Duben
ohodnotit

Rambo 3

Rambo III

Žánr:
Rok:
1988
Délka:
101 minut
„Poprvé bojoval sám za sebe. Podruhé za svou vlast. Tentokrát bojuje za svého přítele…“

Komentáře k filmu Rambo 3

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Rambo 3 : Pro přítele
John Rambo žije poklidným   životem kdesi v ??Thajsku?? s   mnichy ,nechávají ho žít   mezi sebou za to že on jim   pomáhá se všemi možnými   pracemi. občas si   přivydělává místními   zápasy ale vyhrané peníze   dává okolním občanům.   Jednoho dne ho navštíví   plk. Trautmann ,že má misi v   Sověty okupovaném   Afghanistánu a chce aby John   šel s ním ,ten odmítne.   Trautmann je hned na   hranicích zajat a když to   úředníci přijdou oznámit   Rambovi ,ten se vydá na   osvobuzující trestní   výpravu.

Paradoxně je film   věnovaný odvážnému   Afghánskému lidu, Američani   sami vedli válku s místním   Talibanem po teroristických   útocích na New York a   Washington 11.9.2001
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Třetí díl Ramba tentokrát   bude bojovat proti Rusům v   Afgánistánu kde je zajatý   jeho bývalý velitel.Opět   akčně válečný snímek   plný skvělých akčních   scén.
AGAMEMNON
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Další flák z mého   dětství, udatný Rambo kosí   bídné Rusáky v   Afghánistánu. Nechme   stranou, že Rusové chodí v   hadrech určených do tundry a   nezbytných baranicách (že   jim není vedro), to není   důležité, hlavní je přece   akce a té je dostatek. Sly si   opět pěkně vyfakčil   muskulaturou a kropí   zápořáky jedna radost.   Jerryho hudba je opět   skvělá.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2018
Hodně dobré a na úrovni   dvojky oproti o něco horší   jednicče. Hlavní je přece   zabíjení rusakovských   komoušskéj band, který se   snažily roztajovat po   svobodném Afghanistánu.   Zavěrečná bitva je takové   akční pošušnaníčko.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Pro mě nejlepší díl Ramba   John Rambo de zachránit   svého velitele Samuel   Trautman nejlepší efekty i   příběh pro mě fakt best.
jenda14
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2008
skvělé akční napětí   nejlepší film s rambem   výborné bojové scény   které se střídají jedna za   druhou naprosto good film
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2023
„Blesková válka proti   ruskému medvědovi. Armáda v   jednom muži. John Rambo.“   Tak se psalo během uvedení   třetího filmového dílu o   fenoménu Johnu Rambovi, vedle   Rockyho další filmové   postavy, která v   osmdesátých letech   Sylvesteru Stalloneovi, který   byl zrovna na vrcholu,   skutečně vynášel. Dějově   je celý koncept dost   přitažený za vlasy, ale to   je druhořadé. Hlavně že se   tu pořádně dává na prdel   sovětům. Po snímku „Rocky   IV“ (1985) i tentokrát   zavítal do politiky a že   opět proti Sovětskému   svazu, coby věčnému   nepříteli USA, nijak   nemůže překvapit. Sověti v   té době skutečně   Afghánistán okupovali,   avšak sotva byl snímek   dokončen, sovětský   prezident Michail Gorbačov   nechal své jednotky   stáhnout. Sly se nechal   slyšet, že události pojaté   ve filmu jsou zobrazené podle   skutečnosti, ale to si   můžeme o filmech o   vietnamské válce myslet   také. Někdo třetí snímek   považuje za rambovský   vrchol, někdo nad tím   kroutí hlavou. Každopádně   se jedná o nejdražší   filmový díl a je to na   snímku znát. Akční, nebo   lépe válečné, scény jsou   úžasné. Kde jinde vidět   honosnou bitvu tank vs.   helikoptéra. Sly si dal na   scénografii vůbec   mimořádně záležet, a tak   není náhoda, že zrovna   odtud pochází spousta   nezapomenutelných, typicky,   rambovských scén. Rambo je   nejvíce definován činy,   nikoliv slovy. A podle toho to   taky vypadá. Snímek je v   jádru věci intenzivní nejen   po politické stránce   ohledně konfliktu v   Afghánistánu, ale i co se   týče charakteru Ramba.   Fyzická přítomnost, pohledy   takřka ocelových očí a   zádumčivé myšlenky   definující složitost tohoto   muže. Z Ramba se stal   opravdový fenomén, a tak kdo   snímek v osmdesátých,   potažmo v devadesátých,   letech neviděl, jakoby nebyl.   Zajímavostí je, že ve   stejné době byly uvedeny   také filmy ´Chyba znamená   smrt´ (1988) a ´Braddock:   Ztracen v boji´ (1988)   používající námět   snímku ´Rambo II´ (1985)
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Zachrana pritele........
...........jenom kvuli tomu,se   John Rambo vzda sveho   poklidneho zivota v klastere a   vyda se znovu do akce.
Aby,tentokrat v   Afganistanu,ukazal sve umeni   nelitostneho zabijaka.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Zachranna mise sveho   nadrizeneho a pote msta za   komplikace, ktera zpusobili   jeho vlastni lidi... Dobry   film, ukazuje, ze i Rambo se   umi vzit do role cloveka,   ktery ma pocity...
Rendys
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Důstojné pokračování o   Johnu Rambovi, který se   tentokrát vydává na   záchrannou misi do   Afghanistanu. je to ale   správná oddechovka s Sly   zase září.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Třetí díl se motá kolem   studené války s ruskem kdy   je opět John Rambo požádan   aby pomohl okupovanému   Afghanistánu rusy. Další   akční jízda .
Misantrop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2011
V závěrečné sekvenci   říká plukovník Trautman   Rambovi: "Johne, Johne,   co to s námi je? Nějak jsme   změkli, nemyslíš?" A   Rambo odpovídá: "Ale   jenom trochu, jenom   trochu."
Tento   dialog, myslím, nejlépe   charakterizuje celý třetí   díl Ramba: měkčí, ale jen   trochu - a stále to stojí za   hodnocení osmi   hvězdičkami.
Na   další díly už ale vážně   nejsem zvědavý! Neodhodlal   bych se je koupit, stejně   jako bych se neodhodlal   čumět na to někde na   komerční televizi, kde se   filmy vůbec nevysílají; to   je omyl: tam je to jen jeden   reklamní blok občas   přerušovaný filmem.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Rambo 3
Hodně povedené   pokračování o americkém   válečném veteránovi Johnu   Rambovi, který se tentokrát   dostává do Afghanistánu.   Film nabídne opět   testosteronem napumpovanou   akci se spoustou napínavých   a vyhrocených scén.   Sylvester Stallone se zde   ukazuje v opravdu parádní   formě a mete jednoho Rusáka   za druhým. Mnohé akční   scény jsou rovněž dost   dobře promyšlené a   propracované, takže je i ve   třetím filmu o skvělou   podívanou postaráno.
Sparta33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
Budu se opakovat...prostě   výbornej film tohoto žánru!   stará dobrá klasika.Podle   mě je John Rambo jedna z   nejlepších rolí Silvestra   stallona.
Ziidgaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2004
Potřetí na scému vstupuje   John Rambo a tentokrát se   vydá do Afghanistánu.
Prašné poštní   prostředí je přece jenom   jiné, než na jaké jsme   zvyklí z předchozích   dílů, ale jednou za čas se   dá zhlédnout s dobrým   filmovým požitkem i třetí   Rambo.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Nucenost
To mne napadá při pohledu na   třetího Ramba. Jednak je   sám Rambo nucen jít opět do   války, jednak je samotný   film jakoby něcím, co bylo   vnějšími tlaky donuceno   vytvořit sebe sama. I když   je to asi nejslabší díl,   pořád udržuje určitý   standard, po kterém vám   opět zůstane v hlavě Rambo   jako ten, na koho si musí   hrát každý kluk, kterého   jen někdy napadlo hrát si na   vojáka, který ostaní s   přehledem pobije.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.10.2013
John Rambo se až když   Afghánci zajmou jeho   přítele plukovníka   Trautmana, teprve tehdy se ho   vydává zachránit.   Nesmrtelný S.Stallone   vzdoruje stovkám vojáků   ruské armády a likviduje   jednoho nepřítele za   druhým. Klasický příběh o   hodných Američanech a zlých   Rusech je pozůstatkem   studené války. Nevím,   jestli to je to pravé k   dívání. Film je stavěn   pouze na akčních scénách a   to se mi zdá dost málo na   vysoké hodnocená.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2017
Afgánská mise Johna Ramba,   jejíž cílem je osvobodit   plukovníka Trautmana.   Určitě nejslabší z celé   série. Na druhou stranu je to   akční béčko a v téhle   kategorii určitě nezklame.   Bojové scény hodně za   hranou reálnosti, ale i v   dnešní době stále dobře   efektní. Kdo má rád   pořádnou střílečku bude   spokojený, nic jiného od   toho nehledejme.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Škoda. Tenhle díl nemá s   předchozími už skoro nic   společného. Atmosféra se   vytratila a místo toho tam   Stallone rajtuje na koni se   statečnými svatými   afghánskými bojovníky LOL.   Obměkčil mě ale fakt, že v   závěrečné akční scéně   postřílí Sly snad celou   ruskou armádu. A navíc   třeba "pěstní"   bitka mezi nim a tlustym   Rusákem je hodně dobrá.
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Třetí díl Ramba je taky   celkem povedený i když už   tady je hodně přehnaných   scén, Rambo si v poklidu   žije v ústraní a už nemá   v nejmenším úmyslu jít do   akce, ale když mu partička   Rusáků zajme přítele   naposledy se vyzbrojí a   vyrazí do akce. Mezi   povedené scény patří   sestřelení vrtulníku, při   přepadení vesnice, kde Rambo   je s povstalcema, i   záchranná mise v pevnosti je   dobrá, bitka s ruským   tlouštíkem, oblíbený   výbušný šíp se zde taky   objeví. No závěrečná   bitva je dost přehnaná, ale   budiž, docela se mi líbila.   Jsem zvědav na čtvrtý díl   a doufám že dopadne stejně   dobře jako šestý Rocky,   Slyovi bych to přál.
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Tak tady si můžete sečíst   počet mrtvých z jedničky a   dvojky. Vyvražďování ve   velkém. Je tajímavé, jak se   vyvíjí doma, zde byl Taliban   za ty hodné - a co dnes?
Jarda6
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2009
U třetího Ramba je (stejně   jako u dvojky) zapotřebí   vypnout...a relaxovat...a   kochat se filmem...a už mě   nic dalšího mravokárného   nenapadá...ve zkratce-trojka   je stejně dobrá jako   ostatní díly=příjemně   absurdní oddychovka, snad jen   ta finální bitva proti   armádě je už i na Ramba   trochu moc přemrštěná...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Jako asi 15ti letému se mně   líbil skoro nejvíc, ale po   určité době musím z   hodnocení ubrat. Už né tak   nápadité a překvapující,   pořád ale docela ujde.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2021
Rambo a ruská pliaga...
Akčná klasika, ktorá sa   presunula z USA a Vietnamu do   Afghanistanu.Základná   premisa zostala.Akcia   nadovšetko, a tak na nejaké   herecké výkony nezostal   priestor.Ono pri akčných   filmoch na to nie je čas a   diváci to ani nečakajú.Sly   je Sly a okrem krivenia   "držky" a   zabíjania stoviek   nepriateľov nemá čo   ponúknuť.Otázkou je, či je   to zábava.V tomto prípade   áno, ale únava materiálu je   značná.
Film s   výhradami doporučujem.
PS:Škoda, že tu Rambo   nebol v r. 1969 a nevyhnal tú   ruskú pliagu z   Československa.Námet na 6.   diel?Hehe...
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.9.2005
filmovy plakat tretiho dilu je   tim nejlepsim mezi svym   zanrem.to neplati uz o   filmu.si rikam jestli rambo   mel mit vubec pokracovani
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.10.2023
Jako akční osmdesátková   klasika je to asi fajn, ale v   porovnání s prvním Rambem   (FIRST BLOOD) je tohle   určitě o level níže a   navíc je tu z dnešního   pohledu ten velký rozpor v   tom, kdože jsou vlastně ti   spravedliví a hodní, co   bojují proti zlu. To zejména   mladší a v historii méně   orientované diváky musí   nutně uvádět do zmatku. Na   druhé straně je tu však Sly   v opravdu TOP formě   takže....
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Rambo III
Bohužel, mě se třetí   pokračování moc nelíbilo.   Nejprve jsem musel půl hodiny   čekat než se něco začne   dít (a ta půlhoďka byla   opravdu strašná, samé   chytrácké a poučující   kecy, kvůli tomu se přeci na   ramba nedívám, ne?) a když   konečně začala první   bitva, ani jsem se   nezorientoval kdo je kdo a   bylo po ní. Ovšem potom to   už naštěstí začalo   nabírat na obrátkách a   Sylvestr, vždy bez trička,   ukazoval rudochům zač je   toho loket:-) Jinak taky   docela pěknej pohled ze   současnosti, kdy jsou dnes   Afgánci pro Američany trnem   v oku a ve filmu hrají   ještě hrdiny:-D
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2010
"Pravý čas na vtípky"
Bez urážky, ale podle mě je   Rambo 3 odvar, nejslabší   díl série. Slabý pokus   dosáhnout kvalit   předchozích dílů. Ty jsem   měl rád jako celky, i když   samozřejmě některé scény   víc, tady celek nemusím, jen   některé scény, např.   souboj na začátku; to, jak   si vytahuje dřevo z těla -   samozřejmě trik, ale docela   dobrý; likvidace protivníků   v jeskyni.
Občas tu   něco bije do očí, např.   že by Sověti nechali tak   blízko své základny balvan,   za který by se mohl někdo   skrýt?
callaghan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Katastrofa a křečovitá   snaha protáhnout celou   sérii, ať už z toho vznikne   cokoliv. A tak jsem se u   celého filmu docela nudil.   Přijde mi, že některé   pasáže mají ryze   vyplňovací funkci. Rambo III   postrádá jak originalitu a   dobrou zápletku z jedničky,   tak pořádný nášup akce z   dvojky.
halounak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Mnohem lepší než tenhle fim   je jeho parodie s Charliem   Sheenem. U obou filmů se   člověk zasměje, tady to ale   asi nebyl záměr

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17552minih17552Pták Ohnivák (1997) 
Pták Ohnivák n
minih79884minih79884Expresní zásilka (2012) 
Premium Rush n
minih56673minih56673Škola zlomených srdcí (1994) [TV seriál] 
Heartbreak High n
minih10890minih10890Krvavý příliv (1995) 
Crimson Tide n
minih180136minih180136Matrix Resurrections (2021) 
Matrix Resurrections n
minih45992minih45992Teorie velkého třesku (2007) [TV seriál] 
The Big Bang Theory n
minih38062minih38062Rio Lobo (1970) 
Rio Lobo n
minih43758minih43758Muž proti muži (2006) 
Seraphim Falls n
minih64089minih64089Nejvyšší pocta (2019) 
The Last Full Measure n
minih17480minih17480Přísně tajné premiéry (1967) 
Přísně tajné premiéry n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Rambo: Poslední krev (2019)

 Rambo: Poslední krev (2019)
Rambo: Poslední krev n
Rambo 5: Last Blood
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Španělsko / Bulharsko
Režie: Adrian Grunberg

(pokračování)

Rambo: Do pekla a zpět (2008)

 Rambo: Do pekla a zpět (2008)
Rambo: Do pekla a zpět n
Rambo
Žánr: akční / drama / thriller / válečný
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Sylvester Stallone

(pokračování)

Rambo 2 (1985)

 Rambo 2 (1985)
Rambo 2 n
Rambo: First Blood Part II
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: George P. Cosmatos

(pokračování)

Rambo (1982)

 Rambo (1982)
Rambo n
First Blood
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Ted Kotcheff

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190470
Osobností: 697716
Fotografií: 763643
Plakátů: 376270
Obsahů a biografií: 178165

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10