Duben
ohodnotit

Prime

Další název:
Ideál; Secretos compartidos (Prime) / Najkrajší čas (SK)
Rok:
2005
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
6.4.2006
„Když už i terapeut potřebuje terapii... Herecký koncert Umy Thurman a Meryl Streep.“

Komentáře k filmu Prime

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Luluvampík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Myslím,že tento film je   svým způsobem nadčasový.Je   to zajímavé téma,které mě   celkem zaujalo.Film je fajn.A   herecké výkony hlavních   hrdinek jsou skvělé:o)))))
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Pokud máte špatnou náladu a   máte rádi Meryl Streep, tak   určitě koukněte na tenhle   film. Já jsem se opravdu   dobře bavila.
DanuSska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2010
Skvělí
Je to opravdu vydařený film,   který nemá chybu.Opravdu   celý film opět okouzlila   Meryl Streep, která je   jedinečná...
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2016
Když si potřebuji zvednout   náladu, pustím si tento   zábavný film s nekonvenční   romantikou a výborným   hereckým obsazením.   Pokaždé si užívám scény   Meryl Streep v roli terapeutky   a matky zároveň, jak nejprve   Rafi přizvukuje, aby   následně byla v situaci, kdy   sama potřebuje terapii. Tohle   dílko se vážně povedlo a   je to nenáročná a vtipná   podívaná s otaztníkem nejen   na konci.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Meryl Streep mám docela   rád...dokáže být herecky   skvělá v každé roli...i   tady je správně   ujetá...Bryan Greenberg je   nechci říct sladkej protože   jsem kluk ale nic mě   nenapadá tak napíše že je   sladkej no:D...No a Uma   Thurman je opravdu dokonalá   jak po herecké stránce tak   postavou...Moc mě potěšil   originální námět...ze   kterého režisér vcelku   zručně těží...Já jsem se   u tohoto filmu hodně   nasmál...některé scénky   jsou opravdu zábavné a   nadýchané...Nejvíc mě   však potěšil rozumný   konec, žádné takové to   "žili spolu štastně   až do smrti" - to dodalo   filmu šmrnc...Takových   vtipných, milých, chytrých   a svěžích filmů nebude   prostě nikdy dost :-)
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2009
Hezká, romantická komedie.   Meryl Streep i Uma Thurman tu   fakt nemaj chybu :) Zábavnej   film, zajímavý téma,   sranda. A filmy se smutnym   koncem u mě maji dycky plus   :)
IGCONEK
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
romantická komedie
Fotografka Rafi (Uma Thurman)   je velmi atraktivní 37-letá   žena. Po rozvodu řeší   zklamání z mužů se   zkušenou terapeutkou Lisou   (Meryl Streep). Ta jí   poradí, aby si našla   takového muže, který jí   zase vrátí chuť do života.   A tak se Rafi seznámí s   okouzlujícím a   přitažlivým Davidem (Bryan   Greenberg). Fantastický   milenec je o 14 let mladší.   Na pravidelných setkáních s   terapeutkou Lisou září Rafi   štěstím a při konverzaci   zabíhá až do těch   nejintimnějších detailů   mileneckého vztahu, včetně   pikantností. Lisa je   spokojená s pozitivním   vývojem své klientky. Ovšem   jen do okamžiku, kdy zjistí,   že oním ideálním mužem je   její vlastní syn!
Je   vůbec možné se s takovou   situací vypořádat...?
Co udělat, když už i   tak zkušená terapeutka   potřebuje terapeuta...?
Film plný komických   situací nenechá vaši   bránici v klidu!
zanes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2006
Krasný film o milostnem   zivote dvou lidi, kterym tento   vztah komplikuje jejich velký   věkový rozdíl.   "Rafi" je 37 let, je   rozvedená a Daveovi je 23   let, svobodný. Ona chodí na   psychoterapie aby se vyrovnala   se svým rozvodem, on žije se   svojí rodinou. Jednoho dne se   potkají a zamilují se do   sebe. Postupem času se ovšem   ukáže, že psychoterapeutka,   ke které Rafi (hraje Uma   Thurman) chodí je vlastně   maminka Dejva. To se postupem   času stane velkým   problémem, který v sobě   maminka nechce dál dusit a   proto to řekne Rafi. To na   nějaký čas ovlivní jejich   vztah, ale postupně zjistí,   že si chybí. Avšak vztah   Rafi a Davea by nikdy   nefungoval a proto to nakonec   ukončí. Velmi pěkný   příběh, hudba a hlavně   výkony Umy Thurman (moje   oblíbenkyně) a Meryl Streep,   která hraje maminku, jsou   skvělé. Doporučuji   shlédnout
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Vztah dvou lidí je vždy   založen na kompromisech.   Jenže starší ženy   většinou po zkušenostech   ví, co od života chtějí,   ale mladí kluci, jako v tomto   případě, si teprve   zkušenosti musí prožít.   Nabydou mužnosti a   odpovědnosti, když začnou   se starat sami o sebe,   žádné bydlení u rodičů,   babiček a přítelkyň. Ale   pěkně sami, kdy pochopí,   že život není jen hra,   také plno starostí a práce,   pochopit cíl svého života.   A tento snímek dokazuje   přesně věkové rozdíly   mezi mužem a ženou.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Rafi je 37 a právě se   rozvedla. Se svým   rozčarováním se pravidelně   svěřuje své terapeutce   Lise, vlastně skoro   kamarádce „ Podepsal to tak   rychle, já jsem alespoň   předstírala, že se   pokouším se nad vším   ještě jednou zamyslet“.   Ale vzpomínky na svého   bývalého brzy vymění za   nadšené vyprávění o svém   novém a poněkud mladším   příteli. Každou další   návštěvou je její přítel   ještě o něco mladší a   vyprávění intimnější.   Až najednou věk pasuje (23   let) a a někdy prostě   nastanou situace, kdy i   psychoterapeut potřebuje radu   profesionála ze svého oboru   a to nejenom tu etickou.   Tradičně skvělá Meryl ve   filmu, který je něco víc   než jen vtipným příběhem   matky, zaskočené láskou   svého syna k trochu   dospělejší přítelkyni,   které navíc její profese   dává možnost dozvědět se   víc než je mnohdy vhodné.   Je to hlavně o porozumění,   okouzlení, o odvaze vpustit   si někoho do svého   soukromí, o důvěře, ale i   o všedních dnech, kdy jsou   problémy ve vztazích tak   nějak víc vidět...   „Občas se zamiluješ, něco   se naučíš ... a ... pohneš   se dál. A tak to má být.“
vorenus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2007
Uhrančivě okouzlující Uma   i překvapivě krásně   romantický film.Ideální pro   zamilované duše.Snímek   krásně pohladí na duši,až   na závěr filmu,kdy se mi   chtělo křičet ještě   nechci konec,ale jako záměr   to nebylo špatný.
Koimisto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Parádní vyspělá komedie,   plná decentního humoru a   hereckého umění dvou žen s   velkým "Ž" (MERYL   STREEP a UMA THURMAN) ...
lechtivé líčení   Rafininých zážitků s   novým milencem a   vyzařující ztrapnění   doktorky Lisy (matky nového   milence) pobaví snad   každého.
Podobně   vkusná komedie se v dnešní   době plné vulgárních   rádoby-zábavných filmů   hledá velmi těžko.
JanaOss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Kdyby se tento film o asi tak   20nimut zkrátil, bylo by to   fajn. Chvílemi trochu   protahuje to, co stačí   říci jediným slovem.
Docela zajímavá a nová   myšlenka, kde žena po   rozvodu hledá a najde muže,   ač mladšího a přitom je   všechno špatně. Je to syn   její terapeutky a když ta to   zjistí, začne pořádná   mela.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2007
I když zpočátku jsem byl   dost skeptický a shlédnutí   této komedie jsem hodně   dlouho odkládal, přesto a   snad právě proto jsem byl   velmi příjemně překvapen.   Vynikající výkony   protagonistů mě   nepřekvapily, jsou to star   světového formátu, ale   náboj, zápletka i nečekané   rozuzlení mi nedovolily   usnout. Výborná komedie s   dramatickými i romantickými   prvky.
Carchy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2006
Prim..a!
Výborně napsaná i zahraná   romantická komedie o   neobvyklém trojúhelníku -   37letá rozvedená žena, 23   letý kluk a jedna terapeutka,   která léči onu ženu a je   matkou onoho kluka. Myslím   že není třeba dodávat, že   o vtipné situace není nouze,   ač potenciál nebyl zcela   nevyužit. Těšit se můžete   na skvělou Meryl Streep a Umu   Thurman!
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2011
Ideál
Tak tenhle film mě opravdu   pobavil, situace kdy   terapeutka hlavní hrdinky je   i matka jejího mladšího   přítele. Řekla bych, že   celý film je především   postaven na výkonech Umy   Thurman a Meryl Streep, která   je vynikající jako vždy.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Zdařilá a poměrně   originální romance se   skvělou Umou Thurman a   ještě lepší Meryl Streep.   Pěkný film s dobrým koncem.
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Moc pěkný filmeček, který   pobaví, neurazí a   příjemně osvěží ponurý   den. kombina ce Meryl s Umou   byla velmi dobrá volba a   vůbec, zpracování filmu a   hlavně ten konec mi byl po   srsti :)
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.10.2017
Bohužel, jako romantický   příběh to postrádá   živost, humor a vůbec   patřičný styl. Máme tu 37   letou Rafi Gardet chodící za   terapeutkou Lisou Metzger   svěřující se naprosto ve   všem a která se zamiluje do   hodně mladšího muže,   který je, aniž by to   tušila, shodou okolností   synem oné terapeutky. Námět   snad na živou komedii, ale   takto se to naprosto rozpadá.   Romantická šablona sice je   použita, ale že by to nějak   nadchlo se říci zrovna   nedá. Atmosféra poněkud   prázdná a nijak zajímavá.   Vyzdvihovány jsou   náboženské motivy v   konfrontaci s mezilidskými   vztahy a o to tu zřejmě šlo   především. Jak to celé   dopadne musí být všem   příznivcům romantismu   jasné. Slabý scénář tedy   dosti haní tento film, kde se   sešli Uma Thurman, Meryl   Streep a mezi nimi Bryan   Greenberg. Jejich skvělé   herectví snímek bohužel   nezachránil. P.S. Je   normální, aby dívka   terapeutce podrobně   vykládala jaký má její   chlapec penis?
Ivett
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Ohledně tohohle filmu jsem   mírně zmatená. Komedie to   není. Na tu je tam málo   vtipu. Drama také ne...chybí   dramatičnost...takže   zůstává otázka - co tohle   vlastně je. a napadá mě jen   jedno slovo - nuda.
janek85
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Hodně moc nudný,   nekvalitní, trapný a   nezajímavý film. Děj se   táhl strašně pomalu, vůbec   žádná akce v ději nebyla.   Všechny částí filmu byly   nezáživné a nanic.   Atmosféra v celém filmu byla   totálně nudná, prostě   oničem. Výkony herců mi   přišly takové nemastné   neslané, celkově   nezajímavé, ničím mě   neoslovily. Scénám se   ztratil šmak, možná jen 2   scény byly dobré, zbytek byl   zblitek. Díval jsem se na to   s donucením. Na filmy by se   nemělo dívat s donucením,   film by se měl prožít a   hlavně by se měl vybírat   svobodnou volbou, jak se   díváte s donucením, tak to   stojí za houby. Stěží 15%

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11768minih11768Madisonské mosty (1995) 
The Bridges of Madison County n
minih48379minih48379Nouzový východ (2008) 
Revolutionary Road n
minih40598minih40598Karcoolka (2005) 
Hoodwinked n
minih45728minih45728Tudorovci (2007) [TV seriál] 
The Tudors n
minih27133minih27133Mumie (1999) 
The Mummy n
minih49009minih49009Pochyby (2008) 
Doubt n
minih43738minih43738Chůva k pohledání (1993) [TV seriál] 
The Nanny n
minih47144minih47144Králova přízeň (2008) 
The Other Boleyn Girl n
minih49545minih49545Vicky Cristina Barcelona (2008) 
Vicky Cristina Barcelona n
minih38418minih38418Tlumočnice (2005) 
The Interpreter n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

11:15 - 12:05

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10