Roztržitý (1970)

Roztržitý (Le Distrait)
81.4 %
 
 

Le Distrait

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 126 min.
„Režijní debut Pierre Richarda plný geniálně komických nápadů, doplněný plejádou vynikajících francouzských herců.“
POZOR!!SPOILER!!!

Na křižovatce dělá zmatek mladý muž, obejme strážníka, ztrácí věci, zapomíná zavazadla. Je to mladík jménem Pierre Malaquet. Má pracovat v agentuře Jericho, která dělá reklamu. Hned první předvádění jeho nápadů nedopadne zrovna nejlépe a Pierre se znaven vrací domů, ovšem ocitá se v cizím bytě. Poté upraví šéfovy návrhy na reklamy a je z toho další nepříjemnost. Další průšvih udělá Pierre na večírku mezi místní smetánkou, kam neměl vůbec jít, ale měl navštívit hostitele v kanceláři. Zde se mu povede například vyhodit hostitelovu dceru i s houpačkou na strom, rozbít skleničky s vínem, načež je donucen k úprku. Za trest je přemístěn do jakési suterénní místnosti s ptactvem. Zde jej navštíví člověk stejně roztržitý jako je sám Pierre, ale navzdory tomu vznikne dobrá reklama. Následné reklamy na zubní pastu a na jinou, ke které se přimíchají vejce rozbitá o hlavu jiného člověka, dost rozvíří stojaté reklamní vody. Ovšem ta poslední reklama, ve které figuruje upír, na tytéž vody nažene vysloveně bouřku. Pierre se sice ujistí, že je zamilovaný, ale to bouřku neuklidní…  Autor: Pitryx

režie:
Pierre Richard
 
 
hraje:
Pierre Richard (Pierre Malaquet), Marie-Christine Barrault (Lisa Gastier), Maria Pacôme (Glycia Malaquet), Catherine Samie (Clarisse Guiton), Micheline Luccioni (paní Gastierová), Paul Préboist (Monsieur Klerdene), Tsilla Chelton (Madame Cliston), Robert Dalban (Mazelin), François Maistre (Monsieur Gastier), Jacques Monod (M. Malaquet), Romain Bouteille (Corbel), Claude Evrard (Figuier), Raoul Delfosse (Gliston), Bernard Charlan (policista), Marcel Rouzé, Bernard Blier (Guiton), Gilberte Géniat, André Badin, Gilbert Servien, Anne-Marie Blot (Véronique), Fanny Gaillard (France)
 
 
scénář:
Pierre Richard, André Ruellan (dialogy)
 
 
kamera:
Daniel Vogel, Georges Pierre
 
 
hudba:
Vladimir Cosma
 
 
střih:
Marie-Josèphe Yoyotte
 
 
zvuk:
Jean-Louis Ducarme
 
 
produkce:
Yves Robert (delegovaný)
 
 
dabing:
Petr Oliva (Pierre Malaquet), Libuše Švormová (Lisa Gastierová), Jaroslava Adamová (Glycia Malaquetová), Eva Jiroušková (Clarisse Guiton), Jana Andresíková (madam Gastierová), Dalimil Klapka (pan Klerdene), Nelly Gaierová (madam Clistonová), Mirko Musil (Mazelin), Ferdinand Krůta (Alfréd Gastier), Vladimír Šmeral (pan Malaquet), Bohumil Švarc (Corbel), Milan Klásek (Figuier), Hana Talpová (Veronika), Václav Voska (Guiton), Jan Víšek (překvapený soused), Eva Klepáčová (hlasatelka firemního rozhlasu), Jan Sedliský (role neuvedena), Inka Šecová (role neuvedena), Zdeněk Blažek (role neuvedena)
 
 
výprava:
Michel de Broin
 
 
producent:
Alain Poiré
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.