Duben
ohodnotit

První velká vlaková loupež

The Great Train Robbery

Další název:
The First Great Train Robbery
Žánr:
Rok:
1978
Délka:
110 minut
„O nejslavnější vlakové loupeži.“
Popis / Obsah / Info k filmu První velká vlaková loupež
V roce 1855 vyjížděl z londýnského nádraží jednou měsíčně vlak, který přepravoval v poštovním voze zlato určené na žold pro anglické vojáky válčící na Krymu. Zlato bylo umístěno do dvou trezorů se čtyřmi zámky. Kvůli bezpečnosti byly dva klíče svěřeny přednostovi stanice, třetí měl prezident banky a čtvrtý klíč byl předán řediteli banky. Loupež v jedoucím vlaku byla něčím zcela neznámým až do doby, kdy se objevil Edward Pierce.

Džentlmen Pierce se rozhodne, že se krymského zlata zmocní, i když ví, že to nepůjde snadno. S pomocí své přítelkyně Miriam a kasaře Agara pořídí duplikáty všech klíčů, ale čeká ho špatná zpráva. V předvečer odjezdu vlaku provedou dráhy nové zabezpečení poštovního vagónu – dveře jsou zamčeny zvenčí velkým zámkem. Ani to však Pierceho neodradí a ráno s Miriam do vlaku nastoupí. Kasař Agar cestuje jako nebožtík v rakvi v poštovním voze. Podaří se jim zlato ukrást a z vlaku nepozorovaně zmizet?


Autor: Bara.40

Popis / Obsah / Info k filmu První velká vlaková loupež
Odvážnou vlakovou loupež, která vstoupila do dějin kriminalistiky, uskutečnil v roce 1855 lupič-gentleman Edward Pierce. Jeho cílem se stal vlak dopravující velké množství zlata na platy vojáků v Krymské válce. V románové, značně zromantizované podobě zachytil celou událost známý spisovatel Michael Crichton a poté, co se jeho kniha stala bestsellerem, ji jako režisér sám převedl na filmové plátno. Můžete tu sledovat pečlivé naplánování celé akce a dlouhé přípravy. Než se totiž vlak rozjede, je nejdůležitější částí loupeže krádež a duplikace čtyř klíčů, potřebných k otevření trezoru ve vlaku. Každý klíč však pečlivě hlídá jeden člen bankovní společnosti. Pierce musí vymyslet důmyslné způsoby jak se jich zmocnit, v čemž mu pomáhají jeho společníci: Miriam, dáma s pochybnou pověstí, která pro úspěch plánu neváhá použít ani své tělo a schopného kasaře a duplikátora klíčů Agara. Hlavní atrakcí filmu je však samotná loupež, kterou kamera sleduje doslova krok za krokem.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu První velká vlaková loupež
Odvážnou vlakovou loupež, která vstoupila do dějin kriminalistiky, uskutečnil v roce 1855 lupič-gentleman Edward Pierce. Jeho cílem se stal vlak dopravující velké množství zlata na platy vojáků v Krymské válce. V románové, značně zromantizované podobě zachytil celou událost známý spisovatel Michael Crichton a poté, co se jeho kniha stala bestsellerem, ji jako režisér sám převedl na filmové plátno. Můžete tu sledovat pečlivé naplánování celé akce a dlouhé přípravy. Než se totiž vlak rozjede, je nejdůležitější částí loupeže krádež a duplikace čtyř klíčů, potřebných k otevření trezoru ve vlaku. Každý klíč však pečlivě hlídá jeden člen bankovní společnosti. Pierce musí vymyslet důmyslné způsoby jak se jich zmocnit, v čemž mu pomáhají jeho společníci: Miriam, dáma s pochybnou pověstí, která pro úspěch plánu neváhá použít ani své tělo, a schopného kasaře a duplikátora klíčů Agara. Hlavní atrakcí filmu je však samotná loupež, kterou kamera sleduje doslova krok za krokem.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

180 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:20

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10