Risk (1992)

Risk (Out on a Limb)
67.1 %
 
 

Out on a Limb

Další název: Šlamastika (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 80 min.
Hlavní hrdina filmu se jmenuje Bill Campbell, je bohatý, úspěšný i když občas poněkud zbrklý, a má dobré místo u dobré firmy. Všechno by mohlo být ještě lepší, protože Bill má na dosah uzavření obchodu v hodnotě sto čtyřicet milionů dolarů. Jenže právě v tu nejméně vhodnou chvíli, přímo uprostřed důležitého obchodního jednání, mu zatelefonuje jeho malá sestra Marci s tím, že se doma děje cosi velmi podivného a prosí ho, aby se ihned vrátil. Je totiž přesvědčena, že její nevlastní otec Peter Van Der Haven, starosta malého kalifornského města Buzzsaw, se chystá k nějaké velké lumpárně. Bill jako správný bratr neváhá a vydá se do Buzzsawu. A to je počátek všech komplikací. Po cestě je přepaden ozbrojenou dívkou Sally, která mu ukradne auto a nechá ho stát nahého uprostřed pole. Ale to nejhorší má teprve přijít. Vyjde totiž najevo, že otec má dokonalého dvojníka, svého bratra Matta, který byl na dlouhé roky odsouzen do vězení místo něj a nyní se vrátil, aby se pomstil. Navíc Bill zjistí, že rusovlasá lupička ukradla také náprsní tašku s telefonním číslem, které má hodnotu sto čtyřicet milionů dolarů, protože jedině jeho prostřednictvím může Bill uzavřít pohádkový obchod. A tak zatímco Bill honí Sally, Matt zavraždí svého bratra, převezme jeho identitu a také se pustí do pronásledování Sally, která se náhodou stala jediným svědkem Mattovy bratrovraždy. Dokáže ho někdo zastavit?

režie:
Francis Veber
 
 
hraje:
Matthew Broderick (Bill Campbell), Jeffrey Jones (Matt Skearns / Peter Van Der Haven), Heidi Kling (Sally), John C. Reilly (Jim Jr.), Marian Mercer (Ann Campbell Van Der Havenová), Larry Hankin (strážník Darren), David Margulies (pan Buchenwald), Courtney Peldon (Marci Campbellová), Michael Monks (Jim Sr.), Andrew Benne (strážník Larry), Mickey Jones (Virgil), Nancy Lenehan (slečna Claytonová), Noah Craig Andrews (Julius), Ben Diskin (Henry), Adam Wylie (Bob), John Christian Graas (Elliott Field), Bethany Richards (Priscilla Dobsonová), Lou DiMaggio (analytik), John Posey (analytik), Darrell Kunitomi (analytik), Julie Araskog (Julie), Robert Burr (Travis), Christopher Grove (číšník), Danny Kovacs (mechanik), Shawn Schepps (Cindy), Blaine Souza (Jed), Mollie Stickney (pokladní), Deborah Goodrich (Jenny)
 
 
scénář:
Daniel Goldin, Joshua Goldin
 
 
kamera:
Donald E. Thorin
 
 
hudba:
Van Dyke Parks
 
 
střih:
Barry Dresner, Glenn Farr
 
 
zvuk:
Randle Akerson, Jay Boekelheide (supervize), Michael C. Casper (supervize), Duke Brown, Richard Burton, Mike Dobie (supervize), Tom Gerard, Darin C. Knight (mix zvuku)
 
 
zvláštní efekty:
Joseph P. Mercurio (koordinátor)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Glenn Randall
 
 
vizuální efekty:
Tim Donahue (supervize)
 
 
masky:
Ken Chase, Ken Diaz, Todd McIntosh, Dorothy Byrne (účesy), Shirley Dolle (účesy)
 
 
asistent režie:
David B. Householter
 
 
výprava:
Stephen Marsh
 
 
výkonný producent:
Robert W. Cort, Ted Field, Scott Kroopf
 
 
producent:
Michael Hertzberg
 
 
kaskadér:
Michael Adams, Clay Boss, Tom Elliott, Danny Epper, Corey Michael Eubanks, Dana Dru Evenson, Glory Fioramonti, Richie Gaona, Kent W. Luttrell, Jerry Summers, Neil Summers, Spice Williams-Crosby, Al Wyatt, Bob Yerkes, Al Wyatt
 
 
casting:
Dianne Crittenden
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.