Jeden svět
ohodnotit

Pro pár dolarů navíc

Per qualche dollaro in più

Další název:
For a few dollars more; Pre niekoľko dolárov navyše; Pre hrsť dolárov navyše; Pre pár dolárov naviac
Žánr:
Země:
Rok:
1965
Délka:
130 minut
„Muž beze jména se vrací. Ale tentokrát má konkurenci: muže v černém.“

Komentáře k filmu Pro pár dolarů navíc

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.9.2011
Nebýt zbytečně zdlouhavého   úvodu, kde se snad 40 minut   skoro nic neděje, na konci   zas přehršle intrik a   zvratů, hodnotil bych výš.   Ale rozhodně je to lepší   než Pro hrst...
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2010
Film sice nedosahuje vrcholu   dolarové trilogie   "Hodný, zlý a   ošklivý", ale i tak   patří do klenotnice   filmových westernů. Clint   Eastwood jako mlčenlivý   pistolník Monco a Lee Van   Cleef jak bezskrupulózní   poručík Mortimer. Může si   někdo přát lepší dvojku?
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2014
Myslím že nej western z   celé "trilogie".   Tady ani ta délka tak moc   nevadí. Má to vše co   western má mít. I ony   nesmysly, které k tomu   prostě tak nějak patří. I   scénu s hodinkami, která je   malilinko podobná   "harmonice"...   2012080713205/13215
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Jak se zdá být vše lehké,   když je příběh dobrý,   zápletka vyzkoušená a   dialogy nejsou sice   shakespearowského typu,   avšak souvisí zpravidla s   akcí a není to mluvení pro   mluvení. Skvělou kapitolu   tvoří všepřítomná   složka příběhu, to jest   humor, přiměřený. Dobro   zvítězilo i zde nad zlem,   což by mohlo být hlavní   motto každého westernu.
POlYEKRAN
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.10.2020
Klasický vestern - šedesátá léta
jeho téma nevybočovalo ze   žánru, ale zachytilo obraz   doby, kdy fungovali lovci   lidí, což k Divokému   západu tehdy patřilo,   Vznikaly soukromé   společnosti na očistu   společnosti od nezařazených   živlů.
Někdy tehdy   vzniklo právo na ozbrojení   jednotlivců atd. Bůh s tebou   Ameriko.....
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.2.2014
Nemohu si pomoct, ale tohle   né. Séržo mě neoslovil.   Málo krve na drsný western,   divné zvraty a logika v   některých situacích,   dlouhé scény a záběry   "o ničem" a tak   5/10 dávám hlavně za herce   a hudbu. Znovu bych to už   vidět nemusel.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Veľmi dobrý western, ktorý   je dosť podobný   spaghetti-western   "Dobrý, zlý a   škaredý" , kde tak isto   hlavnú postavu zahral Clint   Eastwood. Film je doplnený   výbornou hudbou od   talianskeho skladateľa Ennia   Morricona. Tento western si   pozriem rád hocikedy bez   toho aby má prešla na neho   chuť.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Tak v tomto westerne si ma Lee   Van Cleef získal. Jeden z   mála dobrých westernov ... a   povedala by som, že asi aj   môj naj :)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2016
Bál som sa, že neviem počítať
Nie je to pokračovanie v   pravom slova zmysle. Ide o   nový príbeh s niektorými   starými hercami. Spočiatku   sa to javí jednoducho, dvaja   lovci zločincov a ich cesty   sa akosi križujú. Neskôr sa   to aj troška skomplikuje,   nastanú intrigy, nečakané i   čakané komplikácie, jeden   veľký trezor a   spravodlivosť pre všetkých.   Je zarážajúce, že   charizmatický Clint Eastwood   tu normálne dostáva slušnú   hereckú konkurenciu a tiež   charizmatického filmového   parťáka. Je to podobne   kvalitné ako príbeh   predchádzajúci, teda   famózny Clint, famózna   hudba, famózne prostredie a   atmosféra, bonus súboj dvoch   charakterov, pár dolárov   naviac a zasa nejaké kolty a   určite budú aj truhly. A   samozrejme naturalistická   spravodlivosť pre všetkých
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Jedna z nej westernových   klasik jak jinak v režii boha   westernů Sergio Leoneho   který si ve filmu sám   zahraje a v hlavní roli   božský C.Eastwood.V další   roli L.V.Cleef taky skvělá   volba.Střetnutí dvou lovců   lidí kteří jsou nakonec   společníky.Není co vytknout   vynikající   prostředí,kostými,režie a   herecké výkony je to   špička ve svém žánru.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2009
tak ti to westerny od mistra   Italie Sergio Leone  
ten hodně umí jsou   to skvělé westerny které   mají skvělé obsazení
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2018
║Rozpočet $600,000║Tržby   USA $15,000,000║Tržby   Celosvetovo $15,000,000║   Fantastické pokračovanie,   ktoré predčí vo všetkom   svojho predchodcu. Okrem   klasicky výborných   prestreliek, kamery a hudby,   tu skvele zapasuval aj herec   Lee Van Cleef, dobre   dopĺňajúci Clinta   Eastwooda. /90%/
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Tak úžasný a geniální   jako Hodný, zlý a ošklivý   to určitě není, ale to v   žádném případě nemyslím   ve zlém, protože vyrovnat se   právě zmíněnému filmu je   téměř nemožný. Ještě   docela nedávno jsem westerny   nenáviděla a teď je čím   dál častěji vyhledávám   – ano, může za to právě   Clint Eastwood, který mě   definitivně přivedl na cestu   tohoto žánru. On a Lee van   Cleef jsou zde, troufám si   říct, naprosto   nenahraditelní.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2022
Druhý film z   „dolarové" trilogie,   ve kterém je Eastwood jako   lovec lidí, kterému   konkuruje zarputilý a   neústupný plukovník Douglas   Mortimer, představovaný   skvělým Lee Van Cleefem.   Opět skvěle vystavěný   příběh, který nám   postupně odhaluje příčinu   Mortimerovy neústupnosti.   Když oba konkurenti zjistí,   že si jsou rovnocenni a   jejich spolupráce by mohla   přinést úspěch, spojí   své síly a společné   úsilí je dovede do cíle.
Film má všechny atributy   nové formy „spaghetti“   westernu oživeného Leonem,   oproti prvnímu dílu je   znatelně svižnější.   Zajímavá je postava Klause   Kinskeho, coby člena banditů   Wilda.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2019
Druhé pokračování, které   jednoznačně překonalo   první díl. Má větší   spád, je dynamičtější a   je zde víc akce než v   jedničce. Neskutečná hudba   Ennio Morricone a Clint   Eastwood v nejlepší formě.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2022
Dva lovci lidí se stanou   partnery a jdou vyřídit   bandu lupičů. Clint Eastwood   a Lee Van Cleef versus Gian   Maria Volonté (opět   démonickej darebák). Černý   humor je tu bezvadným   kořením.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Už vím proč je Eastwod tak   vynikající režisér, učil   se od toho nejlepšího z   nejlepších - Sergia   Leoneho...Opravdu jen on   dokáže zachytit pravý   western, všechny ostaní   omáčky které se chvástají   že se jejich děj odehrává   na divokém Západě, jsou   oproti Leoneho dílům jen   mouchy na jeho   zadku...Režisér Sergio Leone   opět dokázal, že byl mistr   žánru, atmosféry a vůbec   prostředí jaké vytvořil ve   svých filmech, to je opravdu   až do nebe volající jak   dokázal zachytit každičký   kousek té doby...V Tenkrát   na Západě šlo především   o pomstu, v Hodný, zlý a   ošklivý šlo o prachy, a v   Pro pár dolarů navíc šlo o   obojí...Nic víc, nic míň,   co byste také chtěli aby se   na divokém Západě   odehrávalo...Už to bývá   pravidlem že westerny v   podání mnohokrát   jmenovaného režiséra, mají   nezapomenutelnou hudbu,   vrzaní něčeho co neznám,   foukací harmonika, harmonika,   a další a další   věcičky...Pak tu je ještě   zvykem mít ve filmu naprosto   božské herce, často Clinta   Eastwooda...Právě díky   filmům tohoto režiséra se   stal naprostým prototypem   pistolníka...Když se řekne   pistolník, objeví se   člověku obraz Clinta   Eastwooda, o tom není   pochyb...Dalším obrovským   kladem je pohrávání si s   kamerou, záběr střídá   záběr, je až   neuvěřitelné co všechno   Leoneho napadlo...Škoda jen,   že takových vynikajících   filmů není více!!!
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Volný pokračování   povedený spaghetti klasiky   Pro hrst dolarů je   překvapivě eště lepší   než jeho předchůdce. Opět   se tu objevuje drsnej Clint   Eastwood, kterej ale   protentokrát nejni na   všechno sám a tak, ač s   nevolí souhlasí se   spojenectvim s plukovníkem,   kterej je též pevně   rozhodnutej dostat El India a   celou jeho bandu. Manco je ale   pro těch pár dolarů navíc   ochotnej svýho parťáka tak   trošku vochcat, jenže   Douglas je mu rovnocennym   protivníkem, takže nakonec   opravdu pečou spolu a je to   ku prospěchu jim oběma.
Western má slušnej   příběh, kterej má   přiměřenej spád, pár   nezapomenutelnejch scén i   povedený hlavní hrdiny a to   i ty na druhý straně   barikády – El Indio je   dokonalej záporák a ani   ostatní za nim moc   nezaostávaji. Tohle všechno   sem si celou dobu spokojeně   vychutnával v tomhle drsnym   příběhu kde o střelbu   nejni rozhodně nouze. Celý   je to navíc opět podbarvený   výbornou hudbou od   geniálního Morriconeho…
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Western mého mládí.Sergio   Leone měl v obsazování   kliku 2 westernové legendy v   1 filmu super.Clint Eastwood a   Lee Van Cleef sehráli role   lovců odměn (lovců lidí)   uplně super.Western byl fakt   propracovaný a skvěle   sehraný.
basi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Jedno z nejlepších děl v   žánru spaghetti   westernu.Můžu na to koukat   pořád dokola,protože   Eastwood je prostě   neskutečný a vypadá jako   správně drsný cowboy.Vše   dokresluje úžasná hudba   Ennia Morriconeho ,která k   tomu přesně sedne a   dokresluje senzační   atmosféru.
callaghan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Podle mě stojí Pro pár   dolarů navíc ve stínu   Hodný, zlý a ošklivý. A   když tyhle dva filmy   porovnám, tak si nemůžu   pomoct, ale v tohle snímku mi   prostě něco chybí.
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2008
Leone o další krok dál ke   svému vrcholu. Pro pár   dolarů navíc ma oproti   svému předchudci   barvitější děj a pár   opravdu nezapomenutelných   scén (viz finále) a i   Marricone napsal ještě   poutavější melodii
sarf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Clint Eastwood a Lee Van Cleef   ... herci stvoření pro   western.... herci stvoření   pro Sergia Leoneho. Místy až   detektivní zápletka s trochu   komickou fintou s mrtvými   vojáky nastraženými na   bandu zločinců na   hřbitově, kteří se   "nevzbudí" ani   uprostřed přestřelky, se   dá přejít lehkým   úsměvem, protože film jako   celek je luxusní.
arciking
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Ze všech elitních Leonových   westernů je tenhle nejspíš   nejslabší.....i přesto se   jedná o takřka bezchybné   dílo. Jedním nej se ale   jistě pochlubit může, a to   je nejdrsnější westernový   hrdnina všech dob, což je   plukovník Mortimer. Všichni   Eastwoodové, Bronsonové a   kdoví kdo ještě jsou proti   němu jenom otřepanou   limonádou....
Navíc   jako vždy skvělý   Morricone.....rozhodně jeden   z nejlepších westernů.
Vlastovka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Můj nejmilejší western   vůbec, mám ho ještě o   trošku radši než harmoniku,   protože mě tu bere trauma   Leea van Cleefa. Hodinky!
Becko.O
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Ačkoliv tenhle snímek mnozí   řadí kvalitou pod Hodný,   zlý a ošklivý, já ho mám   radši. Byl to první western   s Eastwoodem, kterej jsem   viděl a neskutečně mi   učaroval. Monco, s tou   věčně zamračenou tváří   C. Eastwooda pokuřujícího   doutníky jeden za druhym, se   pro mě stal doslova legendou.   Pozadu nezůstali ani G. M.   Volonté a Lee Van Cleef.   Všichni jakoby byli pro   tenhle western stvořený.   Další významnej aspekt je   hudba. Ennio Morricone   vykouzlil opravdovej klenot   mezi soundtracky, kam se hrabe   Zimmer nebo Williams... Díky   hudbě se ponoříte do toho   filmu ještě hloubějc, ta   hudba dodává filmu další   rozměr a nebojim se říct,   že bez ní by byl tenhle film   poloviční. Leone měl   prostě čuch absolutně na   všechno, to se musí   nechat... :)
miken
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Klasický western s nádhernou   hudbou. A dvojice Eastwood van   Cleef je fantastická,   výjimečně oba na straně   spravedlnosti. Ta atmosféra   filmu je podmaňující,   podkreslená hudbou a ti dva   tvrďáci k tomu - to si   prostě pustíte v neděli   jako odměnu za týdenní   tvrdou práci.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih156438minih156438Vzteklina (2018) [TV minisérie] 
Vzteklina n
minih91267minih91267Psychopatka (2011) [TV film] 
The Perfect Roommate n
minih35696minih35696Petřin osud (1980) 
Petrijin venac n
minih8021minih8021Hadí jed (1981) 
Hadí jed n
minih70778minih70778Atlet (2009) 
Atletu n
minih46848minih46848Nebezpečná sopka (2004) [TV film] 
Nature Unleashed: Volcano n
minih22351minih22351Velký případ (1946) 
Velký případ n
minih38828minih38828Tygr sedmi moří (1966) 
Surcouf, l'eroe dei sette mari n
minih56462minih56462Čaroděj ze země OZ (1982) 
Ozu no mahôtsukai n
minih57259minih57259Malé nedorozumění (1929) 
Wrong Again n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

 Hodný, zlý a ošklivý (1966)
Hodný, zlý a ošklivý n
The Good, The Bad And The Ugly
Žánr: western
Země: Itálie
Režie: Sergio Leone

(pokračování)

Pro hrst dolarů (1964)

 Pro hrst dolarů (1964)
Pro hrst dolarů n
Per un pugno di dollari
Žánr: western
Země: Itálie / NSR / Španělsko
Režie: Sergio Leone

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10