Duben
ohodnotit

Prci, prci, prcičky

American Pie

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
7.10.1999
„Komedie o tom, jak přijít o panictví…Kluci chtěj', holky chtěj', všichni chtěj'! Jenom jim to (prozatím) moc nejde - ale to brzy přejde“
Popis / Obsah / Info k filmu Prci, prci, prcičky
Středoškoláci Jim, Oz, Kevin a Finch vyrážejí na mejdan ke spolužákovi Stiflerovi. Na večírku je spousta pěkných holek a kluci věří, že se jim podaří některou sbalit a zažít s ní první sexuální zkušenost. Jimovi se líbí vnadná výměnná studentka z Česka Nadia, Oz má v plánu užít si s půvabnou vysokoškolačkou a Finch doufá, že potká tu pravou. Kevin vyráží na večírek se svou přítelkyní Vicky, která se nebrání uspokojit ho, na opravdový sex s ní ale zatím nedošlo. Na večírek se snaží dostat i šprti ze školní kapely, jejich vstup je ale zamítnut. Přestože se kluci snaží, během večera všechny jejich plány zkrachují a ráno jsou všichni čtyři stále panicové – na rozdíl od ohyzdného spolužáka Shermana. Kluci jsou zoufalí a naštvaní, nechápou, co dělají špatně. Pak přichází Kevin se zajímavým nápadem – kluci musejí sami sobě slíbit, že do maturity zažijí první sexuální zkušenost; nemohou připustit, aby nastoupili na vysokou jako panicové...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Prci, prci, prcičky
Čtyři mušketýři střední školy uzavřou na jednom z mejdanů smlouvu. Téměř ďábelskou. Než absolvují, musí poznat jaké je to být poprvé s dívkou. Půjde vlastně o závod, ve kterém nikdo nechce být poslední. Takže naše prazvláštní partička, která má jediný cíl - přestat být panic, jde do toho. Nabalí si sice dívky, ale to nestačí, vždyť jejich závod je jízdou na proklatě šikné ploše. Vypadá to, že Jim bude mít štěstí. Velice se mu líbí exotická sexbomba Nadia. Ta jako na čerta, požádá Jima, aby ji doučoval historii, ale ještě před kondicí se musí ve svém pokoji převléci ze cvičebního úboru. Je to výzva?

Jim instaluje na computer digitální kameru, takže všichni spolužáci mohou přes Internet sledovat, co se bude dít v jeho pokoji a hlavně v jeho posteli. Oz si zase podle své povahy hledá citlivou duši. Ale co tím vlastně myslí citlivou? Asi to bude roztomilá Heather z pěveckého kroužku. Kevin to má jednoduché, je už dávno zadán. Ale jeho dívka, nepříliš prudérní a krásná Vicky, pořád čeká na správné místo a správný čas. Až ji musí její kamarádka Jessika utřít, že přece nejde o oběd, ale o sex. Zdá se, že itelektuální Finch si jediný nedělá starosti. Ale nechce náhodou podvádět?

Už jsme si zvykli, že co bylo v konverzaci nedávno tabu, je v časopisech pro mládež vítáno a pokusy o drsnější humor, který doprovází libozvučné sprosťárny, snáší i filmové plátno. Po komediích typu Něco na té Mary je, Nepolíbená a hříčce Velmi nebezpečné známosti se připojuje režisér Paul Weity (např. AntZ-Mravenec) a mladí herci s filmem American Pie (jako něco hříšného, horkého a sladkého), který je uváděn pod titulem Prci, prci, prcičky. Ten nikoho nemůže nechat na pochybách, k čemu se naši akční hrdinové připravují. Tak ten, kdo má rád peprný humor, delikátní situace a srandu, bude filmem nadšen. Mimochodem, kdybyste chtěli vědět, jak vypadá ztráta panictví scénáristického, je tu i pro vás tento film. Pro scénáristu Adama Herze, rok narození 1973, je scénář k tomuto filmu opravdu první.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Prci, prci, prcičky
Úspěšná nezávislá americká kornedie s provokativním českýrn názvern Prci, prci, prcičky vychází ze sporného předpokladu, že většina studentů před rnaturitou ještě nezakusila pohlavní styk. (Původní název je slovní hříčkou (výraz "pie" znamená jak druh koláče, tak v určitém kontextu panenství.) - Debutující scenárista Adam Herz a režisér Paul Weitz vytvořili přímočarý příběh: čtveřice osmnáctiletých spolužáků si dá předsevzetí, že do rnaturitního večírku přijdou o panictví a že si v získávání partnerek vzájemně pomohou. Nemotorný Jirn, sympatický Kevin, sportovec Oz a intelektuál Finch se od té chvíle usilovně snaží. Navzdory vážným překážkám se jim podaří závazek splnit, i když je to na poslední chvíli. Někteří však překvapivě dosáhnou svého díky tomu, že přestanou o ztrátu panictví vehementně usilovat. –Američtí filmaři zřejmě přišli na chuť vtipům, točícím se kolern spermatu: srv. komedie Něco na té Mary je nebo Štěstí (1998). Vulgarita, obsažená explicitně v českém názvu, je ve Weitzově filmu sice často předmětem vyprávění, ale většinou se nepromítá do způsobu jakým se tvůrci snaží diváky rozesmát. Autoři si zachovávají od dění podobný odstup, jako dospělí lidé od vzpomínek na studentské zážitky. Své postavy obdařili sebereflexí a dali jim i psychologický rozměr. Snímek však patrně osloví jen vrstevníky protagonistů.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Kluci chtěj', holky chtěj', všichni chtěj'! Jenom jim to (prozatím) moc nejde - ale to brzy přejde

Panic-maturant patří mezi ohrožené živo-čišné druhy, podobně jako bílý nosoro-žec či plejtvák obrovský. Jeho raritní výskyt však není způsoben pouze hromadným vybíje-ním (i když dámy, ruku na srdce, kolik jste jich díky své razantněji akcelerující pubertě už na-černo skolily?). Ale hlavně tu působí nekontro-lovatelný psychofyziologický mechanismus tzv. autodestrukce panice, který nepolíbeného jino-cha dobrovolně pudí do zničujícího "bermud-ského" trojúhelníku dívčího klína stejně osudo-vě jako s(la, jež navádí oblouzněnou velrybu na pobřežní mělčinu.
Nevím, kde hollywoodští scouti vyštrachali tuhle americkou střední školu, kde se v matu-ritním ročníku vyskytují hned čtyři exempláře koitem nepoznamenaných a právě proto po do-
konané souloži intenzivně prahnoucích teenage-rů. Adresně řečeno Jim, Oz, Finch a Kevin už pomalu biflují maturitní otázky, ale dosud si ja-ko správní chlapi nevrzli (přestože techniku masturbace a orálního sexu mají již většinou slušně zvládnutou). A tak se tihle čtyři domluví, že budou skórovat společně, a dřív než jim skončí škola, týmově pohřbí svoji chlapeckou nevinnost. Není to zas až tak velká věda! Vždyť přijít o panictví znamená v zásadě jen být v tu správnou chvíli ve správné poloze na tom správném místě. Vzpomínáte?
V "teen sex comedies" není čas na psycho-logické drobnokresby a typologie ústředních protagonistů je přímočaře podřízena ústřední-mu motivu. A tak je Jim (po intimním interne-tovém telemostu trefně přezdívaný "minutový chlap") vykreslen jako bytostný masturbant se zjevným sklonem k eiaculatio precox a perma-nentně nabuzeným libidem, před nímž neobsto-jí ani jablkový koláč od maminky. Všestranně talentovaný "Casanova" Oz, jenž vzhledem ke svým parametrům je panicem evidentně nedo-patřením, předvede studii atleta, který dokáže odhodit kopačky a romanticky se zamilovat do dívky z pěveckého sboru. Filozof Finch, sofisti-kovaně plánující svoji sexuální revoluci, zůstává dlouho na ocet, než sehraje svoji roli nestan-dardní kombinace kulečníkový stůl a vstřícná Stiflerova matka - a konečně poslední z tohoto kvarteta, přeborník v "alternativním" sexu Kevin, se ke své velké noci propracovává s ná-vodným erotickým manuálem a učenlivou pří-telkyní Vicky. Tak to jsou oni, kterým můžete držet palce (nebo co), aby se zbavili stigmatu zvaného panictví a přitom si třeba nostalgicky zavzpomínáte, jak to bylo tehdy, když jste poprvé a rozhodně nikoli naposled...
Talentovaní bráchové z New Yorku, Pat a Chris Weitzovi (scenáristé úspěšného ar ku AntZ-MravenecZ), tentokrát debutují na postech režiséra a producenta, ke spolupráci si přizvali dalšího debutanta, scenáristu Adama Herze a společně navázali na hormonálně explozivní dorostenecké sexy komedie 70. a 80 let typu Porky's, stejně jako na nedávnou odvázanou postpubertální pecku Něco na té Mary je. Dialogy odposlouchané z klubů a ulice (ale oni tak skutečně mluví), snadno čitelná situační komika (pivní spermatózní long drink, laxativní exkurze na dámské záchodky či sexuálně zneužitý štrůdl) nemusí každému konvenovat a u leckoho může vyvolat i přechodnou nevolnost či lehký dávivý reflex. Tento film rozhodně nepatří mezi neutrální spektákly, kterými je možné pokojně zakončit nedělní rodinný výlet. Ale navzdory místy obtfžněji stravitelnému aranžmá má i svůj reálný a věčný kontext. Natočit komedii o klubu paniců, kteří se rozhodli skoncovat se svým pseudoplatonickým sexem, není nápad k zahození. Realizace za nápadem ale pokulhává a komediálnimu žánru rozhodně příliš neprospívá ani vlažný první poločas snímku, ve kterém vcelku neznámý (ale snaživý) herecký tým nemá příliš co předvést. Řekl bych, že po téhle projekci nebudete jak mít nijak zvláštní chuť na jablkový koláč, tak si dejte třeba bábovku. A nemyslete na to; že s a by si nadržený adolescent Jim užil možná ještě víc.

Autor/Zdroj: Šobr Michal/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

American Pie 5 (2023)

 American Pie 5 (2023)
American Pie 5 n
 
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Hayden Schlossberg, Jon Hurwitz

(pokračování)

Prci, prci, prcičky: Holky sobě (2020) [Video]

 Prci, prci, prcičky: Holky sobě (2020) [Video]
Prci, prci, prcičky: Holky sobě n
American Pie Presents: Girls' Rules
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Mike Elliott

(pokračování)

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012)

 Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012)
Prci, prci, prcičky: Školní sraz n
American Reunion
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

(pokračování)

Prci, prci, prcičky: Kniha lásky (2009) [Video]

 Prci, prci, prcičky: Kniha lásky (2009) [Video]
Prci, prci, prcičky: Kniha lásky n
American Pie Presents: The Book of Love
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: John Putch

(spin-off)

Prci, prci, prcičky: Spolek Beta (2007) [Video]

 Prci, prci, prcičky: Spolek Beta (2007) [Video]
Prci, prci, prcičky: Spolek Beta n
American Pie Presents: Beta House
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Waller

(spin-off)

Prci, prci, prcičky: Nahá míle (2006) [Video]

 Prci, prci, prcičky: Nahá míle (2006) [Video]
Prci, prci, prcičky: Nahá míle n
The Naked Mile
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Joe Nussbaum

(spin-off)

Prci, prci, prcičky: Na táboře (2005) [Video]

 Prci, prci, prcičky: Na táboře (2005) [Video]
Prci, prci, prcičky: Na táboře n
Band Camp
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Rash

(spin-off)

Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003)

 Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003)
Prci, prci, prcičky 3: Svatba n
American Wedding
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Jesse Dylan

(spin-off)

Prci, prci, prcičky 2 (2001)

 Prci, prci, prcičky 2 (2001)
Prci, prci, prcičky 2 n
American Pie 2
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: J. B. Rogers

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

57 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10