ohodnotit

Robin Hood

Rok:
2010
Délka:
149 minut
Premiéra v ČR:
23.5.2010
„Russell Crowe v hlavní roli legendárního anglického hrdiny 13. století.“

Komentáře k filmu Robin Hood

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 41
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2018
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $105,487,148║Tržby   Celosvetovo $322,459,006▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $18,355,625 //počet   predaných kusov 759,402 ║   Tržby za predaj DVD v USA   $47,492,514 //počet   predaných kusov 2,156,052║   __Fantázia!!!__ Legenda v   novom filmovom šate! Tento   film najlepšie vystihne slovo   "Batman Začína",   áno, Ridley Scott si natočil   svojho Robin Hood Začína a   absolútne ignoruje väčšinu   zaužívaných dejových   postupností či vykreslenia   charakterov u tohto   legendárneho zbojníckeho   mýtusu. Dej nemá po celý   čas najmenšie zaváhanie,   stále má čo ponúkať,   akciu, konšpirácie, jemný   nádych romantiky,   uvoľnenosť a zábavnosť   scén,.. hlavne zaujmú nové   pohľady na túto legendu,   samozrejme kto by si chcel z   toho čo Scott spolu zo   scenáristom Brianom   Helgelandom uvarili robiť   vážnejšiu výpoveď o tejto   legende robí chybu, lebo aj   keď stavajú na úplne   nových základoch, stále to   ma až neskutočné blízko   práve ku Costnerovmu   Kráľovi zbojníkov, natož   aby sa to bralo ako presná   historická výpoveď. Rovnako   tak sa film nedá porovnávať   s predošlou Scottov tvorbou,   dej je z úplne iného súdka,   samozrejme že nechýba   vyčačkaný vizuál ako u   všetkých majstrových   filmoch. Herecký ambasábel   sa predstavil v tom najlepšom   svetle, nikto neostal svojej   povesti nič dlžný. A ešte   tie súboje, dobývanie   hradov, drevených pevností,   vyloďovanie na pláži,   lukostreľba, no, všetko   spracované v prvotriednej   úrovni, ja som si teda   prišiel na svoje. Jediná   možná výtka je smerom k   hudbe, ktorá by mala byť   určite výraznejšia. /videl   v kine: 100%/ + predĺžená   verzia ešte o niečo viac   scelistvuje dej, fakt skvelý   film
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Tento film se mi velice   líbil.. já jsem na ty   historické filmy a ještě k   tomu nějaký pěkný herec   (tady například v podání   Russell Crowe) tak jsou ty   filmy příjemnější.. s   nějakými více známými   herci.. Cate Blanchett super   obsazení a není víc co   dodat prostě skvělý film...   :-)))
lineak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2012
Robin Hood
Skvělý film podle mě asi   nejlepší Robin Hood který   kdy byl natočený.Russell   Crowe se do tohoto filmu hodí   nejvíc.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Robin Hood
Ridley Scott a Russell Crowe   se opět setkávají. Máme tu   další film zasazený do   bídného středověku. Musím   říci, že Robin Hood se   Gladiátorovi podobá v   lecčem. A jelikož příběh   ze starého Říma se stal   téměř klasikou, je téměř   jasné, že něco podobného   potká i anglického   lučišníka (a zaslouženě,   Crowe je prostě lepší než   Kevin Costner).
Neshody   s historií bych vůbec   neřešil. Robin z Nothingellu   je především anglická   legenda, kterou si ty   ostrovní puritáni   opečovávají podobně jako   slováci Jánošíka nebo my   Kozinu. Ostatní   (ne)souvislosti jdou prostě   stranou. A tak jestli se   vylodili Francouzi v Británii   nebo ne, to už prostě nikoho   (zvlášť ne diváka)   nezajímá.
Z dalšího   osazenstva je zde krásná   elfka Galadriel, pardon,   Marion Kate Blanchet. Do role   se opravdu vžila, získala si   sympatie, stala se prostě tou   typickou Marion, na kterou   jsme v tomto příběhu   zvyklí.
A aby toho   nebylo málo, prozřetelní   filmaři tušili úspěch a   už nám servírují druhé   pokračování. Pokud se   nepletu, mělo by se jmenovat   Nothingem a o čem bude je   téměř jasné. Už se nemohu   dočkat...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2019
Director's cut: 156 min
Když se řekne Robin Hood,   každý si vybaví   romanticko-dobrodružný   legendární příběh o   zbojníkovi, který je po   desetiletí znám již jako   leckterá známá legenda,   pohádka či pověst. Ale co   se na to podívat reálně v   prostředí skutečného   temného středověku? Nápad   svým způsobem troufalý, ale   ne neuskutečnitelný. A s   vervou sobě vlastní se   něčeho takového chopil   Ridley Scott a natočil   historický snímek dle   scénáře Briana Helgelanda   ničím se svým žánrem   naprosto nevymykající. Dané   dějství obsahuje od všeho   něco. Kousek romantického   dramatu, kousek původního   příběhu a kousek politické   všímavosti v rámci   akčně-válečného počinu.   Historikové si klasicky budou   rvát vlasy, ale dobře jim   tak. Nejedná se o film,   který by se měl brát   vážně. Scénář je   solidní a plný nápadů   právě v rámci onoho   realismu. O napětí není   nouze a příběh jako takový   je promyšlen dobře.   Válečné scény tradičně v   režii Ridleyho Scotta   nezklamou a přinášejí   výbornou dechberoucí   podívanou. Temný obraz   středověku, blátivé   prostředí a nejistota z   každičké budoucí minuty.   Snímek pro diváky, kteří   nemají problém se do   něčeho takového se svojí   fantazií ponořit a uchopit   daný skutek podle svých   patřičností v zájmu   poctivého středověkého   příběhu podle dobových   kritérií.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2010
Perfektně vyvedené   dnanácté století,   nejdokonalejší evokace,   jakou jsem kdy viděl. Líbil   se mi nápad odvyprávět to,   co se stalo před tím, než   Robin odešel do lesa.   Herecké výkony Crowa,   Blanchettové a von Sydowa   výborné, zbytek o tři   třídy slabší. Druhá   polovina děje už fakt   kluhala, ale stejně se mi to   líbilo.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2018
Podle lepší zpracování   než z roku 1991. Ale ono to   ani příliš porovnat nejde,   protože to starší se   snaží navázat na legendu,   kdežto tohle usiluje o   realističtější příběh.   Je to bezesporu film s bohatou   výpravou, hodící se hudbou   a skvělým zobrazením Anglie   12. století. Filmu by   rozhodně prospěla nějaká   romantičtější situace a   rozhodně o dost víc   sluníčka. Russel Crowe je   vynikající herec a role   Hooda mu dokonale sedla.   Dostala mě feministická lady   Marion, která si do boje   přivedla osiřelé dětičky   z lesa. Jako proč ne, ale   byla to jedna z věcí, které   jsem úplně nepochopila.
Blizard
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Blizard
Dobrý film lepší než   starý z kdybych to srovnával   z gladiatorem tak gladiator je   lepší ale tento film taky   není žpatný.
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Dlhočizné komentarisko!!!!
Nuž na tento film som sa   tešila, a tešila som sa i   veľmi na komentár k nemu.   Bude dosť rozsiahli. Až   príliš, týchto 5 000 slov   je na môj komentár málo,   ale vtesnám sa do neho.
Resizer Ridley Scott   natočil super film Robin   Hood, ale najlepší z Robinov   Hoodov nie je. A vraj tu Robin   hOOd v podaní Russela Crowa   neziská Oscara. Ale vraj by   mohol získať herec za   vedľlajšiu rolu. Podľa mňa   by to mohol byť ten, čo hral   Marshala, Oscar Izac ako princ   Johm. A hudba najmä tam kde   Robin hood tancoval s   Marianou, alebo na konci mi   dosť pripomenula hudbu z   filmu Posledný Mohykán. A   film sa končí tiež   netradične, že Robin a   Marian sa stali štvancami a   žili ako deti prírody do   smrti.
Dosť podivný   bol filmový Richard levie   srdce. Nemyslím tým jeho   výzor a ani dobrý herecký   výkon Dannyho Houstona. Bol   tu na nepoznanie. Naozaj ho   hral vynikajúco. Ale ako   chovanie Richarda levie srdce   tu bolo ako by mal koliesko   navyše. Už z tých dialogov,   ked mu jeho verný priateľ   grof z Nottinghamu hovorí,   že by sa rád vrátil domov   ku svojej žene po desiatich   rokov. A Richard levie srdce   mu odpovedá takto: Mám   brata, ktorý sa teší na   moju smrť a matku, ktorá   ešte nechce zomrieť. A čo   musíme ako prvé urobiť je   zomrieť."Dosť divná a   chorá odpoved. Potom v   prezlečení navštívi Robina   HOoda v tabore. A ked mu Robin   povie na pravdu, že sa jemu   jeho križiacka výprava   nepáčila, lebo nechal pobiť   1000 žien a detí, dá ho do   klady. Pekná vdaka pre   Robina, vdaka ktorému dobil   pevnosť. Z historického   Richarda levie srdce tu   urobili nejakého potulného   dobrodruha, ktorého neteší   nič iné, len valčíť a   valčíť a vraždiť. A   nakoniec ho trafí jeden do   krku. Len tam nedali, čo   urobili s telom nebohého   kráľa.
Historický   Richard levie srdce mal s   týmto filmovým spoločné   len jedno - vrhal sa do   prvých radov vo vojne. A   verným mužom sa odvdačil.   Nuž veľa historikov si o   tomto veľkom kráľovi   myslia, že nechal pobiť   tritisíc mužov a žien na   križiackej výprave. Dôkazy   svedčia proti nemu. Richard   levie srdce bol vodca   križiackej výpravy, rokoval   so sultánom Saladínom o   prepustení zajatcov na   slobodu a predlžoval ich   prepustenie. to sa ostatným   spojencom nepáčilo. Došlo k   zvolaniu vojenskej rady, kde   sa rozhodlo, že ich pobiju.   Richard levie srdce bol proti,   za pobitie zajatcov hlasoval   Filip Augustus, francúzsky   kráľ a ostatné kniežatá.   Snád richard levie srdce je   zodpovedný, že len   objektívne. Choval sa ako   vodca, tak zodpovednosť padla   na neho. Ale rovnocenný vodca   bol i Filip Augustus.
A v tomto Robinovi Hoodovi   tu chýbala i pekná manželka   Richarda levie srdce. A táto,   čo na začiatku filmu   načúvala ako princ Ján si   užíval posteľné radovanky   so zvodnou Izabelou Angoulem   bola bezmenná princezná. V   skutočnosti to bola Alicia,   sestra francúzskeho kráľa   Filipa Augusta. Ale táto bola   zasnúbená s Richardom levie   srdce. Ten ju však nechcel,   cítil k nej odpor. A navyše   už roky bol zamilovaný do   Berengárie Navarskej.
Ján Bezzemok v Robinovi   Hoodovi bol zobrazený celkom   pozitívne, lepší než bol v   skutočnosti. Len jeho   veľkým nedostatkom bolo, že   oklamal šľachtu, že od nich   nebude vymáhať dane. A tie   svinstva čo sa robili pri   vyberaní daní, robil ten   Geoefrey, ktorého kráľ Ján   povážoval za priateľa. V   tomto filme bola veľmi dobre   zobrazená ľahtikárska   povaha kráľa Jana. Je i   historický známe, že ked po   Richardvoej smrti nastúpil na   tron, vášnivo sa zamiloval   do Izabely Angoulem. A pre   túto ženskú sa vlastne   začala vojna. Izabela bola   snúbenicou mocného grofa.   Ten zo žiarlivosti pobúril   všetkých grofov v Normandii   a vyvolal vzburu. Na ich   stranu sa pridal i kráľ   Francúzska Filip Augustus.   Mal dobrú príležitosť sa   odplatiť za krivdy, ktoré na   jeho rodinu napáchal   Richardov otec Henrich II.   Henrich II. si z jeho sestry   Alicie ako 16 ročnej urobil   milenku. A to,že Richard   levie srdce ju nechcel. Bol   ok. Je každého vec, s kým   sa ožení. a to, že Richard   levie srdce dlhé roky tajil   svoj vzťah s Berengáriou   Navarskou, bolo tiež   ospravedlniteľné. Keby to   zverejnil. Križiacka výprava   by sa v tom momente rozbila.   Tak to urobil už priamo, ked   boli pri Jeruzaléme. Snád   jedinú špinavosť, ktorú   Richard urobil, bola,že   verejne ohovoril Aliciu, že   bola milenkou jeho otca a má   s ním dieťa. Bola to pravda,   ale bola to i veľká podlosť   ošpiniť mladej žene   povesť.
A Ján   Bezzemok. V skutočnosti   zbabelec nebol. Ale to ako vo   filme sa bije v prvých   radoch, to bola silná káva.   Navyše čosi také sa   odohralo krátko pred Jánovou   smrťou, že francúzsi vrthli   do Anglicka. Ale bolo to na   pozvanie anglickej šľachty   pre neúnosný útlak kráľa   Jána.
A k pohrebu vo   filme k zabitému lordovi   Nottinghamovi: skutočne to   bolo naozaj nezvyčajné, aby   v stredovekom Anglicku niekoho   spopoľnili. vtedy a až do 16   storočia sa i pitva lekárska   trestala trestom smrti. Ale   Anglicko malo zrejme viacej   takých obyčaji i   pohrebných. Zvykom bolo i v   bohatých rodinách,   našťastie len niekde   pochovať: Vyzliecť ho do   naha, z zašiť ho do   nejakého koženého mecha.   Tie kelstké zvyky asi   pretrvali.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Jiny pribeh nez znamy Robin   Hood s Costnerem.   Temnejsi,ponurejsi,drsnejsi.   Ale jsou lepsi historicke   filmy,proto bodik dolu, jinak   moc dobre
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2011
Očekával jsem klasického   Robina a říkal si,že proti   Costnerovi to musí být tak   jako tak propadák. Tvůrce   naštěstí zvolil film o   vzniku tohoto hrdiny a velmi   si u mě šplhl. Neberu-li v   potaz historické milníky a   souvislosti snímek se mi   velmi líbil a Crowe i   ostatní herci mi sem skvěle   zapadli. Až na určité   zbytečně nudné scény měl   film spád a náboj a rád se   na něj podívám znovu...   doporučuji
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2014
No naštěstí jsem viděl   Director's cut a i tak se mi   to zdálo místy jakoby se tam   mělo ještě něco vejít.   Zkrátka Gladiátor to není,   ale moc krásně se na to   dívá a Russell Crowe i Cate   Blanchett jsou úchvatní a   výborně to mezi nimi   funguje. Název filmu   neodpovídá o čem film je,   ale určitě úžasný   marketingový počin. Ten   závěr to trochu shodil,   prostě mi tam přišel   takový natlačený, aby se to   mohlo jmenovat Robin Hood.   Víc jak 80% dáti nemohu.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2010
Podle stašího díla jsem   čekal vesnici skrytou v lese   v čele s Robinem Hoodem, ale   to jsem zahlédl až na konci   filmu. Nemohu si ale nijak   stěžovat, je to prostě   jinačí pojetí. Dobré   pojetí.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Stejnej problém jako u Max   Payne - kdyby se to   nejmenovalo Robin Hood, byl by   to dobrej film, ale s Robinem   to nemá nic společnýho,   stejně jako Max Payne film se   hrou...
LookE
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Pan Scott nám servíruje   příběh,vyprávějící   nikoli život,ale zrod jedné   velké legendy. Příběh   plný intrik, lží a   podrazactví, příběh moc   pěkně vyrávěný.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2010
Právě proto, že jsem k   tomuto zpracování   nepřistupovala s velkým   očekáváním, tak mě film   ani vcelku nezklamal.
Stejně nejlepším   zpracováním Robina Hooda je   film z roku 1938 s Errolem   Flynnem v hlavní roli.
Potěšilo mě,, že   Anglie nebyla představována   jenom jako špinavá země,   kde pořád jenom prší a je   bláto, občas také svítilo   sluníčko. Croweovi to   sluší a jeho nedávný   pupík se ztratil v dáli,   zase je to ten fešák co   býval. Cate k němu také   pasuje, ze záplavy dalších   postav vyčnívá Max von   Sydow a William Hurt, zbytek   je splývající ansámbl, z   královské rodiny jsem   dostávala osypky.
Akční scény slušné,   upalování lidí v budově   vykradené z Patriota a   příjemná hudba.
Historické reálie   naprosto mimo standardní   hoodovské příběhy a   feministické ztvárnění   Marion, která se ve 12.   století zapojí do bitvy, mě   vyloženě nadzvedly.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Robin Hood zrovna nepatrí   medzi moje obľúbene   historické postavy, ale   sledovanie jeho filmov sa u   mňa dá celkom v pohode   zvládnuť. Dalo sa čakať,   že režisér Ridley Scott   prizve do to filmu Rusella   Crowa, ktorý svoju rolu   zvládol excelentne.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Nejnovější Robin
Robin Hood (R.Crowe) se jako   lučištník Robin po smrti   krále Richarda vrací do   Anglie a musí tam čelit   despotickému šerifovi z   Nottinghamu a slabošskému   králi Janovi, kteří   sužují lid rostoucími   daněmi. Pro lásku ke   krásné Marion se staví na   tu správnou stranu a bojuje   boj s bezprávím. Výborný   hlavní představitel i   režisér R.Scott (Gladiátor)   Film spíše popisuje, jak se   Robin vlastnš zbojníkem   stal.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Robin Hood ala Ridley Scott
Filmov o Robinovi bolo   natocenych desiatky,a preto   prist s niecim novym nie je   jednoduche.Ridley Scott to   dokazal.Upravil si pribeh,a   ked si prizval hviezdne   herecke duo Crowe+Blanchett   vznikol zaujimavy   pribeh.Jedinou chybkou je   fakt, ze bojovych scen a   ukazok Robinov lukostrelby je   malo a vacsi priestor je   venovany nudnej politike.Aj   napriek tomu sa jedna o   zaujimavy film,ktory   doporucujem.
Ell3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2010
Celkem fajn podívaná.Abych   pravdu řekla ze začátku   jsem se ve filmu ztrácela,ale   do půlky jsem se už   našla.Asi je hloupé   srovnávat tento film s   předešlými o Robinu   Hoodovi,ale do konce jsem ho s   ním srovnávala a hledala   chyby..No na konci jsem to   konečně pochopila.Je to   pěkně zpracovaný,místy   nudný.Poslední půl hodky   jsem se nenudila a musím dát   palec nahoru:))
kanyak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2010
az na nektere sceny je to dobre
Ikdyz nejsem buhvijaky   historik stredoveku (vice se   spis zajimam o novovek), tak   mi hned po prvnich par   minutach filmu bylo jasne, ze   realne na tomto pribehu bude   docela malo. Ale pokud to   clovek hodnoti jen jako film,   tak je to vcelku dobre.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2014
Tak tenhle Robin Hood mě tedy   za srdíčko nevzal. Film sice   má moc hezkou výpravu, ale   "zeleného   lučištníka" a jeho   zbojničení i lásku k Marion   si představuji přece jen   trošičku jinak. No nic,   legenda je legenda a může   mít tisíce podob...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2012
K zbojníckym chodníčkom
O Robinovi Hoodovi toho moc   neviem, ale podľa reakcií sa   to asi malo volať hocako   inak, len nie Robin Hood. Ono   tiež čo to čo som o ňom   začul, tak s filmom sa to   nejak nezhoduje. Zvedavý som   bol hlavne na Croweho. Ten   odvádza skôr štandard, ale   kvalitný, takže tam asi   problém nebude. Začiatok bol   dobrý, v podstate sa mi to   páčilo, ale ako to išlo   ďalej, čoraz viac som   krútil hlavou. Posledná asi   tak trištvrte hodina bola   dosť slabá. A tiež   veľakrát som sa pristihol,   že som si povedal - kde som   to už videl? To, že to bola   fikcia mi nevadí. Aj náš   Jánošík je opradený   legendami, takže nevieme čo   pravdou je a čo nie. Samotný   film bol skôr o tom ako sa   Robin Hood zbojníkom stal.   Vyzerá to i na pokračovanie.   Čo mi vadilo boli niekedy   dosť nudné miesta. Ale ok,   to sa dalo. Brutálne boli tie   reči o rovnoprávnosti a   slobode. V 12. storočí to   bolo skôr na povraz, hneď na   mieste. Tak ďaleko   spoločnosť isto nebola,   podobné veci ako listiná   práv zrejme nebola ani v   tých najbujnejších   fantáziach. Aspoň myslím.   Organizované tlupy detí. Ako   to len mohli prežiť. Neskôr   sa pani domáca stane ich   chránenkyňou. Posledná   bitka bola akási chaotická.   Hrdinské preslovy pred bojom   tiež nezneli akosi   presvedčivo. Robinov otec   síce kameník, ale zároveň   filozof, ktorý predbehol   dobu. Veľa divných vecí. No   dobre, film. Ale aby som len   nehanil. Tradične výborný   Russell Crowe, i keď tu skôr   jeho štandard, ale výborný.   Kladné postavy nič moc.   Naopak, záporné boli   famózne zahrané. Princ Ján   vládol. Suverejne   "najlepšia"   postava. Už som chcel   nadávať na sladký koniec,   ale jak zatočil s tou   listinou, jednoducho   pragmatik. Borec. Ďalej   musím spomenúť jeho krásnu   francúzsku kráľovnú,   hodila sa k nemu. A samozrejme   určitú charizmu nemožno   odoprieť Godfreyovi, síce   nepekný zradca, ale výborne   zahraný. No, suma sumárum,   vyložene zlé to nebolo, ale   ja som určite čakal viac
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2012
Hodně očekávaný   film,který spoustu   čekajících zklamal. Já   osobně zas tak zklamanej   nejsem,ale čekal jsem něco   jinýho.Něco tomu   chybělo,ale nedokážu ani   popsat co...možná   atmosféra,kouzlo? Nevim...vim   jen jedno! Russella Crowea   mám moc rád,ale tohle mu   nesedlo--->60%
Charlie35
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Od tandému Ridley Scott a   Russel Crowe jsem od Robina   Hooda čekal stejnou pecku   jako byl Gladiátor ae ....   ani náhodou. Celkově je film   stravitelný ale v případě   Scotta to vidím jako odbytou   záležitost a navíc   historicky nevěrohodnou. Z   tohto pohledu se Connorrova a   Costnerova verze Hooda jeví   mnohem lepší (byl tam humor,   nadsázka a skvělé herecké   výkony - Rickman, Freeman).   Škoda.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2010
Legenda o Robinu Hoodovi
Teď jsem se vrátil z   premiéry tak bych se rád   podělil o první dojmy.Tak   předně pokuď patříte k   lidem jako já, kteří   trvají alespoň na   základních principech děje   Robina Hooda tak jak ho známe   spousty let budete minimálně   zmatený.Toto není klasický   Robin Hood tak jak ho   podvědomně všichni známe,   ale spíš legenda o tom jak   vzniknul kult Robina. Spojení   samých oscarových herců,   režiséra, scénaristy ve mě   vyvolalo velké očekávání   naplněny byli jen   zčásti.Výprava na výbornou   nic jiného se ani nedalo   čekat, dobové ztvárnění   také tím můj výčet   výborných končí.Dále tu   máme průměrnou a dost   nevýraznou kameru a   novátorsky napsaný   scénař.Ten je ovšem natolik   nový, že například   Marianna je dána R.H. jako   manželka darem aby se   zaplácla díra po jejím   zemřelém manželovi z   křižáckých výprav, a   král si nemohl dělat zálusk   na jejich panství.R.H. je   vykreslen jako obyčejný   lučištník bez původu.Pro   konzervativnějšího diváka   a obdivovatele kultu R.H. je   tu ovšem mnohem více   naprosto jiných věcí, a   několikrát jsem se přistihl   při tom že vlastně   nesleduji R.H. ale jakýsi   kvalitně podaný mix   Statečného srdce a   Gladiátora. Russel Crowe   jakkoli je to skvělý herec,   mi přišel také ovšem díky   rozvláčnému ději, jako   poměrně nevýrazná   součást filmu.Jestli   očekáváte nějaké bojové   orgie budete zklamáni,   počátek vás sice slušně   naladí, ale poté se musíte   proplétat natahovaným   dějem, ve kterém si R.H. s   nadsázkou obhlíží jak   dobře má Marianna zorané   pole, a zda bude míti dost   osiva.Záverečná bitevní   scéna je pak poměrně   chaotická, nic neříkající   a rozhodně nemá ani z půlky   charisma jako měli jen   průvodní bojové scény ze   Statečného srdce natož pak   ta záverečná.Celkově se   tedy jedná o výpravný   historický skoro velkofilm,   který si z R.H. bere tak   možná název a staví nový   příběh na trošku vratkých   nohách.Zvenku vypadá jak   pravá švýcarská   čokoláda, a až po   rozbalení zjistíte že se   jedná méně hodnotnou   laskominu, než kterou jste   čekali.Režisér R.Scott nám   už asi opravdu stárne, a   bohužel nezraje jako víno   viz. třeba jak   p.Scorsese.Vysloveně   zklamání to určitě není   ale čekal jsem rozhodně   více, potencionálu měl film   na rozdávání.Sice za 6   hvězd ale spíše 55%
Vig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Ne že bych milovala Robina,   ale trochu jsem se filmu   bránila. Možná za to může   Crow :)
Film mne trochu   překvapil - ale jako celek.   Scottova výborná práce na   pozadí krásných kostýmů a   výborné výpravy.
Hudba trochu pokulhala a   bitevní scény mne trochu   zavádějí do Středozemě -   nicméně vše se dá   zapomenout...
Mark   Strong, William Hurt a Max   von Sydow vám to svými   výkony lehce umožní. Co se   týče Crowa - jeho toporný   výraz a bezemoční projev   mne nebaví a Cate Blanchett   napak svou přirozenou   noblesou a šarmem opět kvete   :)
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2018
Netradičně pojetí Robina   Hooda. Asi nejslabší dílko   oblíbené dvojce Scott a   Crowe, ale protože mám tyhle   filmy rád jsme ochoten   přivřít jedno oko.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Robin Hood nebo Maximus ? ne   prostě je to Russell Crowe   jedna tvář, která nás   ohromí v jakéhokoliv hrdiny,   je to tak trochu nesmrtelné,   hlavně díky jeho dobré   herecké zkušenosti,   přesvědčení a jeho   vůdcovských kvalit, vše to   okoření i typický český   dabing. Hodnotit film jako   takový ... Ridley Scott   chtěl zřejmě trochu   zavzpomínat na časy   Gladiátora, a zase to dal s   Russellem do kupy...   samozřejmě nemohlo to   přinést takové ovace jako   Gladiátor především šlo o   to nám, ukázat jak to   všechno asi začalo před   naší klasikou s Kevinem   Costnerem a Morganem   Freemanem, což byl   dobrodružný film, kterému   nic nechybělo.. zvlášť na   svou dobu. Konečný verdikt?   Potenciál to mělo, ale nic   navíc nám to nepřineslo.
DoubecekJan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Proč?
Příběhy o Robini Hoodovi   mám velice rád již od   mladých let. Přečetl jsem   několik knih, viděl nějaký   ten film, ale nepochopil jsem   proč se producenti pustili   tímto směrem. Prvích   několi minut filmu bylo   shlédnutelných, ale ten   zbytek. Děs, nezajímavé,   nezáživné. Snímek bych   přirovnal k seriálu   Tudorovci a to mě nebere.
elenoar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2010
Po dlouhé době přišel do   kin film na který se dobře   kouká a i když má trochu   jiný děj než klasický   robin hood tak mi to vubec   nevadí a dokonce jsem ráda   že se nenatáčí ten samý   příběh dokola. Je to   parádní dobrodružný film s   parádním obsazením a   režizérem Ridley Scottem   který mě nikdy nesklame   (aspon někdo)...
samozřejmě že by se   našly scény které bych   změnila jako třeba poslední   souboj na pobřeží u   kterého jsem se začala   trochu nudit ale jinak to byl   svělej film...
Je to   film u kterého se člověk i   zasměje nabo aspon uchychtne   ne jako zmrvenej remake   souboje titánů...
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.11.2011
R.Scott se nebojí velkých a   drahých filmů,vždyť je mu   se věří,že to   nezbabrá:-)Bohužel příběh   Robina Hooda co bylo před   tím,než se stal   zbojníkem,my osobně moc   neučaroval.Bitevní   scény-průměr,příběh né   tak zajímavý a Celkově jsem   čekal jiný film.Mark Strong   v roli sira Godfreye byl   dobrý!!
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.12.2015
Hvězdný režisér, herci i   rozpočet. Jenže to   nestačí. Snaha pojmout   klasický příběh Robina   Hooda trochu jinak byla   marná. Kde je to   dobrodružství která k   příběhu patří? A   romantiku mezi herci o   generaci staršími než by   měli být také těžko   hledat. A šíp taky zakládá   blbě blbě. :-(
Buckmister
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Slabé
Toto byl jedna z nejslabších   verzí Robina Hooda a navíc v   lidech co to dělají mě to   velmi zklamalo . Dal jsem 5   bodů a to hlavně trochu   změnou příběhu a hereckým   odvedením . Jinak mě tam   chybělo klasické odlehčení   vtipem . Nečekejte Robina ,   kterého znáte !
POMOthy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.12.2018
Človek si vraví, že istý   zábavný potenciál Robin   Hood má, rovnako ako má   pekné lokality a skvelé   obsadenie (obzvlášť super   zloducha Marka Stronga).   Akurát ho je ťažké prijať   čoby ďalší plod   spolupráce Scott+Crowe, od   ktorej sme zvyknutí na   kvalitatívne ambiciózne,   vyspelé filmy so silným   autorským dotykom pána   režiséra. Pretože Robin   Hood je (aspoň v tejto   kino-verzii) iba priamočiary,   ideologicky naivný, všetko   možné vykrádajúci letný   biják bez štipky   originality. Crowe sa v ňom   opäť letargicky dotýka   spálenej zeme alebo sa   prechádza po obilnom poli,   ale divák tentoraz nič   necíti. Nemám rád   flákačstvo a neosobný,   rutinný prístup k   filmovaniu, a to obzvlášť   od tvorcov, pre ktorých sú   ináč filmové obrázky   všetkým a ktorí vedia, že   od nich svet niečo   očakáva...
maciii
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Ridley Scott to s masovým   divákem vždycky uměl, ale   uvnitř všeho toho   výpravného pozlátka byl   pokaždé hluboký příběh o   člověku, se kterým se   divák dokázal ztotožnit,   nebo k němu nějakým   způsobem přilnout. Ale   tenhle film je "jen"   o patosem zapatlaném   čestném a statečném   hrdinství, které je k   divákovi naprosto neosobní,   a u kterého, díky celému   tomu klišovitému příběhu,   je už na začátku jasné,   jak to všechno dopadne. Na   druhou stranu je to krásně   natočené, výpravné a   dobře obsazené, ale to se od   Ridleyho dalo očekávat.   Kdyby to natočil Michael Bay,   tak dám víc, ale za to   obrovské zklamání jen 4.
Zbrnda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.11.2010
Jako v Normandii
Souhlasím s Huginem, to že   byl život Robina Hooda   zasazován od 12ho až po 16   století (nějak se historici   nemohli dohodnout)mi ani tak   nevadí ale ty vyloďovací   čluny to je fakt   bomba,větší kravinu (a že   toho spolknu dost) jsem snad   ani neviděl v ten moment jsem   čekal že z lodí vyrazí   americké jednotky a hurá na   fašouny.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Film se nezabývá kariérou   Robina Hooda jako obávaného   zbojníka, jak jej známe ze   všeobecně známé klasické   legendy, ale dějem   odehrávajícím se předtím   než se tomu tak stalo. Je   nám nabízena jedna z verzí   jak a proč k tomu došlo.   Proč ne. O všem ostatním se   dá polemizovat. Když už je   zasazen jakýkoliv příběh   do historických reálií, tak   by se měli držet alespoň   základních faktů, časová   posloupnost historických   událostí atd. I když, těch   co se takovými   „prkotinami“ zabývají je   zřejmě málo, z vlastní   zkušenosti vím, že cca 70%   (a to je velice optimistický   odhad) lidí neví např. kdy   začala 2.světová válka. To   jen tak na okraj.   Hollywoodské pojetí, kdy syn   kameníka a obyčejný voják   stane v čele armády a   zachraňuje Anglii, jeho kecy   o rovnoprávnosti, a spoustu   dalších jednotlivostí   považuji za poněkud,   neustále se opakující,   trapné schéma. Taktéž   zběsilý střih akčních   scén, pro současnou tvorbu   tak typický, mně pije krev   už delší dobu. Ještě že   mám ve své filmotéce pro   uklidnění pár filmů od   Tarkovského :-)).   Bezkonkurenčním vrcholem   nejapnosti však bylo   vylodění francouzského   vojska které používalo   vyloďovacích člunů jako   při vylodění v Normandii v   roce 1944, akorát že ze   dřeva. „Inspirace“ dnem-D   z filmu „Zachraňte vojína   Ryana“ je více než patrná   především v záběrech pod   vodní hladinou, v nichž jsou   kulky ze střelných zbraní   nahrazeny šípy. Celkově   vzato s legendou a historií   to má společné pouze jména   postav.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.9.2013
U mě to má plus za výpravu   a malinko za hudbu. Příběh   jako takový mne nenadchnul,   Marion mi byla protivná a   dětskou tlupu bych nakopal do   hader. Děj je těžkopádný   a místy se doslova vleče   tak, že byste si raději   zašli na pivo. Snímek vůbec   není nic moc a název to   sundal dokonale. Měl být   jiný a o jiném hrdinovi a   hned by to bylo o něčem   jiném. Takto to považuji tak   trochu jako podvod na diváka.   Nuž nic, u mne bude   hodnocení velmi slabé,   navíc netoužím film vidět   podruhé. Navíc stopáž byla   zbytečně dlouhá.   2013090514710/15548
johanice
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.11.2014
Zatím nejhorší
zpracování Robina Hooda,   které jsem viděla. Herci   jsou možná dobří v jiných   filmech, ale bezmála 50letý   zbojník a Marion, která   překročila čtyřicítku,   mě nenadchli. Také děj se   výrazně odlišoval nejen od   jiných zpracování, ale i od   domnělé historie.
novile
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.7.2010
mystifikace v kurzu
Předem se omlouvám všem,   které patrně naštvu, ale po   projekci tohoto filmu se mi   tak zvednul adrenalin, že   nemůžu jinak... Nevím, v   jaké míře všichni   nadšení fanoušci tohoto   díla znají historii, ale   rád bych všechny upozornil,   že takřka nic, co je v tzv.   historickém filmu Robin Hood   předkládáno, se nezakládá   na pravdě. Snad jen to, že   měl král Richard bratra   Jana, který po něm převzal   korunu a že Richard podlehl   zranění, které utrpěl při   obléhání nejmenovaného   hradu někde ve Francii. Vždy   jsem si myslel, že   největší lhář a   mystifikátor dějin byl náš   Hájek z Libočan, potažmo   Alois Jirásek, ale to, co   teď předvedl Ridley Scott je   snad největší snůžka   nesmyslů, kterou kdo mohl   vymyslet. Ano, každý má   právo na nějakou tvůrčí   invenci, ale pokud se má film   tvářit jako historický,   měl by vycházet z reálnách   historických faktů, jinák   spíš patří do žánru   fantasy a toto dílo opravdu   fantasy je. Jen abych uvedl   základní "kraviny"   ve filmu: 1. -král Richard   nevedl boje ve Francii během   návratu z křížové   výpravy, ale až poté, co se   vrátil do anglie, a znovu zde   upevnil svou moc, za 2. -   dokument Magna Charta, který   tam mj. není ani jmenován,   nebyl o svobodě všech lidí,   ale upevňoval pouze moc   šlechty a umožňoval její   podíl na moci, přičemž v   tomto filmu je předkládán   jako deklarace o lidských   právech během francouské   nebo americké revoluce v 80.   a 90. letech 18. stol., za 3.-   žádná francouzská invaze   do Anglie se tehdy nikdy   nekonala, zvlášť když měl   anglický král pod patronací   část území dnešní   Francie a největší blbost   je ta za 4. - žádná   středověká armáda proboha   neměla invazní čluny se   sklápěcím čelem jako ve 2.   světové válce, což by snad   nevymyslel ani ten největší   ignorant. Vůbec se divím,   že tam ještě nestříleli z   děl nebo nevyhazovali hradby   do vzduchu jako v Robinu   Hoodovi s Kevinem Kostnerem,   který měl dokonce v týmu   černocha!!! Abych to shrnul,   když si odmyslím skvělý   bitevní scény, dramatický   náboj, herecké výkony,   reálné prostředí té doby,   atd., je to z těchto důvodů   nejhorší film R. Scotta,   kterého jsem do této doby   díky jeho skvělému   Gladiátorovi a zvlášť   Království nebeském vždy   považoval za jednoho   nejlepších tvůrců   historických filmů, jež   dokázal do dnešní komerce   přinést ducha a myšlenky   dějin. To, co tímto filmem   předvedl se však zařadil   mezi ostatní americké   "béčkaře",   kteří pro atraktivně   komerční linii svých děl   nerespektují ani základní   fakta reálných historických   událostí a vše, co   dělají, má jen jediný   důvod - zisk za každou cenu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih113215minih113215Jak vycvičit draky (2012) [TV seriál] 
Dragons: Riders of Berk n
minih115051minih115051Padesát odstínů šedi (2015) 
Fifty Shades of Grey n
minih154071minih154071Bajkeři (2017) 
Bajkeři n
minih70664minih70664Kuře s ušima (2009) 
Zweiohrküken n
minih67675minih67675Návrat komisaře Rexe (2008) [TV seriál] 
Il commissario Rex n
minih122701minih122701V srdci moře (2015) 
Heart of the Sea n
minih83177minih83177Deník malého poseroutky 3 (2012) 
Diary of a Wimpy Kid: Dog Days n
minih50636minih50636Superman: Soudný den (2007) [Video] 
Superman: Doomsday n
minih66943minih66943Happy Feet 2 (2011) 
Happpy Feet Two n
minih146217minih146217Stranger Things (2016) [TV seriál] 
Stranger Things n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Robin Hood: Král zbojníků (1991)

 Robin Hood: Král zbojníků (1991)
Robin Hood: Král zbojníků n
Robin Hood - Prince of Thieves
Žánr: historický / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Kevin Reynolds

(jiná verze filmu)

Hodnocení filmu

70.4 % (340)
8   - curil
8   - cicis
2   - Pitryx
6   - green-tea
9   - MARi0
8   - gabikazava
7   - Frolíček
5   - FLA
3   - Hugin
9   - martin.stu
3   - jmenuji.se
8   - jorgemar
7   - Agostino
8   - Lienocka22
8   - Duri86
7   - salte
6   - LenC2
5   - Kuvik
6   - Langley
4   - enejčel

TV Program

ČT1 - Vítěz nejde do finále (2015) [...

20:00 - 21:20

22 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Moc a paranoia třetí říše

20:00 - 21:05

22 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2015) [TV ser...

20:20 - 21:35

2 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Linka (2019) [TV minisérie]

20:15 - 21:30

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 155946
Osobností: 643919
Fotografií: 596446
Plakátů: 285730
Obsahů a biografií: 143074

Poslední komentáře

Dokonalá partie (2005)

Dokonalá partie
Podprůměrná romantická   komedie. Koukat se na to   samozřejmě dá, ale   nezanechá to nějaké   výrazné stopy. Prostě   filmík na páteční večer   se sklenkou nějakého   pozdního sběru.

Autor: red.mann | Hodnocení: 4 / 10

Křiváci (1967)

Křiváci
Ale tak jo, dalo se, chvilkama   naivní, poplatné době   natočení, občas vtipné,   lehounce nechtěně, ale   celkem to mělo spád, sic ta   rakev více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Návrat do Cold Mountain (2003)

Návrat do Cold Mountain
Romantický film jako řemen.   Užasná Renée Zellweger,   vždy krásná Nicole Kidman a   samozřejmě nesmí chybět   Jude Law. Sice krutý   příběh ke konci občanské   války, ale stojí za to ho   vidět.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Můj přítel Monk (2002) [TV seriá...

Na

Můj přítel Monk
jednu stranu chudák, na   druhou pěkný sobec,   hajzlík, nesociální   génius.Některé řešení   případů byly slabší, ale   udržet kvalitu při více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Peklo (2003)

Peklo
Jeden z povedených filmu   Jean-Claude Van Damma. Postava   se pomalu vyvíjí a Van Damm   není nezranitelný. Navíc   život v ruském vězení   není žádná procházka   růžovým sadem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 6 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.198/0.156