistům bude chlapec svými znalostmi   o nenažrané Adéle pomáhat v boji s tou   kytkou... jenže prd. Klukovi jednu kulku mezi   oči a nazdar bazar! WTF? Toho scenáristu bez   invence bych s chutí pohodil ke kytce na kompost.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Velmi dobře zpracované téma s občasným   zpomalením tempa vyprávění. Gore efekty na   dobré úrovni, herci rovněž.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2013
The Ruins
Horor Ruiny by nemusel být vůbec špatný, kdyby   se nedopouštěl zásadních chyb, kterých by se   žádný horor, který chce u diváka zabodoval,   neměl dopouštět a podobné tradiční věci,   které ději nijak nepomáhají.
Vezmu to   popořadě. 45 minutová předehra v tomto žánru   je zásadním problémem, proč máme sledovat   bandu mladých lidí, kteří si na pláži   vypíjejí mozky do bezvědomí, následně   sledovat jejich ranní nevolnosti (hlava v   záchodě) a další věci, které diváka pouze   otráví. Když přijde na řadu rostlinka, to si   nějakou tu dobu počkáte a nakonec, když už   tam je, tak si jí moc neužijete, což jsem moc   dobře nepochopila, kdo chce sledovat bandu   ufňukaných exotů, když se může příběh   točit okolo rostlinky, která dovede zaujmout.   Tohle jsou asi zásadní chyby, jinak jak říkám   když přišlo na věc, tak tam bylo pár dobrých   scének.

Jedním z překvapení filmu byla   především Laura Ramsey, kterou většinou   zaregistruji v nezajímavých rolích, ale zde   byla opravdu skvělá, opravdu jsem měla pocit,   že jí kytička pojídá.
Jak říkám, Ruiny   měli potenciál a to ne malý, ale bohužel byl   promarněn, řekněme ničím, a je to opravdu   škoda.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Ruiny jsou pro mě velice kvalitním snímkem.   Nejde zde jen o brutalitu, krev, vnitřnosti a   obrácený žaludek, ale tvůrci se snažili taky   o trochu té dramatičnosti, což bylo velkým   plusem. Knihu jsem bohužel nečetla ač bych   velice chtěla, jenomže není k dostání. Když   se vrátím k filmu. Nejvíce se mi líbily ty   nádherné vykopávky sloučené s trpícími   oběťmi, které zjišťují, že jsou opravdu v   pr*eli a na pokraji svých sil. Jonathan Tucker,   který si zahrál v remaku Texaský masakr   motorovou pilou z roku 2003, zde předvedl opět   skvělý výkon jako student medicíny a stejně   jako v masakru mu scénárista napsal smrt. Ruiny   jsou skvělým příkladem toho jak natočit   poutavý příběh spojený se smutkem, hladem,   žízní a smrtí a vůbec není potřeba 5 litrů   krve, ale stačí jen trocha šetrnosti a   fantazie.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Tak nebyl to špatný nápad:kytička co leze a   požírá tělo zevnitř:-)Bylo to i dost   chvilkama nechutné,ale jako celek průměrný   horor na jedno shlédnutí.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2011
Ruiny
Docela dobrý horor, jehož podstata rozhodně   není v lekacích scénách a navozené děsivé   atmosféře, nicméně na druhou stranu předvede   několik působivých situací, kdy není o krev   zrovna nouze, a pŕináší takové hororové   bonbónky jako je třeba amputace noh nebo   vyřezávání kusů masa. Konec filmu už tak moc   nepřekvapí.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49001minih49001Jezero smrti (2008) 
Eden Lake n
minih38565minih38565Dobrá čtvrť (2005) [TV seriál] 
Dobrá čtvrť n
minih114797minih114797Životní šance (2013) 
One Chance n
minih57043minih57043Kdo chce kam... (1981) [TV inscenace] 
Kdo chce kam... n
minih105459minih105459Interstellar (2014) [2k digital] 
Interstellar n
minih57422minih57422Willie Boy (1969) 
Tell Them Willie Boy Is Here n
minih9163minih9163Invaze obřích pavouků (1975) 
The Giant Spider Invasion n
minih47680minih47680Bitva na kopci (1984) [TV film] 
n
minih79996minih79996Karanténa 2: Terminál (2011) 
Quarantine 2: Terminal n
minih47958minih47958Zombie: Začátek (2007) [Video] 
Zombies: The Beginning n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Ruiny (2008)Ruiny (2008)Ruiny (2008)Ruiny (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10