ohodnotit

Revenant Zmrtvýchvstání

The Revenant

Rok:
2015
Délka:
151 minut
Premiéra v ČR:
14.1.2016
„Musel zemřít, aby mohl žít.“

Komentáře k filmu Revenant Zmrtvýchvstání

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 45
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2015
O filmu jsem si leccos zjistil   před shlédnutím ale   nespoileroval jsem. Dostal   jsem přesně to co jsem   očekával, syrové,   strhující, místy nervy   drásající drama o   přežití. Di Caprio táhne   skoro celý film sám,   připomínalo mi to Hankse v   Trosečníkovi. Zda to je na   Oscara kdo ví?? Určitě by   si ho zasloužil za spoustu   skvělých rolí, tahle byla   jistě nejtěžší, ale zda   dosáhne na sošku?? Zaujala   mě kamera, která se v jednom   záběru protáčela a   sledovala kompletní panorama.   Hardy je ve filmu mnohem   méně a já bych ho ani   nepoznal, ale odehrál svůj   standart, čili zahrál   výborně. Nádherné lokace,   tuhle přírodu já miluju.   95%
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2016
Aha...právě jsem to dokoukal   a nemám slov. Famozní   sólovka DiCapria, která je   famozně natočená. Netřeba   zde vypisovat silné momenty z   filmu, protože jich je   spousta... to se prostě musí   vidět ---->100%
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2018
║Rozpočet   $135miliónov║Tržby USA   $183,637,894║Tržby   Celosvetovo $532,950,503▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $14,833,005 ║ Tržby za   predaj DVD v USA   $10,580,775║ spracovanie   ktoré ma dostalo do kolien,   sila, bravúrna réžia v   spojení s dokonalým   vizuálom (kameraman Emmanuel   Lubezki len potvrdzuje že je   momentálne na piedestáli a v   dokonalej forme), veľkým   plusom aj minimum strihu,   ktoré pridáva na   dôveryhodnosti scén, jej   dravosti, celkovo spád   príbehu je neskutočne   pútaví, na to že nie je   dejovo vtieraví,   prifarbovaný, vypätých   scén je tu hneď niekoľko,   pri niektorých priam mrazí,   no a Leonardo DiCaprio, heh,   ten je neskutočný, dych   berúci, ide si pre Oscara,   ten si to vydrel až na kosť,   svoje miesto si zastene aj   "zákerný" Tom   Hardy, po Mad Maxovi druhý   najlepší film roka 2015   (Hardymu v roku 2015 išla   karta) /videl v kine: 100%/
peginka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2016
Naprosto úžasná   záležitost. Stoprocentně   uvěřitelné, syrové...   Nemohla jsem se od filmu   odtrhnout, prostě jsem u TV   seděla jak přikovaná.   Caprio je PAN herec, Oscara   dostal zaslouženě.
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2016
Zmrtvýchvstání
...za vše může žena!
Film a dechberoucí   příběh začíná   přepadením tábora   Indiány,kteří si jdou pro   třemi chlápky unesenou dceru   jejich náčelníka.
Obdivuji Leonarda,nenechal   se zaskakovat,vše odehrál   úplně sám,digitálně byl   zpracován jen boj s   medvědicí a pak   peřeje,mrzla jsem celé dvě   hodiny s ním!Parádní   příběh a ještě   parádnější Leo,snad ho   konečně ocení,akademici   jedni američtí :)
Kerim77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2016
Gratulace pro Leonardo   DiCaprio. Opět skvostný   výkon. Oscar opravdu v   dobrých rukách. Režie   perfektní, a úžasná   kamera.
Bondik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2015
Opravdu skvěle natočeno.   Opět role, která Leovi   dokonale sedla. Musím říci,   že u tohoto filmu mi byla   opravdu zima a po   závěrečné scéně, kdy   jsem polknul naposledy jsem si   šel napustit teplou vanu.   Paráda.
princ180
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2016
PRINC180
Leonardo DiCaprio perfektní   herecký výkon byl jsem   nadšen už dlouho jsem   neviděl tak dobrý film .Byl   to zážitek.
roberta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Snad jeden z nejlepších   filmů z Dikapriem.Vyděl jsem   všechny ale tento se mi   líbyl asi nejvíc.Je to pouze   můj názor ale i tak.Jen   škoda že byl s dvojími   titulky,špatně se to   četlo.Ale v cz by byl   super.Palec nahoru.
MonikaSin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2016
doporučuji
I přes to, že jsem se bála   dlouhé stopáže, musím   konstatovat, že film mohu jen   doporučit. Nenudila jsem se   ani chvilku, film vás   pohltí, Leoš hrál skvěle,   záběry přírody skvěle   podtrhují atmosféru filmu.
3skáč
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2016
Veĺmi zaujimavý   film.Leonardo Dicaprio má   stále lepšie a lepšie   filmy!Dávno som lepší   nevidel.Je to na   Oscara!Bravooo!
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2015
Rozhodně jeden z top 5 filmů   roku 2015.Revenant je každým   coulem čistě dobrodružný   film z dob Indiánů,kdy na   všech stranách   znesvářených stran číhalo   nebezpečí doslova za   každým stromem.Ikdyž se   jedná o zradu a pomstu,která   bývá dost často filmově   zpracovaná,snímek svou   autentičností a syrovostí   dostane skoro každého do   varu.Ještě jsem neviděl tak   zdařilé záběry útoku   medvěda,nebo vyvrhnutí koně   kvůli přežití.Trikové   efekty prostě jedou na plné   obrátky,ale ne pro efekt,ale   pro autentičnost.
Inarritu je opravdu pan   režisér.Po několika   skvělých filmech,nedávno   oceněném   Birdmanovi,předložil další   filmovou lahůdku,která je   zase z jiného soudku.
O DiCaprovi si můžete   myslet,že je   nesympatický,že vám pořád   nějak nesedí,ale nic   nemění na tom,že má čich   víceméně na výborné   filmy.Po Vlkovi z Wall   street,který jsem s ním   viděl naposled,si nenechal   ujít roli v tomto snímku.
Přenádherná   krajina,detailní kamera,kdy   herci přímo dýchají do   objektivu,až se mlží,jen   doplňuje důraz na Inarritovu   filmařinu.
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2016
Leo is Back
V první řadě je Revenant   špičkový film. Syrový ,   hladový a témeř všemi   klišé absentujícími   filmovými přešlapy.Luxusně   neučesaný a špinavý styl   vyprávění, strhující   kamera a trochu   supermanovského uzdravení,   jsou asi nejvíce výstižné   pro Revenant Možná až   trochu neprávem, se jeho   pozornost točila kolem   Oscarů ve stylu Leonardo už   konečně ANO ? Bezpochyby   měl být Leo oceněn už   mnohem dříve, neboť   jednodušše není ve   středním věku   nadanějšího a lepšího   herce. Filmový zážitek - 90   %
brizaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2015
Těšil jsem se, dočkal jsem   se a užil si to. Kucí   smrděli i z obrazovky a tak   to má být. Jedinou kaňkou   byla poměrně brutální   stopáž a myslím, že do   dvou hodin se to klidně   vejít mohlo. 9*
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2016
Povedený,jak akční scény   na začátku bitva s indiány   pak souboj s grizzlym a   spousta dalších scén až na   konečný hon za pomstou,zase   na druhou stranu trochu mi   vadily scény se vzpomínkami   občas psycho,herecky obsazeno   super DiCaprio se vytáhl a   oscar byl na místě,T.Hardy   dokonale nalíčený vůbec   jsem ho nepoznal.Prostředí   super.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2016
The Revenant
Najväčším kladom Revenanta   je jednoznačne surovosť...   myslím tým hnusné, krvavé   a odporné zábery plné   nechutností a samozrejme   Leovho skvelého vzdychania   (Vážne v tom filme povie asi   20 viet) , myslím tým teda   scénky ako napadnutie   medveďom a mnohé akčné   scénky. Výrazne pritvrdzuje   atmosféru aj kamera, ktorá   je veľmi podobná ako vo   filme Birdman (Kameraman a   režisér sa nezaprú) čiže   kamera s minimálnym počtom   strihov, ktorá sníma   absolútne všetko čo sa v   danom súboji (Či už veľkom   ako na začiatku filmu alebo v   súboji man vs. man ako na   konci) deje a tak máme   prehľad o všetkých   vnútornostiach, useknutých   rukách a vystelených   šípoch poprípade pušných   prachoch, ktoré sa vystrelia.   Leeonardo bol samozrejme   výborný (Ako vo väčšine   jeho filmoch) a veríte mu   každú jednu vyflusnutú   slinu a každý jeden výkrik,   ktorý vo filme prednesie.   Revenant je teda skvelým   dôkazom o tom, že aj keď sa   plazíte cez 300 KM ,   znásilní (Metaforicky) vás   medveď, prerežú vám   hlasívky aj tak môžete   precestovať obrovskú   vzdialenosť a dostať svoju   pomstu.
GeorgeB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2016
Revenant
Pozor tento komentář   obsahuje dějové SPOJLERY   !!!!

Dlouhé,   strašně, strašně, dlouhé.   Kdyby šlo jen o děj filmu   mohl být kratší, ale   opakované snové pasáže   rušily, odpoutávaly   pozornost a zbytečně   prodlužovaly. Kamera   zvláštní, zatáhla do děje   jako žádná jiná kamera,   ale po deseti minutách se mi   z ní motala hlava. Věřím   však, že kamera uspěje v   udělení cen. Triky   vynikající, věřil jsem jak   medvěda, tak koně, věřil   jsem i že si Leonardo   zaplaval s ledovými krami v   řece v mínusové teplotě.   Ale ...! Když už chci nechat   Leonarda po pár dnech od   kritických zranění nechat   pobíhat po prériích tak mu   ta zranění neudělám tak   rozsáhlá, aby to bylo   uvěřitelné. Noha otočená   o 180° nedává za pár dnů   naději na plnohodnotnou   chůzi (ano já vím, je to   jen film) Nicméně díky   takovým věcem a díky tomu,   že Leonarda mám ve škatulce   "čisťoučkého   šamponka" tak jsem mu tu   fyzickou sílu, mentální   sílu, vousy a jizvy -   nevěřil. Údajně se snažil   zahrát na Oskara, a určitě   do toho dal všechno a   určitě si to moc přeje, ale   mě prostě nepřesvědčil.   Navíc je děj filmu velmi   předvídavý a po té délce,   kterou nám pan režisér   nabídl, nedošlo k žádnému   překvapení. Dějová linka   indiánů hledajících dceru   byla také rušivá a taková   rozpačitá a ve chvíli   propojení s Leonardem, nebyla   vysvětlena ničím jiným   než vytetovaným čárovým   kódem na tváři indiánské   dcery, což působilo jako   klišé. Amores Perros bylo   pro mě výrazně syrovější   a věřil jsem tomu víc.
Nicméně film je to   koukatelný, krajina opravdu   uchvacující, z filmu nejsem   rozhodně naštvaný. Jednu   hvězdu navíc dávám za   padající lavinu ke konci   filmu, která si spadne jen   tak mimochodem.
Miistr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2016
Jako Oscara si Leo zasloužil,   ale jinak kromě krásné   přírody mi to tak nějak   více extra nedalo. Třeba   někdy později se na to budu   dívat jinak.
Jiftach
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2016
DiKápria moc nesleduji, ale v   poslední době jsem viděl   dva filmy, kde na mě tedy   udělal dojem. Djanko a   Revenant. Dal bych devět   hvězd, jen mi vadila délka   filmu, byly pasáže, kde jsem   se nudil, ale moc jich nebylo.   Film je parádně natočený,   kamera skvělá, hudba hezky   podbarvuje příběh. Je to   opravdu dobrý film. ;)
wolvie95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2016
Videné po druhý krát na   obrovskom IMAX-ovskom plátne   a práve vďaka tomu bol môj   zážitok z filmu   neporovnateľne lepší a   intenzívnejší, než ako to   bolo, keď som film predtým   zhliadol doma. Prvá polhodina   Revenantu je čo sa týka   formálnej stránky - kamery,   strihu, atmosféry a intenzity   celkových scén to najlepšie   za veľmi dlhú dobu, čo som   mal možnosť vidieť. Niečo   tak úžasne natočené, ako   scéna prepadnutia medveďom,   úvodný útok kmeňa,   neprerušene bez strihu   snímaný úžasnou kamerou,   sa len tak často nevidí a ja   som si to užíval kažďým   dúškom. Krásne a divoké   prostredie, v ktorom sa   natáčalo, dodáva filmu punc   pocrivého survival thrilleru,   ktorý sa každý rok len tak   nevidí. Herecké výkony   prvotriedne, pre mňa v rámci   hereckých výkonov u mňa o   malý kus vyhráva Tom Hardy,   a to pretože jeho charakter   je lepšie vykreslený a Hardy   mal priestor sa herecky   ukázať. DiCapriov herecký   výkon je najmä fyzický,   jeho postava si počas filmu   fyzicky vytrpí ozaj dosť   .Leonardo sa do tohto filmu   úplne oddal a fyzicky si   dosť vytrpel. Jeho herecký   výkon je výborný, avšak v   porovnaní s Hardym má menej   priestoru sa   "predviesť".   Každopádne Oscara mu prajem.   Po samej chvále by som   prešiel k príbehu, v ktorom   vidím menší problém. Ani   nie tak problém v jadre   príbehu, ktorý je klasický   revenge film, ale v tom, že   samotnému príbehu by   svedčala stopáž tak o 20   až 30 minút kratšia. Filmu   by to jednoznačne prospelo a   dodalo tempo v druhej tretine,   ktorá až príliš spomalila.   Každopádne som sa nenudil a   užíval som si film, avšak   tuším, že keď film raz   uvidím doma, už tak   pôsobivo na mňa asi   pôsobiť nebude. Preto sa ho   chystám si pozrieť v IMAXE   ešte raz. HODNOTENIE - 85%
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2016
8 za zpracování...jinak   prostě nemám co dodat.   Docela dlouho jsem se prostě   a jednoduše nudila.   Vizuálně je to hodně fajn   (i když opravdu medvěd   vypadá, že Lea   znásilňuje), příběh by   vylastně taky šel, herci   jsou super...ale je to   neskutečně dlouhý...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2016
Tak už mu toho Oscara dejte....
...ať se chudák nemusí   plazit v mrazu, skákat s   koněm do propasti a chroustat   syrové ryby.
Scéna s   medvědem a s vyvrhnutím   koně, jedny z nejlepších,   hodně krásné mrazivé   krajiny, ale zůstává ve mě   dojem, že je to všechno na   efekt. Hlavní hrdina by do   dvou dnů normálně umřel na   sepsi a byl by klid a nemusel   by se jako Meresjev plazit za   svou pomstou. Je fakt, že   Leonardo u toho efektně   prská a chroptí, ale on je   na mráz určitě zvyklý,   když se topil v ledové vodě   v Titanicu. Takže, když   přežil otravu krve, která   by ho do dvou dnů zabila, tak   se plazil vymrzlou zemí, kde   je rušno jak na dálnici,   pořád nějaké party   různých špinavců, ať už   původně bílých nebo   indiánů, Toma Hardyho jsem   ani nepoznala a další logika   typu, vykrade nám lump trezor   společnosti za který   odpovídám, vyšlu trestnou   výpravu v počtu dvou lidí.   Tak to promiňte, to neberu.   Stejně jako neberu, že se   kapitán výpravy za hlavního   hrdinu tolik bral. Normálně   by ho odepsal jako   nenávratnou položku, ve   stanici nabral nového   schopného stopaře a jelo by   se dál. Ale to by nemohl   Iňárritu týrat zimou   filmový štáb a jednoho z   nejlépe placených herců. A   facebookem by nemohly létat   obrázky, kde se krvácející   Leonardo pere s medvídkem   Pú:-)
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Di Caprio si v divočině   pořádně zablbnul. A stálo   to za to. Ponurá a chladná   americká divočina v hlavní   roli a k tomu zajímavý   příběh. Nadšení kritiků   sice nesdílím, ale bavilo   mě to.
Knell
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2016
Scéna z natáčania - bežný deň na placi:
Iňaritu zabalený v hrubej   deke a perovke od salewy   sediac v kresielku so svojím   vzácnym menom, sŕka horúce   kakao a v komiksovom   obláčiku nad hlavou mu   beží predstava jeho   príchodu na večierok po   premiére, kde všetci   ňujorský umelci na neho   hádžu obdivné a závistivé   pohľady a intelektuálky s   výrazom mexickej pornohviezdy   mu strkajú do saka svoje   nohavičky, načo sa Alesandro   len slastne zalizne a sníva   ďalej... kúsok pod ním Leo   klepe kosu lezúc do   zdochnutého koňa a   premietajúc o tom, že tých   zkurvysynov akademických už   prisámbohu pobije týmto   konkrétnym tomahawkom ak mu   tú sošku konečne nedajú...   nad tým všetkým Lubezky   leští šošovky objektívu a   producent na neho huláka, že   či mu došla minulý   týždeň výplata, na čo   náš kameraman par exceláns   len neprítomne odsekne   "Pál teraz do mindže,   serem ti na prachy!" a   ďalej piluje svoju predstavu   dokonalého záberu... a medzi   tým všetkým sa Hardy brodí   huhňavým bahnom svojich   replík a náramne sa zabáva   ládovaním olova do Kentačky   a pomrkávaním na asistentky   ťahajúce opodiaľ rýchlu   cigu, kým zas nejaký z tých   kreténov umelcov nebude s   niečím otravovať.
Ale nakoniec všetko dobre   dopadlo, aj soška bola, aj   uznanie a sláva naveky,   všetci zdravý, otužený a   vyžratý na hromade   večierkov, banketov a osláv   zmŕtvychvstania Huga   Glassa...
Tomas165
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Vnucování útrap
Film je založen na   překonávání nadlidských   útrap jednoho osudu na cestě   k "vyrovnání   účtů". Tvůrci   vytvářejí posloupnost   schémat útrap   dobrodružného hrdiny, do   nichž nekompromisně   vtlačují chudáka DiCapria.   Ten se topí v ledové vodě   až k pojídaní vnitřností:   jen by mě zajímalo, zda,   pokud by hrdina nepřežil,   musel by   "nepřežít" také   DiCaprio. Z toho mi jasně   vychází, že tentokrát byl   režisér v roli   "rejži", kterého   DiCaprio poslouchá za cenu   možná ohrožení vlastního   života, takže paradoxně   přesvědčivost hrdiny vyvane   v žáčkovské poslušnosti   vůči nadměrně   ambicióznímu rejžovi. Při   zpracování silného tématu   tedy není zapotřebí dorazit   herce, aby se dostavil   účinek. V tom zcela chybí   rejžovi umělecká invence.   Film však je technicky   bravůrní, což sečteno s   neúčinností   kvantitativního pohledu na   umění a děleno dvěma   dává mé hodnocení asi   7/10.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2016
Nezničitelný a nesmrtelný Revenant!!!
Gonzáles Iňaritů Manitů   nám servíruje špinavý   upocený, zimou protkaný,   brutální dobrodružný   western o chlápkoj, kterýho   by Marvel bral hned, protože   přežil to co by Batmani,   Ant-Mani, Avenžři a další   nepřežili ani z půlky! A   teď vážně, toto je   skutečný příběh, ačkoliv   film ho zpracovává po svém   a skutečnost byla odlišná,   tak jak to u filmu bývá. To   co ale všechno Revenant Di   Cáprio zvládne, no ty vole,   to by nedal asi nikdo!   Gonzálesi trošku soudnosti   by to chtělo a né z něj   dělat nesmrtelnýho BOHA.   Taky těch 156 minut sis mohl   odpustit ty kornoute, co to je   za manýr točit předlouhý   filmy, ale to je výtka i k   tvejm kámošům od řemesla!   Takže natočeno výborně,   muselo to být velice drsné a   pracné natáčení pro   všechny! Audiovizuální   stránka je dechberoucí a   kamera, hudba, výprava se   musí vypíchnout zvlášť.   Velká škoda, že film nejel   v kolejích prvních několika   minut, přepadení lovců   kožešin indiány a útok   medvěda jsou skvělé scény,   nechybí po celý film drsnost   a ušpiněnost nejen herců,   ale celého příběhu a   nakonec plus i za krásnou,   ale drsnou krajinu, kde se   točilo. Dávám 60%, ale zde   upřímně lituji, že nemohu   více, film k tomu měl   nakročeno!!!
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Pro mě to bylo šíleně   dlouhý, ale hlavně bez   napětí. Nevadí mi dlouhý   stopáže, pakliže se tam   něco děje. Nesmrtelnost   hlavního hrdiny mu může   závidět i Chuck Norris.   Hudba se mi také nelíbila.   Kamera byla skvostná. Za mě   je to průměr.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Takže se DiCaprio dočkal,   ačkoli nevím, nevím, jestli   je pro něj Oscar za akutní   laryngitidu dosti   relevantní... Jasně, kecám,   ale stejně - přesto, že na   place Leo kapku promrznul,   šel do férovky s grizzlym a   absolvoval nechutný nocleh ve   vyvrhnuté kobyle, při   učení textu se určitě   neztrhal, i když tedy paleta   zvuků, které vyluzoval, byla   fakticky nepřeberná :-)...   zase kecám, ale jen proto,   že sama jsem z Iñárritova   zimního westernu vyvázla   divácky usmířená, jelikož   jsem měla teplý ponožky,   dostatek času a v neposlední   řadě - všem (i těm   skalpovaným ♥) smraďochům   z roku 1823 to i tak   slušelo... Odvážný   temnář Iñárritu se krom   jisté herecké suity spolčil   s drsnou krásou   nezúčastněné přírody i   epicky orchestrální   burácivostí proti   strašákovi vražedné   stopáže... a nenechal ho   vyhrát. Ovšem, takový   Peckinpah nebo Herzog by nad   ním měli neporovnatelně   navrch.
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2018
Masakr! Ale je nutno napsat   víc ke zveřejnění   komentáře a tak   přiznávám, že Leo si toho   Oskara zatraceně zasloužil i   přes nereálné situace a pak   taky nutno pochválit kameru   za krásné záběry   divočiny.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2016
To už dnes fakt není nikdo,   kdo by měl ambici natočit   film bez logických nesmyslů?   Jako jo, je fajn, že nám Mr.   Iñárritu nabízí opakovanou   možnost absolvovat s Leem   evoluci člověk - plaz -   člověk - plaz, ale asi neni   vše, jak má, když se od   půlky filmu (od chvíle, kdy   Leo zadýchal kameru) staráte   spíš o to, jestli není zima   těm za kamerou.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Tak ani nevím, jak to   uchopit. Mě to prostě   nebavilo. Divoká příroda,   drsné podmínky, DiCaprio,   všechno v pořádku. Snad jen   příběh je ta slabina -   plochý, nezajímavý,   tisíckrát omletý,   snažící se dostat diváka   šokujícími scénami. Boží   mlýny tentokrát mlely, ale   mě to bylo jedno a to   znamená, že mě film   nevtáhl do děje.
Wiikii
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2018
Na DiCapria alias Glasse se   dívalo dobře, ale na Toma   Hardyho jako Fitzgeralda se   dívalo ještě líp. Protože   svou postavu zvládl bravurně   a pokud DiCaprio dostane za   tento film Oscara, tak jen   jako satisfakci za Vlka z Wall   street kde svojí sošku   nedostal. .. A co snímek jako   takový? No, není vůbec   špatný, takový vysoko   rozpočtový velmi příjemný   průměr. Kde nechybí akce,   zajímavý příběh o více   stranách(Glass, Reeové,   Fitzgerald ...) a také   možná až moc častý   survival, skoro jako by jste   se chvílemi dívali na Nutné   k přežití. .... HODNOCENÍ:   65%
weitinger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2016
Ten film stál hodně dolarů,   ale my to neplatili, tak   můžeme mít názor. A není   pochyb, že ten film je   plytký, staví na krásné   scenérii a slušné hudbě, o   příběhu radno pomlčet,   tisíckrát vytunelované   téma, jak chrabrý   Američan/Meresjev kuje pomstu   proti nespravedlivému osudu   (výkon Leoše v hlavní roli   je naprosto přeceňovaný, je   to dobrý herec, ale tenhle   biják se mu nepovedl.

Nesmyslů,   kterých je ve filmu hafo, je   na takový megahit příliš,   nemám chuť je všechny   vyjmenovávat, ta jednoranná   puška střílející dvakrát   po sobě, je jen třešnička   na dortu.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.6.2016
Neřekl bych, že zrovna za   tento film si L.DiCaprio   vysloužil Oscara. Jenže už   na něj čekal roky a nedostal   ho za daleko lepší role,   než ztvárnil v tomto filmu.   Každopádně mu ho přejme.   Měli mu ho dát už   dávno.
Ale o tom jsem   ani nechtěl mluvit. Na tomto   filmu se mně líbilo, že se   jeho tvůrci vrátili k   natáčení tzv.: surových   scén a záběrů. Tzn.: že   se vrátili k natáčení   jakoby do starších dob, kdy   se filmy točili ještě   skutečně surově a bez   nějakých velkých efektů,   někdy bez žádných.   Dnešním tvůrcům, pokud to   chtějí, tak se můžou   vrátit do starých dob a k   tomu ještě navíc použít   vizuální efekty a triky,   které dříve nebyly možné.   Dnešní technika natáčení   jim dovoluje dělat téměř   cokoliv. Na tomto filmu jsem   to viděl. Podařilo se jim to   dokonale.
Jenže to je   asi tak všechno, co se mně   na tom filmu líbilo - styl   natáčení.
Možná,   že mě za to odsoudíte, ale   je mně je to srdečně   úplně jedno. Je to můj   názor a za ním si stojím.
RwlBem
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.4.2016
Velkolepý
pokus o drsňácký film, žel   však jen pokus.   Nepopíratelná obrazová   kvalita se statečně bije s   poněkud chabým (dnes již   nespočtukrát provařeným)   dějem, a jak v průběhu   filmu přibývalo   nelogičností, klesalo i mé   nadšení, až se zastavilo na   hodnocení slabých pět z   deseti. Opět důkaz, že   ohromující vizuál zdaleka   není samospasitelný - i   když připouštím, že   dnešní generace diváků   mohou již být naučeny   nechat se jím oklamat, a film   má především vydělávat,   namísto aby měl za úkol   něco sdělovat...
Pilar1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.4.2017
Nesmrtelný Di Caprio
Film prý podle skutečného   příběhu -zřejmě   vyprávěný po vypití mnoha   nepříliš kvalitních   skleniček whisky,jak bylo   níže připomenuto Meresjev   hadr! Odmyslíme-li od   nereálného scénáře,   zvláštního střihu má film   slušnou kameru, velmi dobrou   hudbu a myslím,že i   statečný výkon L.Di Capria   (filmování nemuselo být   příliš příjemné.
Osobně sledování   těchto filmů   nevyhledávám,ale k tomuto   jsem byl poněkud přinucen   (byl to dárek k   narozeninám,který chtěl   dárce vidět se mnou).
Od autora znám Amores   Peros,který stavím mnohem   výše!
irm
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2016
Moc mě to neoslovilo
Leonardo podal dobrý výkon,   ale to bylo tak vše. Celkový   dojem mi kazí slabý   rozvleklý scénář. Čekal   jsem mnohem více.
kremak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.12.2016
Adorace na nesmrtelnost
Na tento film jsem se docela   těšil,viděl jsem ho poprvé   nedávno na HBO. Bohužel mne   toto veledílo dost zklamalo.   Ne že by výkony hlavních   představitelů byly nějak   špatné, to ne, HArdy a Di   CAprio jsou dobří herci, ale   celkově na mě ten film   působí jako by nedodělaně   a neupraveně. Připadá mi   to, jako by vůbec neprošel   střižnou, je tam plno vaty a   zbytečností. Ve filmu mi   chybí výraznější hudební   doprovod, jako by už nezbyly   prachy na pořádný filmový   orchestr,nemá to atmosféru.   Je to jenom marast jednoho   hrdiny, který přežije   úplně všechno, nevadí mu   ledová voda, mráz,   rozsekané tělo na sračky,   všechno přežije a ještě   pak dá do držky svému   nepříteli. Grizzly, který   váží snad tunu nemá   šanci. Ze zranění, ze   kterého by se normální   smrtelník(pokud by vůbec   přežil)dostával minimálně   rok, hlavní hrdina zvládl   během chvilky. Meresjev je   proti Hughu Glassovi naprostý   nýmand, přišel o haksny jen   kvůli zimě. Co se týče   děje, jako kdyby to napsal   nějaký náctiletý fanda   Bílého Tesáka!!!Iňaritu   mne nepřesvědčil, nebyl to   nikdy můj favorit, a asi   nikdy nebude.ZA mě tak 5   bodů!
Swarzneger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2016
Clovek ma co delat, aby se nepozvracel a pak neusnul...
Zacatek filmu je dobra akce,   zajimave trikove zabery, pak   prijde asi vrchol filmu, kdy   Capria rozsape medvedice, mate   co delat udrzet obed, zabery   jsou detailni a po zbytek   filmu se unudite k smrti. Je   to opet tuctovy pribeh o   preziti a pomste, kdesi   hluboko v lesich... Dosly   napady a tak se toci podle   nametu z ubrousku od obeda...   Caprio dostal Oskara,   konecne... Zrejme letos   konkurence vybouchla...   Rozhodne si ho zaslouzi, ale   za tu skalu skvele zahranych   roli, jako napr. Vlka z W.S.
Immortal666
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.1.2016
noc moc
nechci být zlý. ale horší   film z Di kapriem :) jsem   neviděl... Možná Titanic ;)   nejlepší jsou scéna s   medvědem a poslední scéna   když bojují ty dva proti   sobě :) nuda nuda nuda..   čekál jsem kdy to zkonci
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.9.2016
Koukám a hledím, že   zdejší publikum sežere   naprosto všechno. Tedy i   autencitu příběhu jako   takovou. Meresjev je proti   DiKaprovi naprostý břídil,   a já jen po první půli   filmu čekal, kdy si začne   borec říkat. „Ale já jsem   americký člověk!!!“. No,   dobrá, pominu záběry na   naprosto zlámanou nohu nad   nártem. Třeba tam ty   záběry nepatřily, protože   pak skutečně nepochopím,   jak mu krásně srostla. Ano,   byla tam k vidění jakási   dřevěná konstrukce, kterou   měl hrdina na noze. A to mám   jako uvěřit, že to tak   ošklivě zlomenou nohu   napravilo? A úplně rovně? A   za tak krátkou dobu? (Pokud   jsem pochopil, děj se   odehrává během JEDNÉ   ZIMY). Snímek navíc dělá z   indiánů, nejlepších   stopařů planety, partu   zmatených břídilů, kteří   nejsou schopní vystopovat   nahlas se bavící veselou   chasu, mající oheň tak   velký, že by jej museli   vidět až nahoře v Kanadě.   V tomto punktu tedy snímek   zahazuji mezi šepleť, kam   patří. Jako další výtku   bych dal stopáž. Byla   zbytečně dlouhá, snímek   zabředl do navzájem   podobajících se záběrů a   zbytečných   „natahovaček“. Snímku   však dlužno přiznat i   „veselé“ scény, které   asi neměly být parodií na   jiné filmy. A tak je   divákovi prezentován kůň   jako spací pytel ze „Star   Wars“, vypalování rány   střelným prachem a skok   (pád?) na strom alá „First   Blood“ a snad ještě i   další, které jsem již   nepoznal. Pojídání syrové   ryby, když mám vedle oheň,   omlouvám jedině tím, že   „hlad je sviňa“. Nu,   pojďme nyní vypíchnout i   nějaké plus, abychom zde   nebyli jako černé ovce   hodnotících. Scéna s   medvědem je udělána skoro   dokonale. Také záběry na   přírodu se podařily. Ona   celkově kamera byly naprosto   výborná, a že tam   scénárista nacpal pár   nesmyslů, za to kamera   nemůže. Těmi nesmysly   míním ony rádoby   „psycho“ scény, které   mne dost štvaly. Stejně jako   scény vykecávání u ohně.   Takže závěrečné resumé z   mé strany je takové, že   být to lépe sestříháno,   mohlo by jít o velmi dobrý   snímek. Takto hodnotím jen   herce, že to natočili v   kdoví jakých podmínkách, a   několik silných scén.
ponorka.bary
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.10.2016
Film na téma "Co je   potřeba k tomu,zabít chlapa   v roce 1823" 1.Útok   hordy indiánů-nestačí   2.Napadení dospělým   grizzlym-nestačí   3.Ponechání se zlomenou   nohou,rozdrásanýma   zádama,roztrhaným krkem v   mrazivé divočině,bez jídla   a s horečkou-nestačí   4.Spadnutí do divoké a   ledové řeky-nestačí   5.Pád s koněm do hluboké   rokle-nestačí 6.Souboj na   život a na smrt=probodnuté   stehno,rozřízlá tvář a   propíchnutá   dlaň...?..kdoví....
naineko
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.4.2019
To bylo jako co?
Nesourodý slepenec   poloartového noiru a   historicko-přirodovědného   dokumentu. Jsem schopný   ocenit kameru a potažmo   aranžmá scén - nicméně   méně je někdy fakt více.   Děj je těžce k uvěření   (a to i když vynechám   superregeneraci   "hlavní" postavy) a   takřka k neusledování.   Herecké výkony Hardyho a   Gleesona špičkové.
Salám
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.8.2016
Pane Bože za co....
Zdlouhavé....možná pěkná   kamera..Kaprío se opravdu   snažil,ale blbost to byla.   Nic se tam neděje, sto   milionkrát by byl mrtvej,   naprosto stupidní scény,   např.když na něj zaútočí   stovka indiánů a on napůl   zdechlej naskočí na koně a   ujede....ty vole! A takto je   to pořád...jako by autor   nebyl v zimě venku atd. A   ještě to má 2,5hodiny,   který by se vešly do 30   minut
martin1410
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2016
Revenant
Film je nic moc,je tam jen   jedna scena co zato stoji   vydět,jak zuřivy mědvěd ho   napadne.Jedina scena filmu co   mě bavyla.Je to film jen na   jedno podivani.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28713minih28713Daredevil (2003) 
Daredevil n
minih73809minih73809Kličko (2011) 
Klitschko n
minih123536minih123536Fantastická čtyřka (2015) 
The Fantastic Four n
minih22311minih22311Velké vítězství (1992) 
A League Of Their Own n
minih56673minih56673Škola zlomených srdcí (1994) [TV seriál] 
Heartbreak High n
minih139062minih139062Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) [2k digital] 
Hacksaw Ridge n
minih159460minih159460Who Is America? (2018) [TV seriál] 
Who Is America? n
minih33995minih33995Johnny English (2003) 
Johnny English n
minih52526minih52526Vrah od Green River (2004) [TV film] 
The Riverman n
minih98213minih98213Lásky čas (2013) [2k digital] 
About Time n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

79.9 % (323)
10 - curil
4   - Pitryx
7   - efCZa
7   - Frolíček
6   - FLA
5   - M.A.G.
6   - PROCESOR
10 - Duri86
10 - BinLADIN
8   - enejčel
8   - PORTER
10 - Karius
6   - mat.ilda
7   - RM
10 - T2
7   - vojtam
8   - Robinson
8   - jonny.net
10 - zuzana.shi
9   - emons
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 155967
Osobností: 643946
Fotografií: 596460
Plakátů: 285791
Obsahů a biografií: 143100

Poslední komentáře

Předtucha (1947)

Předtucha
Veliká škoda, že Nataša   Tanská hrála jen pár   filmových rolí. Předtucha   je jejím třetím filmem a   její půvab režisér Vávra   s více >

Autor: topipig | Hodnocení: 7 / 10

Robin Hood (2018)

Robin Hood
Tak tenhle film mě opravdu   zklamal... Těšila jsem se na   nové a lepší zpracování   známé legendy. Ty starší   moc ráda nemám. Čekala jsem   více >

Autor: Izzy8635 | Hodnocení: 4 / 10

Černočerná tma (2000)

Černočerná tma
Nízkorozpočtové béčko,   které má velmi dobré   hodnocení. Pro mě to ale   zase taká pecka nebyla.   Nenaplnilo to moje   očekávání a často více >

Autor: red.mann | Hodnocení: 4 / 10

Triple Frontier (2019)

Triple Frontier
Pět bývalých vojáků   speciálních jednotek se   sejde, aby ukradli bohatství   drogového bosse. Je někdo,   komu námět nepřipomene   snímek z více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 9 / 10

Ničitelka (2018)

Ničitelka
Policistka jako šupák,   kterou neustále dohání   minulost a pronásleduje   současnost. Policistka,   která se ve svém vlastním   zájmu nebojí více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.19/0.146