Duben
ohodnotit

Profesionálové [TV seriál]

The Profesionals

Další název:
CI5: The Profesionals; Profesionáli (SK)
Rok:
1977
Délka:
60 minut, 57 dílů

Komentáře k filmu Profesionálové

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2020
Tenhle seriál je v určitých   ohledech vysloveně kultovní   věc. Když se shruba v   polovině 80.let vysílal v   naší televizi poprvé   ještě ve zkrácené podobě   bez dílů, kde figurovala KGB   nebo jiní příslušníci   socialistického bloku a v   původním dabingu Jiřího   Adamíry (Cowley) a Aloise   Švehlíka (Doyle) bylo to   takové velké zjevení. Pro   většinu fanoušků, kteří   neměli přístup k prvním   videorekordérům a kazetám   byli Bodie a Doyle první   opravdoví akční hrdinově   ještě před Stallonem,   Schwarzeneggerem, Norrisem a   dalšími. Navíc to byly ve   většině případů i   opravdu povedené detektivní   příběhy. Z dnešního   pohledu je v tom už velký   kus nostalgie ale vzhledem k   sledovanosti při neustálém   reprizování je patrné, že   to obstojí i dnes po cca 40   letech a to je pro seriál   tohoto druhu nejlepší   vizitka.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.1.2011
V době mého dětství, kdy   bych se na to možná ani   neměl dívat, patřil k   "vrcholným   akčním" seriálům,   které se k nám dostaly. Dnes   už se na to nedívám, ani   když se zrovna nudím, takže   bez urážky, ale nehodnotím   vysoko...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2012
Chudák policejní   šéfinspektor Cowley sice už   kvůli svérázným   vyšetřovacím metodám   svých podřízených Bodieho   a Doyla přišel o většinu   vlasů, ale přesto za nimi   vždycky pevně stojí. Dobře   totiž ví, že to jsou   PROFESIONÁLOVÉ každým   coulem, kterým neunikne ani   myška, natož pak nějaký   zločinec. Docela dobrý   britský krimiseriál, ve   kterém se mísily akční   scény (občas i dost   brutálního ražení) s (z   mého hlediska poměrně   nudnou) politikou a vše   odlehčujícím humorem.   Dneska už bych to možná   viděla jinak, ale z nostalgie   těch 7* klidně dám - i   když určit bez obrázkové   nápovědy kdo z těch dvou je   Doyle a kdo Bodie, bych si už   netroufla.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Konečně jeden z mnoha   starších kriminálních   seriálů, co stály za to!   Body a Doyle byli fakt pěkní   chlapi. Škoda, že už ho   nedávají, na ten bych mohla   koukat pořád.
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
pro mne první a   "neomylná"   detektivka, první   předchůdce dnešních   kriminálek, kober a všech   detektivních a policejních   seriálů. Jako obvykle   dvojice neohrožených   detektivů a jejich šéf   vyřeší vždy zapeklité   případy (někdy samozřejmě   za 5 minut 12) a také se   dozvíme něco z jejich   soukromí...
Hlavní   však je, že seriál   nehřeší na logiku a má   spád - i po těch letech..:o)
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Tak to je seriál z něhož   jsme měli možnost na   normalizačních obrazovkách   shlédnout několik dílů.   Překvapivě v tehdejší   době nevadila většinou   špionážní tématika   příběhů. Svým způsobem   by se dal tento seriál   ocejchovat typem seriálu   "30 případů majora   Zemana". Propaganda v   zábavě byla na obou   stranách železné opony.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Bodie a Doyle............. to   je dost dobry detektivni   serial z prostredi britske   tajne sluzby v dobe studene   valky.....vsude samy tajny   agent,ukryta bomba,atentaty   atd.....
Na svou dobu   skvele natoceny.Rekl bych,ze   je to takovy predchudce   dnesnich kriminalnich   serialu.
Rad se na jeho   reprizovani vzdycky podivam.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Veľmi kvalitná séria   kriminálnych seriálov, je tu   zaujímavé herecké   obsadenie, dej každej jednej   časti seriálu je napínavý   a strhujúci, je tu mnoho   nebezpečných okamihov a   bojového nasadenia, každý   jednotlivý diel je   nakrútený o niečom inom.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Velmi povedení seriál z   produkce Velké Británie  
je paradox že   největší sledovanosti měl   za hranicemi
svého   vzniku.Pěkné obsazení a   akční scény jsou na dobré   úrovni.
MildaX
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Evergreen akčních seriálů   počátku 80.let. Televizní   seriál, který si nekladl v   době vzniku žádné velké   ambice a herci byli rádi, že   mají práci. Střelba, rány   pěstí, špionáž a Ford   Capri.
Jenomže to by   se seriál nesměl dostat v   té době i na obrazovky   české televize, kde působil   vedle Okresu na severu,   Nejmladšího z rodu Hamrů   apod. velmi osvěžujícím   dojmem. Tehdy sice naše   nomenklatura vynechala epizody   s ruskou KGB a komunistickými   špiony, takže jsme nemohli v   dobách totality zahlédnout   vůz Škoda 105 v   kapitalistické seriálu, ale   to vše jsme si mohli užít   až po roce 1989, v době, kdy   už byl Gordon Jackson (major   George Cowley) po smrti a   Martin Shaw i Lewis Colins   zestárli a rádi na dobu CI5   zapoměli.
Kultovních   seriál, 56 epizod, které   mladé bavit nebudou, ale   nás, co pamatují majora   Zemana jako vrchol   kriminalistiky a   kontrašpionáže vždycky   Profesionálové pobaví.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Kdysi dávno patřil tenhle   seriál k tomu nejlepšímu,   co se k nám skrze železnou   oponu v kriminálním žánru   dostalo. Vzhledem k   politickému pozadí většiny   epizod mě to docela udivuje i   když ty nejzávadnější   díly u nás tenkrát   samozřejmě neběžely. I po   letech působí   Profesionálové svěže a   akčně, ale vadí mi špatně   skrývaná xenofobie,   thatcherovsky vyhraněné   pravičáctví a taky trapné   Cowleyho vtipkování na téma   "zatraceně dobrá   skotská". On je to tak   trochu major Zeman naruby. Ale   nostalgie u mě v tomhle   případě vítězí a... vem   to čert, zkrátka se na to   rád koukám i dneska.
Rene1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Samozřejmě je to jeden ze   seriálů, kterém jsme za   komunismu milovali, protože   takovýchto produktů bylo z   ideových a devizových   důvodů připuštěno na   obrazovky pomálu. Jestlipak   by někoho zaujal, kdyby měl   premiéru v Čechách dnes a   nikoli před třiceti lety?
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2008
Kvalitní a velmi napínavý   příběh, mě provázel   celým seriálem. Slušné a   hodně přesvědčivé   herecké výkony.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Kvalitní seriál i když už   v dnešní době asi trošku   okoukáný ale pořád   zajímavý, své fanoušky   bude mít pořád. A ti se k   němu budou rádi vracet.   Příběhy a zápletky jsou   zajímavé a originální.   Uvodní melodie je též   legendární. Pro mně jeden z   nej seriálů, co to začali   vydávat na DVD, neodolávám   a kupuju a zase koukám.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Jeden z nejlepších   seriálů, co kdy běžel v   TV. Hlavně za komančů, to   si pamatuju, že jsem jako   malej kluk hltal každou   minutu. Po letech ztatil něco   málo na své přitažlivosti,   ale na Profesionály si čas   před TV vždy najdu.
qerulant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Kdo je starší třiceti let a   nedíval se na profíky a   nebaštil je, ať se   přihlásí...! Takových moc   není, že jo?! Tak už jen   proto je 9 na místě.
mates05
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2016
Velice kvalitní krimi na svou   dobu bodie a doyle dvojice   profesionálů proti   zločinu,pár dílů sem   nějak nepochopil.Proste se mi   to líbí.
Morbo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2009
These are the professionals!
Kdo z nás nemá k tomuto   seriálu silně nostalgické   pouto z dětských let, kdy   bez dechu sledoval chladného   charismatického Bodieho a   impulzivního nespoutaného   Doyla? Existují vůbec v   historii seriálové tvorby   větší sympaťáci než   Bodie, Doyle a jejich moudrý   zaměstnavatel George   "The Cow" Cowley? To   je podle mě nejmocnější   zbraň tohoto seriálu. I   kdyby byl díl sebevíc o   ničem, i kdyby byla zápletka   sebevíc nezajímavá a   řešení případu   sebenudnější, stejně bude   člověk sedět přikován k   obrazovce a s širokým   úsměvem na rtech bude   Bodiemu a Doylovi freneticky   fandit. A nutno podotknout,   že takto slabý díl navíc   celý tento seriál snad ani   nemá. Každý řešený   případ má myšlenku, má   spád, má nějaké rozuzlení   a závěrečné vyústění.   Občas jde o velkolepou   podívanou plnou akce, občas   jde o spíše poklidnou   komorní záležitost   prošpikovanou jemným   gentlemanským humorem. Ale   pokaždé jde o VELKOU   diváckou zábavu.
Dave_7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Skoro jediný seriál z 70.   let na který se dá dívat i   dnes. Seriálu prospívá, že   není americké produkce a tak   trochu vyniká mezi jinak   brakovými krimi seriály jako   Dempsey a Makepeace, Kojak a   Columbo. Na tyto seriály se   nedívám ani z největší   nudy, ale na Profesionály se   podívám vždy rád.
kinonaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2010
ci5
Detektivka všech detektivek!I   po letech se na něj dívám   stále.Tihle kluci jsou   prostě nesmrtelný!V ČR to   byl major Zeman ikdyž s tím   se to srovnávat zrovna nedá.
filmar
Hodnocení:
Přidáno: 28.6.2009
J e to jeden z mála krimi   seriálů, které se dají   vidět i po letech. Doyle,   Bodie a Cowley je trojka   speciálních agentů, kteří   zvládají hravě různé   nebezpečné situace, mají   smysl pro humor, ale občas   skončí se zraněním v   nemocnici.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2612minih2612Agent WC 40 (1996) 
Spy Hard n
minih27773minih27773Gladiátor (2000) 
Gladiator n
minih2306minih2306...a jitra jsou zde tichá (1972) 
A zori zděs tichie n
minih36337minih36337Kameňák 2 (2004) 
Kameňák 2 n
minih67299minih67299Malá Dorritka (1967) [TV inscenace] 
Malá Dorritka n
minih5067minih5067Cesta peklem (1995) 
Cesta peklem n
minih25064minih25064Tlusťoch z Beverly Hills (1996) 
Beverly Hills Ninja n
minih61731minih61731Paní Liška (1988) [TV inscenace] 
Paní Liška n
minih39340minih39340O zvířatech a lidech (1993) [TV seriál] 
n
minih23583minih23583Zámotek 2: Návrat (1988) 
Cocoon: The Return n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10