Prsten kohouta Alektrya (2002) [TV film]

Prsten kohouta Alektrya
55.5 %
 
 
    Žánr: pohádka / rodinný / fantasy
    Země: Česká republika
    Délka: 61 min.
„Pohádkový prsten, závist i láska pěkně zamotají osudy hraběcí a královské rodiny..“
POZOR, SPOILER

Nejprve se představí hrdina sám. Kohout dělá kravál dole na nádvoří, nahoře v komnatách je jeho majitel, hrabě ze Slepičího hrádku. Nebydlí zde, je jen návštěvou krále, který má syna Karolína. Baron má s sebou ženu a dceru jménem Putinka. Pan král právě zjišťuje, že je na dně. V pokladnici je toho opravdu málo. Tu hlídá pokladník a kouzelník v jedné osobě, ale peníze nevyčaruje. Ovšem kohout prý snáší zlatá vejce. Takže padne návrh ukrást jej, nebo zabavit. Jenže to nejde. Tedy, šlo by to, ale kohout tím ztratí svoji moc. Musí být darován. A tak je vytaženo lejstro, ze kterého plyne, že veškerý majetek patří králi. Pokud tedy hrabě nechce o vše přijít, chce král, aby mu kohouta daroval. Je odmítnut a hrabě vyhoštěn. A tak se ocitá na svém starém sídle, které je nyní v rozvalinách.

Sem přichází hauzírák a nabízí zboží. Nechce za ně peníze, ale kohouta. Neuspěje a je vyhnán. Pak sem přichází myš Sisi. Té hrabě pomůže a doprovází ji do myšího království. V jeho nepřítomnosti dojde k půtce mezi paní baronkou a dceruškou. Když se pak její otec vrátí, svedou ty dvě na kohouta, že rozbil vejce. Baron kohouta popraví. Ale ještě před smrtí mu kohout odkázal prsten - kouzelný. S jeho pomocí se ocitají všichni zpět u krále, a hlavně Putinka u svého Karolína. Zde ji kouzelník za dárky žádá o onen prsten a Putinka mu jej přinese. Kouzelník s ním na zásnubním plese zase začaruje celou hraběcí rodinu zpět do hader. Takto se hrabata králi nelíbí, takže je zase vyžene. A tu se vrací myška Sisi. Ta doprovází Putinku tajnou chodbou pro prsten, který má stále zlý kouzelník...  Autor: Pitryx

režie:
Svatava Simonová
 
 
hraje:
Boris Hybner (kohout Alektryo), Simona Stašová (hraběnka), Ladislav Županič (král), Valerie Zawadská (královna), Ondřej Brousek (Karolín), Dana Morávková (myška Sisi), Zuzana Vejvodová (hraběcí dcera Putinka), Petr Rychlý (čaroděj), Ivan Řezáč (hrabě)
 
 
scénář:
Eva Košlerová (na motivy pohádky Clemense Brentana O Kokrháči a Kdákalce)
 
 
kamera:
Petr Polák
 
 
hudba:
Petr Malásek
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.