Duben
ohodnotit

Ranč U Zelené sedmy I [TV seriál]

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
25 minut, 14 dílů
„O radostech a starostech rodiny, která vyměnila pohodlí paneláku za dobrodružný život drobných rančerů“

Obsah filmu Ranč U Zelené sedmy I

 
Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2022
Celkem příjemný seriál, který se ale bohužel   nevyhnul některým nelogickým či patetickým   záležitostem. Slušné herecké výkony a   překvapivě nevadilo ani předabování u   některých postav.
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2020
Poslední záchvěvy
Tento seriál to jsou poslední záchvěvy   kvalitního českého filmu a kvalitní české   komedie. Nutno říci, že záchvěvy výborné a   bohužel i poslední. Po 89 roce byla   odstartována nejen likvidace republiky, ale i   našeho kvalitního filmového průmyslu, ve   kterém jsme patřili mezi špičky. Je tedy   téměř zázrakem, že vznikl tento pěkný   komediální seriál ve skvělém obsazení.   Perlou mezi ostatními je a navždy zůstane paní   Štěpánková, která v roli velmi svérázné   babičky je naprosto excelentní. Seriál má vše   na co jsme byli zvyklý u dřívějších filmů a   jeho humor nevyprchá ani po dalších dvaceti   letech.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2014
V tomhle opravdu vtipném seriálu se mi nejvíc   ze všech účinkujících líbila bezvadná Jana   Štěpánková. Co mě ovšem neskutečně   štvalo, bylo předabování M. Nogy. Proč??? Já   bych ho klidně nechala mluvit slovensky (anebo   schválně i "československy"), vždyť   takových smíšených párů je u nás pořád   ještě víc než dost. Jinak bezesporu milá a   pohodová rodinná oddechovka.
petr-bures
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2014
Seriál, u kterého jsem vyrůstal. Po několika   letech a x-té repríze mě přijde stále   vtipný, svěží a nestárnoucí. Dnes už   prostě klasika českých komediálních   seriálů, která se hodně povedla!
kremak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2012
Ranč
Taková oddechovka, jen mi tam nesedí ten malej   kluk, který měl až moc typický moravský   akcent. K rodině, která mluví kompletně   klasickou středo-češtinou bez žádného   přízvuku se to moc nehodí. Budí to dojem, že   k té rodině vůbec nepatří. To klidně Noga   už mohl mluvit svým mateřským jazykem a   dědeček mohl nahodit svůj rodný moravský   přízvuk! Jinak v pohodě.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2011
Celkem zdařilý komediální seriál, možná   jeden z nejlepších od revoluce. Ač to nemusím   při každém vysílání, jednou za čas si to   rád připomenu a vždy se dá zasmát.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Jde vcelku o zajimavý Tv počin a dobrý nápad.   Je to koukatelné a i slovenský herec Noga je   předabovaný na úrovni, kde mě to dalo   práci,než mě to došlo, kdo jej mluví..
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Ranč u Zelené sedmy je můj nejoblíbenější   seriál. Ale tato řada se mi líbí nejvíc. Má   nejhezčí okolí ze všech a nejvíc se   přibližuje životu na takovém statku (ranči).
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2009
To je tak,kdyz se rodinka z mesta prestehuje na   venkovsky statek,kde neni pomalu ani signal na   mobil.
Usmevny serial z venkovskeho prostredi.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Nikdo jiný než Češi není schopen vytvořit   pořádný seriál podobného žánru. Výjimku,   kterou jsem viděl, znám jenom jednu, a to rodinu   Smolíkovu, která byla i u nás velmi   úspěšná; samozřejmě se mé první tvrzení   vztahuje především na západní země, zejména   USA a jiné, odkud k nám podobná díla přišla.   Rozhodně nesoudím coby rodinný komediální   seriál Simpsonovy, kteří jsou žánrem sami o   sobě; mimo ně jsme měli možnost sledovat   rozličné seriály žánru   rodinně-komediálního, většinou stylově   sitcomové či blízké, žádný z nich se však   nevyrovnal Ranči U Zelené sedmy, Takové   normální rodince či zmíněným   dobrodružstvím rodiny Smolíkovy ve všech   jejich řadách.

Co vytknout Ranči U Zelené   sedmy? No, něco by se našlo, ale především se   zde ukázal talent manželů Pelantových pro   komediální tvorbu.
Ústřední postavou je   babička v podání Jany Štěpánkové, která s   vtipnou cyničností všechno zlehčuje a zetě   Vojtěcha má ráda jako by byl její žák; on je   také tím, kdo od začátku ví, že babička   již není invalidní a dělá si z ní legraci,   což má za následek náležité pobavení   diváků.
Kromě brilantní Štěpánkové se v   seriálu vyjímali Milena Steinmasslová v roli   maminky, Miro Noga jako tatínek a v rolích   dětí celkem neznámí lidé, nejvíc možná   zaujme Pavel Zedníček, ale i ostatní jsou   zajímaví. Zaujmou i někteří herci ve   vedlejších a nehlavních rolích, třeba   Lubomír Kostelka v roli Jeřábka, či Patricie   Solaříková, jež do seriálu vstoupila ve   druhé sérii coby Studničková - dnes hraje   Terezu Jordánovou v seriálu Ulice.
Nevím, zda   to byl zcela schválitelný krok, ale Miro Noga   byl následně nadabován Petrem Rychlým, Marián   Beník Tomášem Pavlíčkem a Ivana Škarková   Klárou Šumanovou.

Nejlepší scény první   série se točí kolem invalidní babičky, která   ve skutečnosti vozík opravdu nepotřebuje.   Vojtěch o jejím předstírání ví už od   začátku a lehce ji pokouší, klukům se   předvede v plné mobilitě potom, co je kozou   stržena do příkopu a málem by jí ujel vlak,   Jeřábkovi pak sedíc na stromě realitu tají   tvrdíc: ,,No mladí mě sem vysadili a odjeli do   města, až pojedou zpátky, tak mě   sundaj."
K cestování s kozou se vztahuje   další nezapomenutelný zážitek, zvláště pro   dopravní a železniční nadšence, kdy si   mladíci přejí lístky ,,Dva dětské a jeden   kozí..."
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75339minih75339Na kus řeči se zvířaty (2009) [TV seriál] 
Walk on the Wild Side n
minih11073minih11073Labakan (1956) 
Labakan n
minih17011minih17011Proč já? (1989) 
Why Me? n
minih34046minih34046Piková trojka (2003) 
In the Cut n
minih13854minih13854Nejbližší příbuzenstvo (1989) 
Next Of Kin n
minih6633minih6633Dokonalé manželství (1968) 
Van de Velde: Die vollkommene Ehe n
minih28091minih28091Spy Kids: Špióni v akci (2001) 
Spy Kids n
minih166213minih166213Princezna a půl království (2019) [TV film] 
Princezna a půl království n
minih13269minih13269My z Kačerova (1987) [TV seriál] 
DuckTales n
minih10340minih10340Knoflíková válka (1962) 
La guerre des boutons n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Ranč U Zelené sedmy III (2004) [TV seriál]

 Ranč U Zelené sedmy III (2004) [TV seriál]
Ranč U Zelené sedmy III n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Česká republika
Režie: Miroslav Balajka

(pokračování)

Ranč U Zelené sedmy II (2000) [TV seriál]

 Ranč U Zelené sedmy II (2000) [TV seriál]
Ranč U Zelené sedmy II n
 
Žánr: rodinný / komedie
Země: Česká republika
Režie: Miroslav Balajka

(pokračování)

Ranč U Zelené sedmy I (1998) [TV seriál]Ranč U Zelené sedmy I (1998) [TV seriál]Ranč U Zelené sedmy I (1998) [TV seriál]Ranč U Zelené sedmy I (1998) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani