Duben
ohodnotit

Prokletí domu slunečnic

The Messengers

Další název:
Kliatba domu slnečníc (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
12.7.2007
„Děti mají evidentní schopnosti vnímat paranormální jevy. Vidí to, co dospělí popírají. A snaží se nás varovat…“

Komentáře k filmu Prokletí domu slunečnic

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Že bych tyhle   „náznakovky“ musel, to   tedy nemusím, většinou je   tam spousta hlušiny a jen se   tam semotamo něco mihne. Ale   tento filmek je trochu jiný.   Napětí tam je skoro od   začátku a hluchoty málo.   Takže ve výsledném efektu   je to koukatelný film, ke   kterému se jistě vrátím.   06112011 8154/8554
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.5.2010
The Messengers
Bratři Pongové dostali   šanci v Hollywoodu, opustili   Oko a jejich další projekty   a vrhli se na Prokletí domu   slunečnic. Tento film diváky   dokázal nalákat jen ze dvou   důvodů, prvním jsou právě   bratři a druhým je   mladičká Kristen Stewart to   ostatní už je vedlejší,   což dokazuje samotná   zápletka.Klišé příběh,   který jsme viděli už   mnohokrát - rodina se   přestěhuje z města do   dlouho opuštěného   polorozpadlého domu, kam   utíká před dřívějšími   problémy, jenže s domem   není něco v pořádku.   Největším problémem je   celá ta myšlenka, byla   hloupost divákům hned v   úvodu ukazovat smrt obyvatel   domu, protože díky tomu je   divák připraven o   překvapení, duchové se   objevují jen tak sporadicky,   není to žádná duchařská   invaze, takže po celou dobu   se dozvídáme o problémech,   které za sebou tahá   americká rodinka. Nejhorší   možnou postavou je matka, oni   celkově ty postavy jsou   otřesné. Velkou oporou filmu   je právě Kristen Stewart o   kterou se sem tam i bojíte a   držíte jí palce. Když   nastává čas na rozuzlené,   musíte se jen usmívat nad   tou neoriginalitou a navíc   naprostou debilitou. Prokletí   domu slunečnic rozhodně   nepatří mezi kvalitní   horory, atmosféra občas   povedená, ale celá ta   myšlenka na čem je to   postavené nestála za nic.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Mňa osobne tento horor dosť   zaujal. Oproti druhému dielu   bol trocha odlišný.   Spoločné mali tak akurát   dom a prostredie, kde sa tieto   obe diely nakrúcali. Dej bol   napínavý, najmä od polovice   filmu. Tam to už začalo   dobre zavárať celej rodine,   najmä keď vyšlo najavo že   s pomocníka, ktorého si   najal farmár Roy Solomon na   výpomoc sa vykľuje duševné   narušený vrah, ktorý   vyvraždil celú svoju rodinu,   ktorá kedysi obývala tento   domček. Pozrieť si tento   film je veľmi dobrý   zážitok.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Od tohoto filmu nečekejte   žádnou brutalitu, protože   se jedná o čistě   duchařský horror. Myslím   si, že je celkem napínavý a   strašidelný narozdíl od   jiných.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Podle mně velmi slušné   zajímavé a dobré dnes již   od hororu
už asi moc   čekat nemůžeme zde to   docela vyšlo,dnes jsou horory   spíše plné krve.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.2.2019
║Rozpočet   $16miliónov║Tržby USA   $35,374,833║Tržby   Celosvetovo $54,998,732▐   Tržby za predaj DVD v USA   $15,856,356 //počet   predaných kusov 955,547║   Hoci je príbeh až moc   šablónkový, je to aspoň   zručne natočené, minutáž   je akurát, nechýba tam   napätie a nájde sa tu   niekoľko slušných   lakačiek. /45%/
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2008
6/10
Tak určitě slušný   nadprůměr je tam tedy   spousta klišé které jsme   už viděli x-krát ale film   má spád kamera je slušná,   herci průměrný a chvílemi   i napětí se nám dostane   každopádně koukatelné.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Další z celé řady   duchařských filmů, který   až na PÁR vážně   povedených a strašidelných   záběrů nepřináší   takřka nic, co by jinak   stálo za zmínku. Podobných   filmů už bylo natočeno fakt   mraky, takže tohle je jen   "další v řadě".   Za jedno zkouknutí ale   stojí, podruhý už ne.
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.10.2007
Nic nového pod sluncem,   jednoduchý a okoukaný děj   okořeněný hezkou hlavní   herečkou .. 'Prokletí domu   slunečnic' je typický horor,   který ničím výrazným   nepřekvapí, ale na druhou   stranu i nezklame. Divák   uvidí klasický strašidelný   film s děsivou atmosférou ve   kterém pomáhá budovat   mrazivé sekvence malé dítě   a jeho pohled na samotný   dům. Kamera a zvuky jsou   standartní, především   některé záběry dokáží   vylekat. Ale co se týče   filmu jako celku, nepřinesl   nic záživného, pouze se   nese ve starých známých   kolejích.
Clockwork
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Z prvu celkem slušně   budovaná atmosféra která se   asi v polovině filmu zlomí a   počáteční napětí   začíná malilinko   pokulhávat.I zvolené téma   tu už několikrát také   bylo, takže mě tenhle film   až tak moc neoslovil.Ovšem u   nekterých scén mi běhal   mráz po zádech a zminku   stojí i uvodní sekvence   která je opravdu povedená.
monita333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Na tomto filmu se mi nejvíce   líbilo,že se u toho člověk   prostě bojí a né jako jiné   ty krváky kde se řežou   krky.Tady u toho se prostě   přirozeně bojíte.
sylwikk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Když sem tenhle film viděla   poprvý, hrozně se mi líbil   a byla sem nadšená. Nedávno   sem na něj ale koukala znova   a musim říct, že sem to   neměla dělat. Jak se mi   napoprvý tenhle horor líbil,   tak na podruhý mě totálně   zklamal. Vzhledem k tomu, že   mě ale poprvý tak bavil, tak   dávám šestku.
Warrior7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Ne, že by tenhle film byl   něco světoborného ale má   svoje kouzlo. Sice klasický   příběh o rodině, která se   přestěhovala do nového   domu, nicméně i tak celkem   dobře zpracované a místy   dalo by se říct i trochu   strašidelné. 7ku dávám   nejenom za dobré zpracování   ale i dobré herecké   výkony...
Steawi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Vidět to jednou a tím to   končí.Nelíbilo se mi to po   stránce herecké ani po   stránce dějové.Takových   hororů najdete všude a   mnohem lepších.
vampyer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2008
Konecne nejaky horor, pri   ktorom sa clovek bal a   vyskocil z kresla, ked sa   nejaky neznamy tien mihol   popred obrazovku. Herecek   vykony boli skvele, rozuzlenie   zaujimave, hoci namet, ze   strasi v nejakom dome na   okraji mesta, som videla aj v   inych hororoch. Napriek   opakovanej teme, spracovanie   pribehu bolo dobre:) u mna ma   65% tak 7/10:)
vernom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2010
8/10
Povedený horor, mě se   líbil, zaujal, ale málo   strašidelných efektů jinak   se dalo koukat. Ale do takové   barabizny bych se nikdy   nestěhovala :).
Sparta33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2009
Luke
...podle mně dost zajímavej   horor....mně osobně se   líbil..!§ pravda,nic   převratně nového tady   není...,ale mně se to   líbilo.....a navíc hezká   Kristen Stewart.......a já   osobně mám radši horory kde   se spíš bojím...a ne   takové kde stříkájí litry   krve a kuchání lidí je na   denním pořádku...viz.   Hostel...ten je podle mně   nechutnej pokus o film...
viana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2008
Bezva film,lepší,než Kruh   1,2 i Nenávist 1,2!Ráda jsem   se vylekala!Dobrý příběh i   herci,fakt se film povedl!
Thomax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Danny a Oxide Pangovi opět   bodují. Zaběhlé koleje   hororu o prokletém domě, kde   se umírá jak na běžícím   pásu se konečně podařilo   oživit. Film má od začátku   dobrou, tíživou atmosféru.   Divák je v rychlosti, ale   přesto dobře seznámen s   hlavními hrdiny a jejich   osudy. A závěr - to už je   kapitola sama pro sebe. Dlouho   jsem u hororu neviděl tak   nápadité rozuzlení.
blondataXena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Ucházející
Na rozdíl od jiných   "béčkových"   hororů to mělo hlavu a patu,   překvapivé rozuzlení, ale   dalo se z toho vytěžit víc   (více strašidelných scén)   a nějak s tím nesouvisí ten   útok havranů - pochopila   bych logiku kdyby na toho   vraha - ale proč i na toho   majitele a pak na konci dcera   řekne při pohledu na havrany   že už budou klidně spát   (tam to nějak s tím útokem   na tátu hapruje). Proto jen   7.
Laila
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2010
me se tento film   libil,nesouhlasim tu s   vetsinou komentaru-lidi   proberte se nejede donekonecna   vymyslet neco novyho,nevim   pride mi ze tu nekdo ceka na   zazraky,necaka tu hromada krve   a nelitaji vnitrnosti,o t je   tento film cenejsi,de t i bez   toho,myslim ze stoji za   podivani
Ryan_Phillippe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Naozaj veľmi vydarená   napínavá   ducharina.Mladučká Kristen   Stewart to v hlavnej úlohe   zvládla vynikajúco.
Zápletka vsadená na   farmu ďaleko od mesta, stále   viac a viac rozzúrený   duchovia a mladé   dospievajúce dievča,   ktorému nikto neverí.Bol som   naozaj milo prekvapený.
simmie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2009
Film se mi líbil.   Samozřejmě se nejedná o nic   originálního, podobných   námětů s rodinou, která se   přestěhuje do   strašidleného domu existuje   mnoho. Párkrát jsem se   opravdu vyděsila a o to jde u   hororu především. Takže   musím vyjádřit svou   spokojenost.
sivtom
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Klasický děj jako v 40%   dalších hororů.   Strašidelný dům kde je   chvíli klid pak se začne   něco divnýho dít a   vyrcholí to soubojem mezi   hlavními herci. Velmi   podobné hororu ''klíč''
xxx5
Hodnocení:
Přidáno: 17.1.2009
Prokletí domu slunečnic
Film je   nádhernej,napínavej..ale   stahly jsme ho s velikostí   613MB,ale nemáme tam   konec.Tak nevíme jak to   dopadlo:(!!!Poradte   prosím,jak stáhnout tento   film S KONCEM!!!!!!Dekuju

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48090minih48090Esmeralda (1997) [TV seriál] 
Esmeralda n
minih27113minih27113Odplata (1999) 
Payback n
minih163399minih163399Mrazivá pomsta (2019) 
Cold Pursuit n
minih153209minih153209Uloupený princ (1971) [TV inscenace] 
Uloupený princ n
minih41538minih41538Soud pana Havleny (1967) [TV inscenace] 
Soud pana Havleny n
minih60597minih60597Dotek hrůzy (2005) [TV film] 
Haunting Sarah n
minih37093minih37093Ali G Indahouse (2002) 
Ali G Indahouse n
minih66538minih66538Sláva, nazdar výletu (1978) [TV film] 
Sláva, nazdar výletu n
minih54481minih54481Pamětnice (2009) 
Pamětnice n
minih52980minih52980Antikrist (2009) 
Antichrist n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178273

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10