Duben
ohodnotit

Pozemšťan

The Man From Earth

Další název:
Jerome Bixby's The Man from Earth
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
87 minut

Komentáře k filmu Pozemšťan

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.10.2017
Ještě bych to uznal jako   divadlo. Ale toto natočit   jako film… Takovou   velechujovinu jsem ještě   nežral. Proč je to v   kategorii sci-fi, to nechápu.   Pokud si budete chtít tuhletu   blbárnu pustit, VARUJI, a to   důrazně před českým   dabingem „Fénix Pro   dabing“. Je to něco   hrozného.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2009
Všechno je jinak
Zapomeňte na to co vás   učili o náboženství,   všechno je jinak!Hodně   dobrý nápad absolutně   neakčního filmu.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2012
Film, který stojí   každopádně za   zhlédnutí.Je to film, který   vás donutí se pořádně   zamyslet, co je možné a co   není.Dost bych pochválil   scénář, protože i za málo   peněz udělal hodně   muziky.Moc herců tu sice   nehraje a ani nejsou moc   známí, ovšem tady jde   spíše o pointu a myšlenku   filmu.
Skutečně   zajímavý film, i když   některé pasáže ( např.:   ta, která se týkala   Ježíše Krista ) hraničili   se zdravým rozumem, ale o tom   ten film je :-).
jonny.net
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2013
Brilantní atmosféra
Film stojí na perfektně   vystavěném scénáři a   skvělé komorní atmosféře   spolu s citlivě vrstvenými   dialogy, je to opravdu   požitek. Nedivím se, že   hodně lidí má po   přečtení obsahu   pochybnosti, ale po   shlédnutí pochopíte...
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Pozemšťan je přesně z   těch filmů,kdy s   minimálními náklady se dá   udělat velice působivý film   a ještě s překvapením na   konci.Pár herců,jedna   místnost a jeden dvorek.Plus   velmi zajímavé   konfrontační dialogy o   lidech od jejich   prvopočátku,o kterých   přemýšlíte ještě dlouho   po filmu.A filmový klenot je   na světě.Zdá se to být tak   jednoduché...
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Naprosto vyzrálý film, o   kterém bych si dokázal   představit že o něm píšů   svou maturitní slohovou   práci...Snímek mě tak   dostal, že po skončení jsem   si ho musel pustit ještě   jednou abych dokázal   pořádně vstřebat tu   pozitivní energii...Když si   člověk přečtě v obsahu, o   čem snímek vypráví, může   si oprávněně zaklepat na   čelo a říct si že tenhle   film opravdu vidět   nechci...To si radši pustím   Disaster Movie který mi do   života dá víc než   tohle...Ani nevíte jak moc se   budete mílit, vlastně to je   i takový dokument, skupinka   lidí, kde jsou převážně   profesoři z vysokých škol,   postupně vyvracejí a   obhajují všechno co se   učili a co znají...Všechny   zákony které jsme se ve   škole učili se zde ocitají   na tenkém ledě, zdravý   rozum nám radí abychom tomu   nevěřili, ale právě   kvalitní scénář který se   opírá o všechny různé   konspirační teorie se   zaslouží o tom že budete   pochybovat...Navíc hlavní   hrdina působí velmi   charismatickým dojmem a když   vypráví svůj životní   příběh, polikáte každé   jeho slovo...Čistě   konverzační sci-fi bez   jediného zvláštního   efektu, s prakticky   neznámými herci,   dodržující divadelní   jednotu místa i času,   odehrávající se totiž   prakticky celé pouze v jedné   místnosti, které je navíc v   podstatě toho slova   strhující, to zní až   neuvěřitelně, ovšem je to   fakt...Nepochybná   intelektuální síla, která   je ukryta uvnitř dialogů, v   nichž nejde ani tak o sci-fi   zápletku, ale o možnost   analyzovat základní   filosofické a náboženské   otázky...Něco takového,   něco takhle originálního se   opravdu jen tak nevidí...Film   je zvládnut naprosto   perfektně, a to jak po   dějové stránce, kdy film   nenechá diváka ani   nadechnout, tak po stránce   herecké, kdy hercům   věříte naprosto   vše...Tenhle film u mě   jednoznačně aspiruje na   nejoriginálnější film,   který jsem letos   viděl...Opravdu paráda a   víc nemám, co dodat!!!
sismik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2011
Příklad akčního filmu bez   obrovských akčních scén a   odehrávající se pouze na   jednom místě a fungujícího   jen z dialogů. Má to spád,   grády...je to chytré...a   rozhodně zajímavé.
Neben
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Ačkoliv vás může odradit,   že se děj filmu odehrává   téměř celý v jediné   místnosti a je založen jen a   pouze na dialozích, pokud se   přes tyto skutečnosti   přenesete a dáte snímku   šanci, budete odměněni   opravdu chytrým příběhem,   propracovaným scénářem a   velmi specifikým pocitem po   závěrečných titulkách.   Celý příběh je založen na   jediné myšlence, pro kterou   jednotliví aktéři hledají   argumenty pro a proti její   smysluplnosti a pravdivosti.   Oceníte o to víc, pokud   máte rádi dějiny, lehkou   filozofii či se zajímáte o   náboženství. Každopádně   se tenhle film bude líbit   každému, kdo dokáže   přijímat svěží pohledy na   lidskou existenci podané v   jednoduché, lehce   stravitelné formě.
adam75
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2016
you were not jesus
:-) dobré sci-fi, vlastně   takový jenom záznam z   filozofické diskuze, hodně   otázek, které tvoří   další otázky...jeden z   mnoha pohledů na stvoření   světa, historii,   souvislosti...neuškodí   jednou za čas popřemýšlet   o smyslu života...bavilo mě   to..
Rumenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2010
Čítankový příklad, jak s   minimem můžeme dosáhnout   maxima. Muž se spokojeným   životem odchází o dům   dále a loučí se s   přáteli. Během společně   stráveného odpoledne se   rozhodne říct jim, že žije   14 ooo let. A všichni jsou z   toho na pokraji sil. Nakonec   pro jejich dobro jim namluví,   že se jednalo o hru...
okindl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2018
Dabing - hrůza - otřesné
Téma filmu mne velmi zaujalo   a komentáře vesměs kladné.   Paráda už se nemohu dočkat.   Dívám se prvních 10 minut.   Dabing - kdo to dělal? To je   hrůza. Amatéři, navíc   dabéři s nářečím.   Opravdu takto ublížit filmu.   Sakra to už to neumíme?
Pjotra108
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2010
Intelektuální lahůdka pro   ty, kteří trochu   přemýšlejí o lidské   civilizaci a všech těch   bludech, které ji provázejí   od vzniku. Přestože jde v   podstatě o takové komorní   povídání si o lidstvu, je   to podáno tak napínavě a   tak zajímavě, že jen stále   zíráte s pusou a čekáte,   jak tahle vyhrocená situace   dopadne. Šokující   zjištění střídá   šokující zjištění a   konec je facka a hned po ní   zase facka. Prostě bomba.
liskamm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Nádherné myšlenky
A proč by to takhle prostě   nemohlo být...? Je na tom   snad něco špatného..?   Několik obyčejných   profesorů, jeden neobyčejný   a několik hodin v jedné   místnosti u hořícího   krbu.

krásný   film plný velice zajímavých   myšlenek. Mé hodnocení 8,9   z 10
miksov
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.7.2010
Na film jsem se těšil, a pak   jsem zažil velké zklamání.   Očekával jsem, že se bude   rozhovor zakládat na faktech   a logice a přitom tam bylo   spoustu spekulací,   nepřesností a   pseudovědeckých výmyslů. U   klasického sci-fi mi to   nevadí, ale u filmu, kde je   hlavní náplň právě   logická argumentace, je to   podstatný nedostatek.
Co se týče filmové   stránky, tak byl film docela   zajímavý. I když byl v   jedné místnosti, tak celou   dobu udržel mojí pozornost.
honzam22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Film s mimořádnou   atmosférou a myšlenkou.   Viděl jsem jej jen s titulky,   což při rozsáhlých   dialozích bylo obtížně   sledovatelné. Zpočátku jsem   jej chtěl ukončit, protože   se odehrává jen v jedné   místnosti a je založen na   dialozích asi 10 přátel,   ale stojí za to jej vidět   (resp. číst).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66558minih66558Lupa je tlustý sklo (1984) [TV inscenace] 
Lupa je tlustý sklo n
minih25030minih25030Krevní pouto (1998) 
Hush n
minih157893minih157893Touha jménem Einodis (2014) 
Touha jménem Einodis n
minih15903minih15903Planeta opic (1968) 
Planet of the Apes n
minih10326minih10326Knight Rider (1982) [TV seriál] 
Knight Rider n
minih163081minih163081Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 
Birds of Prey n
minih176907minih176907Bellinzonova pyramida (1974) [TV film] 
Bellinzonova pyramida n
minih35424minih35424Poslání (2001) 
The Order n
minih101304minih101304X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital] 
X-Men: Days of Future Past n
minih94661minih94661Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 
This Is The End n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10