Duben
ohodnotit

Princezna a půl království [TV film]

Další název:
Princezná a pol kráľovstva
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
92 minut

Komentáře k filmu Princezna a půl království

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
JonnaDU87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2022
Za mě jedna z nejlepších,   ne-li nejlepší pohádka   posledních let, která se mi   přesně trefila do vkusu.   Konečně jsem se jednou   dočkala zodpovězení dávné   otázky: jak by to asi   vypadalo, kdyby si princezna   fakt vzala prvního vidláka,   co jde kolem.
Herci   byli skvělí, obzvlášť   Honzovi rodiče byli naprosto   dokonalí. Stejně tak rytíř   Valerián a jeho naprosto   všudypřítomná   etiketa(dáma leze vždy po   naší pravé ruce - a když   padá? - Necháme ji padnout   jako první) Bavila jsem se od   začátku do konce. Tedy,   svázaní rodiče nevěsty na   svatbě už se mi zdáli   trochu moc, ale člověk taky   nemůže mít všechno. Za mě   absolutní spokojenost.
Antoni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Hezká pohádka
Zajímavý originální   příběh i fajn herecké   výkony. Jen ty herce a jejich   kombinace by bylo lepší   trochu měnit jelikož to   připomíná lepší pohádku   Princezna a písař (Ruml a   Kramár) i Stardance
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2020
Za těch prvních dvacet   minut, co jsem se smál jak   urvaný tu dvacku musím   přidat. Ale líbilo se mi to   i celkově. Jak výprava, tak   herci v hlavních, ale i   vedlejších rolích. Po   delší době pohádka podle   mého gusta.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Podcenila jsem začátek   vysílání, tak jsem mohla   pohádku zhlédnout až dnes.   Nejdříve jsem se trochu   vyděsila z komentářů zde a   jinde, ale já jsem si   pohádku užila. Zejména   Jakub Prachař byl úžasný,   myšleno samozřejmě   ironicky, jeho záporák byl   slizoun k pohledání a jeho   egonství dosahovalo   egonských výšin. Janák si   ty pohádky vždycky   přizpůsobuje a buď to   akceptujete nebo ne. Ony ty   klasické nejsou   nevyčerpatelné. Akorát jsem   v jednom dni viděla Čertí   brko a Princeznu, takže mě   ty modernizace trochu   splývaly. V každém   případě letošní pohádka   se povedla, i bez písniček a   klidně se podívám znovu,   odstrašujícím případem mi   stále zůstává Slíbená   princezna z roku 2016. Bylo   velmi osvěžující po   dlouhé době vidět Marka   Ebena jinak než ve   stardencovské roli, ale být   v pozici nosičů jeho   nosítek, asi bych mu řekla   něco peprného.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2020
Fascinován především tím,   že konírny zámku v Hradci   nad Moravicí mohou posloužit   jako královská rezidence   ::-) Příběh zcela bez   pohádkových atributů (vyjma   draka, kterej stejně není   vidět), ale solidně   funkční. Marek Eben po   třiceti letech před filmovou   kamerou působí jako   moderátor, ale dobře   zapadá.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2020
roztomilý Marek Eben
Jednoduchá a přímočará   pohádka moderního střihu s   hezkými lokacemi a   sympatickým kastingem.   Vlastně spíš kostýmová   veselohra, než klasická   pohádka, ale to vůbec   nevadí. Zlo bylo potrestáno   a dobro zvítězilo a to je   přece v každé pohádce to   hlavní. A když navíc zaujme   a pobaví? Nu, tím lépe.
New
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2019
Na vánoční pohádky se   vždycky těším. Těšit se   člověk nemá, může bejt   zklamanej. Tohle spíš než   pohádka byla komedie. Je   pravda, že jsem se u ní   usmíval. "Lexa   Bůček" jako Honza   nepřekvapil, zůstal Lexou,   jen trochu starším,   EbenoŠpaček Valerián   nezklamal, mladej Trautenberk   má do dědy ještě daleko,   ale hajzlíci už mu hrát   jdou ... A přehršel   Egonových Lhot (kult   osobnosti) v době kdy v čele   české vlády stojí   slovenský agent, se kterým   nehne ani soud ..., dobré   načasování. Nicméně z   vánočních pohádek tuhle   dávám až na třetí místo.   Kamínek a Brko jí poráží   ...
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2019
Fajn
Za mě jednoznačně to   lepší ze souboje s Čertím   brkem. Zábavné,celkově   dynamické a vtipné. Líbilo   se mi obsazení, vtipný Marek   Eben, luxusně slizký   Prachař, a obecně nemám   výhrady k ničemu   zásadnímu. Naopak za   poslední dobu, první   koukatelná pohádka, byť   poplatná dnešní době.65%
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2019
Nejsem
milovník a odborník na   pohádky,takže posuzuji dle   reakcí dětí a podle toho,   že jsem u toho neusnul a z   80% vydržel sledovat děj:-)   Celkem vtipné, dobrý   námět, slušné herecké   výkony. Podle mého   "amatérského"   názoru patří k těm   lepším z poslední doby...
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Milá, (pří)jemná,   srozumitelná pohádka, jak   jinak, než o boji dobra se   zlem, ve které najdeme i   polepšenou aristokratku a   kterou ještě vylepšuje   lehký humor a dobrota   čišící z Marka Ebena.
Marty999999
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.12.2020
Dívala se moje rodina, byl   jsem ke sledování taky   přemluven. Musel jsem se   držet zuby nehty, když na   obrazovce exhibovala ta   nesympatická Josefíková,   milovnice pravých kožešin a   zmalovaná s prominutím   jako...no, však víme. Do   princezny to nechutné   stvoření má daleko, ale   jinak ta pohádka nemá tak   nejhorší scénář, docela   jsem se bavil skvělým   Jakubem Prachařem v roli   narcise Egona, ani jsem   nečekal, že umí takovou   polohu zahrát. Maroš Kramár   jako princ ve výslužbě se   ujal role krále, ale jo, ten   hrát umí, takže malá role   - taky role. Vlastně to bylo   docela fajn včetně   postsynchronu (ten je občas   dost bída v českejch   pohádkách), až na tu   příšernou princeznu   připomínající pracovnici   na jistém úseku   mezinárodní silnice směrem   do Němec....to fakt nenašli   hezčí a přirozenější   holku???
David80
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Promarněný námět
Zajímavý námět zůstal   nevyužitý. Primitivní,   místy až stupidní humor,   přehrávání. Prkenný Marek   Eben ve stejné poloze, jakoby   uváděl Stardance. Prostě   škoda.
petrusmev
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2021
Pro fanoušky Marka Ebena,   Matouše Rumla, Evy   Josefíkové, Pavly Tomicové   a Egona povinnost. Pro nás   ostatní nuda a příště si   pustíme něco jiného.
Krupe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Obsazenstvo Stardance a   Kramár. Zřejmě snaha   vytěžit z popularity   Stardance a dojet do cíle na   její vlně. Bohužel na   volnoběh a s ruční brzdou   značky Kramár. Herecké   výkony poslabší, hudební   doprovod na facku. Ještě že   tam byl ten Kuba Prachařů,   ale sám to nevytrhne...
Xynti
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2021
Netradiční námět i   solidní obsazení dávalo   naději na dobrou novou   pohádku. To se však, přes   zkušenost režiséra, opravdu   nepovedlo. Je až   neuvěřitelné, jak nechal v   rukách střihače vyhnít   nekonečně nudné scény v   kašírovaném prostředí, s   minimem humoru, bez děje.   Naprostá absence hudebního   nápadu ještě tuto   scénáristickou křeč   umocnila.
martin.stusak.9
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Pohádka mající podtitul:   ...a jak to bylo dál. Nápad   námětu by se mohl považovat   za originální, byť s   něčím takovým už dříve   přišel Zdeněk Troška se   svými dvěma filmovými   pohádkami, 'Princezna ze   mlejna 2' (2000) a 'Z pekla   štěstí 2' (2001). Troškovy   snímky však skutečně   pokračováním byly. Tato   pohádka od Karla Janáka   žádným pokračováním   není. Protože se jedná o   snímek ryze televizní, nelze   mnoho očekávat. Vlastně je   to taková televizní   inscenace točená v   exteriérech. A jaká tedy je?   Příběh je všelijaký, jen   ne pohádkový. Samozřejmě   nechybí kladný a záporný   hrdina mezi nimiž se pohybuje   princezna, ale jaksi tomu   chybí pohádkový romantický   půvab. Herečtí   představitelé přehrávají,   čímž každá scéna   vyznívá křečovitě. Je   sice chvályhodné, že se   mládenec, který zachránil   princeznu zabitím draka,   jmenuje typicky pohádkově   Honza, ale jeho svérázný   charakter je poněkud mimo   mísu. I princezna   charakterově vypadá, jako by   to byla obyčejná holka z   ulice. Kam zmizel vznešený   půvab princezny? Kam zmizely   sympatie pohádkového Honzy?   Ve scénáři sem tam nějaký   vtípek je, ale divák musí   mít skutečně neskonalý   smysl pro humor, aby se   něčemu zasmál. Televizní   pohádka je také naprosto   prosta leckterých triků a   speciálních efektů.   Atmosféra nemá žádnou   dramatičnost, napětí,   romantickou atmosféru,   prostě nic. Tak co nám tedy   zůstalo. Obyčejnou holku   zachrání před drakem   vesnický spratek, který za   odměnu dostane její ruku a   půlku království, avšak   začne oni usilovat   diktátorský Král Egon,   který je odhodlaný udělat   vše, aby ji získal. Kdepak,   tohle se mezi televizní   pohádkovou klasiku nemá   šanci zařadit. P.S. Divák   by musel mít ohromnou   fantazii, aby si dokázal   představit příběh, který   tomuto předcházel. To   prostě nejde.
topipig
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Už se stává tradicí, že   štědrovečerní pohádky na   ČT1 se předhánějí, která   spadne do většího hnoje.   Princezna a půl království   se marně snaží z toho hnoje   dostat, zapadla tam až po   čepec. Herecké obsazení   fakt nemá obdoby, polovina   lidí ze Star dance a z   dalších debilních pořadů   a seriálů to rozhodně   nemají jak zachránit, navíc   jsou tak nesympatičtí,   včetně princezny (nebo co to   mělo být), prince i jeho   rádce v podaní trapného   Ebena. Scénář otřepaná   šaškárna a hlavně -   celkově je to nastrojené,   přehrávané a   nepřesvědčivé. Naštěstí   si tvůrci odpustili   digitální efekty, za což by   se tato podívaná určitě   potopila do hnoje i s čepcem.   Oproti loňskému   Kouzelníkovi Žitovi tahle   patlanina v konkurenčním   boji vychází tedy jako   vítěz, avšak to nic   nemění na situaci, že se   Karel Janák nikdy kvalitně   filmovat nenaučí.
Docent009
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.12.2019
ČT žumpa opět nezklamala
Po loňské štědrovečerní   hrůze se Žitem další   podobná slátanina. Už se   laskavě na moderní pohádky   vykašlete a vysílejte ty   natočené za bolševiků.   Ušetřené peníze věnujte   na psí útulky, uděláte   1000x lépe.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih86803minih86803Dva popletové (1933) 
Busy Bodies n
minih54581minih54581Dokonalý únik (2009) 
A Perfect Getaway n
minih99942minih99942V zajetí démonů (2013) 
The Conjuring n
minih128220minih128220Děs po setmění (2014) 
The Town That Dreaded Sundown n
minih56674minih56674Nehody (1988) 
Accidents n
minih34132minih34132Kurýr (2002) 
The Transporter n
minih45134minih45134Ztrácím tě, lásko (1978) [TV inscenace] 
Ztrácím tě, lásko n
minih66442minih66442Abaj a Žabaj (1989) [TV inscenace] 
Abaj a Žabaj n
minih40265minih40265Bazén (2001) 
Swimming Pool - Der Tod feiert mit n
minih94152minih94152Pot a krev (2013) 
Pain and Gain n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Na cestě po Amerických Panensk...

16:45 - 17:15

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

16:20 - 17:15

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

20 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10