Duben
ohodnotit

Proroctví

Prophecy

Další název:
Prophecy: The Monster Movie
Žánr:
Rok:
1979
Délka:
102 minut

Komentáře k filmu Proroctví

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2021
Ekologická témata se   používala po desetiletí a   tento příkladný snímek   pochází z konce let   sedmdesátých. Námět je   běžný, problematika   reálná a použitá mutace je   vědecky potvrzena, i když ne   zase až v takovém extrému,   jaký ukazuje tento příběh.   Avšak kde je napsáno, že se   někdy v budoucnu něco   takového nemůže stát?   Jedná se tedy svým způsobem   o varující snímek v oblasti   ekohororu, který se může   zařadit mezi monster movie.   Úvod je přitažlivý, ale   netrvá dlouho a vše sklouzne   skutečně do ekologického   rozmachu upozorňující na   neduhy průmyslu k přírodě,   ve kterém se tlačí do   popředí zodpovědnost nás   všech. Vadí vám   zpracovávání dřeva a   přitom ve velkém měřítku   používáte papír? To už je   pokrytectví, ne? Samozřejmě   jde o používanou chemikálii   usnadňující práci, která   se dostává do řeky. A ta   chemikálie si pohrává s DNA   živých organismů tak, že   jsou následky přímo   smrtící. A šíří se to   dál, když třeba někdo   pozře chemikálií napadenou   rybu. Takže ušetřen není   ani člověk, což je tu také   použito. Člověk je přece   také součástí přírody a   každý neduh proti ní se   může proti člověku   kdykoliv obrátit. Daný   koncept má spíše   dobrodružný kabát ničím   nepřekvapující. Avšak   závěrečný souboj se   zmutovaným monstrem se nemá   za co stydět. Šokující   momenty a celkové napětí je   prostě neoddiskutovatelné.   Sedmdesátá léta jsou   prostě jen sedmdesátá   léta, ale nedá se říct,   že by snímek svým stářím   nějak utrpěl. Tématika o   ochraně přírody, a   přirozeného prostředí pro   zvěř, je stále aktuální a   byť je příběh snímku,   kromě průmyslu   znečišťující životní   prostředí, samozřejmě   fikce, jako taková varující   agitka může i nadále   posloužit.
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2012
Moc hezký a zde velice   podhodnocený starší eko   horor. Film plyne pomalu,   někomu se může zdát   roztahaný, ale já si ho   díky nádhernému prostředí   a úžasné atmosféře užil   maximálně. Postavy jsou   sympatické, děj, i přes   dnes už naprosto vyždímaný   nápad, není blbý a i to   monstrum je poctivá a   povedená maskérská práce.   Opravdu moc příjemné   překvapení, takovýhle filmy   mě v dnešní době CGI   nechutností vždycky   potěší.
Albertosaurus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2011
Celkem milý horor, který   měl skvěle našlápnuto. Ze   začátku by se atmosféra   dala krájet, avšak časem   někam vyprchá. Už jen   kvůli příběhu, který je   roztahaný. Nemám nic proti   pomalému tempu vyprávění,   ale všechno čím si postavy   filmu prochází, je už dnes   bohužel klišé a tím   snímek trpí asi nejvíc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10