Duben
ohodnotit

Pustina [TV minisérie]

Další název:
Wasteland; Wasteland - Verlorenes Land
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
56 minut, 8 dílů

Komentáře k filmu Pustina

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2017
PROCESOR!
V malé obci příznačně   nazvaná Pustina kdesi na   severu Čech, blízko u   hranice s Polskem se začíná   rozehrávat drama, který   navždy změní jejich   obyvatele. V den hlasování o   tom zda vypsat referendum k   vyjádření otázky   prolomení těžebních   limitů a souhlas s výkupem   pozemků, kde je velmi   těžké sehnat práci,   přichází děsivý zločin.   Ztratila se dcera místní   starostky Hany Sikorové. Kdo   stojí za tímto odporným   zločinem, zda nenasytná   těžební společnost či   místní výrostkové z   výchovného úřadu, nebo   někdo ze zdejších obyvatel   si musí divák rozklíčovat   sám. Seriálová minisérie   vyniká především temným,   syrovým prostředím, kde je   role místního blázna a   podivína, jako na míru   ušitá Jaroslavu Duškovi. Za   mě to má plnou palbu bez   kompromisu.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2017
Skvělý seriál, překvapivě   na českou tvorbu, která mě   nebaví. Známé záběry z   našeho okresu. Depresivní   děj. Skvělé postavy,   skvělé výkony. Naštěstí,   se nerozjela pasáž s   nějakým těžebním   spiknutím. Díky bohu.
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2016
čím míň toho o seriálu Pustina víš, tím víc si ho užiješ.
Syrové, naturalistické,   ponuré, přirozené. Ihned   mě to vtáhlo do děje,   hercům věřím každé   slovo, žádné šroubované   dialogy. Mluva drsná, ale tak   to holt chodí. Když se   dívám na obyvatele Pustiny,   ptám se: opravdu se v   nějaké vsi najde tolik   "zjevů" pohromadě?   Pak si uvědomím jak to   vypadá u nás v hospůdce a   možná ano:-) jen jsem na ně   už zvyklá. První díl mě   nadchl, těším se na   další. Fanoušky Ordinace,   Ulice a podobných seriálů   však tohle dílko   nepotěší. Tohle je úplně   jiná liga. Po pátém dílu   musím říct, že tvůrce   oceňuju víc a víc. Je   třeba vnímat každý detail,   každou figurku a   průpovídku. Celou atmosféru   úžasně dokresluje hudba.   Hudba je opravdu skvělá.   Jemná a tam kde je potřeba   děsivá. Tak po 8 díle -   výborné. Dlouho mě nic tak   nedostalo jako Pustina. Po   všech stránkách. P.s.   Naprosto nedokážu pochopit,   jak někdo může v   komentáři naznačit, v   podstatě vykecat vraha a   připravit diváky o požitek   a tvůrce o měsíce práce
Stan.K.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2017
PUSTINA....
to je seriál hodný ocenění   a to mezinárodně;herecké   výkony jsou bez chyby s   plným nasazením a   syrovostí.Zde by byl   příklad pro ČT jak udělat   seriál.JE VELKÁ ŠKODA,ŽE   MOŽNÁ spousta diváků jej   neuvidí.Nejsou zde malé   role.Kamera,hudba na   špičkové úrovni-
Kubelkova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2016
Něco jinýho
Pustina je jiná, než je   současný standard.   Neprobíráme se ve zběsilém   tempu spoustou mrtvol, ale   žijeme drsný, ale reálný a   uvěřitelný drama.
casial
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2017
Nejlepší český seriál tohoto století
Pustina je úplně jiná liga,   než vše ostatní, co se tu   za posledních dvaceet let   natočilo.
Geniální   herecké obsazení, Dušek tu   hraje jako pánbůh, ale i   všechny ostaní role jsou   skvěle obsazené a výtečně   zahrané. Postavy jsou   uvěřitelné a jejich   motivace dovoditelná.
Režisérské duo   Zachariáš/Nellis to zvládlo   taky bezvadně, i když   osobně by mi vůbec nevadilo,   kdyby všechny díly   odrežíroval Zachariáš.

Atmosféra   seriálu je nádherně   depresivní a zcela mě   pohltila. Pokud vám   depresivně laděné seriály   severského typu nedělají   dobře, nebude vám dobře   dělat ani Pustina :)

Samotná krimi   story není nijak úžasně   originální, ale ani úplně   otřepaná. Byť se dlouho   nedá odhadnout, kdo je tady   vrahem, nakonec to rozuzlení   jakýs takýs smysl dává.   Ale na tenhle seriál se   člověk nedívá primárně   kvůli krimi zápletce (IMHO   libovolný Poirot nebo Columbo   ji má lepší...), ale kvůli   celkové atmosféře a   příběhu, který vtáhnout   opravdu umí, pokud se   necháte.

Produkce HBO tímhle   počinem velice příjemně   překvapila - a jestli hodlá   v nastaveném kurzu   pokračovat i do budoucna,   máme se rozhodně na co   těšit.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Móda severských detektivek   byla inspirací i pro tvůrce   tohoto napínavého seriálu.   Ponurá atmosféra je až   mrazivá a do poslední   chvíle divák čeká na   rozuzlení celého případu.   Zuzana Stivínová v roli   starostky mi hodně   připomínala hlavní hrdinku   z dánských seriálů   Zločin. Možná ta podobnost   je čistě náhodná, možná   je úmyslná.
Serpentina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2017
Seriál, na který se divák   podívá jen jednou. Ale není   to tím, že by byl špatný,   právě naopak, ale tím, že   vás vtáhne do děje a   vytváří takovou atmosféru   napětí, že od něj   neodtrhnete oči. Po dlouhé   době něco povedeného z   české tvorby.
lion71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2020
Příjemné
překvapení z produkce HBO v   českém provedení, děj se   odehrává kdesi na ponurém   severu Čech na hranicích s   Polskem. Skvělé herecké   obsazení a atmosféra   drsného severu umocňuje   celý příběh.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2018
Netřeba dalších   komentářů - za mě   jednoznačně nejlepší   český seriál. Vypíchl bych   jeho silnou tísnivost a   herecké výkony Stivínové a   Duška. Děkuji a tleskám!
PS: Tu desátou   hvězdičku Pustině odpáral   snad jen ten konec.
Pilar1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2017
Výborný seriál,   převyšující seriály   natočené ČT   (bohužel).Vystihuje
prostředí společnosti   na okraji, přírody na okraji   i výchovy mládeže na   okraji!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2016
Z Pustiny se dá chytnout   slušná depka nebo se na ni   divák může dívat s   myšlenkou, jak si vlastně   žije dobře bez drogových   dealerů, nezaměstnaností a   maloměšťáckou závistí za   okny. Kombinace povrchové   doly a Polsko s pašováním   přes hranice v ČR není, ale   na severu stačí bohatě   povrchové doly, projet   Ústecko k depresi stačí.   Inspirace známým   kriminálním případem   zjevná, výborný Jaroslav   Dušek a Zuzana Stivínová   také, moje sázka na vraha   nevyšla, i když zpětně   jsem si uvědomila, že   tvůrci naznačovali,   dospělé herce mladí   adolescenti zdárně   dotahovali, občas trochu   přehnané přes čáru, kdo   by se Pustiny držel, každý   se zdravějším rozumem by   vzal dráhu, hlavně, když mu   někdo nabízí odkup   neprodejné nemovitosti. V   každém případě velmi   slušný počin, ČT by se   měla trochu zamyslet,   například Rapl měl k   Pustině slušně   našlápnuto, nejen krajinou a   podobnými titulky.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2021
Jo tenhle seriál jsem chtěl   dlouho vidět a vcelku   nelituji. Audiovizuál   výbornej, záběry   zdevastované krajiny,   težebeních strojů, lesů,   mlhy a vše okolo toho,   správně znepokojivé a   depresivní. Hudba mi sedla,   herci také co obsah?.   Zajímavý spletenec dramatu,   krimi a thrilleru, seriál má   pomalejší tempo a vícero   témat a také hodně postav.   Některé linie zde být asi   nemusely, těch lidí je tu   také hodně, moc témat:   drogy, závadová mládež,   chudoba, devastace prostředí   a krajiny, sousedské vztahy,   prostituce atd. Zahráno   slušně, konec mě nezklamal,   ačkoliv proměna třeba   Jaroslava Duška v detektiva s   jeho nemocí mi moc nesedla,   také jisté věci by se asi   takto nestali, zmíním   ještě výkon Zuzany   Stivínové, opravdu sem ji to   co prožívala věřil. Na   naše poměry vznikl solidní   seriál, který v lesčems   ukazuje jací jsme a lesčems,   že mix žánrů v solidním   technickém hávu umíme   udělat, Pustina stojí za   vidění, kdo neviděl ať   napraví - 80%.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.11.2016
Blbina
Mysteriozní drama ? Ale   kdepak . Sociopaticko   dilematický náhled na jednu   oblast v severních   Čechách.Těžaři chtějí   těžit , netěžaři   netěžit. První mají   řešení druzí iluze.   Dětský útulek provozovaný   v maringotce jako protiklad   pasťáku na zámku. Hlavní   hrdinka je čestná a tak   nabízí prebendy o   hlasování v referendu, ale   je to žena ...takže   genderově v podstatně   správně. Netáhla si   nehledají zaměstnání ale   jezdí závody aut s   vybavením za mnoho tisíc i s   tahačem kde na to berou je   snad jediné mystérium   prvního dílu téhle   slátaniny, kde pasák slečen   je rovněž chudý a tak   objíždí své ovečky   plečkou ze šrotiště. I   když se příběh evidentně   odehrává v Ústeckém kraji   vozidla a to včetně   policejích mají   registrační značky z   Libereckého kraje. Režisér   nezná zeměpis,.vychovatel v   pastáku je idiot, policajt   sebestředný blb a jinak   všechny okolo trápí   střevní problémy. To je   poselství prvního a pro mě   posledního dílu   společenské hard and   heavy.Howgh.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28401minih28401Agent v sukni (2000) 
Big Momma's House n
minih53953minih53953Symptom Pandorum (2009) 
Pandorum n
minih79882minih79882Tohle je válka! (2012) 
This Means War n
minih19249minih19249Smrtonosná past 2 (1990) 
Die Hard 2 n
minih53608minih53608Branky, body, vteřiny (1956) [TV pořad] 
Branky, body, vteřiny n
minih43627minih43627Hvězdný prach (2007) 
Stardust n
minih32747minih32747Tichá dohoda (1969) 
The Arrangement n
minih155002minih155002Bushwick (2017) 
Bushwick n
minih21494minih21494Turner a Hooch (1989) 
Turner & Hooch n
minih22531minih22531Vinnetou - Rudý gentleman (1964) 
Winnetou II n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190552
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376579
Obsahů a biografií: 178279

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10