Duben
ohodnotit

Princ Chocholouš [TV film]

Žánr:
Rok:
1974
Délka:
76 minut
„Pohádka o kráse tváře a kráse duše.“
Popis / Obsah / Info k filmu Princ Chocholouš
POZOR, SPOILER!

Skoro dospělá princezna Veronika si hraje s malými dětmi s míčem. Dvorní etiketa jí neříká naprosto nic, což štve celé její okolí, a hlavně jejího otce. Ten se rozhodne ji provdat. Oba jeho rádcové již ženichy mají. Každý svého, a jaksi již ale neříkají panu králi, že na nich míní také participovat.

Jenže princezna je nechce. A to už předtím, než začne večerní merenda, kde se o ni budou oficiálně ucházet. Nu, už se tančí a oba nápadníci přicházejí. Ten třetí, který se měl také dostavit, zmizel. Veronika poslouchá jalové řeči obou nápadníků, ale když si má vybrat, prchá. A když se ukryje v altánu, poznává mládence, který s ní soucítí. A protože má místo účesu chocholku, říká se mu Chocholouš.

Ten po tomto setkání váhá, zda jet domů, či zůstat. Ale příchod princeznina posla, ševce Vendulky, jej přesvědčí, aby zůstal. Přichází proto oficiálně i na druhý zásnubní ples. Je velmi milostivě přijat a Veronika je ráda. Pak spolu utečou ven, kde si navzájem lichotí. Princ však mizí.

Rádcové stále pletichaří a přibrali i Josefínu, princezninu vychovatelku. Ta jí míní přistrčit za ženicha toho, čí rádce se s ní lépe domluví. I panu králi již došla trpělivost a nařizuje dceři, aby si na příštím banketu zvolila svého budoucího manžela – a už nemíní čekat. A protože si princezna nevybrala, tak král volí los. Tedy mezi těmi dvěma, které Veronika nechce. Kdopak z nich asi losování vyhraje?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Princ Chocholouš
Princezna Veronika je krásná, ale říká se o ní, že se neumí chovat ve vznešené společnosti. Pravá podstata věci je ale jinde. Veronika je prostě upřímná a říká bez obalu co si myslí. S výchovou dcery se ale tatínek král nehodlá trápit, Veroniku se prostě rozhodne provdat. U příležitosti jejích osmnáctých narozenin se koná ples a ona si má vybrat ženicha. Kdo je ale ten poněkud legrační Tomáš, který princeznu zaujme? A bude jeho vzhled na překážku lásce, která se mezi mladými lidmi začíná rodit?

Podle klasické předlohy Charlese Perraulta vznikla půvabná televizní pohádka. Jak povrchní je posuzovat člověka podle zevnějšku v ní s francouzským šarmem přesvědčují herci Ilja Racek, Jana Šulcová, Josef Abrhám, Martin Štěpánek, Vlasta Fabianová a další v režii Věry Jordánové.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10