REC 4: Apokalypsa (2014)

REC 4: Apokalypsa ([REC] 4: Apocalipsis)
60.4 %
 
 

[REC] 4: Apocalipsis

    Žánr: drama / horor
    Země: Španělsko
    Délka: 95 min.
POZOR SPOILER

Do nám již známého domu vpadne čtyřčlenné komando. Umístí miny, trochu si zastřílí a zachraňují reportérku Angelu Vidalovou.

Angela se probouzí na ošetřovně. Zatím neví, že tato ošetřovna je na lodi a že je zde více civilních obyvatel, kteří byli v hodně podobné situaci jako ona. Pak napadne ošetřovatele a utíká. Po cestě sebere mladého chlapíka, ale ten jí moc nepomůže. Oba jsou na palubě obklíčeni, z toho je dostane až doktor Ricarte. Angelu posílá odpočívat a chlapík Guzman je svěřen kapitánu Ortegovi. Ten jej seznámí s loďmistrem Gorostiagou, který mu poví o přetěžování lodi lidmi z Ricartova týmu. Prý dělají v podpalubí laboratoř. Guzman zde také není náhodou, je to doktor, specialista na nákazy. Další člen posádky, informatik Nick, také nadává. Ricartův tým totiž blokuje veškerou komunikaci. Ono je to vůbec divné všechno. Nick se snaží vytáhnout z Angeliny kamery, co se dá. A mezitím se v podpalubí s hrůzou zjistí, že přísně zabezpečený prvek zmizel. Pouta však nepřetrhal, někdo jej musel pustit. Prvek napadne filipínského kuchaře a ten posléze Lucase. To je Guzmanův kolega. Ten varuje ostatní, že jídlo je nakaženo, ale již je pozdě. Začíná boj o přežití. Nakažení jsou všichni, co již jedli, včetně Gorostiagy. Vychází najevo, že Lucas je ten, kdo sem přinesl vzorek krve, a to Guzmana naštve. Nyní je však třeba řešit špatný motor. Musí se nahodit náhradní. Jenže to už nakažení řádí po celé lodi. Doktor Ricarte vidí video, kde se do Angely dostává parazit. A on jej chce za každou cenu. Po hádce ji chce operovat, ale nedojde k tomu. Ona tuší, že parazit je již v někom jiném, proto rozbíjí kamery na lodi, aby unikla lidem, kteří jsou proti ní. Guzman s dalším seberou, co se dá, a jdou do boje. Angela nyní stojí tváří v tvář tomu, co má v sobě parazita, a doktor mačká tlačítko automatické exploze lodi. Navíc venku zuří bouře, a tak to vypadá, že nepřežije vůbec nikdo…  Autor: Pitryx

režie:
Jaume Balagueró
 
 
hraje:
Manuela Velasco (Ángela Vidalová ), Héctor Colomé (Dr. Ricarte), Mariano Venancio (kapitán Ortega), Javier Botet, Paco Manzanedo (Guzmán), Ismael Fritschi (Nic), Críspulo Cabezas (Lucas), Paco Obregón (Dr. Ginard), María Alfonsa Rosso (Anciana), Cristian Aquino (Edwin), Javier Laorden (Auxiliar), Carlos Zabala (Goro), Emilio Buale Coka (Jesu)
 
 
scénář:
Jaume Balagueró, Manu Diez
 
 
kamera:
Pablo Rosso
 
 
hudba:
Arnau Bataller
 
 
kostýmy:
Marian Coromina
 
 
střih:
Guillermo de la Cal
 
 
zvuk:
Xavier Mas, Javier Valdés, Tamara Arévalo, Pepe Pleguezuelos
 
 
výtvarník:
Javier Alvariño
 
 
zvláštní efekty:
Raquel Munuera, David Ambit
 
 
masky:
Elena Pérez (účesy)
 
 
fotograf:
Quim Vives
 
 
spolupráce:
Pau Albin (kostymér), Jun Matsuura (storyboard), Yadira Ávalos, Martin Roller, Manel Vicaria
 
 
výkonný producent:
Carlos Fernández, Adrià Monés
 
 
producent:
Julio Fernández
 
 
rekvizity:
Iñaki Rubio, Héctor Leiro, Oscar Troitiño
 
 
casting:
Diego Betancor
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.