Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Raya a drak

 
Kdysi dávno ve fantazijním světě Kumandry žili lidé a draci v harmonii. Kdykoliv pak zlověstné nestvůry nazývané Druuni ohrožovaly zemi, draci se pro záchranu svých lidských přátel obětovali. Nyní, o 500 let později, jsou tato monstra zpět a osamělá válečnice Raya, se vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby vystopovala posledního draka a hrozivé Druuny zastavila jednou provždy. Během své cesty však zjistí, že k záchraně světa nebude zapotřebí jen dračího kouzla, ale především i důvěry.


Falcon

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Don HallDon Hall  
Paul BriggsPaul Briggs  
Dean WellinsDean Wellins  
mluví:
Kelly Marie TranKelly Marie Tran.....Raya [32]   
 Awkwafina Awkwafina.....Sisu [32]   
Izaac WangIzaac Wang.....Boun   
Gemma ChanGemma Chan.....Namaari [38]   
Daniel Dae KimDaniel Dae Kim.....Benja [52]   
Benedict WongBenedict Wong.....Tong [50]   
Jona XiaoJona Xiao.....Young Namaari [31]   
Sandra OhSandra Oh.....Virana [49]   
Thalia TranThalia Tran.....Little Noi   
Lucille SoongLucille Soong.....Dang Hu [82]   
Alan TudykAlan Tudyk.....Tuk Tuk [50]   
Dichen LachmanDichen Lachman.....General Atitaya, Spine Warrior [39]   
Patti HarrisonPatti Harrison.....Tail Chief [30]   
Sierra KatowSierra Katow.....obchodnice   
Gordon IpGordon Ip.....Merchant #2   
scénář:
Adele LimAdele Lim  
Qui NguyenQui Nguyen  
hudba:
James Newton HowardJames Newton Howard  
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Raya a drak >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

JonnaDU87
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2021
Raya a zklamání
Mezi námi, já miluju draky, miluju exotiku a   miluju drsný holky, takže v mém případě měl   Disney laťku dost nízko. Podle traileru jsem se   fakt těšila, že to bude super. A jako jo, ta   animace je pěkná, ale to od filmu z velké   produkce a pěkných pár mega tak nějak   čekáte, ne? Vizuál postav je de facto tentýž,   jaký si Disney jede už léta, líbivé   ksichtíky co neurazí, ale nadchnou fakt jen ty   děti. Kumandra sama o sobě je zajímavá, to se   jí nedá upřít, nicméně ona sama o sobě to   neutáhne. Co se děje týče, začíná to   slibně. Jenže jak jde čas, začíná se to   kazit. Největším zlem je paradoxně postava   Sisu, která sakra nedokáže pochopit, že svět   se krapet změnil. Pokud jste čekali, že to bude   právě ona, kdo bude muset projít poznáním,   že je tak nějak mimo, pletete se. Naopak Rayina   nedůvěra, která je v kontextu naprosto   pochopitelná(a jedním z důvodů, proč jsou   obě dámy stále naživu), je hlavním   problémem, který je třeba odstranit.
Místy   jsem měla pocit, že se do filmu promítají   zoufalé sny tvůrců uvězněných na homeofficu,   který jim poodhalil, že u nich doma trvale   vládne anarchie.
Samotný námět: najdi a   slož něco, co zastaví někoho, je originální   asi jako pizza od Vietnamce, což by nevadilo,   kdyby to bylo podané nějak inteligentně. Ovšem   zpracování, které na dálku řve: tak jim kurva   věř, i když na tebe míří pistolí, je   cokoli, jen ne inteligntní. Vysvětlujte si pak   juniorovi, proč nesmí nikam chodit s tím pánem   v parku! Myšlenka, že člověku, který tě   zradí, je nutno dát druhou, případně třetí   šanci, mi přijde v kontextu dnešní doby silně   nebezpečná, až toxická.
Co se konce týče,   moc to nezachránil. Pár filmů, kde chybí   potrestání záporné síly, už jsem viděla,   ale tenhle to podal snad úplně nejhůř. Je   naprosto jasné, kvůli komu šel svět do kopru.   Víte, kdo vám celou dobu pije krev, ale žádné   satisfakce se vám nedostane. Jistě, potrestání   by do přehnaně utopického konce, kdy se z   minuty na minutu zakope pětisetletá válečná   sekera, moc nezapadalo. Přesto si trvám na tom,   že se na to, kdo to celé podělal, nemělo   zapomenout. Přitom by stačilo, kdyby se viník   třeba, já nevím, omluvil? Vyjádřil lítost a   poděkoval? Jasně mladá Namaari se za celý film   trochu „pohne“, ale to nestačí, protože je   všem beztak jasné, že ona jenom poslouchá. Na   konci se tak všichni poobjímají a celá   Kumandra se projde po mostě, viníci vedle   obětí a všem je to šumák.
Po pravdě   řečeno, film je docela fajn do chvíle, kdy Sisu   otevře pusu, protože pak vás taky dost dobře   může postihnout takzvaný syndrom   protáčejícíh se očí, který vás přejde až   po titulkách.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Raya a drak (2021)Raya a drak (2021)Raya a drak (2021)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10