Přílivová vlna (1997) [TV film]

Přílivová vlna (Tidal Wave: No Escape)
60 %
 
 

Tidal Wave: No Escape

Další název: Sturmflut - Inferno an der Küste!

    Žánr: katastrofický / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
„Surfující nositel Nobelovy ceny a atraktivní vědkyně bojují proti šílenci, který likviduje umělými vlnami tsunami americké pobřeží.“
Několik obrovských přílivových vln zasáhne pobřeží USA a zničí řadu obcí. Je vytvořen krizový štáb a jedním z povolaných odborníků je i nositel Nobelovy ceny John Wahl, žijící v ústraní po sporu s vládou, která se pokusila zneužít jeho práce pro vojenské účely. Vysloví domněnku, že vlny jsou umělého původu. Jeho bývalý učitel a rádce Stanley Schiff upozorní na plán generála Jimmieho Doolittlea, který chtěl za 2. světové války bombardovat tokijský záliv, a vyvolat tak smrtící tsunami. Brzy je vše jasné, protože se ozve vyděrač, požadující miliardu dolarů, jinak zničí další vlnou Kalifornii. Wahl dostane "echo", že za vším je jeden z členů krizového štábu, a pustí se do pátrání, zatímco sám je z téhož podezříván Edgarem Purcellem z NSA. S doktorkou Jessicou Weaverovou proklouzne v noci do armádního vědeckého institutu a pokusí se hledat stopy v centrálním počítači. Překvapí je bezpečnostní služba, a tak uprchnou a ukryjí se v motelu, kde pokračují v pátrání s pomocí Jessicina laptopu. V tajných souborech Jessica narazí na slovo "Pohroma" a Wahl si uvědomí, že to je název, vztahující se právě k Doolitlovu plánu. Je mu jasné, že za vším stojí Schiff, který mu závidí slávu. Sledováni Purcellovými agenty se Wahl a Jessica pokusí zastavit Schiffa dřív, než odpálí z rybářské lodi další bombu. Bohužel to nestihnou a k pobřeží Kalifornie se řítí smrtící hora vody. Kdyby se jim podařilo proniknout do Schiffových souborů, mohli by vyvolat další vlnu a poslat ji proti tprvní, aby se vzájemně neutralizovaly. Jenže k tomu je třeba znát heslo.

Zdroj: Nova

režie:
George Miller
 
 
hraje:
Corbin Bernsen (John Wahl), Julianne Phillips (Jessica Weaver), Gregg Henry (Edgar Purcell), Larry Brandenburg (Frank Brisick), Lawrence Hilton-Jacobs (Marlan Clark), Harve Presnell (Dr. Stanley Schiff), Aki Aleong (Dr. Agamo), Gene Wolande (Jules Benard), Lance Wilson-White (Chick), Cheryl Francis Harrington (sestra), David Fabrizio (radista), Stephen Bridgewater (Workman), Teddy Lane (Paramedik)
 
 
námět:
Tedi Sarafian
 
 
scénář:
Tedi Sarafian
 
 
kamera:
Mark Irwin, Corky Ehlers
 
 
hudba:
Bruce Rowland
 
 
kostýmy:
Lynette Bernay
 
 
zvuk:
Frank Lipson (supervize)
 
 
produkce:
J. Boyce Harman
 
 
zvláštní efekty:
Richard Taylor (supervize)
 
 
vizuální efekty:
Jeff Smart (supervize)
 
 
výprava:
Peter Jamison
 
 
výkonný producent:
Robert Halmi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.