Jeden svět
ohodnotit

Rodinný film

Další název:
Family Film
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
18.2.2016

Obsah filmu Rodinný film

 
Inspiraci pro svůj druhý celovečerní film našel talentovaný absolvent FAMU Olmo Omerzu v novinovém článku o psovi, který za bouře vypadl z člunu a několik týdnů strávil sám na opuštěném ostrově bez svého pána. Obdobný motiv režisér vsadil do Rodinného filmu, o kterém hovoří jako o existenciálním dobrodružném příběhu. Zvířecího Robinsona Crusoa Omerzu staví do pozice důležitého člena jedné pražské rodiny, jejíž peripetie tvoří dějovou osu, a stěžejního článku její vztahové konstrukce.
Rodinný film pojednává o odloučení nezletilých sourozenců od jejich rodičů, kteří odcestovali na dovolenou. Zatímco matka s otcem a rodinným psím miláčkem...
 
Související odkazy
 
Recenze: Rodinný film

No rozhodně to není film pro celou rodinu!  číst dál

 
 
RECENZE: Rodinný film má výtečného Rodena, Hybnerovou i psího Toma Hankse

Než dospěl k české premiéře, vozil Rodinný film ceny ze zahraničních festivalů. Čímž prokázal, že je nadnárodně srozumitelný – a zároveň originální. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rodinný film >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

beneva
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.7.2020
Vydavatel komiksového časopisu   "Stripburger", Slovicec, u nás   vystuduje FAMU a hned za rok je shledán našimi   filmovými odborníky objevem roku? Proboha!  
Tento film, který spáchal, se mi vůbec   nelíbil. Je to civilní až tak, že místy není   hercům rozumět, je to trapné, je to ... prostě   ne. U scén se psem jsem si pořád říkala,   chudák pes, i když to "jenom" hrál.
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.7.2020
Tohle "drama" mne zanechalo ledově   chladným a znuděným. Nevím přesně v čem je   třeba hledat avizovaný talent režiséra Olmo   Umerzua ale v jeho filmu se mi ho najít   nepovedlo. Přes účast několika výborných   herců (Karel Roden, Jaroslav Plesl) tu jsou jen   náznaky dobrého herectví ale jinak... Tam kde   by film měl působit jako pohlazení působí   spíš jako sbíječka nebo rypadlo. Jestli TOHLE   byl záměr pak jsem rád, že jsem ho   nepochopil!! Jenovéfa Boková mě opět   přesvědčila o tom jak silně přeceňovaná   herečka momentálně je (v jejím věku ale má   skoro všechno ještě před sebou).
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2020
Zajímavý
snímek, kde po delší době byly i nějaké   zápletky a překvapení, které člověk nečekal   od úvodních titulků. Slušně zahrané, dobře   natočené, bohužel opět některé scény na   hony vzdálené reálnému životu. Pasáže se   psem fajn, ale na mě hlavně ke konci trošku   delší, než asi bylo nutné.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.8.2018
Vcelku obří hloupost , která má být údajně   o psovi, ale je dokonale pod psa. Navíc kopíruje   velmi úspěšný film Operace mé dcery, ale to   byl výborný film, tohle je paskvil o ... nj   marně přemýšlím o čem vlastně. Plné   nudných scén a hluchých míst.
lion71
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2017
Docela...
zvláštní počin v českých končinách.Pro mne   stačilo vidět jednou.Herecky jsem čekal víc od   Rodena. Ale neměl hlavni roli.Tak výsledek   posuďte sami.
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 16.4.2017
Před koncem filmu procházela má nedospělá   dcera obývacím pokojem,chvíli postála a pak se   mě bezelstně zeptala,proč se dívám na   dokumentární film o psovi.Víc netřeba k tomuto   filmu dodat.
Robokop
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.4.2017
PM
To jsou strašné plastikové děje. Všichni   důležití jak... Tolik zbytečných a   neautentickych a umělých situací.
m6k
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.2.2017
Napadá vás blbější název filmu?
Na tenhle film jsem někde četl celkem opěvnou   recenzi, v souvislosti s nominacemi na České   lvy, kde má nominaci, jak v hlavní kategorii   nejlepší film, tak i za režii. Tak nevím, co   to vypovídá o úrovni českého filmu, jako   takového, leč chce se mi zvolat: „and winner v   kategorii nejhloupější scénář is…“.   Scénář tohoto filmu je tak neoriginální a tak   děravej, že to člověku až přijde líto,   tolik, času, energie, snahy a peněz…
Takže,   rodiče, (Roden a Hybnerová), odjedou na   dovolenou. Protože jsou to pracháči, tak i se   psem a na jachtu někam do Indického oceánu.   Doma nechají dceru, (Jenovéfa Boková), v   rozpuku, (lehce přes dvacet?) a syna, (Daniel   Kadlec), týnejdžra někde na hranici sexuální   zákonnosti. Oba toho hned využijí a do volného   bytu si přivedou, ke spolubydlení každý   jednoho kamaráda/-ku. A rozjedou se mejdany,   pařby, kalbičky, hry na „flašku“ a ták.   Oblíbenou kratochvílí děvčat je, že jezdí   nahé výtahem. To je asi nejzajímavější   moment filmu. Chtělo by se mi namítnout, že to   zní, jako zábava mladých nudících se   děvčat, dost nepravděpodobně, (vy jste snad   někdy potkali nahou holku ve výtahu?), ale   nemohu, když si vzpomenu na jeden mejdánek u   Terezy ve Vršovicích, ale to sem nepatří.   Takže jo.
Kamarádka, (Eliška Křenková), je   taková prohnanější a tak v noci mladého   kolouška přefikne. S rodiči komunikují po   Skype. Po této ďábelské komunikační   vymoženosti se také provalí kolouškovo   záškoláctví a tak nastoupí na dozor príma   strýček, (Martin Pechlát). Do toho rozverná   kamarádka dá kolouškovi, tak trochu kopačky,   ten to psychicky neunese… A navíc, hle! Jednoho   dne, se rodiče na jachtě odmlčí a nic….   Drama, napětí a do toho, jako diváci, sledujeme   osud psa, který se sám zachránil na pustém   ostrově. Tenhle motiv nás pejskaře potěší a   dojme, to jo, škoda jen, že je vylíčen tak   blbě. Trochu podezírám scenáristu, (tím je   sám režisér, jestli jsem to nezmínil), že   tyhle „ostrovní scény“ tam připsal hlavně   proto, aby si štáb mohl udělat výlet do   Thajska. No tak, nebudu vám prozrazovat úplně   všechno, kdybyste náhodou chtěli ten film   vidět, (třeba kvůli té scéně z výtahu),   abyste nepřišli o překvapení. I když tedy   nevím čím. Pak tam ještě tedy, ve scénáři,   přijde ve finále jedna další megaoriginální   zápletka, tak tu vám taky nebudu prozrazovat.   Nejspíš už jste ale, (víc než)párkrát,   někde viděli taková ta dramata, jak potomek   potřebuje transplantovat orgán a ejhle!, ukáže   se že jeho tatínek, není tak docela DNA   tatínek… A rozuzlení hlavní zápletky se   divák dozví jen verbálně, (no tak jasně,   víte kolik stál Titanic?), ale aspoň u toho   psa, by se to dalo udělat líp a nestálo by to   zas tolik.
Hele, no upřímně, představte si,   že byste byli filmový producenti a někdo by za   vámi přišel, s tím, že tenhle scénář   natočí a bude to úžasnej biják, vy byste mu   na to svý prachy dali? Já ne. Ale tý nahý   holce ve výtahu, (hrála např. i Kláru z   Pustiny), to fakt sluší! A pak je tam ještě   jedna věc, která stojí za vidění – jasně,   že tichomořské slunce je prevít, ale to, jak   Roden s Hybnerovou, vypadají po pár dnech na   jachtě, jako solárkový zombie, to je čirá   krása!
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2017
Snímku se nadá upřít svérázný režisérský   rukopis, který určuje tempo a je na Vás, jak se   s tím popasujete. Spíše než o příběh   jednoho hrdiny očekávejte observaci, do níž   prostě "chodí" dramatické prvky. Sice   si stále ještě nejsem jistý, co že jsem to   včera viděl, ale zatracovat Rodinný film bych   tuze nerad.
DaveSnoop
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2016
zklamání
Pro mě je tento film velke zklamání.   Očekával jsem více emocí a pestřejší děj.   Naopak film obsahuje zbytecne velmi dlouhe   záběry, ktere tento film bohužel jen protahuji   a po chvíli se stávají nezazivnymi. Tim pádem   trpí celý film i divák. Roden, ačkoliv je pro   mě velmi dobrý herec a člověk, který má muj   obdiv, misto hrani spis občas přehrává. Film   nezachrání ani sexy nahe tělo jedné z   herecek. Proste jsem očekával o hodně víc.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih160858minih160858Život herce: František Němec (2018) [TV pořad] 
Život herce: František Němec n
minih6614minih6614Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy (1981) 
Raiders of the Lost Ark n
minih138328minih138328Už je tady zas (2015) 
Er ist wieder da n
minih3580minih3580Barbar Conan (1982) 
Conan the Barbarian n
minih44529minih44529Želvy Ninja (1987) [TV seriál] 
Teenage Mutant Ninja Turtles n
minih5009minih5009Ceremoniář (1996) 
n
minih37404minih37404Kdo je kdo (1973) [TV film] 
Kdo je kdo n
minih7905minih7905Glimmer Man (1996) 
The Glimmer Man n
minih79876minih79876Děti moje (2011) 
The Descendants n
minih150917minih150917Tommy a Pentlička (2015) [TV minisérie] 
Partners in Crime n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Rodinný film (2015)Rodinný film (2015)Rodinný film (2015)Rodinný film (2015)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10