Jeden svět
ohodnotit

Deník Bridget Jonesové

Bridget Jone's Diary

Další název:
Denník Bridget Jonesovej (SK); Bridget Jones - Schokolade zum Frühstück
Rok:
2001
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
9.8.2001
„Nevychovaná. Nekontrolovatelná. Neprovdaná.“

Obsah filmu Deník Bridget Jonesové

 
Bridget Jonesová je trochu kulatější "třicítka", která má ve svém životě zdánlivě jednoduchá a splnitelná přání - shodit nějaké to kilo a najít opravdový vztah. Jenže právě v roce, do něhož vstoupila s bezpočtem předsevzetí a rozhodnutím vést si deník, se to na jeho stránkách hemží pohromami. Především se zamilovala do svého pohledného šéfa, aby časem zjistila, že je jen "bokovka", protože "stálice" je nejen vychrtlá, ale navíc bohatá. Dala proto výpověď v nakladatelství, kde ji to celkem bavilo, a vrhla se střemhlav na kariéru televizní moderátorky, což zdaleka, jak zjišťuje, není profese jen o úsměvů a úspěchu. Její matka, ochotná ještě...
 
Související odkazy
 
RECENZRE: Otylka Bridget (se) léčí humorem

Prý už miliony lidí hýkaly smíchy nad knižním bestsellerem Helen Fieldingové Deník Bridget Jonesové. A samozřejmě už existuje jeho filmová adaptace; ta dnes vstupuje do tuzemských kin. Deník Bridget Jonesové se hlásí k civilizační inteligentní zábavě přijímané vděčně bez rozdílu pohlaví, jakou pěstují zámořské seriály Sex ve městě, Ally McBealová či Přátelé. Ve srovnání s americkými hrdiny je jen humor "po anglicku" více suchý i hořký. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
Deník Bridget Jonesové

Hrdinkou oblíbené komedie je oplácaná třicátnice Bridget (Renée Zellweger), která touží zhubnout a je tajně zamilovaná do svého šéfa (Hugh Grant). číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Sharon MaguireSharon Maguire  
hraje:
Renée ZellwegerRenée Zellweger.....Bridget Jonesová [31]   
Colin FirthColin Firth.....Mark Darcy [40]   
Hugh GrantHugh Grant.....Daniel Cleaver [40]   
Jim BroadbentJim Broadbent.....otec Colin [51]   
Gemma JonesGemma Jones.....matka Pam [58]   
Sally PhillipsSally Phillips.....Shazza [30]   
Shirley HendersonShirley Henderson.....Jude [35]   
James CallisJames Callis.....Tom [29]   
Embeth DavidtzEmbeth Davidtz.....Natasha [35]   
Celia ImrieCelia Imrie.....Una Alconbury [48]   
Honor BlackmanHonor Blackman.....Penny [75]   
James FaulknerJames Faulkner.....strýc Geoffrey [52]   
Lisa BarbusciaLisa Barbuscia.....Lara [29]   
Joan BlackhamJoan Blackham.....Shirley [54]   
Paul BrookePaul Brooke.....pan Fitzherbert [56]   
Dolly WellsDolly Wells.....Woney [28]   
scénář:
Richard CurtisRichard Curtis  
Helen FieldingHelen Fielding  
Andre DaviesAndre Davies  
námět:
Helen FieldingHelen Fielding.....román (1996, česky Aurora 1998) [43]   
hudba:
Chrissie HyndeChrissie Hynde....."Don't Get Me Wrong" [49]   
Nick AngelNick Angel.....supervize   
Patrick DoylePatrick Doyle  
Shelly PooleShelly Poole.....skladba "Pretender Got My Heart" [29]   
kamera:
Stuart DryburghStuart Dryburgh  
střih:
Martin WalshMartin Walsh  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Deník Bridget Jonesové >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Klobouček dolů.
V první řadě před Renée Zellweger, která   neváhala dvakrát během tří let nahodit deset   kilo navíc nad svou obvyklou váhu, aby se mohla   zúčastnit tohoto báječného projektu.
Další   kompliment je pro autorku námětu Helen Fielding   a následně pro scenáristický tým, protože   dokázali přiblížit dívčí svět široké   veřejnosti a jsou při tom vtipní a ne trapní,   jako třeba tvůrci Sexů ve městě, nebo 50   odstínů trapnosti.
Deník Bridget Jones je   díky sympatickým (a dobrým) hercům a   výbornému scénáři něčím, na co se můžete   koukat znovu a znovu a stejně se vám to   neomrzí.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2017
Dišputa o literatúre
Toto je skôr taká nostalgia, keď nás na to   vyhnali na strednej a som si hovoril, že čo to   bude za blbosť a nudu a viem, že sa mi to   nakoniec aj páčilo. Teraz som si to zo   zvedavosti zopakoval. Prišlo mi to vtedy trocha   iné, ako tie bežné typické romantické filmy a   vlastne nie je to najhoršie. Navyše nechápem,   prečo si myslela, že je pri sebe, mne prišla   akurát
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.6.2016
Tak tahle Bridget mě nikdy neoslnila. Holt je to   film pro holky. Nehezká, netlustá, nevtipná,   neslaná a nemastná.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2015
Citová a velice lidská romantická komedie o   jedné plnoštíhlé ženě se svými předsudky,   touhách po štěstí, přirozenými trapasy i   zklamáním. Renée Zellweger do své role dala   naprosto všechno a je to na celém jejím výkonu   velice znát. Pro ženy s takovou postavou snímek   dodává ohromnou duševní sílu a předsevzetí,   že nebýt štíhlá jako laň nemusí znamenat   jen opovržení a odloučení od společnosti.   Ano, trošku to celé vyznívá jako pohádka se   šťastným koncem, ale nakonec, proč ne?
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2014
Pravda je že jsem neměl z počátku moc chutí   to shlédnout, jelikož název mi evokoval něco   jako "Můj milý deníčku.", ale pak   jsem po šílenství okolo tohoto filmu neodolal a   jsem tomu rád. Prostě netradiční a kouzelné,   k čemuž nemalou měrou přispívá   nezaměnitelné kouzlo Renée Zellweger, kterou   mám velmi rád, a další obsazení je též   skvělé. Kdo má rád britský humor, ten by si   tenhle bombonek neměl nechat ujít stejně jako   Lásku nebeskou :-)
Matematicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Úžasná romantická komedie
To, co by se mohlo stát i mně - taky jsem v   mnoha směrech zvláštní - tak trochu ad   absurdum - tak to má v dobré komedii být.   Navíc tady se trochu pod povrchem ukrývají i   dost závažné otázky: Jak poznat toho pravého?   V čem spočívá partnerství mezi mužem a   ženou? Kromě (velice dobré) zábavy, poznání   módních trendů 90. let (svetr se sobem, kravata   se sněhuláky, dámské spodní prádlo...),   obdivování hereckých výkonů hlavních   představitelů, smíchu i slz s hlavními hrdiny   atd. lze nad filmem tedy i přemýšlet :-)  
Zajímavé komentáře: mildaaxe, hledaseniki,   Nikotyna.
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2011
Je fajn vidět Bridget v akci a být tak v obraze,   čím že si tato dáma dokázala filmové   obecenstvo podmanit. Tvůrci na to šli od lesa -   nevymýšleli nic extra - prostě vzali obyčejnou   ženu, přibalili obyčejné každodenní   problémy a zamotali kapku vtipu s romancí.   Chválím, ale přiznám se, že bohatě stačí   vidět jen jednou.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.3.2011
Moje první reakce byla, že to je rozhodně film   pouze pro něžnější pohlaví. Dle komentářů   jsem se tedy nejspíše spletl=) Film mi příjde   spíše lehce úsměvný, než jako komedie a   romantika a téma, které jistě osloví každou   ženu,ale pro mě nebylo příliš zajímavé.
Nikotyna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Vynikající nápad. Konečně film, který   opravdu v životě se dá zažít. :) Briget po   třícítce, bez chlapa, s cigaretami a alkoholem.   :D a spousty sladkýho k utěšení svýho života   v osamění, se rozhodne změnit život a najít   si chlapa. :) prostě pecka.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2010
Bridget Jonesová už překročila třicítku,   ovšem je stále sama. Možná že je to také   kvůli tomu, že má pár kilo navíc, vykouří   denně velký množství cigaret a ani s alkoholem   si hlavu neláme. Navíc má talent vytvářet   skutečně trapné situace. Jednoho dne si však   řekne dost – začne si psát deník a stanoví   si důležitý úkol – konečně si sehnat   pořádnýho chlapa.
Docela netypická   romantická komedie. Přeci jenom v typické   komedii se objevuje spíše krásná dvaceti až   třicetiletá dívka, která potkává nějakýho   úžasnýho kluka/muže a všechno je to plný   předvídatelných situací a nástrah z okolí.   Proto jsem byl příjemně překvapenej jakousi   civilností tohoto příběhu, protože s mírnou   nadsázkou se mu dá i věřit – všechny tři   ústřední postavy totiž rozhodně nejsou ani   zdaleka dokonalý a proto působí docela   příjemným dojmem. I když postava Bridget je   skutečně možná až moc velká smolařka.   Ovšem jako v každým správným filmu tohoto   subžánru se svýho štěstí nakonec dočká. I   přes několik opravdu zábavných situací musím   podotknout že Deník Bridget Jonesové baví   jenom občas, což je sice s ohledem na jakousi   reálnost nápadu sice pochopitelné, ale film by   měl bavit celou dobu. Nicméně všechno   pospojovaný dohromady s velmi sympatickou Renée   Zellweger, sukničkářem Hughem Grantem, nudnym   patronem Colinem Firthem a také povedeným   soundtrackem to funguje celkem solidně a z filmu   mám nakonec docela dobrý pocit.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40760minih40760Mission: Impossible III (2006) 
Mission: Impossible III n
minih108348minih108348Něžné vlny (2013) [2k digital] 
Něžné vlny n
minih28157minih28157D-Tox (2002) 
D-Tox n
minih22130minih22130Vážení přátelé, ano (1989) 
Vážení přátelé, ano n
minih34139minih34139Nevyřčené tajemství (2001) 
The Unsaid n
minih29480minih29480Téměř dokonalý zločin (2000) 
The Gift n
minih66911minih66911Velký skok (2011) 
Jumping the Broom n
minih41689minih41689Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006) 
The Fast and the Furious: Tokyo Drift n
minih27716minih27716Stigmata (1999) 
Stigmata n
minih29724minih29724Svatby podle Mary (2001) 
The Wedding Planner n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Dítě Bridget Jonesové (2016)

 Dítě Bridget Jonesové (2016)
Dítě Bridget Jonesové n
Bridget Jones's Baby
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké / Irsko / Francie / Velká Británie
Režie: Sharon Maguire

(pokračování)

Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (2004)

 Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (2004)
Bridget Jonesová: S rozumem v koncích n
Bridget Jones: The Edge of Reason
Žánr: komedie / romantický
Země: Velká Británie / Spojené státy americké / Francie / Irsko
Režie: Beeban Kidron

(pokračování)

Deník Bridget Jonesové (2001)Deník Bridget Jonesové (2001)Deník Bridget Jonesové (2001)Deník Bridget Jonesové (2001)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10