Duben
ohodnotit

Prázdniny

The Holiday

Další název:
Liebe braucht keine Ferien
Rok:
2006
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
21.12.2006
„Dvě ženy zklamané vztahy si vymění byty, každý na jiném kontinentě.“

Komentáře k filmu Prázdniny

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Slabé, slabé, slabé.
Jak říkám slabé,   takovéhle filmy pro   převážně ženské   "obecenstvo" vůbec   nemusím. Snad jen Kate   Winsletová se svým tmavým a   hustým obočím ke svým   blonďatým vlasům mě bere.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2007
výborný film. už dlouho mě   nic tak příjemně   nepřekvapilo. Všechno spolu   strašně dobře funguje -   herci, příběh..prima! Film   si opravdu pohrává s   atmosférou - s naprosto   odlišnou prezentací L.A. a   Londýna...jediné, co by   mohlo někomu trošku vadit,   je poměrně jednoduché,   přímočaré podání.   Žádné překvápko se   nekoná, ale je to   zapotřebí? vlastně asi ne.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2017
Hlavní dvě představitelky   převálcovaly svoje mužské   kolegy a nemůžu si pomoct,   od Juda prostě čekám   nějakou lumpárnu. Takže   hlavně za Kate a radost z   toho jak Rufuse konečně   poslala do háje a za   nostalgii starého Hollywoodu,   těm můžu poděkovat, že   jsem Prázdniny dokoukala.   Jinak znám daleko   romantičtější filmy a   Pretty Woman mezi nimi není.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
The Holiday
Směsice anglického humoru,   americké romantiky a   příjemného okouzlujícího   prostředí jak v USA tak v   Anglii. Nancy Meyers natáčí   poměrně vydařené   romantické filmy, které se   alespoň mě líbí,   Prázdniny, ale přece jen   postrádají něco, co by mě   opravdu zaujalo a donutilo mě   si tento film pouštět   pravidelně, herecké   obsazení ač je hvězdné,   mě příliš nezaujalo, tedy   samozřejmě až na britského   krasavce Juda Law, pro   kterého mám už léta   slabost, Cameron Diaz mě   příliš neoslovila nikdy a   tak nemůže být velké   překvapení, že se tomu   nestalo ani zde, Kate Winslet   je skvělá herečka, ale do   téhle role mi příliš   nesedla a co sse týče Jacka   Blacka, tak toho chlapa   nemůžu vystát, takže to by   bylo asi tak vše co se týče   obsazení.
Prázdniny   mají poměrně zajímavý   příběh, i když stále   nemá tak docela čím   překvapit, ale co filmu   přičíst je jeho hudba,   protože ta byla perfektní a   asi nejlepší z celého   filmu.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Prázdniny
Pro mě průměr, nic víc,   nic míň. A nezvednu ani o   bod i přes hvězdné   obsazení (osobně si myslím,   že v takovýhle filmech se   stejně nemůže moc talent   projevit a je mi v podstatě   jedno, kdo zde hraje). Jediné   plus je moje spokojená   přítelkyně, kterou podle   blaženého úsměvu otipuji   na 10/10. No co, dvě hodiny   se pro tohle přetrpět dají,   ale hned jak budu sám,   pustím si něco hodně,   hodně moc plnýho výbuchů a   střílení a všeho možnýho   antiromantickýho, abych to   nějak vykompenzoval:-)

Už aby byly   opravdu prázdniny...
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Moc pěkný film, plný   překvapení a lásky. Dokonce   i originální zápletka.   Ideální pro dlouhé zimní   večery.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Velice příjemná romantická   komedie, která nepřekvapí   ale ani neurazí. Film má to   štěstí, že v něm hrají   dobří a sympatičtí herci.   Navíc se mi jako filmovému   fanouškovi na filmu líbilo   časté probírání známých   filmů nebo hovory s   vysloužilým scénaristou. A   scéna s Dustinem Hoffmanem v   půjčovně filmů byla   úžasná.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2016
Prázdniny si užije spíš   ženská duše, která si chce   odpočinout a na nic nemyslet.   Film , který mne dostal do LA   a taky na venkov v   Anglii...jezdit v protisměru   s Cameron Diaz mě fakt bavilo   a pak jí zaklepe na dveře   Jude Law...která z nás by mu   neotevřela?
Kate   Winslet se v Americe taky   nenudí, takže skvělá   prázdninová výměna vyšla   na sto procent a já jsem se   bavila.
Máša13
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2024
Jako je mi jasné, že   romantické nenáročné   komedie nepotřebují bůhví   jaký příběh a námět, ale   trochu hlavu a patu by to mít   mohlo. A ještě kdyby se to   alespoň trochu podobalo   reálnému životu, bylo by to   fakt fajn:-) Tento snímek   "hřeší" jen na   sympatiích hlavních   hrdinů...
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
K tomuhle filmu jsem se dostal   náhodou protože jsem se   nemohl rozhodnout mezi Dobrým   ročníkem a Dokonalým   trikem,tak jsem zvolil zlatou   střední cestu.Nevěřil jsem   že mě to bude bavit už   protože tam hraje Cameron   Diaz,ale velmi zmílil jsem se   nejenom v hereckém obsazení   ale i ta hudba byla   perfektní,slušná zápletka   ten střih mi přišel trochu   splašenej ale jinak   hezky.Jestli se při dlouhých   večerech budete nudit vemte   svého partnera a koukněte se   na Prázdniny
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Jo, je to sice romantickej   film, ale kupodivu se mi fakt   moc líbil...Každej si   domyslí konec už jenom podle   obalu, ale na druhou stranu,   proč ne?Je to taková fajn   oddechovka, která rozhodně   nezklame, nenutí nikoho se   nad dějem zamejšlet,   všechno plyne tak jak má,   celej film navíc máte před   očima známý herce...Hlavně   Jack Black s tim svym   xychtěnim je fajn...taková   pohodovka...
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2014
Prázdniny - The Holiday (2006)
čas od času sa stane, že z   bahna priemernosti povstane   niečo velkolepé. toto nie je   ten prípad. každopádne je   to ale kus svojim spôsobom   vyčnievajúci z rady.   priemerná romantika s dosť   otrepaným a predvýdateľným   dejom, uponáhľaným koncom   (čo teda scenáristi zhnojili   riadne) ALE! s perfektnou   atmosférou, dobrými hercami,   ktorí filmu dávajú   potrebnú iskru a charizmu a   fungujúcim príbehom bez   zbytočných trápností a   šablónových zvratov.
v tom mori   "romantických   komédií" je toto   určite perla. nie dokonalá,   ale perla.
osobne sa mi   viac páčila línia   winslet/black a dedko   scenárista. bral by som ešte   hodinku filmu naviac s   pridanými scénami (kľudne   od oboch línií).
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Romantické filmy nejsou moc   moje krevní skupina, ale   kvůli Cameron Diaz jsem se na   něj kouknul. A musím říct   byl jsem příjemně   překvapen. Tak příjemný a   pohodový film jsem dlouho   neviděl. Výběr hlavních   rolí bez chybičky.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Na romantický filmy moc   nejsem a hlavně nemusim   dobrý konce. Tenhle film je   ale moc pěknej, hrajou v něm   známý herci a je strašně   pohodovej. Líbil se mi.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Takhle dobrou romantiku už   jsem dlouho neviděla.   Zvláštně laděná s velkým   kozlem. Nebylo to příliš   předvídatelné, což je   výhoda. Herci mě hodně   překvapili. Popravdě jsem k   tomuto filmu byla víceméně   donucena, ale pak jsem si to   vážně užila. Už chápu   proč je Jude Law počítán   do hollywoodských krasavců.
alus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Na co se to proboha dívám?   To jsem si říkala, když   jsem shlédla scénu v úvodu   filmu, kdy se Amanda   rozchází se svým milencem.   Z takového afektovaného   přehrávání mi naskakuje   husí kůže. Ale pak jsem se   nějak nechala vtáhnout do   děje ( hlavně díky Kate   W.)a celkový dojem pak nebyl   vůbec špatný.
Anette
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Klasická romantická   oddechovka, kde od začátku   víme, kdo se do koho zamiluje   :) ... celý film je sice   hodně předvídatelný, ale i   tak se na něj hezky dívá a   člověk může na chvilku   utéct od smutné reality a   alespoň na chvilku uvěřit,   že v životě vždycky   všechno dobře dopadne :)
Angelitos
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Tak tohle už znovu ne!
Něco tomuto filmu fakt chybí   - že by uvěřitelnost? Co je   na tomhle filmu komediálního   fakt nechápu, myslím že   jsem se nezasmála ani jednou   /a to se mi stává fakt   málokdy/. Skvělý výkon   Kate Winslet - to je tak   všechno, co mě udrželo u   tohoto filmu až do konce...
Leeslie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Chvilku mě trvalo rozhoupat   se,jestli se mám na tento   film podívat-nemusim Cameron   Diaz,ale přeci jen jsem si ho   pustil.A NELITUJU TOHO.Hezká   a dojemná komedie,která   zajímavým a originálním   způsobem přetváří   věčné klišé(jako   výměna,hledání pana   pravého,láska...).Velice   vkusně na sebe navazují 2   příběhy-příběh Amandy a   Iris.V okamžik,když jeden   příběh končí,druhý   začíná.Je to opravdu   krásně natočený   film,který trochu   připomíná Bridget Jones a   Lásku nebeskou.Kupodivu   Cameron Diazova měla   snesitelnou postavu a hlavně   dostala další možnost(po   filmu Zná ji jako své   boty),kde mohla ztvárnit   zajímavou hrdinku.Po herecké   stránce je Cameron v tomhle   filmu taky snesitelná.Kate   Winslet zde stvrzuje svůj   herecký talent,kterého má   opravdu hodně-Kate je   skvělá herečka a má i   docela komediální   talent:-).Takže shrnutí:
Po Deníku Bridget   Jonesové je to další   komedie,která dokázala   zaujmout a hlavně i   dojmout.Jediný výtka je   ta,že filmík není tolik   vtipný jako Bridget.....ale   všechno ostatní to   vynahradí.95%
Anilvap6
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2011
Film se mi celkem líbil.   Konečně nějaký pěkný   romantický filmek, na který   se klidně ráda znovu   podívám. Moc se mi tam   líbí herečka Kate Winslet.
xCindy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Klasika
Klasická romantická komedie.   Milá a nenáročná, takže   se pohodlně usaďte, nalijte   si něco dobrého k pití,   dejte si k ruce něco   sladkého (či slaného, podle   chuti) a už se nenechte   rušit.
Le_Chuck
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Na okraj malá paralela s   Amandou (C.Diaz)...tiež sa mi   po dlhom čase drali do očí   slzy, alebo aké krásne je sa   zviesť na vlne nevtieravého   a úprimného sentimentu, vo   dvojici, držiac za ruku   človeka, ktorého ľúbite.   Krásny pocitový snímok   (viac romantika ako komédia)   s úžasnou hudbou (a   dokonalou K.Winslett). 90%
ib777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2007
Pohoda a romantika
I když ze začátku to tak   nevypadá, ale pak je to   opravdu plný zvratů   pěkných situací a prostě   film u kterýho si   odpočinete, máte dobrej   pocit a pokuď se díváte s   přítelkyni odměna vás   nemine.
kubvincovak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Prazdniny jsou prijemna   romanticka komedie. uz   zpocatku vam bude lito Iris,   ktera si proste vybrala toho   nespravnyho chlapa. To Amandy,   te vam asi lito nebude, ta   takovehkle veci moc neproziva.   Proste kdyz je chlap vsivak   tak ho vykopne a otevre novou   kapitolu. To zklamkana Iris se   pokousi odjet na prazdniny z   anglie a vymysli napad -   vymena domu, aut,... no proste   takova nala vymena zivotu...   Mate se na co tesit
jirca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Prázdniny
Byl jsem příjemně   překvapen... milý příběh,   výborné herecké výkony...   Je zde jistá podobnost s   filmem Láska nebeská a to v   hledání lidských vztahů.   Na začátku mě udivil   systém hledání dovolené -   vzájemná výměna domů...   nevím nevím, jestli by u   nás něco takového   obstálo... Film   doporučuju... skvělá   oddechovka
IvcaPA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2009
Tak hezkej film jsem už   dlouho neviděla. Naprostá   pohodovka, herci jsou   uvěřitelný a nepůsoběji   nijak trapně. prostě film,   který zlepší náladu.
havLord
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2007
vcelku příjemná romantická   záležitost, ale ne tak   povedená jako something´s   gotta give a what women want.   možná to mohlo být   svižnější a kratší,   těch 138 minut je fakt   příliš. ze dvou párů mě   více bavilo sledovat ten, co   ho tvoří jack black a kate   winslet (plus tak trochu do   tria eli wallach), hezké jsou   jejich narážky na známé   snímky, což vrcholí scénou   v půjčovně filmů, kde si   vystřihl dost povedené cameo   dustin hoffman:) jako   oddechovka na jedno skouknutí   je to ideální filmek....
xLucky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Chlapi, ti chlapi :-(
S mou přítelkyní jsme se   shodli, že chlapi v tomhle   filmu se nějak nepovedli. Ani   nejde o to, že jeden je   tlusťoch, ale je tak nějak   slizký. A to dělá (podle   mě) důležitou složku   romantického filmu. "Tak   já na to nakonec du, a tobě   se to ani NELÍBÍ?!"
..
Čekal jsem   maličko víc, komedie nemá   ambice vybočovat z   Holywoodského mírného   nadprůměru.
..
Už jen kvůli komentáře   D.Hoffmana ve videopůjčovně   to stojí za to. "Já už   si nemůžu zajít vůbec   nikam :-("
Michalenkoko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2010
Velmi mily,film s   happyendom,ktory je jasny uz   od zaciatku,no i tak je trochu   iny a fajn.Bavil som sa.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih139643minih139643Legendy zítřka (2016) [TV seriál] 
Legends of Tomorrow n
minih85607minih85607Nespoutaný Django (2012) 
Django Unchained n
minih141709minih141709Bez varování (2016) 
Auf Einmal n
minih52269minih52269Vládce času (1996) 
To the Ends of Time n
minih24210minih24210Zvoník u Matky boží (1956) 
Notre-Dame de Paris n
minih27306minih27306Případ z Poodle Springs (1998) 
Poodle Springs n
minih95864minih95864Sofia (2012) 
Sofia n
minih65495minih65495Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 n
minih11623minih11623Lovcova noc (1955) 
The Night of the Hunter n
minih56509minih56509Rudý primátor (1978) [TV inscenace] 
Rudý primátor n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697751
Fotografií: 763809
Plakátů: 376387
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann