Duben
ohodnotit

Rodinný film

Další název:
Family Film
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
18.2.2016

Komentáře k filmu Rodinný film

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2016
Text může obsahovat (a taky   obsahuje) prozrazení části   děje.

Do   českého prostředí se   pomaličku vkrádá termín   dramédie. Je to označení   pro kulturní dílo, které je   kombinací drama a komedie.   Komedie je příliš silné   slovo. Je to drama   obsahující vtipné situace.  
Rodinný film je za   dramédii považován. Jde o   příběh jedné   čtyřčlenné rodiny se psem   jménem Otto. Rodiče   odjíždějí na delší čas   za hranice plavit se na oceán   lodí. Ve filmu není   specifikováno, proč. Jde o   dlouhou dovolenou, nebo   pracovní cestu? Je to tedy   klasická česká rodina,   která neví, co s penězi.   Patří do vyšší střední   třídy. Za pár týdnů, kdy   bude čas Vánoc, mají za   nimi přiletět jejich děti.   Ty jsou v teenagerovském   věku. Dvacetiletá Anna a   patnáctiletý Erik získají   vytouženou svobodu všech   mladých lidí. Rodina bude ve   spojení pomocí nových   technologií. Budou na skypeu.   Kde uprostřed mořské   plavby rodiče berou   internetový signál,   nechápu.
A tak má   divák možnost sledovat dvě   dějové linie. V jedné   vidíme hýřivý život   omladiny. Ta si hned do bytu   nabere kamarády, aby se mohli   oddávat všem možným   radovánkám. Včetně těch   sexuálních. Eričina   kamarádka Kristýna hned ve   svůj prospěch a uspokojení   využívá nezkušenost   mladého Erika. To se starší   Anně brzy přestane líbit.   Erik si zadělá na průšvih   svým záškoláctvím. A tak   na scénu nastupuje Igorův   bratr Martin a ten má na   nezdárná dítka dohlédnout.  
Druhá dějová linie   ukazuje plavbu manželů Igora   a Ireny, ukazuje, jak si   užívají života na   různých ostrovech. Spolu s   nimi je na cestách i jejich   pes Otto. Pak dojde k jistým   klimatickým jevům. A dojde k   přerušení spojení mezi   dětmi a jejich rodiči.   Rodiče jsou považování za   mrtvé.
Aby to nebylo   málo, tak se u Erika projeví   tak závažné onemocnění,   že je nutná transplantace   ledvin.

Film   nabízí hned několik   žánrových prvků – ať   už jde o teenagerovský film,   tak to může být i film o   zvířátkách. Pak je to tedy   drama, kdy podobný námět   najdeme v našem filmu Operace   mé dcery. Rodinný film je   koukatelné dílko a musím   ocenit herecký výstup   mladičké Jenovéfy Bokové.
DaveSnoop
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2016
zklamání
Pro mě je tento film velke   zklamání. Očekával jsem   více emocí a pestřejší   děj. Naopak film obsahuje   zbytecne velmi dlouhe   záběry, ktere tento film   bohužel jen protahuji a po   chvíli se stávají   nezazivnymi. Tim pádem trpí   celý film i divák. Roden,   ačkoliv je pro mě velmi   dobrý herec a člověk,   který má muj obdiv, misto   hrani spis občas přehrává.   Film nezachrání ani sexy   nahe tělo jedné z herecek.   Proste jsem očekával o   hodně víc.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2020
Zajímavý
snímek, kde po delší době   byly i nějaké zápletky a   překvapení, které člověk   nečekal od úvodních   titulků. Slušně zahrané,   dobře natočené, bohužel   opět některé scény na hony   vzdálené reálnému životu.   Pasáže se psem fajn, ale na   mě hlavně ke konci trošku   delší, než asi bylo nutné.
lion71
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2017
Docela...
zvláštní počin v českých   končinách.Pro mne stačilo   vidět jednou.Herecky jsem   čekal víc od Rodena. Ale   neměl hlavni roli.Tak   výsledek posuďte sami.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2017
Snímku se nadá upřít   svérázný režisérský   rukopis, který určuje tempo   a je na Vás, jak se s tím   popasujete. Spíše než o   příběh jednoho hrdiny   očekávejte observaci, do   níž prostě   "chodí" dramatické   prvky. Sice si stále ještě   nejsem jistý, co že jsem to   včera viděl, ale zatracovat   Rodinný film bych tuze nerad.
m6k
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.2.2017
Napadá vás blbější název filmu?
Na tenhle film jsem někde   četl celkem opěvnou recenzi,   v souvislosti s nominacemi na   České lvy, kde má nominaci,   jak v hlavní kategorii   nejlepší film, tak i za   režii. Tak nevím, co to   vypovídá o úrovni českého   filmu, jako takového, leč   chce se mi zvolat: „and   winner v kategorii   nejhloupější scénář   is…“. Scénář tohoto   filmu je tak neoriginální a   tak děravej, že to člověku   až přijde líto, tolik,   času, energie, snahy a   peněz…
Takže,   rodiče, (Roden a Hybnerová),   odjedou na dovolenou. Protože   jsou to pracháči, tak i se   psem a na jachtu někam do   Indického oceánu. Doma   nechají dceru, (Jenovéfa   Boková), v rozpuku, (lehce   přes dvacet?) a syna, (Daniel   Kadlec), týnejdžra někde na   hranici sexuální   zákonnosti. Oba toho hned   využijí a do volného bytu   si přivedou, ke spolubydlení   každý jednoho kamaráda/-ku.   A rozjedou se mejdany, pařby,   kalbičky, hry na   „flašku“ a ták.   Oblíbenou kratochvílí   děvčat je, že jezdí nahé   výtahem. To je asi   nejzajímavější moment   filmu. Chtělo by se mi   namítnout, že to zní, jako   zábava mladých nudících se   děvčat, dost   nepravděpodobně, (vy jste   snad někdy potkali nahou   holku ve výtahu?), ale   nemohu, když si vzpomenu na   jeden mejdánek u Terezy ve   Vršovicích, ale to sem   nepatří. Takže jo.
Kamarádka, (Eliška   Křenková), je taková   prohnanější a tak v noci   mladého kolouška přefikne.   S rodiči komunikují po   Skype. Po této ďábelské   komunikační vymoženosti se   také provalí kolouškovo   záškoláctví a tak   nastoupí na dozor príma   strýček, (Martin Pechlát).   Do toho rozverná kamarádka   dá kolouškovi, tak trochu   kopačky, ten to psychicky   neunese… A navíc, hle!   Jednoho dne, se rodiče na   jachtě odmlčí a nic….   Drama, napětí a do toho,   jako diváci, sledujeme osud   psa, který se sám zachránil   na pustém ostrově. Tenhle   motiv nás pejskaře potěší   a dojme, to jo, škoda jen,   že je vylíčen tak blbě.   Trochu podezírám   scenáristu, (tím je sám   režisér, jestli jsem to   nezmínil), že tyhle   „ostrovní scény“ tam   připsal hlavně proto, aby si   štáb mohl udělat výlet do   Thajska. No tak, nebudu vám   prozrazovat úplně všechno,   kdybyste náhodou chtěli ten   film vidět, (třeba kvůli   té scéně z výtahu), abyste   nepřišli o překvapení. I   když tedy nevím čím. Pak   tam ještě tedy, ve   scénáři, přijde ve   finále jedna další   megaoriginální zápletka,   tak tu vám taky nebudu   prozrazovat. Nejspíš už   jste ale, (víc   než)párkrát, někde viděli   taková ta dramata, jak   potomek potřebuje   transplantovat orgán a   ejhle!, ukáže se že jeho   tatínek, není tak docela DNA   tatínek… A rozuzlení   hlavní zápletky se divák   dozví jen verbálně, (no tak   jasně, víte kolik stál   Titanic?), ale aspoň u toho   psa, by se to dalo udělat   líp a nestálo by to zas   tolik.
Hele, no   upřímně, představte si,   že byste byli filmový   producenti a někdo by za   vámi přišel, s tím, že   tenhle scénář natočí a   bude to úžasnej biják, vy   byste mu na to svý prachy   dali? Já ne. Ale tý nahý   holce ve výtahu, (hrála   např. i Kláru z Pustiny), to   fakt sluší! A pak je tam   ještě jedna věc, která   stojí za vidění – jasně,   že tichomořské slunce je   prevít, ale to, jak Roden s   Hybnerovou, vypadají po pár   dnech na jachtě, jako   solárkový zombie, to je   čirá krása!
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.7.2020
Tohle "drama" mne   zanechalo ledově chladným a   znuděným. Nevím přesně v   čem je třeba hledat   avizovaný talent režiséra   Olmo Umerzua ale v jeho filmu   se mi ho najít nepovedlo.   Přes účast několika   výborných herců (Karel   Roden, Jaroslav Plesl) tu jsou   jen náznaky dobrého   herectví ale jinak... Tam kde   by film měl působit jako   pohlazení působí spíš   jako sbíječka nebo rypadlo.   Jestli TOHLE byl záměr pak   jsem rád, že jsem ho   nepochopil!! Jenovéfa Boková   mě opět přesvědčila o tom   jak silně přeceňovaná   herečka momentálně je (v   jejím věku ale má skoro   všechno ještě před sebou).
beneva
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.7.2020
Vydavatel komiksového   časopisu   "Stripburger",   Slovicec, u nás vystuduje   FAMU a hned za rok je shledán   našimi filmovými odborníky   objevem roku? Proboha!
Tento film, který   spáchal, se mi vůbec   nelíbil. Je to civilní až   tak, že místy není hercům   rozumět, je to trapné, je to   ... prostě ne. U scén se   psem jsem si pořád říkala,   chudák pes, i když to   "jenom" hrál.
Robokop
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.4.2017
PM
To jsou strašné plastikové   děje. Všichni důležití   jak... Tolik zbytečných a   neautentickych a umělých   situací.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.8.2018
Vcelku obří hloupost ,   která má být údajně o   psovi, ale je dokonale pod   psa. Navíc kopíruje velmi   úspěšný film Operace mé   dcery, ale to byl výborný   film, tohle je paskvil o ...   nj marně přemýšlím o čem   vlastně. Plné nudných scén   a hluchých míst.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih91217minih91217Příběh z periferie (2012) 
Příběh z periferie n
minih43330minih43330Venuše (2006) 
Venus n
minih30895minih30895Tři tygři proti třem tygrům (1977) 
Tre tigri contro tre tigri n
minih46858minih46858Uloupené Kosovo (2008) 
n
minih40534minih40534Anděl Páně (2005) 
Anděl Páně n
minih55693minih55693Uvaříme, uvidíme… (2009) [Video] 
Still Waiting... n
minih154110minih154110Alex a spol: Jak dospět navzdory rodičům (2016) 
Come diventare grandi nonostante i genitori n
minih17578minih17578Půlnoční kovboj (1969) 
Midnight Cowboy n
minih47678minih47678Ruiny (2008) 
The Ruins n
minih8834minih8834Hvězda jede na jih (1958) 
n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10