Rozpustilá noc (1934)

Rozpustilá noc
79.1 %
 
 

Další název: Wild Night

    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 5.4.1935        
„Do bouřlivých oslav prvního výročí sňatku se vedle manželského páru zapojí i banda lupiče gentlemana Monokla Fredyho.“
POZOR SPOILER

Mladé děvče provádí chemický rozbor alkoholických nápojů jejich ochutnáváním.
Služebná Anna se loučí se svým milým. Zpod stolu vylézá doktor a volá Annu ku pomoci. Hledá knoflíček. A také svou ženu, kterážto je právě ochutnávačkou, jak výše popsáno. Ona slove Dolly, nyní již Bromanová.
Ve vlaku je plno cestujících, kteří k nim přijíždějí. Je to celé příbuzenstvo a mají drobné potíže s průvodčím kvůli jízdenkám. Manželé Bromovi před nimi prchají pryč a to netuší, že mají doma zloděje. Služebná Anna si půjčuje jeden z Dollyiných kožichů a se svým ctitelem odchází za zábavou. V prázdném bytě začne tedy hospodařiti zloděj, Monokl Fredy kterýžto jest navštíven dalšími jemu podobnými. Proto má Fredy dost problém nalézti kuchyň.
Manželé se baví každý zvlášť. I partička v jejich domě pěje a netuší, že přijeli další lidé. Totiž ti příbuzní.
V podniku, kde jsou oba manželé proběhne šťára a končí to na policejní stanici. Marno jest Doktorovi Bromanovi tvrditi, že jest to on sám, když při kontrole telefonem hovoří z domu. Policista samozřejmě nemůže tušit, že to hovoří Monokl. A za doktorovu manželku zase jeho spolupachatelka.
Nu, dlužno jim všem přespati na služebně. Někteří jsou zvýhodněni celou, jako například Dolly. Propletenec nemožno rozmotati, ale zdá se, že časem se vše ujasní…  Autor: Pitryx

režie:
Vladimír Majer
 
 
hraje:
Bedřich Veverka (dr. Broman), Truda Grosslichtová (Dolly), Oldřich Nový (Monokl Freddy), František Kreuzmann (policejní komisař), Fanda Mrázek (Ferry), Truda Binarová (komorná), Čeněk Šlégl (člen tlupy Monokl Fredyho), Anna Steimarová (členka bandy), Vladimír Majer (člen tlupy), Josef Bunzl (policejní inspektor), Jaroslav Bráška (Bromanův příbuzný), Věra Ferbasová (Bromanová příbuzná), Josef Mach (Bromanův příbuzný), Vladimír Pospíšil-Born (Bromanův příbuzný), Karel Postranecký (strážník), Jan Richter (předvedený na komisařství), Růžena Pokorná (předvedená na komisařství), Marie Červená (Bromanova sestřenice), Marie Grosslichtová (teta Eulálie), Marie Holanová (šatnářka), F. X. Mlejnek (vrátný v "Infernu"), Richard A. Strejka (host v "Infernu"), Viktor Nejedlý (cestující ve vlaku), Josef Kobík (inspicient), Rudolf Macharovský (akrobat a tanečník), Bedřich Frank (strářník), Mimi Erbenová (číšnice v "Infernu"), Baletní soubor Tylova divadla, Orchestr Harry Hardena (sebe), Jaroslav Budil (strážník), Františka Mordová (žena předvedená na komisařství), Růžena Jindrová (Amálie, Bromanova teta), Václav Pata (host v baru Bonbonniere)
 
 
námět:
Bohumír Polách (původní filmový námět), František Kožík (původní filmový námět (jako Jiří Žalman))
 
 
scénář:
Bohumír Polách, František Kožík
 
 
kamera:
Josef Bůžek, Jan Roth, Josef Střecha, Willy Hameister
 
 
hudba:
Max Niederberger
 
 
výprava-architekt:
Max Heilbronner, Bohumil Heš
 
 
kostýmy:
Max Heilbronner
 
 
střih:
Antonín Zelenka
 
 
zvuk:
František Šindelář, Bedřich Poledník
 
 
zpěv:
Truda Grosslichtová, Fanda Mrázek, Truda Binarová, František Kreuzmann, Oldřich Nový
 
 
text písně:
Saša Razov, Bohumír Polách, František Kožík
 
 
asistent režie:
Antonín Kubový, Václav Štrup
 
 
fotograf:
Willy Ströminger
 
 
vedoucí výroby:
Roman Miškevyč
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.