Rajah (Srdce maharadžovo) (1929)

Obrázek není k dispozici.

Emerald of the East

    Žánr: dobrodružný / drama
    Země: Velká Británie
Tento film byl vyrobený společností British International Pictures Ltd. podle románu indického básníka Jerbanu Kothawala za režie Jeana de Kuharskeho, který hraje také jednu z hlavních úloh. Je to zfilmované dobrodružství mladého Angličana, který opouští Londýn, když mu otec jeho milenky odmítá dát dceru za ženu, protože spekuloval s mnohem bohatším a vlivnějším mužem.

V Indii se ocitá Angličan - syn dobyvatele Indie - na dvoře mahárádži, jehož poddané ustavičně ohrožuje svými dobyvačnými vpády "zlá" kněžna sousedního území. Angličan se zúčastní trestné výpravy na území kněžny, která unesla mahárádžova syna, sám je zajat, má být usmrcen, je ale ve smyslu proslulých filmových náhod vysvobozen "dobrou" Rajah, dcerou "zlé kněžny", s níž prchá na velbloudu s mahárádžovým synem nocí na mahárádžovo území. Vzniká počáteční láska mezi Angličanem a knížecí dcerou, mezi něž vstupuje jeho náhle se objevivší londýnská milenka.

Následují kněžniny nástrahy proti životu bělošky, jed ve sklenici u jejího lůžka, záchrana v poslední chvíli, smrt "zlé" kněžny a závěrečné štěstí na konci filmu. Film byl docela krásný ve svých fotografiích z Orientu a některými hereckými typy domorodých herců.  Autor: Asmodej

režie:
Jean de Kuharski
 
 
hraje:
Joshua Kean (poručík Desmond Armstrong), Mary Odette (Nellum), Jean de Kuharski (mahárádža Rujani), Lya Delvelez (mahárádžova choť (mahárání)), Gillian Dean (Evelyn Gordonová), Maria Forescu (náčelnice), Kenneth Rive (Maharaj Kumar), Promotha Bose (Vaghi)
 
 
námět:
Jerbanu Kothawala (román "Emerald of the East")
 
 
scénář:
Jean de Kuharski, Lothar Knud Frederik (adaptace)
 
 
kamera:
George Pocknall (interiéry), Joe Rive (exteriéry), M. Planer (exteriéry)
 
 
střih:
Emile de Ruelle
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.