Duben
ohodnotit

RoboCop [2k digital]

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
6.2.2014
„Remake kultovní klasiky z 80-tých let“

Komentáře k filmu RoboCop

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2014
Zmodernizovaná klasika,   která technicky pokročila   tak, že se to divákům   původního Robocopa ani   nezdálo.   "Rozebrání"   Robocopa na prvočinitele dost   síla, nicméně o co technika   film pozvedla, o to se někam   ztratil příběh. Hodně   filozofování, méně akce,   přitom potenciálu dost.   Herecky nadstandardní Gary   Oldman, Samuel Jackson se   slizkou parukou a jeho   mediální proslovy jsou   hodně dobře manipulativní.   Hlavní hrdina fyzicky   zajímavý, jenom to herectví   by chtělo trochu vypilovat.   Zbytek ansámblu, včetně   Michaela Keatona,   zaměnitelný.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2014
Plecháč co má duši a city...
Nemám moc rád remaky ani   X-tá   pokračování.Většinou   zkazí to co fungovalo!!Zde se   nejedná o zbytečnou   předělávku a film celkem   slušně funguje.Technická   stránka,triky a to další je   na velmi dobré   úrovni.Herecké   obsazení,emoce,příběh,výv   oj postav-to také funguje a   dobře.Ukázka jak se chovají   velké firmy a korporace také   v pořádku,s lehkým   černohumorným podtonem.Na   druhou stranu Originál je   drsnější a i   akčnější,to zde myslím   chybí.Tento film asi měl   mít více Akce a   Krve,ačkoliv to zní,že po   tom člověk touží,ale sem   to prostě patří.Takže   resumé-slušný**akční/krim   i/sci-fi/thriller,který ale   mohl víc vycenit zuby!
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2017
PROCESOR!
Tak nevím co kdo od toho   čekal. Mě to přijde, jako   lepší standart co není   úplnej průser, zároveň ale   nepřináší nic   převratného a snímek   výrazněji nikam neposouvá.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Zvědavost !!!
Ano, tady skutečně   zvítězila zvědavost. Tento   film jsem prostě musel   vidět. Chtěl jsem totiž   zhlédnout ten pokus o remake,   dá se říct, oblíbeného   filmu z 80. let. Čekal jsem,   že efekty a triky budou   úžasné, jak jinak v   dnešní době - to mi tvůrci   potvrdili. Nic jiného si taky   jistě nemohli dovolit, aby to   nebyl propadák.
A   Gary!!! Mám pocit, že Gary   Oldman, tento pokus o remake   zachránil - jeho role je tady   přímo vynikající. Až to   uvidíte, jistě mi to   potvrdíte. Hlavně za Garyho   a za efekty dávám 7   bodíků.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2014
Na Robocopa jsem se těšil i   když pro mě původní verze   nic neznamená a vůbec se mi   nelíbí. I tak jsem šel do   kina s velkým očekáváním   a dostal jsem zhruba to co   jsem čekal, akční sci-fi s   výbornými efekty které   dávají dnešním tvůrcům   do rukou obrovskou moc ale   film jima není přeplácaný   a i když v recenzích se mu   vyčítá málo akce neřekl   bych, miluju akční filmy ale   potřebuju v nich příběh   který dává hlavu a patu a   není k smíchu. Robocop není   typická slátanina dnešních   dní v příběhu se   neztrácíte. Na začátku   jsou popsány postavy kdo je   kdo a co se bude dít ( ale to   už víte od roku 87 ) a   celkem rychle dojde ke   "smrti" Alexe   Murphyho, která není tak   drasticky ukázaná jako v   původním filmu, ale nevadí   mi to, nepotřeboval jsem to   tam. Je víc ukázaná lidská   stránka hlavního hrdiny a   dokonce jeho vztah s rodinou i   po "reinkarnaci" .   Líbil se mí záběr na   torzo, nebo jak nazvat plíce   a hlavu, bylo to trochu   nechutný ale zajímavý.   Nejsou hluchá místa,   přestřelky nejsou tupé a   zdlouhavé. Robocop je   nekompromisní a v té černé   se mi líbil. Mám ve filmech   rád když se záporáci bojí   konfrontace s nas...ným   hrdinou, dobře to bylo   ukazované v každém Rambovi   a tady se na to zaměřili   taky a navíc víte že   "robota" prostě jen   tak nezrušej. Kinnaman se mi   v části před předělávkou   vůbec nezdál potom byl   naštěstí v pohodě. Nejvíc   se mi ale líbil Samuel l.   Jackson který má sice   takovou epizodní roli ale byl   výborný, no a Michael Keaton   v ničem nezaostával a   zahrál s přehledem. K   dokonalosti mi přece jen   něco chybělo, nevím co,   možná poznám po dalším   shlédnutí. 78%
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2014
Průměrný sci-fi   remake,nijak zvlášť mě to   nezaujalo pár akčních scén   bylo dobrých třeba souboj s   robotama,ale celkově není   film nijak záživný   ,nepřinesl nic nového a   zajímavého narozdíl třeba   od DREDDA který byl nabitý   akcí je Robocop průměrná   sci-fi kriminálka.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2014
Robocop z roku 1987, je jeden   z mých nejoblíbenějších   filmů a znam ho nazpamět.   Slůvko ,,remake,, bych zde   zrovna nepoužil. Ano Alex   Murphy, ano Robocop. Parta   záporáku ve Verhoveonovo   verzi byla naprosto   unikátní. Co xicht, tak   dílek puzzle, kterej do té   skládanky výborně zapadal.   Zde to bylo takové zmatené a   chvílema chaotické. Celej   film divák zaměřenej na   jednoho šaška, kterej   Murphymu nastražil bombu do   auta a v poslední 15ti   minutovce vlastně zjistíme,   že ten nejšpatnější je   vlastně jeho stvořitel.   Nicméně zde, bylo zase pár   jiných světlejších a   zajímavějších chvilek.   Počínaje výcvikem,   parádní motorkou, hezčím   oblekem a konče více akcemi   s Robocopem. O fous slabší,   jak Verhovenova verze, ale   zase o parník lepší, jak   dvojka či trojka---->80%
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2014
Současné Sci-fi se mi velmi   líbí, návraty ke starým   hrdinům však vždy   stoprocentně povedené   nejsou. Byť jsem si velmi   užil design, skvělé efekty   a chvílemi i zajímavý   příběh - jako celek jsem se   asi očekával víc a   chvílemi jsem se krapet   nudil. Rozhodně však za   zhlédnutí stálo...
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2016
ROBOCOP reincarnation...
Pre pamatnikov zostane povodny   Robocop na piedestale   klasickych akcnych filmov   spolu s Terminatorom,   Predatorom, Votrelcom, atd.   atd. /vsak Vy viete co   myslim/.Jeho reinkarnacia   sklamala.Skoda, ze sa reziser   snazil aj o psychologiu   hrdinov-pri tomto type akcnych   filmov je to uplne   zbytocne...Chybalo mi viac   akcie a high-tech efektov.Asi   bol mensi rozpocet.Herecke   obsadenie /Oldman, Keaton/   prekvapivo dobre, ale   predovsetkym Oldman posobi, ze   mu vedlajsie role vyhovuju a   opakuje sa v nich   /Batman.../.Jednoducho herecke   vykony a scenar priemerne.
Film doporucujem len   pamatnikom a prosim ich o   zhovievavost.Z nostalgie za 7.
Xpojntman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2022
Remake neremake je to tak   trochu jiné. Ani ryba ani   rak. Možná ptakopysk. Ale   uplně špatný akční film   to taky není.
RwlBem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2017
Doba pokročila
a místo víceméně   přímočarého 30 let   "starého" robocopa   tu máme film, který k mému   velkému potěšení pojímá   problematiku mnohem šířeji   než jen na základní ose   dobro - zlo. Pod krycím   nátěrem stříleček,   akčních scén a osobního +   rodinného dramatu jsou   nenápadně kresleny mnohem   závažnější otázky, na   něž je nesmírně   obtížné, ne-li nemožné   dobře odpovědět. Podobně   jako v Hvězdné pěchotě ani   tady se nejedná o akční,   ale o sociálně-kritický a   politický film. A jako u   něj, tak i tady se maličko   divím, že byl puštěn na   veřejnost, obzvlášť po   vyloženě výbušném   poselství závěrečné   reportáže.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.3.2018
Když to neumíte,
tak to nedělejte.
Remake Robocopa měl   dnešní mladé generaci   přinést hrdinu, kterého   jsme milovali na přelomu   osmdesátých a devadesátých   let. A jako bonus přidat   soudobé filmařské   technologie...
Ten   bonus přidali, triky jsou   samozřejmě lepší, než u o   dvacet sedm let staršího   bratříčka. Ale ne zas o   tolik, jak byste čekali.
Tím ovšem veškerý   přínos končí. Herecké   výkony, padouši, scénář,   ta báječná Verhoevenská   nadsázka, to všechno je v   trapu.
Robocop   r.v.2014 je jen obyčejné   akční sci-fi, bez jakékoliv   ambice povznést tento kult na   vyšší dimenzi. Spíš je   jakýmsi umíráčkem, pro   hrdinu ze starých dobrých   akčních časů. A to si   nezasloužil.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Čekal jsem tak dlouho, až   jsem se nedočkal. Hi-tech   ano, černá skutečně   sluší víc, ale akční? To   myslíte tu střílečku,   jednu střílečku ala Rambo?   Tak nějak prázdný mi   přišel tento snímek.   Nemluvě o řadě   zjednodušení- například   jsem se dozvěděl, že když   utáhnete kohoutek hormonům,   ztratí člověk osobnost a   nepozná své blízké. Asi   jsem čekal něco trochu   sofistikovanějšího, ale   měl jsem si včas uvědomit,   že jde o americký   blockbuster.
bobo336
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.6.2014
RoboCop
Nudný film,slabá akcia a   nulový príbeh.Od tohto filmu   som čakal vela a nedostal som   skoro nič.Velká časť filmu   je len Robocopov tréning a   ked sa to rozbehne je už   koniec.Scifi sklamanie roka.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.6.2015
Předělávka RC
Tenhle scénárista už by   měl psát jenom jízdní   řády. Nemělo to šťávu, v   podstatě jenom originál s   lepšíma efektama. A ještě   to dorazila tradičně nudná   hudba a závěrečnej proslov,   ve kterým se dozvíme, že   jsou američani nejlepčejší   na celým světě. LOL
ihladik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2014
Nový a dobrý RoboCop
„RoboCop“ nabízí nový   pohled na klasiku, aniž by to   bolelo. Pro mě znamená nový   pohled na notoricky známý   příběh, oba vnímám   odděleně a dokázal jsem si   ho bez problémů užít.
Paparazzi
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.10.2014
Jaj
Tak jsem si říkal, že   technologický pokrok od   natočení první verze   raketově pokročil, námět   slušný a tak bude nač   koukat. No ...... nebylo. Tedy   ne že by to byl úplný   propadák, to chraň velký   Manitů, ale .... prostě jsem   pořád čekal až se to   pořádně rozjede a .... ono   se to nerozjelo. Škoda,   nicméně Velký Gary to byl   koncert, to se musí nechat!   Jeho zásluha že film je tam,   kde je.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.4.2017
Sry ale jako milovnik   puvodniho RoboCopa rikam ne.   Tady bylo spatne vsechno   nezachovali nic proc psycho   sonda ve starem filmu to   rozpomenuti bylo genialni...   Tady mu nechame pamet u budem   si hrat s emocema... Za me   velike WTF?! Tri hvezdy za   efekty...
Utah79
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2015
Remake RC
Film jako remake celkem   dobrý, ale pořád mi tam   něco ještě chybělo... Ale   jedno vím jistě, starému   RoboCopovi to nešahá ani po   kotníky... dávám 7/10
bobmichal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2014
No nevím,ale stará verze   byla ohodně lepší. Neměli   by předělávat úspěšné   klasické filmy. Tohle se moc   nepovedlo. :(
drearily
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2014
spokojen...
Tak se mi podařilo   navštívit kino a kouknul   jsem na Robocopa. Jsem   spokojen, nečekal jsem   brutální změny, naopak, pan   režisér se vyřádil v   efektech, což mě mile   překvapilo, sledoval jsem   film od začátku až do   konce, dějově paráda,   stylově taky za jedna, film   budu doporučovat...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49365minih49365Tunelové krysy (2008) 
Tunnel Rats n
minih164163minih164163Příliš osobní známost (2019) 
Příliš osobní známost n
minih96729minih96729Ant-Man (2015) [DCP] 
Ant-Man n
minih8739minih8739Hrdinové mlčí (1946) 
n
minih11819minih11819Májové hvězdy (1959) 
Majskije zvjozdy n
minih37100minih37100Vítejte v džungli (2003) 
The Rundown n
minih18927minih18927Skleněné peklo (1974) 
The Towering Inferno n
minih17805minih17805Requiem pro panenku (1991) 
Requiem pro panenku n
minih181078minih181078West Side Story (2021) 
n
minih38184minih38184Temné lesy (2003) 
Villmark n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Robocop (1987)

 Robocop (1987)
Robocop n
RoboCop
Žánr: sci-fi / thriller / akční / drama / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Paul Verhoeven

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10