Roger la Honte (1966)

Roger la Honte
73.3 %
 
 
    Žánr: krimi / drama
    Země: Francie
    Délka: 105 min.
„Dramatický příběh muže neprávem odsouzeného za vraždu. Adaptace osvědčené literární předlohy“
Příběh se odehrává koncem devatenáctého století. Roger Laroque je majitelem a ředitelem továrny ve Ville d´Avray, kde pracuje na vývoji prvního parního automobilu. Zadluží se a jeho věřitel Gerbier požaduje jednoho dne splatit úvěr 80 tisíc franků okamžitě. Téhož večera je Gerbier zavražděn.

Podezřelým se stane Laroque, který nemůže prokázat alibi, protože trávil večer u své milenky Julie, manželky svého dobrého přítele Luciena. Továrník je odsouzen na nucené práce, ale podaří se mu uprchnout do Ameriky. Po dlouhých letech se vrací do Francie, aby se domohl spravedlnosti a setkal se se svou již dospělou dcerou Suzanne.  Autor: curil

režie:
Riccardo Freda
 
 
hraje:
Georges Géret (Roger Laroque), Irene Papas (Julia de Noirville), Jean-Pierre Marielle (Lucien de Noirville), Jean Topart (Luversan), Gabriele Tinti (Raymond de Noirville), Sabine Sun (Victoria), Germaine Delbat, Guy Saint-Jean, Guy Marly, Roger Fradet, Fernand Bercher, Dominique Zardi, Henri Attal, William Sabatier (generální prokurátor), Jean Michaud (předseda soudu), Anne Vernon (Henriette Laroque), Marie-France Boyer (Suzanne Laroque), Bernard La Jarrige (Bernadit), Jean Carmet (Tristot), Jacques Monod, Henri Guégan, Lionel Vitrant, Roland Malet, Paul Müller (komisař Lacroix)
 
 
námět:
Jules Mary
 
 
scénář:
Jean-Louis Bory
 
 
kamera:
Jean Tournier
 
 
hudba:
Antoine Duhamel
 
 
střih:
Michèle Boëhm
 
 
asistent režie:
Yves Boisset
 
 
výprava:
Jacques Mawart
 
 
producent:
Robert de Nesle
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.