Jeden svět
ohodnotit

Probuzená smrt

Wake of Death

Další název:
Prebudená smrť; After Death
Rok:
2004
Délka:
89 minut
„Nečekaná smrt jeho ženy, která zemřela rukou mafiána a záchrana syna, jsou to jediné, co ho žene za pomstou.“

Obsah filmu Probuzená smrt

 
Ben Archer (Jean-Claude Van Damme) se rozhodl praštit s prací vyhazovače a hodlá se živit něčím normálnějším. Jeho žena Cynthia (Lisa King) pracuje v imigračním oddělení a při zátahu na převaděče, kteří pašují uprchlíky na lodi, nalezne holčičku Kim (Valerie Tian). Vezme si ji domů a chce jí pomoct. Netuší že byla Kim svědkem vraždy své matky. Zabil ji mafián Sun Quan, který se dívenku pochopitelně snaží najít. Lidé od policie mu donesou, že je Kim u Cynthie. Sun Quan si pro ni jede do restaurace pěstounů Cynthie, kde všechny...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2014
Ben Archer (J.C.van Damme) se chce živit   normálně. Když však jeho žena Cynthie   zachrání čínskou dívenku Kim, po které jde   čínská mafie, zjistí, že to normálně asi   nejde. Další film plný pěstí JCVD - ten   dokazuje, že do starého železa ve 43 letech   ještě nepatří. A ještě mu zabijí manželku   a mají jeho syna a divíte se mu?
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Mnozí říkají, že s Van Dammem to jde z kopce   skoro stejně jako se Seagalem. Já s tím   alespoň prozatím nemůžu souhlasit. Jeho   Pastýř a nyní i Probuzená smrt (Peklo ani   nezmiňuji) mě dokázali docela solidně zabavit.   Tahle věc sice není nijak sofistikovaný akční   film, ovšem Van Dammovi role „gangstera na   odpočinku“ překvapivě docela sluší (podle   toho co jsem viděl v jeho vzpomínkách by pro   něj platilo spíše označení „vysloužilý   bodyguard“, ovšem to nějak nekoresponduje s   tím, co předvede…koneckonců, jeho výkon by   mu mohl závidět i jakýkoliv komiksový   superhrdina). Příběh je sice značně   klišovitý (opět pomsta za mrtvého člena   rodiny? Ach jo…) a místy skutečně pitomý,   ale na tom tolik nesejde. Důležitější je   provedení. Van Damme se sice chvilkami opravdu   snaží hrát, ale díky tuposti scénáře to   nemá žádný efekt a vlastně ani smysl. Také   to není nijak důležité. Důležitá je akce.   Není jí sice až tolik, ale její brutalita mě   příjemně (místy až nepříjemně)   překvapila. Obzvláště vrtačka jako   domlouvací prostředek je opravdu silné kafe.   Taky podříznutí ženský není tak často k   vidění (naštěstí zabíraného zezadu, nic se   nemá přehánět) na druhý straně poprava   střelou do hlavy z brokovnice z bezprostřední   blízkosti vypadá trochu jinak, než je zde   prezentováno. Krve je tedy dost a její   rozstříknutí po asijském obrazu v bordelu má   něco do sebe. Ne že bych byl nějakej sadista   :-) Sympatická je i velmi vysoká úmrtnost   kladných charakterů, jež se téměř rovná té   záporácké, samozřejmě kromě konce.   Závěrečná konfrontace toho příliš   nenabízí (kromě velkýho množství mrtvých a   jednoho až trochu trapnýho souboje mezi   záporákem a Van Dammovo kamarádem), je to   spíše taková klasika. Konec je docela   předvídatelnej i když v hercově filmech ne   zcela běžnej. Pochválit pak musím velmi   povedenou ústřední melodii (Guy Farley – Wake   of Death) a fakt, že i když je film velmi   špatně sestříhán (scény často nedávají   smysl a nenavazují), kamera za moc nestojí,   příběh je chvílemi vyloženě blbý a Van   Damme má na čele nějakou podivnou bouli,   kupodivu jsem se většinu času nenudil a   chvílemi se dokonce vyloženě bavil. Po Peklu   zatím nejpříjemnější snímek se   (stárnoucími) „Svaly z Bruselu“.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Dasli blbost ktere zacal tocit Van Damme na   prelomu stoleti , pro jeho zaryte fandy jako jsem   ja kteri zkouknou kazd yjeho film i kdyz je to   kravina tak povinnost ale budete zklamany a ta   scena s motorkou :-O boze
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Tak tomuhle já říkám krvavej doják. Místy   jsem trnula hrůzou, co se bude dít dál, místy   jsem věděla, že prostě ukápne ta slza. Ne   doslova, ale prostě to byla smutná scéna.   Třeba jak ten Číňan zrasil toho týpka, co   pomáhal Vandamovi. Nejdřív ho řízl nad oči,   pak bodnul do nohy, pak do zad, pak do ruky. No   naknec si číňan taky užil bodnutí, ale   přesně mezi. AUUUU!
cynik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2008
Jean - Claude van Damme ukazuje, že ještě   nepatří do starého železa. Pravda efektivní   bojové exhibice nahradila přímočarost a   hlavně praktická účinnost, ale odpovídá vše   přímočarosti příběhu. Od van Dammových   filmů ale nikdo nečeká filozofická dramata   :-)
Podobně se přehrával do jiné polohy ve   svých filmech Clint Eastwood nebo Charles Bronson   a úspěšně hráli (Bronson)nebo hrají   (Eastwood) drsné chlapíky dodnes.
Než jsem   viděl Probuzenou smrt, myslel jsem si, že van   Damme a jemu podobní mě už svými filmy   nepobaví, po jejím shlédnutí jsem musel   změnit názor.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.6.2007
Ničím nezajímavý tuctový akční film ve   kterém Jean-Claude Van Damme ukáže něco málo   ze svého umění, teda přesněji skoro nic a   režisér se pokouší o jakési umělecké   pojetí, což je katastrofa. Zkrátka nuda, trocha   toho násilí a už mnohokrát obehraný   příběh.
teko
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2006
Probuzená smrt
Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při   pátrání po ztracené dceři narazit na   gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude   Van Damme).A když už na něj narazil, neměl mu   zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou   smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava   (nejlépe oddělenná od těla) neocitne v   Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti   naštvaný chlap proti armádě všehoschopných   čínských zabijáků???

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16963minih16963Princezna ze mlejna 2 (2000) 
Princezna ze mlejna 2 n
minih39718minih39718Kanibalové (1979) 
Cannibal Holocaust n
minih48517minih48517Gran Torino (2008) 
Gran Torino n
minih56594minih56594Čo na to Mojsejovci? (2007) [TV pořad] 
n
minih48655minih48655Sexy 40 (2009) 
The Rebound n
minih87192minih87192Ohnivá smršť (2004) [Video] 
Nature Unleashed: Fire n
minih67058minih67058Talentmania (2010) [TV pořad] 
Talentmania n
minih10802minih10802Kriminál (1989) 
Lock Up n
minih25691minih25691Šest dní, sedm nocí (1998) 
Six Days, Seven Nights n
minih88833minih88833Osudná schůzka (2011) [TV film] 
Betrayed at 17 n


Hodnocení:n12345678910
Probuzená smrt (2004)Probuzená smrt (2004)Probuzená smrt (2004)Probuzená smrt (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10