Duben
ohodnotit

Rafťáci

Další název:
The Rafters
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
9.3.2006
„Je těžké přijít o panictví, když se vám smůla lepí na paty.“

Komentáře k filmu Rafťáci

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 71
SvoKar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Podle mě nejlepší komedie s   touto dvojicí. Humor,   hlášky, dialogy; hezký   holky... Trochu mi to kazí   písně zpívané anglicky   (ač nejsem angličtinář,   něco málo vím; rodiče,   dávní ruštináři, s nimiž   jsem se díval, skoro nic);   zbytečný a trapný výstup   "Dominátora".   Hlavně za něj bod dolů.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Nic zvláštního jsem od   tohoto filmu nečekal, ale   pobavil jsem se. Projev obou   hlavních hrdinů je   podstatně přirozenější   než v podobně zaměřených   filmech staršího data a to   se musí ocenit, byť osnova   postavená na základní   myšlence, zda si Filip   "štrejchne či   neštrejchne" zákonitě   vede k ne zcela smysluplnému   ději, ale u komedie to lze   připustit. Některé   drobnosti ve scénách z   hasičského bálu jsou zcela   zřetelnými odkazy ke   slavnému Hoří, má panenko,   čehož si ovšem všimnou jen   znalci nebo dříve narození.   A co je dobře, že před pár   lety byla pro film objevena   Pavla Tomicová z   regionálního divadla.   Neméně dobře bylo vybráno   obsazení Danyho rodičů;   Freimanová a Šteindler jsou   výborní.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2019
Nooo, musím se přiznat, že   jsem měl tak v duchu   připravené to nejhorší   hodnocení, páčto Mádla   nemusím. Jo, kazil mi to, ale   i přesto jsem se bavil a   několikrát zasmál, Takže   si musím opravit názor.   Možná, že kdyby byla   hezčí hudba, dal bych   ještě dvacku.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2015
Honzík: "Ty máš fakt   kozy a bobra? A kde je   pěstujete? Někde ve   chlívku? Mám křečka, mám   akvárko. Ale kam bych dal   kozy to nevim. Bych je ani   nechtěl, protože trkaj. Ale   toho bobra bych chtěl fakt   vidět! Já nikdy žádného   neviděl, jenom v   televizi..." no to by mě   zajímalo, jak malýmu   Valentovi všechny tyhle   narážky tenkrát   vysvětlili. :-))
Jinak   celkem pochvala, solidní   letní komedie, sice dost   prdlá, ale co už...na vodě   se kolikrát dějou i horší   věci (vzpomínka na   mlááádííí).
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Už je to prostě o jednom a   tom samém! Kámoši si   vyjedou na vodu, nebo jedou na   hory ... Chtělo by to změnu,   ale fakt, jinak to bude   hrůza!!
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Svěží pohodová komedie
S chutí vítám reprízu   oblíbeného snímku, který   je údajně určen jen pro   "puberťáky"...já   už do této kategorie   "teens" dávno   nepatřím a přesto mám   ráda svěží a oddechové   snímky pro mladé, protože   starý člověk není tak,   jaké má datum narození, ale   jak se cítí...a když si   vezmu, že na Janákovy   komedie s Kotkem a Mádlem se   dívají i moji rodiče, tak   tento snímek asi nebude jen   pro omezenou kategorii   diváků, kterým může něco   nabídnout.

Jde o nejlepší z   trilogie Janákových komedií   (Snowboarďáci, Rafťáci,   Podvraťáci)...film má   spád, naši   "puboši" jsou   správně trhlí, baví mě   Pavla Tomicová v roli   "mother-fotra",   chybu nená ani legendární   Vicky Cabadaj a jeho   "čento",   manželská dvojice rodičů v   podání V. Freimanové a M.   Šteindlera je správně   roztržitá, když se jim   jaksi nechce zadařit   "to"...a perličkou   je rozkošný   "fracek" Honzík v   podání výborného   dětského herce Matyáše   Valenty. Prostě komedie,   která má říz a spád od   začátku až do konce, která   umí navodit tu správnou   dobrou náladu. Kéž by jich   bylo víc!
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.3.2006
Skvěle natočená   teenagerská komedia plná   doopravdy vtipných situací.   Musím smeknout klobouk před   tvůrci, kteří se vyhnuli   trapnostem, které se často u   západních teenagerských   komedií objevují. Po dlouhé   době je to opět divácký   film. Původně bych chtěl   dát desítku, ale tou musím   šetřit. Tento snímek k ní   zatím nedozrál.
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Rafťáci
Rafťáci, druhé   pokračování poměrně   úspěšného českého filmu   Snowboardďáci. Já nejsem   velký fanda českých filmů,   to už jsem zmiňovala   mnohokrát a Rafťáky   neředím k nejlepším   českým filmům, myslím si   že tento druhý díl byl   zbytečný a kdyby se   nenatočil nic moc by se   nestalo.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.1.2011
Rafťáci
Po úspěchu   "Snowboarďáků"   muselo být jasné, že se   dvojice nadržených kluků   Vojta Kotek s Jiřím Mádlem,   určitě vrátí. Všeho je   tentokrát víc. Víc pádů,   víc holek, víc nahoty, víc   trapasů. Víc všeho. Situace   jsou ještě více   vykonstruovány než   předtím, postavy ještě   více neuvěřitelnější.   Třeba takový malý bratr   nezbeda, jehož lotroviny mi   spíš než vtipné připadaly   trapné.
Na druhou   stranu těch karambolů je tu   opravdu moc, takže   pravděpodobnost, že se   občas zasmějete je poměrně   vysoká. Tento přehršel   však přináší i negativum,   jelikož vždycky, když kluci   začnou něco dělat, je všem   předem jasné, že to   skončí fiaskem.
Z   herců se nám zde ukazuje   Viky Cabadaj, který od dob   "Sněženek a   machrů" trošičku   vyrostl, ale vzhledově   vypadá pořád stejně. Také   tu má roli Tereza   Voříšková, která hraje   nadrženou nymfomanku   (ostatně jako všechny dívky   zde). Když jsem jí potkal,   byla asi o hlavu menší než   já, opravdový prcek (sice to   nemá žádnou souvislost s   hodnocením Rafťáků, ale   pochlubit se přeci musím)...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Druhá komedie pana Janáka se   nese v podobném duchu jako   debut a i když dvakrát do   podobné řeky nevstoupíš,   dobře jsem se bavil. Komedie   má spád a dobré herce i   vtipy.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2013
Teenagerská crazy komedie   jede ve stejných kolejích,   jako předchozí snímek   Snowborďaci, takže jisté   překvapení se nekoná. Jen   se změnilo prostředí.   Dvojice Vojtěch Kotek a   Jiří Mádl opět loví   děvčata a to jen z jediného   důvodu. Snímek se drží   jisté morální hranice, a   tak děj nezapadá do tzv.   fekálního humoru, jaký k   nám chodí z Ameriky.   Zábavnost je vysoká a   vtipné situace jsou   vyobrazeny dobře, což   dokládá už úvodní scéna   končící požárem. Děj si   drží tempo i svoji až   situační zábavnost. Kvalita   snímku je dobrá. Karel   Janák se poučil s   režijních chyb a tak toto   své dílo dovedl do své   dokonalosti. Takový snímek   pro mladé diváky tu   rozhodně chyběl.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Povedena komedie.
I   kdyz se na ni velmi   podepsalo,kdo ji tocil.
Raftaci jsou takovy maly   nevlastni braska   Snowbordaku.
Ale zase   je dobre,ze je tu opet   kvalitni herecke obsazeni.
Ovsem nejvetsi prekvapeni   pro divaky a milovniky   filmu,je navrat Jana Antonina   Duchoslava,ktery si tady s   chuti strihl jednu z   vedlejsich roli a musim   rict,ze ze sveho hereckeho   umeni,nic nezapomel.......no   proste hral jako za mlada.
A taky samozrejme nesmime   zapomenout na   :Dominatora".......Domini   ka Haska,ktery si tady take   zahral svou velkou   roli............asi tak 3   vteriny)))
petrusmev
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.4.2006
Na tento film jsem musel   "služebně", jinak   bych si ho odpustil. Od děje   jsem moc nečekal, takže   zklamání nebylo příliš   velké, i když trapných nebo   kostrbatých scén by se   našlo dost. Na druhou stranu   byla i vtipná místa a   potěšil mě Milan   Šteindler. Co mě však   hodně znechutilo, byla   odbytá až diletantská   kamera (jedním slovem   hnusná). Možná jsem   zmlsaný dobrými filmy s   vynikající kamerou, ale po   téhle stránce se na tento   film nedalo koukat.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2009
Vydarená komédia najmä pre   tu mladšiu generáciu.   Nechýbajú tu vtipné   hlášky a dialógy, tak isto   aj zábavné scény. Dej je   jednoduchý a a dobre ladený   k situáciám, ktoré sa v   tomto filme odohrávajú.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Film mě mile překvapil   typicky českým humorem,   výběr této dvojice Mádla a   Kotka byl skvělý. Dobře se   doplňujou a je vidět, že si   dobře rozumí a nejen před   kamerami. Česká filmová   tvorba umí skvěle vytvořit   dvojice, například i   Vaculík a Toffi, Lábus a   Kaiser adalší a další. Jen   tak dál v natáčení nových   dvojic, kde humor není nikomu   cizí.
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Rafťáci jsou celkem dobrá   oddechovka mě se nejvíce   libí a také nejvíce pobaví   postava Bořka, kterého hraje   Oldřich Navrátil jinak   celkově mě to připadá   vtipnější než první film   Mádla a Kotka.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2014
Docela dobrá komedie i když   spíše pro mladší   generaci,stojí to za   podívání ,objeví se dost   humorných scén,krmení   Honzíka rybím tukem   sklerotickou bábrlí a mnoho   dalších.Herecky to bylo taky   dobře obsazeno třeba   O.Navrátil podal dobrý   výkon.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Tak to je opravdu pěkná   česká komedie ze života   par mladežníků na vodě a   okolo skvěle obsazen a   natočen
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2007
No, musím uznat, že jsem se   velice slušně bavil.   Většina situací je zde   opravdu vyvedená až do   extrému a hrdinové   zažívají takové trapasy   jaké by se nemohly stát   nikomu.
Serpentina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.10.2006
Děj chabý a na můj vkus moc   ohlušující hudby. Nebýt   perliček v podání Mádla a   Kotka, u kterých se člověk   zasměje, tak by tento film   byl brak.
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.8.2007
Už nikdy více!
Toto je fakticky šílenost.   Taky bych se ráda uvolnila a   bavila se, ale to mě s   Rafťáky opravdu nejde. Asi   protože jsem neměla žádný   důvod k tomu, abych se   bavila. Ten děj je velmi   chabý, vlastně celý   scénář i s diaogy je velmi   chabý a několik scének je   už trošičku trapných   (scéna na těch záchodcích   – ta je hodně pitomoučká,   nebo situace kolem toho   dítěte – ach jo).   Nenáročné komedie, u   kterých se můžu zasmát a   hlavně vůbec o ničem   nepřemýšlet mi rozhodně   nevadí. Někdy je   vyhledávám, jenže tady se   nebylo čemu zasmát. Akorát   jsem se u toho strašně   nudila.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Bál jsem se, že to bude jen   další z řady tuctových   teenagerských komedii, což   vlastně i byla. Ale nakonec   jsem byl docela přájemně   překvapen. Líbilo se mi to   více než Snowborďáci, pár   vtipných hlášek, pár   pěkných trapasů, u kterých   jsem se s chutí zasmál,a   docela jsem se u toho bavil a   to bylo to hlavní. Svůj cíl   tenhle film splnil.
lucymat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Tak to se vám, hoši,   nepovedlo. Divácký vkus   Čechů klesá ke dnu rychlejc   než Titanik. I komedie přece   mohou být kultivovanější a   nestavět na takových   trapárnách.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.10.2006
Lepší herecké   obsazení,Mádl i ten Kotek   zas zaperlili, slabší   příběh,opět slušná   hudba,ale málo ,chybí mi   více černějšího   humoru.Suma sumárum,ikdyž se   tvůrci vyvarovali různých   trapasů u mě to zatím   vyhráli bezpečně   Snowboarďáci.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2020
Rafťáci jsou parádní   úlet. Ta správná komedie,   kdy se člověk opravdu   zasměje a pobaví. Navíc je   to ta správná komedie, kdy   se člověk baví při   každém dalším shlédnutí   víc a víc.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2015
Když
člověk nepřemýšlí nad   ničem(občasná   nelogičnost,nereálné scény   atd.atd...)a jen se baví,tak   může být spokojen.Super   gagy,dobré herecké   výkony,krásné holky.Fajn   odpočinková komedie.
Cash89
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Musim říct že Snouborďáci   byli o proti rafťákům byli   100x lepší.Čekal sem aspoň   stejnej výkon ale jaký bylo   mé zděšení když sem   zjistil opak,měl sem co   dělat abych se ovládal FILM   DOKOUKAT doufám že takový   filmy sou už mynulostí a že   se nebudou dál TOČIT.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Dany a Filip sou dvě věčně   nadržený pubertální paka.   Zatímco Dany už má za sebou   úspěšný „zasunutí“,   jeho kamarád – smolař s   poetickým jménem Kaštan   vláčí břemeno panictví   stále dál. Samozřejmě, v   okolí je spoustu holek,   který jsou na nezkušenýho   Filipa celý žhavý – jsou   ochotný mu dát hned při   seznamování. Vzhledem k   Filipově talentu na   průšvihy se to ale stále   nedaří. Tihle dva zoufalci   proto opustí bezpečný   uličky rodnýho města a   vyrazí na pořádně divokou   vodu. Udělat to já nebo vy,   jezdíme týden po Lužnici a   kromě neutuchající bolesti   hlavy z neustále dalších a   dalších alkoholových   večírků si maximálně   přivodíme otravu alkoholem.   Jenže Dany s Filipem jsou   zkrátka machři, kteří   čirou náhodou zakotví v   kempu, v němž se to kromě   přestárlých trampů a   podnikavého Vikyho Cabadaje   (oukej, menuje se jinak,   dvacet let se v jeho tváři   podepsalo docela výrazně,   ale chováním nezestárnul   ani o den) hemží   roštěnkami, který čekaji   jenom na to, až jim ho tam   dvojka puberťáků konečně   vrazí…A samozřejmě se to   po mnoha nehodách i povede.   Možná to celý nezní   příliš optimisticky, ale   můj výslednej pocit z týhle   český teenage záležitosti   není špatnej. Snowboarďáci   mě poprvý zastihli jako asi   šestnáctiletýho a to byl   asi hlavní důvod proč se mi   tolik líbili.Dva roky poté   vzniklo pokračování a i   přes o něco slabší   průběh jsem se tehdá též   velmi dobře pobavil. Dnes   jsem měl velkej problém hned   s několika věcma – rozjezd   je zoufale nezáživnej a   často se pohybuje na čáře   trapnosti (mnohdy i za   čárou), naštěstí po   příjezdu do kempu se to   zvedne.Jenže aby toho nebylo   málo, začne najednou svojí   přítomností nepřiměřeně   otravovat osoba jménem   „Honzík“, což je další   hrůza.Před pár lety jsem   byl nadšenej z mnoha zde   přítomných holek, teď   obstála pouze Andrea   Kerestešová, která zde už   přeci jenom není teenagerka   a samozřejmě Tereza   Voříšková – i když jí   je zde tuším kolem   šestnácti, je to fakt   kočka. Zbytek s výjimkou   snad jenom roztomilý Elišky   Křenkový a ničím   nezajímavý blondýny Běly   Šarayový nedostane   odpovídající prostor. A   trapná vsuvka s Haškem je   extrém...Naštěstí mnoho   utrpení ve scénáři   zachraňuje starší generace   v osobách Milana Šteindlera,   Veroniky Freimanové, Pavly   Tomicové, Jana Antonína   Duchoslava a Ondřeje   Navrátila. Z mladých pak   sympatickej ňouma Jiřího   Mádla a kukuč Voříškový.   Taky jsem se nakonec dočkal   několika úsměvných   situací jako záchodky,   noční výpravy nebo   hasičského plesu a dokonce i   několika hlášek (většinou   z úst už několikrát   zmiňovaný Voříškový).   Mým největším problémem   zřejmě bude to, že ač si   to nechci připustit, moje   puberta už asi odezněla. Ale   i tak má dvojice těchhle   komedií pro mě stále   určitý kouzlo a čas od   času je docela příjemný si   něco takovýho pustit...
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.8.2007
Popravde nesnasim teply   teenagerovsky komedie a uz   vubec ne duo Kotek Madl, ale   mel jsem moznost tenle film   shlednou po velmi dlouhe ceste   zajezdovym autobusem a po te   nejvisi tuposti prosedene nudy   jsem se docela nudil. Musim   uznat ze i tyhle filmy maji   svoje misto....
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Někomu se prostě „smůla   lepí na pinďoura“. Nejsem   cílová skupina, ale od   komedie pro náctileté   nečekám film s hlubokým   poselstvím, takže jsem   spokojená. A líbilo se mi to   víc než Snowborďáci.   Navíc Veronika Freimanová a   Milan Šteindler v rolích   rodičů, kterým se do jejich   rádoby intimní dovolené   věčně pletou vlastní děti   .... tak to je opravdu   příjemná změna, vždyť   většinou spíš dětem   překáží na prázdninách   rodiče.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Proti předcházejícím   ,,Snowboarďákům" jsou   Rafťáci o třídu lepší   film. Ačkoliv známka 7/10   při mém štědrém   hodnocení již není žádnou   velkou pochvalou, určitě se   na Rafťáky klidně podívám   znovu, a to nejen díky   úžasným výkonům Matyáše   Valenty, Vojty Kotka, Veroniky   Freimanové, Milana   Šteindlera, skvělé Olgy   Schmidtové i dalších   výborných herců, díky   nimž není zase tak výrazná   neumětelnost pana Mádla.
Síla Rafťáků proti   předchůdci je především v   podstatně širším,   rozvětvenějším příběhu,   čímž je tento nejen   přiblížen širšímu   spektru diváků, ale hlavně   ho to dělá   zajímavějším.
Humor   se přeci jen oproti   Snowboarďákům přesunul do   kultivovanější roviny,   takže nakonec mohu s čistým   svědomím říct, že   Rafťáci jsou komedií celkem   vtipnou, z níž si na   některé scény rádi   vzpomenete.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Ve srovnání s poctivými   českými komediemi laciná   slabota. Celý film je   vlastně jen o tom jak   zasunout, ale nikde žádný   citový podklad.
  Bohužel dokazuje jak se i   vztahy posunuly na konzumní   úroveň a Karel Hynek Mácha   si asi v hrobě pěkně   "zabrejkuje".
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2017
Líbilo se mi to mnohem víc,   než opěvovaní   Snowboarďáci. Mínus za tu   šílenou angličtinu v   soundtracku. To se fakt nedá   poslouchat. Hláška střídá   hlášku a vtípky naprosto   super. Až tedy na zbytečný   a trapný výstup Dominátora.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Já mám z Janákovi trilogie   nejradši Snowboarďáky. Ale   tento díl mu směle šlape na   paty. Rock podvráťáků se   dá vidět jenom jednou, to se   mi tolik nelíbilo. Ale tohle   je správná oddychovka. Na   rozdíl od Snowboarďáků je   tu víc bab a víc sexu. Z   čehož pramenní ještě   švihlejší a   praštěnější situace. Při   některých scénách jsem se   opravdu válel smíchy.   Například jak jsou kluci ve   sprše. Nebo Mádl v seníku s   tou blonckou. Hlavně díky   dívčímu osazenstvu bylo na   co koukat, pánové si   určitě přišli na své :)).   Fajnovej filmeček, hudba byla   ale lepší ve   Snowboarďácích.
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Vojtěch Kotek a Jiří Mádl   se vydávají na prázdniny k   vode se s vými rodiči a   spoustou holek.Celkem slušne   zahrané,komediálne naladené   a určite pobaví vše.
K3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2007
Podle mě je film zbytečně   překombinovanej, snaha   splácat do sebe spoustu   rádoby vtipnejch scén,   který ale dohromady boužel   nefungujou. O logičnosti nebo   realičnosti děje se nedá   vůbec mluvit, rači nad ním   nepřemejšlet - pak ale   kromě několika zasmání   nezbyde vůbec nic.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2009
Jestli to mělo být   pokračování snowborďáků   tak to zaostávalo v mnoha   věcech.Jinak zasmát se tomu   dá co pár pubertálních   kluků udělá vše pro   prožití prázdninového   sexu.Na konec učinkuje i   slavný dominátor což mě   docela překvapilo.
Papaja73
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Další z prominutím   hloupých puberťáckých   komedií.Dva nadržení   klučíci si tentokrát místo   na hory vyrazili na raft na   vodu a to sice jak jinak pouze   za jediným účelem sbalit   nějaké roštěnky a   pořádně si s nimi   užít.Cíl naprosto stejný   jako ve   Snowboardácích,kteří   možná byli o chlup   zábavnější.To však je   možná způsobeno tím,že   teenagerovskou komedii od dob   Sněženek a machrů u nás   nikdo nenatočil,proto tento   film zapůsobil jako   zjevení.Zdá se však,že   opakovaný vtip přestává   být vtipem a Raftáci už   tolik netáhnou.
legenda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.5.2006
Odporúčam na posilovanie bránice smiechom...
Dobrý filmík, avšak na   Snowboarďákov nemá, dej je   nesúmerný, nedáva dobrý   zmysel, je to trošku   zamotanejšie a aj keď tento   film je dynamickejší ako   Snowboarďáci, neprekvapil   ma, zasmial som sa na ňom, no   už dnes poriadne neviem o   čom bol dej...
Kvalitný filmík na   zasmiatie, nič viac, nič   menej, taká komédia...
aegis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2007
9/10
Vojta Kotek s Jirkou Mádlem   opět zazářili, film se mi   líbil víc než   Snowboarďáci. Výborné   trapasy (scénka ve sprchách   v kempu nemá chybu), ostatní   role byly také zahrány   výborně (Oldřich Navrátil   - Bořek, Milan Šteindler -   táta Danyho).Už dlouho jsem   se tak nepobavil - je to   bezvadný oddechový film pro   celou rodinu.
Strength
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Postavte před kameru Kotka a   Mázla a ono to vždycky   nějak dopadne. Film byl   celkem humorný, ikdyž je   pravda, že se snowborďáky   se srovnávat nemůže, kdyby   ano, jednalo by se o   "paskvil".   Zbytečně moc se řešili   osobní problémy rodičů,   než život na vodě...
Ivett
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Janák vsadil na stejné   obsazení jako u   snowboarďáků, vsadil na   podobný scénář, stejné   situace, stejné gagy....a to   co třeba bylo u s. alespoň   trochu komické, teď už bylo   trapné a ohrané. Navíc   běda vám, pokud zrovna   nemilujete Kotka s Mádlem. To   se vám potom tenhle film   (stejně jako mě) bude zdát   dost příšerný.
sylwikk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Podle mě se tenhle film nedá   se Snowboarďákama vůbec   srovnávat. Je totiž mnohem   trapnější a některý kecy   obou pubertálních kluků   byly fakt trapný. Mega   trapný! Když pominu   dalších pár nepovedenech   věcí (zvláště pak fakana   Honzíka), je film celkem   dobrej. Rozhodně nejlepší   výkon zde podala Pavla   Tomicová, ta je super :)   Osobně si myslim, že pro   puberťáky může bejt tahle   komedie dost dobrá, ale ty   starší už na ní najdou   spoustu vad... Ale ať furt   jen nekritizuju - najde se tu   i spousta vtipnejch situací a   film určitě patří k těm   lepším.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2007
nečekal jsem od filmu   žádnou hloubku ani   dramatické herecké   výkony,je dělaný pro   děti,mě se film   líbil,zasmáli jsme se   nejednou,a atmosféru na vodě   máme rádi a můžeme jí,
AshT
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2009
Dobrá komedie na zasmáti,ale   myslím že už podruhé to   otravuje trochu.
Wish
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2008
dobrá prázdninová comedy:)   sice je hlavním tématem   opět sex, ale co jinýho by   to vlastně v takovýmhle   filmu mělo taky bejt?:) je to   ostatně jediná věc, která   dnešní náctiletý zajímá.   a nakonec to přece jen   končí láskou, takže   romantický dušičky můžou   bejt spokojený:)
Geralt07
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Příliš mnoho reklamy
Film trpí obvyklým komplexem   pokračování komerčně   úspěšných snímků, které   mají být "ještě   lepší" nebo   "ještě   zábavnější" a přitom   jsou jen "ještě   trapnější".
Celý film se točí kolem   snahy jednoho z hlavních   hrdinů o ztrátu panictví.   Lhostejno s kterou, hlavně,   když zasune. Celý film je   série různých, často   nesmyslných gagů, spojených   řídkou omáčkou   prostinkého děje. Některé   scény byly pravděpodobně   napsány jen proto, aby se   uplatnily produkty nebo loga   sponzorů filmu (Spořitelna,   vyhledávač Seznam aj.).   Product-placementová reklama   je velká zloba tohoto filmu.
sluníčko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2006
Rafťáci
Byla to slabota.Čekala jsem   od toho víc.:-(
Lucka-V.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2009
Zábavná česká letní   komedie na kterou se člověk   kdykoli dokola znovu rád   podívá a opět se u toho   pobaví.
jaja77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Kotek a Mádl jsou zárukou   dobré komedie,takže mě   vůbec nepřekvapilo,že jsem   se od začátku do konce filmu   velmi dobře bavil.
ickov
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
A opäť jedna z vynikajúcich   komédií z českej dielne, v   ktorej sa to v poslednom čase   len tak sype spústou   skvelých filmov.Keby aj u   nás na Slovensku sa tak   darilo filmárom, po   opätovnom spojení, sme moli   predbehnúť aj Holywoodskú   dielňu na braky....xixi
standa.kasna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Rafťáci dalši z povedenýh   komedii od českých   tvůrců.Všem kteří se   chcou posmát u skvělého   filmu doporucuji abys se na   tento film podivali.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2006
No až tak špatné to není, ale jedno podívání stačí
Než jsem film viděla, měla   jsem za to, že se snad ani na   to dívat nedá. Svůj názor   jsem malinko změnila,   podívat se na to určitě   dá, ale za sebe říkám -   jednou a dost. Možná se k   tomuto filmu ještě někdy   vrátím, až nechám svůj   dojem dostatečně uležet :-)   Zkrátka a dobře - špatné   to není, ale určitě to   není film, ke kterému by se   člověk rád a neustále   vracel. Za shlédnutí stojí,   ale jsou tu lepší filmy.
eso
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Letní teenagerovská komedie   režiséra Karla Janáka s   Vojtou Kotkem a Jirkou Mádlem   v hlavních rolích. Každý z   nás si vzpomíná na noční   můru dospívajícího   teenagera, kterou je dovolená   s rodiči. A když se tato   noční můra stane   skutečností jen díky   nešťastné souhře náhod,   je to opravdu k vzteku. Dany s   Filipem se ale nevzdávají   ani v této situaci.   Celovečerní film Rafťáci   je plný smíchu, napětí a   trapasů z nečekaných   situací. Poslední dovolená   s rodiči, při které kluci   zažívají akce, u kterých   by rodiče vůbec být   neměli. Když Dany slíbil   Filipovi, že mu pomůže   sbalit holku, netušil, kolik   překážek se jim postaví do   cesty. Přestože se postupně   musejí vyrovnat s   přítomností Danyho   rodičů, malého brášky   Honzíka přísného   instruktora Bořka, objevení   dívčího vodáckého kurzu   nakonec nabídne nepřeberně   možností, jak dosáhnout   cíle Filipovy touhy. Co   všechno se dá na vodě   zažít? Koupání, nudu,   peřeje, únavu, lásku,   zklamání či opilost. A   hlavně sex, drogy a rokenrol.   Rafťáci jsou komedií pro   mládež, teenagery, ale svoje   si v něm najde i generace   jejich rodičů, kterým se po   bezstarostnosti prvních   lásek už jen stýská.
blondataXena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2011
Mě osobně už teoreticky   puberta minula před 30-ti   lety, nicméně komedie proi   teenagery považuji za jedno z   nejlepších odreagování v   dnešní době plné násilí,   podrazů a strachu co bude   zítra. Mě osobně se film   velmi líbil a otázku   několika slabších momentů   neřeším - člověk není   dokonalý, proto nemůže   dokonalý být ani jeho   výtvor.
Elí
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Daleko lepší než   Snowboarďáci.
Katullinka
Hodnocení:
Přidáno: 10.4.2007
Kotek a Mádl? Správná   dvojka. Film plný správných   hlášek. Ještě lepší než   Snowboarďáci.
Madam_Horatio
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.10.2006
Nic moc. Skoro jsem u toho   spala... A nebyla to vina, že   jsem byla nemocná.
SakoVerife
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
filmecek u ktereho jsem se   pekne bavil. Jestli jej mam   porovnat se Snowbordaky tak   tento film je dle meho nazoru   vydarenejsi a smal jsem se u   nej daleko vice.
ondey
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
hehe
Svůj účel film plní a to   je hlavní. Opravdu pobaví a   na chvíli vás donutí   vypnout. Nepřináší vůbec   nic novýho, všechno už tu   bylo, ale nejde vždycky o to,   něčemu se v kině naučit;)
Normann
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Lascívní, nepovedený film.   Místy zhusta vulgární, až   nesympaticky. Rádoby herci   typu Kotek mne nechávají   chladným, stejně jako celý   děj filmu. Škoda koukat.
Sonney
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2007
Oproti Snowboarďákům docela   nuda. Nevím, co jsem čekala,   ale jsem zklamaná. Vůbec mě   to nechytlo, chvilkami jsem se   dokonce přistihla, že jsem   myšlenkami pryč. Ještěže   hlavní role ztvárnili Kotek   s Mádlem, ti jediný to   totiž aspoň trochu   zachránili...
zuzcaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Rafťáci jsou zdařilým   dalším filmem Karla Janáka.   Přitažlivé prostředí   české přírody, pěkní,   atraktivní a šikovné herci.   Opět velmi povedená hudba   Dana Bárty. Např. písnička   We All děla zamilovaným   scénám třešničku na   dortu. Určitě stojí za to,   tento film vidět, pokud se   vám líbili Snowborďáci.
milach
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Průměrná česká komedie,   nemastná, neslaná, neurazí,   ale zase nějak výrazně   nestrhne. Tak to tedy alespoň   hodnotím já ,ale možná je   to dáno tím, že už mi -   bohužel - není 15 a o   světě jsem si udělala svůj   obrázek. Takže   "puberťáci" by   možná mluvili jinak,   nicméně mě by ten film   patrně nenadchnul ani v   pubertě. Je to takový moc   český, no:o) a pojednává   to o věcech, ke kterým jsem   nikdy neměla extra kladný   vztah, myslim teda tábory,   vody, atd...
Kitties
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Na tento film jsem se velice   těšila a měla jsem strach,   aby mě to nezklamalo. Dopadlo   to dobře. Je zde pár velice   vtipných scén, z nichž si   některé hlášky vybavuji   dodnes. Ale i pár scén kde   logika trošku hapruje a   přijdou mi do děje trochu   násilně zařazené - jako   když autor nevěděl kudy   kam. Jinak herecká dvojice   Mádl a Kotek nezklamala. A   také obsazení rodičů je   myslím na jedničku.
Nikoleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2009
___hmmm___
Tak tohle je fakt boží film   od začátku až po   konec.Nejlepší je jak si   vyrobý ten člun z auta to je   fakt boží.Herci jsou taky   wpoho xD
Rocky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2006
Dobry film,podle meho lepsi   nez snowboardaci.zajimavy   pribeh.A hlavne spousta   vtipnych situaci.
nadans
Hodnocení:
Přidáno: 10.4.2007
Kotek s Mádlem jsou na tom   filmu asi nejlepší.Čekala   jsem
plnější děj.
LUCIE171
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Jednoduše jsem se fakt   zasmála kotek a mádl to je   vždy pěkně povedená   dvojka.Co jinýho   dodat.Suprácký
berkana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Když jsem šla koukat na   film, tak jsem od něj čekala   víc, než jsem nakonec   viděla. Byla to pěkná   komedie, ale oproti   snowboaďákům nic moc. Ale   nakonec jsme se u toho taky   trochu zasmáli.
Ynidej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Ten film je boži a hlavně   tam hraje Martin Dolesky se   kterym jsme se ja a moje   kamoška seznamily na   natačeni pohadky a poznali   jsme ho jako režisera je fakt   fajn byl na nas hodnej nechal   nas divat se na to jak natači   a dokonce jsme mohli sedět za   štabem mame na něho fajn   vzpominky a chtěly by jsme se   snim zase vidět natka

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40433minih40433Cry Wolf (1947) 
Cry Wolf n
minih8739minih8739Hrdinové mlčí (1946) 
n
minih64115minih64115Království hříchů (2003) [Video] 
Sins of the Realm n
minih47458minih47458Seznamte se s Davem (2008) 
Meet Dave n
minih12093minih12093Maska (1994) 
The Mask n
minih58372minih58372Univerzální voják: Znovuzrození (2009) 
Universal Soldier: Regeneration n
minih21666minih21666Uličnice (1936) 
Uličnice n
minih46387minih46387Diamantoví psi (2007) 
Diamond Dogs n
minih40766minih40766Všechno nejlepší! (2006) 
n
minih36272minih36272O hruškách ušatkách a jablíčku parohátku (1979) [TV inscenace] 
O hruškách ušatkách a jablíčku parohátku n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

18:10 - 19:00

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

48 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697731
Fotografií: 763714
Plakátů: 376298
Obsahů a biografií: 178187

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10