Duben
ohodnotit

Predestination

Další název:
Paradox času
Žánr:
Země:
Rok:
2014
Délka:
97 minut

Komentáře k filmu Predestination

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2016
Predestination

Agent chce zlikvidovat   bombu, když někdo   přichází. Dojde k   přestřelce a agent likvidaci   nestihne úplně, načež mu   ohoří obličej /03/.   Předtím pronásledoval muže   s přezdívkou „Syčák“.   Nyní je agent v nemocnici a   zde jsou mu provedeny různé   operace. Pak dostává   poslední úkol. Dělá   barmana, kam přichází žena   - spisovatelka, vypadající   jako muž a vypráví mu svůj   příběh.
Jako malá   byla Jane nalezena 13. září   1945 na schodech před   sirotčincem v Clevelandu a   tudíž tam také zůstala. Od   dětství se cítila jiná,   měla sílu a přeprala i   kluky. A byla i inteligentní.   Hlavně na matematiku a fyziku   a snad právě proto ji   vyhledá jistý muž   Robertson. Ten ji naláká na   konkurz do vesmírného týmu.   Měla by sloužit   kosmonautům. Pokud by ji   vybrali. Zatím procházela   obrovským množstvím   všelijakých testů, které   zvládala nejrychleji a s   největším přehledem.   Jenže pak se popere a je   vyhozena. Těsně předtím   ovšem, hlásí lékař   Robertsonovi nějaký nález,   který by ji z výběru   stejně vyloučil. Robertson   jí o tomto neřekne nic, ale   slibuje přímluvu. A tak ona   dělá služku a chodí na   hodiny etikety. A pak poprvé   potká „Jeho“ /31/. Tento   muž ji však záhy opustí. V   té době přichází opět   Robertson a přiznává, že   vesmírná agentura je jen   krytí pro jinou práci.   Totiž pro nápravy zlých   činů, jako on tvrdí   doslova. No, jenže Jane   zjistí, že je těhotná.   Porod proběhne císařským   řezem. Lékař jí pak   sdělí, že měla oboje   orgány, mužské i ženské.   Po porodu však došlo ke   krvácení a oni museli   provést hysterektomii. A   vytvořili mužské močové   cesty a Jane čekají ještě   další operace. A její   dítě někdo ukradl. Údajně   starší muž. Pak následuje   u Jane za sedm měsíců   další tři velké operace. A   nakonec zjistí, že je z ní   plodný muž. Živí se   všelijak, až skončí jako   spisovatel. A to je   současnost.
Barman –   agent ji slíbí pomoc. Dodá   jí muže, který jí (mu)   zničil život. Přiznává   svou spolupráci s Robertsonem   a to, že o ní, nebo o něm,   jako Johnovi, všechno ví. A   zavede jej do sklepa, kde je   časový generátor. Tím se   přenesou do roku 1963. John   má zabít člověka, který v   tomto roce potkal Jane a   udělal jí dítě. Pokud to   dokáže, stane se časovým   agentem stejně jako barman.   Ten si jde za jiným cílem.   Za Syčákem. John jde tedy na   místo setkání Jane s oním   mužem a tam do sebe narazí,   přesně jak tomu bylo   „kdysi“. Spřátelí se   a… Agent zatím přichází   na místo bomby, kde mu   ohořel obličej a deset minut   dříve než poprvé. Prožije   zde šokující scénu, která   jej velmi ovlivní. Skáče do   roku 1964, kde se zmocní   dítěte, které porodila   Jean. S ním skáče na datum   13. září 1945 do Clevelandu   /74/. Tam pokládá dítě na   schody před sirotčinec a   vrací se do roku 1963. Odsud   odvádí Johna k Robertsovi.   Ten má nové poznatky o   „Syčákovi“ a agent je   odhodlán použít naposledy   časoskoku blízko exploze,   kterou tehdy způsobil. Zde   vyřadí stroj z provozu, ale   na něm se objeví, že má   poruchu. A pak zjistí, že   čas má úplně jiný význam   a kdo objednal roznětku k   bombě, která   explodovala…
Mám   rád filmy, kde se vykecávaj   dva lidi čtvrt hodiny. To je   lepší než pokažené   rádio. Tady je to skoro na   začátku, čímž mi pokazili   celý film. Do toho   retrospektivy a dokonalá nuda   byla na světě. Druhá půle   filmu to moc nespravila.   Vizuálně tak na divadelní   hru, prostě hluboce   podprůměr. A to vše   mistrně schováno pod   hlavičkou sci – fi. Je tu   jedno velké ALE. Musím   příběhu přiznat skvělou   zápletku s ještě lepším   rozuzlením na konci, které   jsem ovšem tak trochu čekal   (povídku jsem nečetl).   Takže jak film hodnotit,   když i herci byli dobří,   ale už jsem se nemohl dočkat   konce. Dám to za dvě, aby   mne nenapadlo na to, probůh,   čučet ještě   jednou.201512229121/9749
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2019
Stvořit sám sebe, tak tomu   říkám umění, to neumí   každý.
Geniální   nápad na film.
Správně zamotaný kousek   o cestování v čase. S tím   by si očividně nikdo neměl   zahrávat.
Když se   nad tímto filmem zamyslíš,   tak zjistíš že je lepší   nad tím nepřemýšlet   :-).
Každopádně je   zapotřebí pochválit E.Hawke   - uvěřitelná role, jeho   výkon stojí za to.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2015
Hodně zajímavý námět a   scénáristicky chvilatebně,   místy zamotaně provedený   snímek. Film neobsahuje moc   postav, což mi nevadí,   každá postava má svůj   příběh, svou minulost, o   tom vlastně film je. Děj se   točí sice kolem jedné   postavy, ale postupně do něj   spadnou i jeho herečtí   kolegové. Časová smyčka je   zde zajímavě provedená a   zde se právě necházají   menší trhliny ve scénáři.   Mnohdy jsem se ve filmu   zamotal. Ale hlavní dějová   vlna fungovala dobře a na   film se bez problémů   dokoukáte. Příběh sice   nebyl nic originálního,   viditelně čerpal z různých   sci-fi filmů, ale i tak   stojí za shlédnutí.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2014
Bylo dříve vejce či   slípka? Jak udělat paradox   paradoxnější? Tyto dvě   myšlenky jsou hnacím motorem   snímku. Mě osobně závěr   zklamal. Především   odebrání sama sebe na   začátek příběhu se   opravdu nepovedlo a ani mi   časově nezapadlo. Okolo vše   ok a více prostoru by si   zasloužila ona atentátní   část života...škoda - snad   příště.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   ║Tržby Celosvetovo   $596,000▐ Tržby za predaj   Blu-ray v USA //počet   predaných kusov ║ Tržby za   predaj DVD v USA //počet   predaných kusov ║ teda toto   prekvapilo, takmer pohodový   rozbeh vyvrcholí postupne   úžasnou gradáciou s   úžasne prešpikovaným   dejom, pochvala za zručnú   réžiu a nápaditosť /70%/
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2014
Nenávidět je jednoduší než milovat!
Všechno udělat sám/sama se   s sebou. Teda, po dlouhé   době výborné sci-fi o   cestování v čase a jeho   následcích. Těch sci-fi   náznaků je ve snímku   minimálně (trošku   srovnatelné s Looper),   spíše se soustředí na   psychologii hlavních postav a   jejich příběhy. Pokud mohu   radit, tak se snímku věnujte   pozorně, pač děj je   totální maglajz, skáčeme   sem a tam, odhalujeme děsivá   tajemství, hlavní zápletka   funguje na výbornou a   závěrečné rozuzlení Vám   otevře ústa do kořán a   vžene do nich otázku -   " Co to mělo kurňa   být??" :-) Já musím   pochválit výkon Sarah Snook,   jak mužskou, tak ženskou   roli zahrála na výbornou a   vedle Ethana Hawke je hlavním   tahounem tohoto vydařeného   scífka. Za mě 80%
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2014
Film podle mého   gusta,protože autor nevede   otrocky diváka za ručičku a   tím rozvíjí divákovu   fantazii,která pracuje na   plné obrátky.Děj velice   propracovaný a přitom   logický.Po dlouhé době   sci-fi "s   koulema"
85/100
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2015
Povedený scifi krimi o   cestování v čase a to celé   v retro stylu. Příběh není   sice z gruntu nový, ale je   rozhodně zajímavý a i když   někdo může už v první   půlce filmu odhalit celou   pointu, tak to nic nemění na   to, že to je dobrá   podívaná. Divák je nucen   také trochu přemýšlet,   protože o tom cestování   časem je, ne o efektech, ale   o kladení si otázek "Co   se stane když...?".   Výprava a kamera fajn a   výkony obou hlavních   představitelů výborné.   Doporučuji.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.6.2015
Nuda
No tak tohle néé prostě !!   40 min se kecá v baru a pak   příjdou nějaký 3 trapný   časový paradoxy a celý si   to hraje na hrozně vážnou   věc ... ----> Ano,   budoucnost je předem daná a   lidská vůle ji nikdy   nemůže změnit. Stalo se tak   již při velkým třesku, kdy   každá částice dostala   svůj směr a tím pádem na   základěš fyzikálních a   matematických zákonů od   Boha, není možný se z této   předurčenosti vymanit   ...<---- Kurňa tohle snad   musí vědět každej rozumnej   člověk, nehledě, že se to   učí na každý druhý   vejšce. Tvůrci objevili   Ameriku, jak se říká.   Navíc transexuální   randění musí každýho   zdravýho chlapa vyloženě   odpuzovat !!
JendaV29
Hodnocení:
Přidáno: 28.8.2015
9/10 Dokonalé!
do určité míry chápu   komentář Radegasta (viz   níže) pokud věříte, že   svět vznikl lusknutím pána   Boha a ať děláte co   děláte, tak máte budoucnost   jasně napsanou a nelze ji   svým jednáním a vůlí   změnit (btw. takového   člověka bych chtěl   zaměstnávat :-D   "šéfe, vždyť se   snažit nemusím, protože ať   udělám co udělám, dopadne   to pořád stejně" ) tak   pak je mi vás jednak líto a   hlavně tohle není film pro   vás. Naopak jestliže jste   fandové cestování časem a   nevadí vám u filmu kapánek   přemýšlet (něco jako u   filmu Počátek) tak pak je   tohle to pravě pro vás.   Napínavé, maximálně   vychytaný děj a luxusní   závěr.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih71312minih71312Země kůlů (2010) 
Stake Land n
minih37168minih37168Třináctka (2003) 
Thirteen n
minih10995minih10995Kuře melancholik (1999) 
n
minih144118minih144118Hon na pačlověky (2016) 
Hunt for the Wilderpeople n
minih24794minih24794Velká samota (1959) 
n
minih19360minih19360Souboj Titánů (1981) 
Clash of the Titans n
minih20400minih20400Taffin (1988) 
Taffin n
minih41127minih41127Smůla (1998) [TV inscenace] 
Smůla n
minih17698minih17698Rambo (1982) 
First Blood n
minih35435minih35435101 dalmatinů II. - Flíčkova londýnská dobrodružství (2003) [Video] 
101 Dalmatins II: Patch's London Adventure n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

48 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

68 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10