Duben
ohodnotit

Přemluv bábu [Video]

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
4 minut
"Zajeďte za bábou a dědkem a přemluvte je, aby volili pravici."“

Komentáře k filmu Přemluv bábu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
klasifikátor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.8.2021
Nemám rád krátké   komentáře ale tady prostě   nemám slov! Vrchol nevkusu a   ubohé trapnosti. Petr Zelenka   má asi krátkou paměť.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2018
A just budu hodnotit plným   počtem. Dobrá agitka s   dobrým cílem, který se   vlastně podařil. A navíc   dost kvalitní viral, kterej   je originalní.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.4.2018
Tak nad tímhle dílkem jsem   dlouho nechápavě vrtěl   hlavou a lze ho v podstatě   vystihnout pouze dvěma slovy.   Nechutná ubohost.
GeorgeB
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.7.2017
Tfuj tajbl, tfuj tajbl, tfuj   tajbl.
Uživit se jako   herec v našem malém   rybníčku rozhodně není   jednoduchá věc a tak se   prašule na opravu a   obložení koupelny hodí. Ale   "hvězdy" by měli   kalkulovat i s dlouhodobou   reakcí na názory, které   nejsou zrovna prezentovány   jako vlastní názor. Proti   vlastnímu názoru   jednotlivce nic nemám, ale   tohle je opravdu AGITACE, za   kterou následoval honorář a   to je na celé věci špatně   a z mého pohledu to uškodí   zejména oběma protagonistům   i režisérovi. Osobně   nepotřebuji návod koho a jak   volit, osobně potřebuji mít   jen možnost si svobodně   vybrat. Takto voliče k urnám   žádná partaj nedostane.   Protagonistům to však dává   možnost napříště natočit   obdobné video za honorář   pro druhou stranu volebního   spektra a taky se nic nestane.   Po koupelně bude potřeba   obložit i záchůdek ne?
mikee007
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.1.2017
Ano. Přemluvím. Kohokoliv, k čemukoliv.
O mně se ví, že fenomén   Mádl mě nechává, jaksi   chladným. Ne, není to   antipatie. Se Snowboardáky,   nebo Rafťáky nemám   problém. Vidím roztomilého   pubertálního nehezkého   neherce, který se snaží   odehrát svůj part v   profesionálním světě...Nic   víc.
Ano.   Přiznávám, je to už jistá   antipatie.
A najednou   se dívám na video, kde mě   snowboarďák Jirka   přemlouvá k tomu, abych   běžel za svou babičkou a   přemluvil jí, aby šla a   volila Kalouska, nebo   Schwarzeneggera, nebo...to už   je úplně jedno, koho budu   volit. Hlavně, když budu   volit pravici. A pravice je ta   ruka, kterou papám   polívečku.. To mi poradil   Jirka Mádl. A ten by nelhal.   To je přeci ten Jirka Mádl,   který v posledních letech   hraje ve všech českých   filmech. Hraje zvířata,   lidi, krásný lidi, ošklivý   lidi, věci i prostor. Jirka   umí zahrát i prostor, nebo   nekonečno. A mně, jako   voliči pravice Jirka   vysvětlil, že jsem dobrý   člověk a jednám správně.   To, že se svými   spolupracovníky ze mě a   milionů dalších udělal   debily, je trošku jiný   příběh.
Lidé,   kteří točili tuto věc si   nejspíš vůbec neuvědomili,   že točí stejnou   zvrácenost, jako ti, kteří   točili agitační videa v   padesátých letech.
Je to tak, lidé kteří   točili toto video chtějí   manipulovat jiné, ať už   doprava, nebo doleva, to je   jedno, na kterou stranu.   Lidé, kteří natočili toto   video, ponižují nejméně 50   procent české populace.   Používají stejné metody,   jako režim, který tento   postoj kritizuje.
Je   neuvěřitelné, že se k   podobným akcím uchýlí   lidé, kteří se ucházejí o   všeobecnou popularitu.
Krikri
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.1.2017
Pětiminutovka prorežimní   prostituce a cílené   manipulace s omladinou, která   politice prd rozumí. Takhle   si ti pravdoláskaři   představují tu jejich tolik   propagovanou svobodu slova a   myšlení? Že budou druhé   nabádat, co mají nebo   nemají dělat a koho volit   či naopak nevolit? Poněkud   pokrytecké a v rozporu se   základními principy   demokracie. Nakonec je ale   dobře, že toto odporné   video vzniklo. Jen potvrzuje   fakt, že pravičáci nejsou   demokraté, nýbrž   manipulátoři a diktátoři.
paeb
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.6.2015
Ubohost
Největší ubohost, jakou   mohl p.Zelenka natočit. Od   tohoto klipu se už na filmy   kde hrají Mádl nebo Issová   vůbec nedívám. Tyto dvě   herecké nuly nemusím.
C.Z.Horovitz
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.8.2014
Opravdu nechutné, jak něco   podobného vůbec někdo mohl   vymyslet! Chce se mi zvracet.   Těmhle lidem bych nejradši   profackovala hubu!
volam.sa.pistik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Propaganda akú len tak nevidieť
Tak som sa k tomuto dostal   úplne náhodne a nechcel som   to ani nejak komentovať, ale   nakoniec mi to nedalo. Niečo   tak úbohé a niečo tak   nízke obdobné som snáď ani   ešte nevidel. Priznám sa,   mne sa nechce veriť, že   niečo také sa vlastne   natočilo. Navyše som   prekvapený, že sa na niečo   také dal Zelenka, pretože   jeho mystický Rok ďábla je   krásny film. Mádla som videl   ako komedianta vo fimoch pre   deti a ta Issová je akože   herečka? No nepoznám moc   český film. Rituálna   propaganda, ktorá by vynikla   v jej zlatom veku, kde vlastne   starí ľudia nevedia voliť,   majú zlý názor a sú z   dzedziny. To len pražskí   "umelci" vedia kto   je ten správny a pekne   demokraticky nás   presviedčajú koho nevoliť.   Mne je sympatické, keď   niekto otvorene povie koho   voliť (ako napríklad v   Amerike sa tým netaja), ale   zas nemusia mi tlačiť do   hlavy koho nevoliť. Fakt som   obdivoval Martina Dejdara ako   to v pohode a sympaticky   ustál, holt smola, keby volil   punkového Karla, tak je   vynášaný do nebies. Je to v   pohode, keď umelec verejne a   kultivovaným spôsobom povie,   kto mu je sympatický, ono to   bez tej politiky nejde. Ale   nerobím to takýmto   dekadentným, primitívnym a   sprostým spôsobom ako títo   dvaja. To u nás až taká   komédia tie voľby nie sú.   Možno škoda. Pretože   určite toto video veľa   nerozhodnutých presvedčilo   voliť nakoniec tú   "ľavicu". Ale   možno fakt je toto nejaké   video v štýle piata kolóna   a objednal si to nejaký   figliar   "ľavičiar", aby mu   nebrali hlasy tí z   "pravice". Mne to   však prinieslo poznatok po   zhliadnutí tohto videa, že   rozhodne akákoľvek bába či   děda z vrchov bude mať viac   rozumu ako títo dvaja dokopy.   Odporné video a urážka   všetkých starších, ktorí   niečo v živote dokázali. A   nechápem tú narážku na   talianskeho žrebca, ale   rozhodne je Rocco Sifredi   lepší herec ako Mádl
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.10.2011
Nízkost, ubohost,   primitivnost... To je jen pár   slov, které mě u tohoto   ,,filmu" napadají. Jeho   obsah - zajímalo-li by mě,   co si o mně myslí někdo na   úrovni autorů - by mě   urazil právě proto, že   zdaleka nejsem důchodce,   pocházím z Prahy, a přitom   volím levici. Otevřeně   říkají divákům jejich   hloupého spotu, že starší   venkovani jsou naprostí   debilové, kteří ničemu   nerozumí, a právě proto   volí levici, přitom sami   mají vymyté mozky nějakými   nejmenovanými demagogy - což   je asi hlavním motivem jejich   politického přesvědčení -   a ne a ne se naučit   logickému uvažování.
O Mádlovi jsem si nikdy   nic moc dobrého nemyslel, ale   Issová mě o své duševní   úrovni tímto počinem   přesvědčila také.
green-tea
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Tohle je něco tak ubohýho,   že je na to škoda slov...  
Nebudu tu autory nijak   kárat či odsuzovat, jenom   bych jim nepřála, aby se   jednou dočkali od svých   vnoučat podobného jednání,   jako tu prezentují.
Hugin
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Na toto video jsem se podíval   na základě zdejších   komentářů a víceméně se   s projevenými názory   ztotožňuji.

Názorově: ubohost a   sobectví nejvyššího   řádu. Formálně:   primitivní, nevkusné a   trapné. Ne, nepodobné   krátkometrážním agitkám z   padesátých let minulého   století. Svůj účel to   však splnilo, všichni   protagonisté se ztrapnili na   nejvyšší možnou míru. Ale   nepodceňovat. Rádoby humorem   a házením vajíček na   politické odpůrce to   začíná a akcí Anderse   Breivika to končí.

Nejsem zcela   přesvědčen, zda   předvolební spoty mají   místo na filmové databázi,   a to jakékoliv, což takhle   reklama na prací prášky?
Phreaker
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.8.2011
To, že je tento spot opravdu   blbý není pochyb a   zvláště mi na něm vadí,   že tvůrci předkládají   předsudky divákovi jako   argumenty.

Naprosto nový rozměr pak   dostává toto video, když ho   postavíme vedle originálu.   Jistě oba tyto spoty jsou v   podstatě agitky, které mají   přesvědčit určitou skupinu   lidí, aby volila určitou   stranu či osobu, ale   přístup je naprosto   odlišný.

Sarah Silvermanová se   snaží vtipně a s nadhledem   bojovat proti předsudkům,   ale v českém klonu tohoto   videa jsou právě předsudky   používány k argumentaci a   to je prostě trapnost nad   trapnost. Mádl a Issová   navíc působí strašně   prkeně. Sarah Silvermanová   je prostě komička, která   má výborný hlasový projev,   skvělou mimiku a řeč těla.   Po technické stránce je pak   také jasný vítěz   originální video.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.7.2011
Šílený spot
Je neuvěřitelné kam až   jsou někteří   "tvůrci" ochotni   zajít ve své zaslepenosti a   tuposti. Tenhle předvolební   agitační spot se snažil   zaujmout mladé voliče tím,   že brutálním způsobem   urážel, zesměšňoval   staré lidi. Oni tvůrci té   stupidní zhovadilosti,   nebudou asi jednou staří?!   Asi o tom nepřemýšleli,   proč by přemýšleli?!   Hérec Mádl a hérečka   Isová se zesměšnili a   ztrapnili nadosmrti.   Propůjčili se k něčemu tak   stupidnímu a neskutečně   trapnému … Stupidní klip,   každý soudný člověk ho   odsoudí. To je můj názor.   Tečka
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.7.2011
Také se vyjádřím k tomuto   klipu, který posloužil jako   předvolební propaganda.   Považuji jej za projev buď   velkého darebáctví a nebo   velké hlouposti. Nevím, co   převažuje. Film měl dva   protagonisty. O jednom jsem   nikdy neměl valné mínění   a druhá mne hodně zklamala.   Chápu, že asi každý má   potřebu se vyjádřit, ale u   umělců bych uvítal trochu   více soudnosti. Klip byl   skutečně trapný a oba   mladí herci se dost shodili.   Nenávist vůči starší   generaci, a tento klip je   příkladem, se stává   normou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28778minih28778Grinch (2000) 
The Grinch n
minih43406minih43406Sejmi eso (2007) 
Smokin' Aces n
minih50756minih50756Lev je v ulicích (1972) [TV inscenace] 
Lev je v ulicích n
minih69536minih69536Jsem přece šofér..! (1972) [TV film] 
Jsem přece šofér..! n
minih3316minih3316Ať žijí duchové! (1977) 
Ať žijí duchové! n
minih19014minih19014Slavnosti sněženek (1983) 
Slavnosti sněženek n
minih81110minih81110Rybí legendy Jakuba Vágnera (2010) [TV seriál] 
n
minih36297minih36297Co poudala bába Futeř (1983) [TV inscenace] 
n
minih23621minih23621Zářivá světla velkoměsta (1988) 
Bright Lights, Big City n
minih43922minih43922Za rozbřesku (2006) [TV seriál] 
Day Break n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Polsku

18:00 - 18:30

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

9 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann