Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Raya a drak

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
JonnaDU87
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2021
Raya a zklamání
Mezi námi, já miluju draky,   miluju exotiku a miluju drsný   holky, takže v mém   případě měl Disney laťku   dost nízko. Podle traileru   jsem se fakt těšila, že to   bude super. A jako jo, ta   animace je pěkná, ale to od   filmu z velké produkce a   pěkných pár mega tak nějak   čekáte, ne? Vizuál postav   je de facto tentýž, jaký si   Disney jede už léta,   líbivé ksichtíky co   neurazí, ale nadchnou fakt   jen ty děti. Kumandra sama o   sobě je zajímavá, to se jí   nedá upřít, nicméně ona   sama o sobě to neutáhne. Co   se děje týče, začíná to   slibně. Jenže jak jde čas,   začíná se to kazit.   Největším zlem je   paradoxně postava Sisu,   která sakra nedokáže   pochopit, že svět se krapet   změnil. Pokud jste čekali,   že to bude právě ona, kdo   bude muset projít poznáním,   že je tak nějak mimo,   pletete se. Naopak Rayina   nedůvěra, která je v   kontextu naprosto   pochopitelná(a jedním z   důvodů, proč jsou obě   dámy stále naživu), je   hlavním problémem, který je   třeba odstranit.
Místy jsem měla pocit,   že se do filmu promítají   zoufalé sny tvůrců   uvězněných na homeofficu,   který jim poodhalil, že u   nich doma trvale vládne   anarchie.
Samotný   námět: najdi a slož něco,   co zastaví někoho, je   originální asi jako pizza od   Vietnamce, což by nevadilo,   kdyby to bylo podané nějak   inteligentně. Ovšem   zpracování, které na dálku   řve: tak jim kurva věř, i   když na tebe míří   pistolí, je cokoli, jen ne   inteligntní. Vysvětlujte si   pak juniorovi, proč nesmí   nikam chodit s tím pánem v   parku! Myšlenka, že   člověku, který tě zradí,   je nutno dát druhou,   případně třetí šanci, mi   přijde v kontextu dnešní   doby silně nebezpečná, až   toxická.
Co se konce   týče, moc to nezachránil.   Pár filmů, kde chybí   potrestání záporné síly,   už jsem viděla, ale tenhle   to podal snad úplně   nejhůř. Je naprosto jasné,   kvůli komu šel svět do   kopru. Víte, kdo vám celou   dobu pije krev, ale žádné   satisfakce se vám nedostane.   Jistě, potrestání by do   přehnaně utopického konce,   kdy se z minuty na minutu   zakope pětisetletá   válečná sekera, moc   nezapadalo. Přesto si trvám   na tom, že se na to, kdo to   celé podělal, nemělo   zapomenout. Přitom by   stačilo, kdyby se viník   třeba, já nevím, omluvil?   Vyjádřil lítost a   poděkoval? Jasně mladá   Namaari se za celý film   trochu „pohne“, ale to   nestačí, protože je všem   beztak jasné, že ona jenom   poslouchá. Na konci se tak   všichni poobjímají a celá   Kumandra se projde po mostě,   viníci vedle obětí a všem   je to šumák.
Po   pravdě řečeno, film je   docela fajn do chvíle, kdy   Sisu otevře pusu, protože   pak vás taky dost dobře   může postihnout takzvaný   syndrom protáčejícíh se   očí, který vás přejde až   po titulkách.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190470
Osobností: 697716
Fotografií: 763643
Plakátů: 376270
Obsahů a biografií: 178165

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10