Duben
ohodnotit

Probuzení tmy

The Seeker: The Dark Is Rising

Další název:
Hľadači svetla; Wintersonnenwende - Die Jagd nach den sechs Zeichen des Lichts
Rok:
2007
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
25.10.2007
„Jen on se může vzepřít temnotě, aby zachránil svět...“

Komentáře k filmu Probuzení tmy

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.8.2016
To do té hlavní role nemohli   najít někoho lepšího než   takového vyhuka? No, už   hodně dlouho jsem se tak u   fantasy nenudil. Ne jen že   tomu chyběl spád a akce, ale   i efekty. Ty co se sem tam   objevily, nebyly nic moc. A   navíc ve filmu chyběl   nápad. Závěrečné   blikání a podivný střih   tomu taky nepomohlo.
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Hooodně jednoduchá (skoro by   se dalo říct až   slabomyslná)   "pohádka", která   mne nijak zvlášť nezaujala   a přiznávám se, že jsem ji   ani nedokoukala do konce. Leč   předpokládám, že Vilda   všechna ta znamení nakonec   zdárně našel, tmu porazil   a svět zachránil. A nedivila   bych se, kdyby cestou někde   vyšašil i toho zmizelýho   brášku... 4 body jsou za   tuhle stupiditu až-až!
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Rodinný filmeček, který   možná svým formátem   aspiruje do kin (po vizuální   stránce jsou některé   záběry opravdu   dechberoucí), pro mě však   představuje naprosto   úžasnou podívanou pro   domácí kina. Za rodinný   film jej považuji hlavně z   důvodu tak trošku   jednoduchosti. Všechno se mi   zdálo poněkud jednoduché,   přímočaré, žádné   kličky v ději se   nekonaly..snad kvůli   mladším dětským divákům?   Přesto je hlavní linie   příběhu poměrně poutavá   a hercům se musí přiznat,   že se snaží a hrají jako o   život....
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.8.2012
Pro mladistvé adolescenty   možná zajímavá   záležitost, pro mě trochu   nudná. V polovině filmu jsem   přesně věděla jak všechno   skončí. Musím však ocenit   filmové efekty, ty byly velmi   nápadité, herecky byl celý   film jen průměrný, maličko   výraznější byl jen Ian   McShane.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.2.2016
Příběh hodně   připomínající   ´Nekonečný příběh´   (místo nicoty je tu tma) za   použití několika motivů z   jiných snímků. Hlavní   postava Will Stanton žije ve   velmi hojné rodině, kde   není zrovna nijak zvlášť   oblíben stejně jako Kevin ve   snímku ´Sám doma´. A co   ten přijíždějící jezdec   v temném lese? Neviděli jsme   něco podobného už v ´Pánu   prstenů´? A mohl bych   pokračovat. Jako snímek   určený pro TV by nebyl   špatný, ale pro kina je   bohužel až moc jednoduchý a   poněkud vyčpělý. Ale   budiž. Pro děti to snad je   přínosné.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Jako nápad na film to byl   dobrý.Realizace je ale spíš   pro děti - jistě záměr   tvůrců.Je tu ovšem také   jistá podobnost s Harrym   Potterem.Zkrátka pro dítka   jak dělané.
Dobrý tu   byl Ch.Eccleston v roli   "Jezdce".
Vizuální efekty a triky   též nejsou k zahození.
rankinfitch
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Neuvěřitelně dementní   "fantasy" příběh,   jehož skouknutí už je   problém sám o sobě, ale   pokud to někdo až do konce   vydrží, nepředpokládám,   že by z toho byl moudrej.   Nová doba na nás chrlí   jedno fantasy za druhým.   Různí strážci tajemství,   tajemní   pronásledovatelé...to je   dneska ve spoustě filmech.   Některé jsou super, jiné   slabší. Ale Probuzení tmy   je snad ještě horší než   slabší. Při sledování je   člověku špatně už jenom z   toho, kolikrát slyší slovo   "znamení", děj je   obrovská nuda a bezduchý   chaos, příběh zcela   nezajímavý. Snad jen to   herecké obsazení některých   rolí se celkem povedlo. Toť   vše, nechci tu jen hanit   film, který se možná i   někomu líbil. Mě teda   rozhodně ani omylem.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Film je velice dobře po   trikové stránce promyšlen.   Příběh zajímavý i když   mi trochu připomínal Harryho   Pottera nebo Pána prstenů.   Herci jsou nevýrazní, a   někdy i trochu nudní, ale   celkově na mě film působí   jako kvalitní podívaná.
Sanchez
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Filmy tohohle typu, kdy   '13-letý neohrožený   klučina zachraňuje svět   před zánikem', už sami o   sobě napovídají ledaco. A i   když je sám o sobě natočen   podle knižní předlohy,   občas nechtěně kopíruje   své slavnější   předchůdce(Potter, Eragon a   v jisté spojitosti i Pána   Prstenů). Celá tahle veselá   porce(často nechtěně   srandovní) by se dala přeci   jen skousnout, nebýt   nezdařilých hereckých   výkonů a samotného   zpracování filmu. Je sice   působivé, že se autoři   snažili vyhnout   počítačovým efektům a   dávali přednost reálné   vizuální stránce, ale   fantasy tohoto typy by si   jistě zasloužilo o něco   víc. Příběh je jakžtakž   zvládnutý, ale ve výsledku   nevzniklo z "Probuzení   tmy" nic převratného,   ba naopak - místy nudná   záležitost.
Snape
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Nejhorší fantasy film,   který jsem v posledním   desetiletí viděl. Je to   špatné od scénáže až po   nemožné herecké výkony.
Ivett
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Na tenhle film jsem šla   prostě jen z nudy. Ale mám   dojem, že by bylo lepší   sedět na židli a čučet do   zdi. Představitel hlavního   hrdiny Willa se evidentně   snaží hrát jako Daniel   Radcliff. Netvrdím, že   Radcliff je extraliga mezi   těmi nejlepšími herci, ale   oproti představitelovi Willa   tak působí. Navíc má i   nějaké to charizma, což se   Willovi nedostává. To, jak   se režisér snaží zařadit   do filmu i nějaké to   trápení s s holkama prostě   vypadá jako hodně špatná   nápodoba Potterovi lásky k   Cho. Připočtěte k tomu   ubohé karikatury Dávných.   Tedy Willových učitelů. you   are the seeker. Jejich   nejčastější věta. Samo o   sobě by tohle všechno   stačilo, aby tenhle film   nebyl dobrý. Jenže ještě   je tu hlavní záporák. Tedy   jakýsi jezdec, který se vzal   stejně jako dávní   bůhvíkde a ohrožuje celý   svět. Ve filmu se ovšem   omezí na silné řeči, jeho   poslušný koníček si sem   tam hrábne kopytem a vypustí   pár těch letících vran. A   nakonec se zmůže na   padající rampouchy. Ani v   jedné scéně vás   nepřesvědčí, že má na to   zničit svět. On vás   vlastně nepřesvědčí ani o   tom, že by to chtěl   udělat.Vskutku dechberoucí   film.
Elda1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Tenhle filmeček je zajimavej,   sem tam i napinavej,sem tam   dobrý i po vizuální   stránce, ale že by měl 13   letej kluk zachraňovat svět   od temoty se mi nezdá :)   spiš pro puberťáky, kteří   se vžijí do hlavního   hrdiny.
vampyer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Zaujimavy filmik, avsak od   zaciatku filmu divak vie, co   sa bude diat, v podstate az do   konca filmu. Zaujimave   vyhliadky do minulosti, avsak   su tu aj mensie nedostatky. Co   by sa stalo ak, by niekto   nechal hodinky v minulosti?   Velka nedbalost pre   cestovatelov v case. No a co   by sa dalo este vytknut, alebo   pochvalit??? Uz netusim...   sami sa pozrite a uvidite.   Odomna 7/10 65%
sismik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.11.2008
No, nebylo to nejhorší, ale   i když je to od tvůrců   filmu Most do země   Therbithia, nedá se to   srovnávat. Filmu jsem dala   50%, za to, že obsadily   nového neokoukaného herce.   Ovšem na výkonu   představitele hlavní hrdiny   jde poznat, že je nováček a   jeho výkon poněkud prkenný.   Jinak mě film celkem ničím   nezaujal, děj je   předvidatelný, a asi po 20   minutách budete vědět jak   celý film   skončí.Každopádně dívat   se na to dá, ale není to   jeden z filmů, který bych   potřebovala vidět víckrát,   jednou bohatě stačilo.
Omicron1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velmi zvláštní film,co je   trošinku jako pohádka.Je tam   dobrodružství,spousta   pěkných efektů.Hlavního   hrdinu,který bude   zachraňovat svět,nehraje   žádná velká holywoodská   hvězda,ale mě celkem dost   neznámý herec.Děj je celkem   poutavý a člověk u něj   může zažít pár chvil   mrazení v zádech.Přesto   jsem čekal víc od samotného   filmu.Trailer,který jsem   viděl v létě v kině byl   hodně poutavý a těšil jsem   se na hodně zajímavý   film.Co z toho nakonec   bylo,viděl jsem krásnou   pohádku plnou kouzel a   standardního boje dobra proti   zlu,nyní tedy v podaní boje   Světla proti Tmě.Je to v   celku hezký film a vřele   doporučuji,člověk si u toho   hezky odpočine.
brngy
Hodnocení:
Přidáno: 14.12.2007
Nafouknutá bublina! asi tak   by se dal definovat tenhle   filmový počin,který měj   bohužel jen poutavý   trailer.
Velmi suchý   děj,předem odhadnutelný   čímž ztrácí celý děj i   obsah na jakémkoliv   napětí,filmové efekty jsou   taky nic moc,,,mno prostě   lepší sedět doma.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46313minih46313Únos panen (1967) 
Răpirea fecioarelor n
minih31757minih31757Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001) 
Le pacte des loups n
minih102213minih102213Ledové království (2013) 
Frozen n
minih125568minih125568Krutý a výjimečný (2014) 
Cruel & Unusual n
minih102662minih102662Dokonalá skrýš (2012) 
Stash House n
minih29457minih29457Kostka (1997) 
Cube n
minih41556minih41556Kapacita (1970) [TV inscenace] 
Kapacita n
minih28977minih28977Město, které se bálo soumraku (1976) 
The Town That Dreaded Sundown n
minih38774minih38774Jeho fotr, to je lotr! (2004) 
Meet the Fockers n
minih147797minih147797Ztracené město Z (2016) 
The Lost City of Z n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani