Jeden svět
ohodnotit

Prachy a smůla

Cent briques et des tuiles

Další název:
Colpo grosso a Parigi; How Not to Rob a Department Store
Žánr:
Země:
Rok:
1965
Délka:
95 minut
„Svět pařížských zlodějíčků, velký balík peněz a ještě větší smůla“

Obsah filmu Prachy a smůla

 
Komedie nás zavede do Paříže šedesátých let, do světa pařížských zlodějíčků. Elegantní gangster velkého formátu z Champs-Elysées, Marcel Riviere (Jean-Claude Brialy), se dostává do značných nesnází. Navštívili ho totiž jeho bývalí kumpáni a dali mu ultimátum – do týdne má vrátit dvacet miliónů franků, jež patřily partě, a které Marcel prohrál v hazardu. Aby mohl Marcel splatit dluh, naplánuje s kumpány na Štědrý den vyloupení velkého obchodní dům. Peníze z tržby se jim sice ukrást podaří, ale k akci se bohužel přimotá parta teenagerů… a všechno dopadne úplně jinak.

Autor: Veronika42
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Jestliže jsou u komedie nejvtipnější úvodní   titulky a nejlepší závěrečná píseň, je to   na jeden film trochu málo. To ostatní mezitím   zachraňuje hlavně výborný český dabing. Je   to škoda, protože Francouzi v 60. letech uměli   točit dobré kriminální komedie, tohle je   ovšem dost průměr s několika málo dobrými   hláškami a gagy. Máme tu ovšem příležitost   porovnat, že Sophie Daumier tehdy byla vážně   dost podobná Brigitte Bardot. Doporučil bych   snad jenom již zmíněnou píseň La bague au   doigt v podání Marie Laforet, která tu   zároveň hraje jednu z hlavních rolí (s jako   vždy pěkným dabingem Libuše Švormové).
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Dodnes mi zní v uších hláška J.P.M. "Jen   se neplaš,Marceli". Výborná komedie, jak   to uměli v šedesátých-sedmdesátých letech   jenom Francouzi. J.P.M. v převleku Noela, jinak   Santa Clause nebo našeho sovětského Dědka   Mráze, čímž jsme jako děti byli krmeni   neurekom, abych nevynechal naše bratry. Žasnu,   když po patnácti letech rozdělení republiky,   slyším komentář fotbalového utkání ve   slovenštině. Tečou mi nervy nad prohrou a   slyším: Nádherné víťazstvo nášho mužstva   nad nenávidenými Čehúny. Posral bych se z   toho. To si snad mohou dovolit jenom ti Rumuni z   Novy?


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10